2022-10-26
天氣凍凍地特別有種想食串燒嘅感覺😋凍凍地嘅天氣配熱辣辣燒起嘅串燒🍡再襯返個啤酒真係諗起都覺得正🍻於是今日收工約住附近嘅朋友去食串燒🤤聚下舊又chill下先!石燒prime牛小扒 $148牛小扒味道唔錯🐮7成熟度岩岩好👍🏻鋪上味嘅香蒜同香蔥惹味!牛肉嫩帶牛肉汁豐富😆咬落去Juicy四射🌊炭燒豬頸肉 $22/串炭燒鴨胸 $23/串豬頸肉串同埋炭燒鴨胸串圍邊有炭燒香烤過嘅痕跡😋食落特別香脆可口!茄子燒 $35/原條茄子燒不得了!原條上枱灑上孜然粉、香蒜、香蔥等調味料之後真係好正🤤成條茄子仲可以由頭拉絲到尾🍆拉絲拉到好似瀑布拉絲般嘅長度🤣打卡又型食落又正!燒韭菜 $30/串韭菜燒得唔老👍🏻燒完仲保留左蔬菜嘅水份💧食落唔乾仲有種爆水感覺😋師傅控制火喉嘅功力好好🔥燒牛油半熟帶子 $58/串牛油味十足🧈帶子都幾大粒!食落嫩嫩嘅口感夾埋牛油調味好好味👍🏻燒原隻魷魚串燒 $28/串魷魚都幾大隻幾抵食👍🏻成隻魷魚串起竹籤!影機食先都影唔晒🤣我鐘意食魷魚鬚!燒完勁香又可口🦑味增甲羅燒 $48/份甲羅燒平時係日本餐廳先見到有🤣估唔到連酒吧式嘅餐廳都有😋味道唔錯 蟹膏份幾多!上枱蟹蓋仲熱辣辣👍🏻唔錯!炸拉絲水牛
石燒prime牛小扒 $148
燒牛油半熟帶子 $58/串
燒原隻魷魚串燒 $28/串
味增甲羅燒 $48/份
炸拉絲水牛芝士條 $58/份
拉絲水牛芝士幾好味🧀一份有6條 長度唔算好長!所以食落唔覺得好膩😋而且拉絲拉到好高🤯又玩得又食得
KIRIN ICHIBAN - FROZEN BEER (桂花味) $82 (HH)
第一次飲沙冰啤酒🍺睇落好似啤酒上面加左雪糕咁🍦而且飲到底都仍然保持住凍👍🏻解渴又特別😋啤酒味道我揀左桂花味試試🌸估唔到桂花味都幾濃🤤而且同啤酒都幾夾🤝🏻
KIRIN ICHIBAN - DRAUGHT (原味) $62 (HH)
朋友揀左哩杯啤酒🍻啤酒用嚟送串燒一流🍡化解串燒嘅熱氣又夠爽!Happy Hour 62蚊都幾大杯👍🏻抵飲!
串燒唔錯🍡而且服務好👍🏻所有串燒都係即叫即燒 熱辣辣上枱😋下次可以encore叫埋其他朋友嚟聚會👯🏻♂️