2009-01-12 26 浏览
之前睇報紙有呢個prmomtion, 上個禮拜五就黎左試一試. 原來個promotion 係買一個一人餐, 就可以用一次加$1多一件家鄉雞, 每人限加一件雞. 我梗係要左1a餐, 即係兩件雞加磨菇飯餐, 我再用$1加多一件雞. 29.8+1 = 30.8就有咁多野食, 哈哈, 正. 今次d雞有一件上脾同兩隻雞膇, 熱辣辣, 好滋味. 雞都有d肥膏, 去皮去肥膏之後, 感覺無咁heavy. 個磨菇飯好多汁, 好正. 總之, 依家個promotion就好抵啦, 趁仲有一定會食多幾次.

喺壽司派未食完都要冇鞋挽屐走之後,因為真係仲未食飽,所以就喺個場週圍轉搵嘢食,成十點幾都唔早嘞,好彩 KFC 仲未收工,仲有得食,我哋就開始晚餐 Part II: 8 層巴辣雞腿包 :未食過呢個包,所以就叫嚟試吓!真係好厚,好似幾好味,八層分別係包底、炸辣雞腿、生菜、芝士醬、蕃茄片、炸薯餅、芝士醬、包面。佢嘅芝士汁都算幾香濃;生菜唔會因為咁夜而霉晒,蕃茄亦夠新鮮,炸薯餅熱辣辣好正,我就真係未食過薯餅喺入面嘅包,好似質感仲豐富咗啲添!當然最好味仍然係嗰塊啱啱炸起嘅大大塊辣雞腿啦,好滿足!成個至爆套餐 $29.8 ,仲要包一件雞下脾,格格脆薯塊同埋汽水,真係好抵! 家鄉雞下脾:好耐冇食唔辣嘅雞嘞,又唔錯喎!炸得幾好之餘亦醃得好味,入面好嫩好多肉汁,久唔久食一次都幾好丫! 香辣脆雞:好食啲梗係佢啦,刺激辣辣脆皮,不吃不可!咬開肉汁一樣咁多,雞肉嫩滑,食到入面都有辣味,好好食,每次食完都會好滿足! 格格脆薯塊:唔知係唔係收工,比咗好多我哋,差啲食唔晒!有少少稔咗添,不過都還可以! 朱古力咖啡慕絲:係加$6換嘅,一般甜品啦!噚晚好彩有佢補底先至唔會瞓唔著,下次會再去食呢個巨包!

朱古力咖啡慕絲:係加$6換嘅,一般甜品啦!
噚晚好彩有佢補底先至唔會瞓唔著,下次會再去食呢個巨包!

8 層巴辣雞腿包套餐&一人尊享套餐
朱古力咖啡慕絲
8 層巴辣雞腿包
好厚好味好滿足!
$33 (宵夜)
8 層巴辣雞腿包
好厚好味好滿足!
2008-09-28 6 浏览
9月28號,早睡早起身體好,一早起床.諗下食什麼好,見好耐無食過KFC,所以選了它.唔多人,但員工一向手腳慢,所以得三四個客,都要排十分鐘.要了個雞扒 + 火腿 + 鬆餅 + 凍奶茶 餐.因要了凍奶茶,咁就要用飲筒,但我都唔明點解飲筒盒無晒飲筒,但無人加返入去,這個問題並不是第一次發生的.而我排在最右邊那台收銀機,收銀員指住我左手邊,同我講飲筒果邊,咁我就問返佢:果邊即係邊邊?佢唯有自己走去攞比我.如要講環保,不如好似茶餐廳咁,叫凍飲先比飲筒,唔係就好似老麥放出嚟.跟住個餐雞扒 - 加左勁多汁,加勁咸火腿 - 無問題鬆餅 - 好似食粉咁凍奶茶 - 勁甜最後無食晒,因真係好唔得總結是唔想講,自己睇評分吧.
9月28號,早睡早起身體好
,一早起床.諗下食什麼好,見好耐無食過KFC,所以選了它.

唔多人,但員工一向手腳慢,所以得三四個客,都要排十分鐘.
要了個雞扒 + 火腿 + 鬆餅 + 凍奶茶 餐.

跟住個餐
雞扒 - 加左勁多汁,加勁咸

火腿 - 無問題
鬆餅 - 好似食粉咁

凍奶茶 - 勁甜

最後無食晒,因真係好唔得

總結是唔想講,自己睇評分吧.
$21 (早餐)
2008-09-24 7 浏览
琴日因為黑格比嘅緣故可以早d 收工, 見又未食得飯住, 就買左個巴辣雞粒一路行一路食. 巴辣雞粒其實係巴辣雞翼嘅無骨版本, 味道一貫嘅好, 我覺得比巴辣雞翼仲要辣d. 不過可以改善嘅係減少d 雞皮.
(非会员)
2008-08-24 8 浏览
今日唸著買kfc d雞食 外賣番屋企點知番到屋企發現佢[]已經好嬲 到食既時候發現隻雞脾陣陣[]全家都食到同嗅到隻雞臭已經[] 1心唸著食雞點知[] 咩都冇得食 真係嬲到陣之後食雞翼 1咬點知[[]]係隻雞翼到扯都扯吾到出尼 因為佢已經拎埋條頭髮去炸幾咁[[]]既事啊 成隻雞翼都[[]]成個餐都已經冇咩食得 成個晚餐都可以報燒個餐入面有d咩珍珠脆雞粒1粒都冇 個比小左呢個個餐都已經冇野可以食 最好既都係得番杯可樂比小左雞粒,,比錯雞個隻雞仲要係臭既,,雞翼有頭髮,,嬲到不得了 咩都冇得食吾想再幫親你地`咁差

今日唸著買kfc d雞食 外賣番屋企
成個餐都已經冇咩食得 成個晚餐都可以報燒
個餐入面有d咩珍珠脆雞粒
1粒都冇 個比小左呢個
個餐都已經冇野可以食 最好既都係得番杯可樂
比小左雞粒,,比錯雞個隻雞仲要係臭既,,雞翼有頭髮,,
嬲到不得了 咩都冇得食
吾想再幫親你地`
咁差

2008-08-19 10 浏览
因奧運關係趕住返屋企,同老婆要外賣 $108 筒雞餐攬住電視食晚飯! 原味雞九件熱辣辣,層皮好味呀,肚皮滿足。老婆鍾意加茄汁食。 配有白汁雞柳飯 (汁唔太夠),磨菇飯 (淡淡的),粟米 (另外塗上自家牛油更美味),格格薯 (香口) 和薯蓉 (開粉既唔好味)。 還有四杯可樂哩。隨餐逢送一張外賣九折 coupon, 睇怕下個禮拜又要幫趁外賣速遞喇。

原味雞九件熱辣辣,層皮好味呀,肚皮滿足。老婆鍾意加茄汁食。

2008-07-20 8 浏览
今晚星期六,因為0係新城市大部份食肆都要有排等位,又好耐無食過kfc,所以又食吓!!食左個特檸大雞翼餐,有磨菇飯,幾粒脆辣雞球,小量薯塊,兩隻巴辣香雞翼,一隻特檸大雞翼和飲品!!大雞翼有附設一顆青檸,如果覺得檸味不夠都可以自己再加!食物ok啦!!
2008-07-12 4 浏览
星期五好多人呀!今晚同老婆食左兩件(原味)雞餐,同埋至爆套餐。至爆套餐有:炸雞粒 (三小粒) - 小小辣而香脆,好過之前既芝士波..辣脆雞翼 (兩隻) - 細細隻,炸粉厚但辣辣的幾開胃。辣脆雞包 - 微辣大雞塊脆脆的,有蕃茄片和生菜算新鮮,千島醬汁一般。還有三塊格格薯和可樂。快快的一個晚餐,沒有要求的話都算可以,上去一田 food court 食甜品先!

炸雞粒 (三小粒) - 小小辣而香脆,好過之前既芝士波..

辣脆雞翼 (兩隻) - 細細隻,炸粉厚但辣辣的幾開胃。

2008-07-07 11 浏览
晚上,不是太餓,但又夠時間吃晚飯,見很久沒吃肯德基,所以就選了它作為吃晚餐的地方。我們點了一個巴辣雞腿包set 和兩件雞和一條粟米。巴辣雞腿包set有:巴辣雞腿包、脆薯格、新的炸雞粒、巴辣雞翼兩隻和一杯汽水,巴辣雞腿包:沒從前的好吃,太多沙律醬,包被醬弄得太淋,炸雞腿非常乾,雞腿都給她們炸到起絲,你想到有幾乾嗎?炸雞粒:幾特別、幾脆,不過吃不到有雞肉;脆薯格、巴辣雞翼:一般水準,雞翼太小。雞件:要辣的,辣味足夠,保持水準;栗米:很淋很爛很油的粟米醬,全無口感可言。其實這個set是非常超值的,一個set可吃到不同的食物,但水準麻麻,從前吃過的雞腿包也不錯的,但這間的就明顯給其他分店地比下去了,連鎖快餐店的共通點,就是水準不一。另外,服務員的服務也不好,可能太多人吧,在我前面的顧客給粗聱粗氣,到我時好像滿臉不悅,我見其他的汽水也是盛得滿滿的,唯獨是我的少了一截,我問她時,她竟說我們的汽水是盛不滿的,我當時真的O了嘴,心想好答案,跟著說:「其他的也是滿的,好,算吧!」跟著好不願意地給我盛滿,然後拿來雞件,我又呆,她夾了兩件雞下脾給我,我即問:「不是上下脾各一的嗎?」,她又死死氣氣地替我換了一

我們點了一個巴辣雞腿包set 和兩件雞和一條粟米。

炸雞粒:幾特別、幾脆,不過吃不到有雞肉;
脆薯格、巴辣雞翼:一般水準,雞翼太小。

雞件:要辣的,辣味足夠,保持水準;
栗米:很淋很爛很油的粟米醬,全無口感可言。

另外,服務員的服務也不好,可能太多人吧,在我前面的顧客給粗聱粗氣,到我時好像滿臉不悅,我見其他的汽水也是盛得滿滿的,唯獨是我的少了一截,我問她時,她竟說我們的汽水是盛不滿的,我當時真的O了嘴,心想好答案,跟著說:「其他的也是滿的,好,算吧!」跟著好不願意地給我盛滿,然後拿來雞件,我又呆,她夾了兩件雞下脾給我,我即問:「不是上下脾各一的嗎?」,她又死死氣氣地替我換了一件雞上脾來。

事實上,我所要求的,不需要我出聲也應該有的,為何要我好像要爭取似的才可得到?這樣可以節省很多成本嗎?希望他們在這方面能作出改善吧!
2008-05-23 31 浏览
見d廣告牌好想試下個珍珠脆皮雞扒...但又唔想食咖喱...原來有巴辣雞粒~似乎幾得意今日就去試下!一買返黎好細盒(見圖),打開得6粒仔...唔知俾咩返應...雖然只係暖但都仲脆~諗左好耐都唔知佢層脆皮係點整?$9.8就真係唔係好抵...

巴辣雞粒(6粒)
超細盒巴辣雞粒
$9.8 (其他)
2008-05-18 11 浏览
又一個人食晏, 諗都唔使諗梗係KFC. 今次唔係咁肚餓, 所以只係要左兩件雞上脾外賣返屋企慢慢嘆. 今次出奇地唔係咁多人排隊, 等左一陣就到我, 今次個妹妹明顯醒目d, 禮貌都幾好. 有改善, 抵讚. 雞可能係剛剛炸出黎, 返到屋企都仲好熱好和味, yummy. 一貫既美味, 非常好.

一貫既美味, 非常好.
  • 家鄉雞
  • 磨菇飯
2008-05-17 20 浏览
其實食物,所有KFC都差不多吧。有很長時間沒吃過KFC,吃到雞皇飯(單叫)的感覺很溫馨呢。蜜糖鬆餅也真的很好味,可惜也加價了。這間KFC的店面設計較特別,坐位都在counter兩旁的小areas內。由於不是很大,又不是很多人,坐著覺得也挺寫意,不吵。hea時間的好地方。不過老實說,服務可能未能滿足奄尖的客人啦,感覺不夠醒目靈活,不過都ok啦,快餐店,想點。看到兩名女士旁,一份齋舖外賣旁是一小堆雞骨,真是有點...
其實食物,所有KFC都差不多吧。
有很長時間沒吃過KFC,吃到雞皇飯(單叫)的感覺很溫馨呢。
蜜糖鬆餅也真的很好味,可惜也加價了。

看到兩名女士旁,一份齋舖外賣旁是一小堆雞骨,真是有點...
2008-05-09 9 浏览
早兩日走去食肯德基, 發現有一個新套餐, 是咖喱豬排飯, 很特別, 所以最后決定食這個套餐, 食完覺得幾好味, 塊豬排超大, 好抵食, 最大缺點, 飯太少, 可以試試。
  • 咖喱豬排飯
2008-04-23 17 浏览
見廣告有新野"鬼馬芝士波",專程去試試,跟餐+$8,散叫好似$9.8,得5粒,唔好食囉,冇咩芝士味,好似食緊膠咁,一定唔好再食.........
見廣告有新野"鬼馬芝士波",
專程去試試,
跟餐+$8,散叫好似$9.8,得5粒,
唔好食囉,冇咩芝士味,好似食緊膠咁,
一定唔好再食.........
第三站-寶寶紀念之役時間:2008年4月20日(星期日)地點:沙田新城市同老公係時候去kfc食桶餐喇!今日本身開開心心,同老公o係沙田飲飲食食....寶寶突然離世....令我好唔開心...i love you bobo,hope you live happily in heaven....呢間kfc都幾多人食,有兩邊,我地就坐o係少人do個度,唔想比咁多人知我地咁大食!-.-!!!都係食桶餐!不過今次冇上次又一城咁好!d雞冇咁入味!不過個飯就好多汁,滿到漏左出黎!雞係多肉,不過唔係咁好味!比上次又一城差好遠呢!而薯格都唔錯!而d位就dirty左dd,d人又唔黎執野!邊身既人唔可以有事,如果唔係真係會死....現在仲未放得低!....><...個喊樣唔單止呢間kfc難食,而且係形容我呢排既心情!
第三站-寶寶紀念之役
時間:2008年4月20日(星期日)
地點:沙田新城市

雞係多肉,不過唔係咁好味!比上次又一城差好遠呢!
而薯格都唔錯!而d位就dirty左dd,d人又唔黎執野!

個喊樣唔單止呢間kfc難食,而且係形容我呢排既心情!