2016-05-24 1051 浏览
喺觀塘上班了數個月,但一直沒有留意這裡有一間茶餐廳,見今日午飯時間人也不算多,就入黎試一試!入到去餐廳既裡面,佢地都一般茶餐廳既裝潢,但是他們應該尚算新開的,所以感覺也十分企理,十分乾淨。餐牌有8個餐俾你揀,分2個唔同既時間有唔同既收費,方便控制人流而除了在餐桌上的餐牌外,他們有一個很大的display,每天的午餐一見目了然,這個設計值得一讚今次我點了C餐味菜牛柳絲炆米 ($46) 7/10茶記來說,這個炆米炒得不錯! 首先,炆米炒得好乾身,沒有一般茶記的「多油」;牛柳絲也算多,有8-12條;整體也十分整潔,沒有「獲勞」,算是中上的表現。跟餐的凍咖啡也十分大杯,絕對夠我差差電,以應付下午的工作埋單$49 (因為凍飲要加$3)老真說,茶餐廳來說一點也不便宜,但是為求方便的話,可以一試

今次我點了C餐

味菜牛柳絲炆米 ($46) 7/10

跟餐的凍咖啡也十分大杯,絕對夠我差差電,以應付下午的工作
埋單$49 (因為凍飲要加$3)
老真說,茶餐廳來說一點也不便宜,但是為求方便的話,可以一試
味菜牛柳絲炆米
2016-05-24
2016-05-12 489 浏览
睇見觀塘呢邊開左一間茶餐廳,就黎試下,因為附近啲餐廳都係偏向西式下午茶時段都唔少人,有人拎埋電腦喺度做野,貪佢有wifi又地方大,夠通爽叫左個煎雞扒配薯角、沙嗲牛肉湯麵,好快就上菜。好可惜,就咁望個麵就知出事,完全唔似沙嗲牛角,反而只係幾舊未熟透、仲係紅色嘅牛肉,配一啲唔知咩湯底,零沙嗲味。而個煎雞扒,鞋口得黎又乾,本身茶餐廳煎炸野都預左唔會點juicy,只不過佢啲煎雞扒真係乾到硬,仲要食唔出有任何味道!!收緊正常茶餐廳價錢,但又俾啲仲差過小食店嘅質素。真係金玉其外 敗絮其中。絕對唔會再食呢間。

2016-05-12