2010-12-07 30 浏览
其實呢次我第2次係羽壽司食野~同屋企人(TOTAL 3個人)一齊~ 第1次係藍田該間.. 因為太耐之前了.. 但印象中是OK的~但可惜 經過今次係APM食 我地成家決定以後唔會再去囉味道: 佢D壽司刺身完全冇魚生該種鮮甜味 魚生又細塊 咬下去又梅 而且份量太少環境衛生: 雖然係岩岩新開 我EXPECT佢環境應該OK~ 點知坐到落去冇幾耐就有隻烏蠅不停飛黎飛去 超級煩 依個都係導致我坐落去就想即刻走 服務: 首先間野根本就冇乜人唔駛等位 D 伺應SERVE我地就普普通通啦抵食: 我可以話依間野一D都唔抵死! 份量少但價錢係同板X差唔多 味道又差咁遠 好似該日大概食左3百幾蚊 但係都仲要上去APM FOOD COURT買甜品食 咁我真係寧願係其他壽司店食3百幾蚊喇~ 起碼食飽我ANYWAY 我點樣都唔會再幫襯依間野 又貴又唔好食
但可惜 經過今次係APM食 我地成家決定以後唔會再去囉

ANYWAY 我點樣都唔會再幫襯依間野 又貴又唔好食
2010-10-15 24 浏览
今日約左女朋友係APM行商場食飯 , 行行吓發現原來係隔離有座叫鱷魚恤中心既商場 , 首先我女友被一間叫CoCo既餐廳吸引 , 原來係食咖哩既 , 我地仲發現電梯隔離仲有間羽壽司 , 其實我地本來今晚就係諗住食魚生架啦 , 既然咁近城隍廟無理由唔入去求返枝好簽 , 近排係電視度都有睇羽壽司既廣告 , 相信集團經營都應該有d信心既 (因當時呢個商場好靜~人都唔多個)一入到去 , 接待員問我地坐咩枱 , 我地選擇左坐迴轉檯 (因我女友想睇d師父握壽司) , 當然第一次黎幫襯 , 難免唔知食乜好 , 就係呢個時候有個著西裝 (相信應該係經理) 走埋黎介紹佢地既活魚壽司 , 佢話今晚係魚缸入面即開既活魚叫”細倫”(其實我都唔知係乜魚) 但係我同佢講我地唔想食太多飯 , 佢即刻話無問題 刺身都可以 , 原條刺只係收我地$238 , 仲話可以食埋炸魚頭魚骨添 (是但啦~就比你搵一次笨啦) 於是叫左一條試下。可能由於係即叫即做既關係 , 足足等左大約15分鐘先有得食條刺身 , 講真~師父嘅擺設同刀工都唔錯 , 有一種活生生既感覺 , 食落口果然有口《腥》氣喎 , (唔腥就唔係魚啦) ,

(唔腥就唔係魚啦) , 但係真係好有口感同鮮味 , 佢用黎點刺身既特別酸汁配合起上嚟都好啱口味 , 總括嚟講 : 唔錯 (都唔算搵笨啦) 但係最失色既地方就係最尾等炸魚頭魚骨嘅時間太耐啦 , 足足等左我20分鐘 , 應該要改善 。

其他值得一試既有皇帝蟹柳壽司 , 味道唔錯 , 有d似食潮州凍蟹既感覺 , 呢餐食完同女朋友都好滿意 , 得閒再黎食過先
2010-10-11
  • 活魚壽司
  • 活魚刺身
2010-09-29 3 浏览
自已一個 又唔知食咩好 結果行行下 行了鱷魚恤中心.....見肚餓 自已一個 咪食下壽司 初次食 就先叫我自已最愛既三文魚魚腩...雖然口感有少少怪 但好滑好爽 可能練完拳的關係 唔多夠飽 但老實自已一個人又無理由叫d 貴野=v=""就叫本月精選 聽個fd 講 羽 最出名皇帝蟹柳 見佢做特價就叫黎試試 發現真係好大舊... 難道皇帝蟹柳名字既由來 就係甘 試過 雖然唔係話超好味但亦真係唔錯....值得一試 他們的服務幾好幾多笑容笑容呢樣野真係好重要...
見肚餓 自已一個 咪食下壽司

初次食 就先叫我自已最愛既三文魚魚腩...

雖然口感有少少怪 但好滑好爽

就叫本月精選 聽個fd 講 羽 最出名皇帝蟹柳 見佢做特價
就叫黎試試

發現真係好大舊... 難道皇帝蟹柳名字既由來 就係甘

試過 雖然唔係話超好味
但亦真係唔錯....值得一試
他們的服務幾好

幾多笑容

笑容呢樣野真係好重要...

2010-09-28
  • 三文魚腩壽司
2010-09-16 1 浏览
尋日同班同事落左羽壽司食LUNCH,去到個陣見到門口好多人圍住,心諗: "會唔會又有排等架? 食飯得個幾鐘,等得黎都唔知得返幾多時間食,去第2間又一定遲過人地..肯定要等位.." 所以我地都係決定繼續等 好彩~之前響門口個班人原來係同一班人黎既, 我地都係等第2張檯..過左一陣就好快入到去坐低..見佢地都幾忙下..講到尾都係寫字樓區..食飯時間度度食肆都係咁架啦..所以我都覺得有時都要體諒下..忙既話相對服務就未必會咁足..不過今次令我意外既係一舉手就即刻有人到.. 到落單個陣..都唔知話佢細心定係煩好..同我地講特價壽司1客2件..問我地要2客定2件..雖然就煩左D..不過呢D我覺得都係應該既..起碼唔會落錯單先啦..我等左十幾分鐘都仲未見我個最愛...鯖魚都仲未到..於是我問下D侍應..佢話鯖魚因為要燒可能會耐少少..大約20分鐘左右(雖然我好鐘意食..不過食LUNCH唔係咁多時間既情況下仲要等20分鐘..我諗我下次都應該會食第2D)...過左一陣..岩岩答我個位侍應就拎住我份餐埋黎..仲問我地落左野飲未..真係意料之外...咁忙都仲可以有咁既

(雖然我好鐘意食..不過食LUNCH唔係咁多時間既情況下仲要等20分鐘..我諗我下次都應該會食第2D)...過左一陣..岩岩答我個位侍應就拎住我份餐埋黎..仲問我地落左野飲未..真係意料之外...咁忙都仲可以有咁既服務..都算係唔錯..

到後來走個陣先至知..原來係可以訂檯架..咁下次就唔係成個傻婆咁響門口度等啦
2010-09-15
  • 鹽燒鯖魚
(非会员)
本人向來有幫襯開旺角羽壽司分店,一直都keep住有信心保証,點知黎到呢間...................唉,真係不知所謂!!!!夜晚8點幾,食市黃金時間,同朋友行晒APM咁多間食市,間間都好多人要等位,咁為有轉去格離鱷魚恤中心睇下d食市要唔要等啦,一行到過去,我地先被一間叫coco食咖喱的店鋪吸引住,可惜....又係好多人等位,望過格離有間羽壽司,出奇地唔洗等(因為旺角分店好多時都要等位),仲要冇乜人食,咁我地就滿心歡喜入去。 入到去先有個侍應問我到要坐bar檯還是order檯,我地選擇order檯,之後侍應帶我地去一張附近都冇其他食客ge中間位置坐,一坐底無耐,準備take order紙叫野食,呢個時候侍應送來一碟壽司,我地就同侍應講未點菜,會唔會送錯。跟住侍應無講野拎走左,到我地俾左order紙侍應一陣,就送來另一碟壽司內有三件,我地開始食,食左兩件之後,有個女侍應就走黎話:呢碟的炸蝦壽司黎架woo,我地就話:哦~,佢跟住就話你地食左我就要落返你單,............呢下我先知完來佢地又送錯檯,跟住我話ok ,咁你落返。因為我同朋友都唔會交代大家係點左咩菜的人,喜歡o
,............呢下我先知完來佢地又送錯檯,跟住我話ok ,咁你落返。因為我同朋友都唔會交代大家係點左咩菜的人,喜歡order咩,就叫咩,所以食左都唔知係冇點。ok,為有當自己都有錯啦,唔記實自己點咩菜
!!!
格左一陣,送黎第二碟壽司,落檯時,侍應話:呢碟係三文魚手卷..你地有叫架可~~呢個侍生態度語氣....令我開始多加留意佢地。之後餐飯一邊食,身邊ge侍應就係度傾計,講晒粗口
,廚房d人都走埋出黎同侍應傾計,仲要傾到大大聲,搞到好似我地都唔好意思嘈到佢地傾計咁。點解會咁架???!!!經理都唔理????

食完餐飯,準備埋單,呢個時候又送黎壽司,...................!又送錯檯....唉!8點幾,食市黃金時間,你地呢到冷清清,唔係忙,都仲可以出錯咁多次。

食物方面唔太大問題:三文魚手卷-->內的三文魚竟然係用三文魚魚皮。

拉麵-->味淡如水- -(因個人喜好吧)

其餘食物都可以啦。

我以後寧願去其他食市等下位,都唔貪快黎呢間野消費呀!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
2010-09-03
2010-09-14 16 浏览
六月十九日(星期六),六點半來到鱷魚恤中心,經過羽壽司,見無咩人就走入去開餐,除了餐牌外,還有多種顏色的落彈紙,真的看得眼花暸亂,看見價錢都不算貴,就點了十多款,四人分享。 龍蝦沙律壽司和海鰻天婦羅壽司,OK啦,粉醬過多了。 三文魚壽司+雪場蟹柳壽司+鰻魚壽司+火炙三文魚壽司,普普通通喇,只是個雪場蟹柳壽司幾特別,幾好味,因為少食。 波士頓卷,食完都不知是甚麼在裡頭,大概是吞拿魚加芝士吧。 串燒冬菇,無咩味,唔抵食。 串燒鷄軟骨,OK喇,無野好講。 炸軟殼蟹,幾好,唔錯。 帶子芒果卷,好好好,係最好食的一碟,帶子跟芒果配合得天衣無縫。 鰻魚露筍卷,沒有驚喜,賣相則不錯。 日式燒羊架,都不錯,沒有羊羶味,肉也鮮嫩。原來碟碟的份量都很少,所以其實並不十分便宜喔。

龍蝦沙律壽司海鰻天婦羅壽司,OK啦,粉醬過多了。
三文魚壽司雪場蟹柳壽司鰻魚壽司火炙三文魚壽司,普普通通喇,只是個雪場蟹柳壽司幾特別,幾好味,因為少食。
波士頓卷,食完都不知是甚麼在裡頭,大概是吞拿魚加芝士吧。
串燒冬菇,無咩味,唔抵食。
串燒鷄軟骨,OK喇,無野好講。
炸軟殼蟹,幾好,唔錯

帶子芒果卷,好好好,係最好食的一碟
,帶子跟芒果配合得天衣無縫。
鰻魚露筍卷,沒有驚喜,賣相則不錯。
日式燒羊架,都不錯,沒有羊羶味,肉也鮮嫩

原來碟碟的份量都很少,所以其實並不十分便宜喔。

OK 龍蝦沙律壽司($25)和海鰻天婦羅壽司($25)
OK 三文魚壽司($10)+雪場蟹柳壽司($15)+鰻魚壽司($17)+火炙三文魚壽司($15)
OK 波士頓卷($15)
串燒冬菇($20)
OK 串燒鷄軟骨($20)
炸軟殼蟹($48)
帶子芒果卷($25)和鰻魚露筍卷($20)
日式燒羊架($68)
2010-06-19
炸軟殼蟹($48)
帶子芒果卷($25)和鰻魚露筍卷($20)
日式燒羊架($68)
  • 帶子芒果卷
2010-07-27 5 浏览
壽司款式選擇多,推介珍寶帶子、軟殼蟹手卷。燒物同炸物都比想像中好食,活魚刺身刀工差,好腥分店經理服務好,介紹我地食埋隔離既越南菜,味道都好好.....
壽司款式選擇多,推介珍寶帶子、軟殼蟹手卷。
燒物同炸物都比想像中好食,活魚刺身刀工差,好腥

2010-07-25
  • 珍寶帶子,燒三文魚頭,軟殼蟹手卷
2010-07-22 15 浏览
平時去開apm行街..最煩係諗食咩....上星期五行下行下行左去見到一間羽壽司...本人就好鍾意食壽司..見到有好多人排隊.不過見佢地入下一台入下又一台...唔駛一陣就入得.一入去口號好齊...有d俾佢地嚇親...叫左好多野食...見佢地有特價壽司...仲有我最愛既皇帝蟹柳...梗係第一時間落單啦...一次過落左好多野食...張台都差d唔夠位放...有個侍應見我地張台咁多野...走埋黎話:『唔好意思2位,,介唔介意將d壽司夾埋一碟,可以收咁d碟...』張台即時鬆動晒...食食下個個陣突然諗起好似仲有隻軟腳蟹手卷未到...於是問個侍應睇下有冇落單...都唔知係好彩定係唔好彩...個侍應好似咩都唔識咁(可能係新請掛)問完結果都係冇人覆返我...過多幾分鐘..隻手卷終於到啦...我問係咪漏左單..個侍應解釋因為要廚房炸完蟹先可以包手卷...所以會耐d...佢又真係冇呃我喎..咬到隻手卷度...隻軟腳蟹仲有煙出架喎...唔錯唔錯.....呢餐食得都幾滿意..都有8x分..係等野食就好似耐左少少...快返d就very good 啦...寫呢篇野之前都有睇過之前d食評...都唔似係咁差姐....可
平時去開apm行街..最煩係諗食咩.

呢餐食得都幾滿意..都有8x分..係等野食就好似耐左少少...快返d就very good 啦...寫呢篇野之前都有睇過之前d食評...都唔似係咁差姐....可能係某一個半個人有問題啦...希望佢地好既野就繼續keep住啦....唔好既快d改善啦
2010-07-16
  • 皇帝蟹柳
(非会员)
今日 (7/19) 4個人去羽壽司食午餐, 等左好耐先入到去. 首先, 野食好一段, 比起元氣 / 板長差好遠, 價錢又唔係平.第二, 服務真係好很差, D服務員好似好生手, 唔知做乜, 食完埋單, 叫埋單時同服務員講有現金券, 好奇怪, 未見單, 服務員就叫我地比現金券佢.咁我地就照比$200現金券. 等左好耐, 成15分鐘.仲未有人比埋單.我地就直接走去個收銀問張單, 收銀個女仔黑口黑面,無出聲然找到張單比我地, 很粗氣地說左句 “係米呢張呀?”然後, 好大力咁係張單度STAMP個PAID, 即係話比我地聽張單剛剛係$200元啦.我同事即時問佢地, 咁你地唔通知我地? 我地係等張單等左成15分鐘呀!!個收銀個女仔好似你有你講, 唔理咁. 剛有個經理經過同我地講對唔住, 但係, 個收銀仲係度”寧”下頭, 好似表達佢好唔耐煩咁!無下次, 大家唔好比錢受氣..!! 見到咁多食評, 都話佢地服務很差, 你就明白啦..!!
第二, 服務真係好很差, D服務員好似好生手, 唔知做乜,
2010-07-19
2010-06-19 4 浏览
sigh...my first time visiting this brand.well, you know apm, during dinner time of ~7pm, everywhere have a long queue, the queue outside 元氣 was very long. and it's easy for us to get a table with 羽壽司, i should have known what'd happen...sushi were tiny, tiny and thin sheet of fish over tiny rice cube.raw fish: most of them were not fresh and very bland in taste, and a few types of them had a bitter taste.and the first time of seeing such SMALL size of the so called 加州卷!!! $25 for 3 pieces, but
sigh...

and the first time of seeing such SMALL size of the so called 加州卷!!! $25 for 3 pieces, but they were like toys compared to the normal size of rolls that you'd expect from any sushi restaurant.

and the cooked items... we ordered beef cubes and lamb rack. both were "very similar in taste", actually you couldn't tell what they are. the beef cubes, well at least they're really hot, the lamb rack... yuck!!! it was tasteless, very very soft actually "梅梅地".

food were below average, services were just so-so, they always delivered our orders to the next table (and next table's guests complained fiercely about this).

that's why it's easy to get a table even during the peak hours.

come here, if you really can't find anywhere and you're so hungry that you don't mind what you'll be served.

we were not full, after a meal of $800 for 5 persons.

i swear i will never visiting this brand again.
2010-06-19
  • canned coke
2010-06-11 24 浏览
觀塘鱷魚恤中心那裡開了幾間食店,這間羽壽司一直未試過,終於在放工後到了那裡一試~先來一客三文魚腩壽司$15 - 面頭付有蔥,三文魚好鮮甜,$15幾抵針魚壽司$25 - 賣相一流!不過吃起來比較麻煩,針魚很少吃,味道原來都ok吞拿魚壽司$13 - 吞拿魚ok鮮味,不過不失波士頓卷$15 - 波士頓卷size好小!帶子加州卷$25 - 帶子加州卷上面的帶子切半了,每一塊加州卷上面只有半個,和menu的照片看到的一塊上有一整粒帶子相距很遠,令人失望!還好帶子幾肥美蔥花油甘魚壽司$20 - 蔥花和油甘魚夾著吃不錯櫻花魷魚軍艦$15 - ok芝麻咖喱蝦卷$20 - 外層的芝麻有咖喱味,幾特別幾好味還想吃多些帶子壽司,但是當時帶子賣完了,之前order了帶子的食物都沒有送上也沒有通知,安排不夠好!

吞拿魚壽司$13 - 吞拿魚ok鮮味,不過不失

波士頓卷$15 - 波士頓卷size好小!

蔥花油甘魚壽司$20 - 蔥花和油甘魚夾著吃不錯

2010-06-03
三文魚腩壽司
芝麻咖喱蝦卷
2010-06-04 7 浏览
服務:服務很差的的壽司店.....當時我和友人去食晚餐, 叫了約十多碟, 其中一個手卷 和 壽司 等了半小時還未到, 故通知店內職員漏單, 可是店內一名金頭髮個子不算高的師父好像因為咁俾人鵝了幾句, 之後踢台。當時坐他前面, 眼神不友善, 還很粗氣地說左句 "知啦,好快俾番你地!" .之後我地等左5分鐘, 果件手卷都係未整好, 只係見佢一路整其他壽司, 之後我同朋友再一次叫侍應姐姐提一提他, 之後佢好求其咁整左俾我地, 賣相0分.睇見唔開胃. 當日除左我同友人都因為咁食得不快, 隔離的兩公婆也食到不停跟侍應說漏單. 我對這間羽壽司很失望 服務和工作態度有待改善!食物質數:刺生:"風"刺生 的賣相 比 相片 相差很遠. 而且不夠新鮮同切得好細件好薄。壽司:除了鵝肝壽司比較入口留香外, 其他的壽司材料很細件, 而且一夾易散, 不太專業的感覺。炸物:炸雞軟骨>好味環境:回轉台上飲水的制可能是開業不久的關係, 非常硬! 很難推出熱水, 要用"陰"力, 友人結果不小心盪親。衛生:有2隻烏"鷹"飛來飛去. 有待改善埋單:392hkd
服務:
服務很差的的壽司店.....

.睇見唔開胃.
我對這間羽壽司很失望
服務和工作態度有待改善!

食物質數:

2010-06-02
  • 鵝肝
  • 炸雞軟骨
2010-05-02 3 浏览
<食物>帶子/三文魚刺身:比想象中好,厚切,沒有薄如蟬翼壽司:OK軍艦:紫菜已過氣* 店員推介沖繩蝦/左口魚壽司:蝦味道一般, 魚需配上醬汁味道依然淡, 但爽口<環境>基本上沒有人等侯,不過安排兩對人坐四人檯,餐牌又要共同一份。人家拿起餐牌細閱時另一對食客就入座,弄得對方沒餐牌和筆點菜,又沒有人理會。<服務>店員身手十分敏捷,步行速度極快,不過似乎敏捷過頭。明明得兩行座位,眼見店員經過數次,都沒有一個見到人家舉手,反而大叫就有人理。吃的尾聲時見卷物未到,向店員查詢,不過沒有下文,等了十多分鐘,再追問一次,店員說已上菜,究竟上了到那一檯的枱上?人家當然「唔認帳」,要求除消order兼結帳,不過又一次沒有下文,又等多十分鐘,再次叫人結帳才有人理。<抵食>還可以接受,除了服務。
<食物>
帶子/三文魚刺身:比想象中好,厚切,沒有薄如蟬翼

壽司:OK
軍艦:紫菜已過氣

<環境>

<服務>
店員身手十分敏捷,步行速度極快,不過似乎敏捷過頭。

<抵食>
還可以接受,除了服務。
2010-04-30
2010-04-14
前晚去左apm shopping,我同朋友行到好肚餓,跟住見到新開左間羽壽司,就衝左入去食啦,款式比其他壽司店多,而且價錢大眾化.....三文魚壽司:色澤均勻,鮮味十足....皇帝蟹柳:巨形蟹柳,口感唔會係麵粉整咁...三文魚海鮮炒飯:幾多料,魷魚,蝦,三文魚....雞翼串燒:燒得唔會太乾,咸道ok!服務員都好有禮貌....都會係咁加茶....
三文魚壽司:色澤均勻,鮮味十足....
皇帝蟹柳:巨形蟹柳,口感唔會係麵粉整咁...
三文魚海鮮炒飯:幾多料,魷魚,蝦,三文魚....
雞翼串燒:燒得唔會太乾,咸道ok!
服務員都好有禮貌....都會係咁加茶....
2010-04-12
(非会员)
今日同同事去apm果面間羽度食lunch,睇左個餐牌一陣就已經有個侍應行埋黎問我寫左單未我都係第一次未叫侍應就已經有人主動問我寫單未,我見間野咁旺都仲有人肯主動問我寫野未,咁我都唔想阻到佢,即刻望兩望就叫左個刺身定食同個拉麵餐d刺身都唔錯,幾新鮮,仲擺得個賣相幾靚d拉麵湯底熱辣辣,而且味道夠,d麵又爽口總括黎講野食ok,服務都唔錯
今日同同事去apm果面間羽度食lunch,
睇左個餐牌一陣就已經有個侍應行埋黎問我寫左單未

我都係第一次未叫侍應就已經有人主動問我寫單未,
我見間野咁旺都仲有人肯主動問我寫野未,咁我都唔想阻到佢,
即刻望兩望就叫左個刺身定食同個拉麵餐

d刺身都唔錯,幾新鮮,仲擺得個賣相幾靚
d拉麵湯底熱辣辣,而且味道夠,d麵又爽口
總括黎講野食ok,服務都唔錯
2010-03-11