2023-08-31 104 浏览
新加坡火紅得奬火鍋店旺角美滋鍋原來而家改咗放題形式😍抵食好多呀!以往質素都唔錯啊,所以改左放題再去試吓我地揀120分鐘仼食B精選,有7款肉仼食,包括美國Prime牛下肩胛,先$268一位🤩仲送剌身拼盤,超過另有70款火鍋配料可以仼食湯底有9款養生美顏湯底 ,可以揀咗鴛鴦鍋/四季鍋要另外加$70。必點係招牌膠原蛋白養顏美容鍋🥰,另一款我叫咗芫茜皮蛋湯,兩款湯底都唔會太濃。岀面自助醬料區,都有啲特別嘅醬料仲有涼拌小食同生果🍉飲品有冷泡茶、紫貝天葵洛神花茶、日本麥啤、各款汽水等,啤酒無限任飲🍻火鍋配料仲有海鮮類可以揀:竹簽蝦、沙白、鮮鲩魚骨腩等我最鍾意佢哋超大超長響鈴、花膠選擇真係好多,蔬菜🥬同菌類有好多選擇如果帶小朋友嚟呢度仲有兒童樂園👧🏻👦🏻而家係任食嘅,當然係抵咗好多啦!

新加坡火紅得奬火鍋店旺角美滋鍋
原來而家改咗放題形式😍抵食好多呀!

以往質素都唔錯啊,所以改左放題再去試吓
仲送剌身拼盤,超過另有70款火鍋配料可以仼食

岀面自助醬料區,都有啲特別嘅醬料
仲有涼拌小食同生果🍉

火鍋配料仲有海鮮類可以揀:竹簽蝦、沙白、鮮鲩魚骨腩等
我最鍾意佢哋超大超長響鈴、花膠
選擇真係好多,蔬菜🥬同菌類有好多選擇

如果帶小朋友嚟呢度仲有兒童樂園👧🏻👦🏻

而家係任食嘅,當然係抵咗好多啦!
餐廳位於家樂坊, 環境夢幻粉紅色及啤啤熊作主題, 充滿少女心💕, 明亮寬躺舒適, 設多個卡座, 店內養生美顏湯底多達九款, 其中膠原蛋白養顏美容鍋、清涼解熱雪耳鮮椰子鍋及養生藥膳醉雞鍋更是人氣湯底✨還有泰式冬蔭公湯底, 酸辣口味的湯品, 最適合配搭海鮮打邊爐, 熬製出更大量的鮮味😜除了火鍋外, 每枱會送上時令精選刺身拼盤及蔬菜綜合盤🥬火鍋配料多達七十多款, 材料非常新鮮, 自助醬料區及飲品櫃清晰整齊企埋, 另有特式啤酒放題、甜品雪糕及水果供應全部肉類、海鮮及其他配料是無限供應, 餐廳提供平板電腦自行下單, 圖文並茂、非常方便, 有系統完全沒有漏單情況, 值得一讃👍🏻湯底選了鴛鴦鍋養生藥膳醉雞鍋🐔建議先喝一啖湯頭, 湯底呈現米白色澤, 喝起來帶鮮甜味, 用上花雕、紅棗、杞子、當歸北芪、淮山等多種養生中藥材熬製而成, 雞肉鮮嫩滋補養生香辣鍋🌶️🌶️🌶️辣度可自行選擇小辣、中辣及大辣, 辣妹子的我選了大辣, 餐廳用上了特製四川辣椒油及多種香料及養生藥材, 香得透緻, 辣得剛剛好、辣而不孟的味道, 非常高質, 喜歡食辣的朋友不可錯過😍我們點了ᴄ餐 豪華6+1款小鮮肉放題套餐肉類多達六款, 必食澳洲ᴍ

除了火鍋外, 每枱會送上時令精選刺身拼盤及蔬菜綜合盤🥬

火鍋配料多達七十多款, 材料非常新鮮, 自助醬料區及飲品櫃清晰整齊企埋, 另有特式啤酒放題甜品雪糕及水果供應

湯底選了
鴛鴦鍋
養生藥膳醉雞鍋🐔

滋補養生香辣鍋🌶️🌶️🌶️

我們點了
ᴄ餐 豪華6+1款小鮮肉放題套餐
肉類多達六款, 必食澳洲ᴍ6和牛前腿心, 牛味濃郁、油花分布均勻、肉質軟嫩非常豐富😋
還有豬肉、雞肉、羊肉及海鮮選擇
沙白新鮮飽滿, 沾上火鍋汁非常鮮甜入味

120分鐘任食火鍋套餐, 餐廳設有兒童玩樂專區, 非常適合一家大細及朋友聚會的好地方

服務態度親切有禮, 上菜效率快又主動收碟, 整體ᴄᴘ值高, 值得再回顧💕

揸車的朋友, 附近可泊家樂坊停車場🅿️, 非常方便, 餐廳可享有免費泊車優惠服務✨

• 鴛鴦鍋
  • 滋補養生香辣鍋
家樂坊美滋鍋做緊120分鐘火鍋放題,幾個月之前去過食真係覺得不錯!所以約咗同事放工後一齊再去🍲有4個套餐可以揀嘅,今次我揀咗D至尊餐,平日晚市入座$348一位,可以任點美國安格斯封門柳、美國PRIME牛下肩胛,仲有多款海鮮、肉同食材。至於湯底嘅選擇就正喇,一般打邊爐都係單鍋或者鴛鴦鍋,但依度可以四鍋架!如果三心兩意,乜湯底都想試下嘅話真係啱晒。今次我都係揀咗鴛鴦鍋,分別係滋補養生香辣鍋同膠原蛋白養顏美容鍋🍲有非常多食材選擇,我個人最喜愛美國PRIME牛下肩胛,脂肪分佈可算係均勻,肉質鮮嫩富柔軟彈性,牛味濃郁又帶油脂香氣。 做火鍋食材滾一陣全熟,肉質依然軟淋嫩滑。海鮮方面最喜歡竹簽蝦🦐因為好新鮮,蝦肉入口彈牙。另外,響鈴都好正,仲係脆卜卜,吸晒啲湯汁勁邪惡,但真係正🫣最後唔少得甜品,有唔同口味嘅雪糕、雪葩,檸檬雪葩同豆腐雪葩都勁正呀,檸檬雪葩勁適合打完邊爐之後食,立即清爽晒!豆腐雪葩估唔到咁香濃,正呀😁

2023-08-23
2023-08-28 1226 浏览
23年8月27日 , 2條友去左旺行街, 因為好少出旺角,所以開左個OPENRICE 搵下有咩野好食,最後選擇了美滋鍋 , 原來就係中伏既開始 ! 上到家樂坊8樓 , 門面很靚 , 門口仲有兒童角可以俾小朋友玩 , 其實硬件做得好好.睇餐牌有ABCD餐, 就直接攻頂 , 要個D餐 288 , 之後話今日每人加10蚊, 姐係298.入到去, 坐卡位, 坐得舒服 , 鍋底好大 , 路面很闊 , 環境沒有投訴的 . 選完湯底後就去一去厠所 , 中伏之路就開始了. 厠所 – 其臭無比 , 比起公厠的臭有過之而無不及 , 人生中去過最臭之厠所. 本身間店人都唔多, 都可以咁臭… M6 和牛 - 唔掂 , 咬唔開仲有血腥味.其它牛 – 一樣唔掂 , 全部有陣血水味.蝦 – 咬一口就要吐 , 腥到要即吐…鯇魚 - 唔係脆鯇魚, D肉散開晒 , 點食墨魚滑 - 又腥又散雲吞 - 有陣怪味又難食冷泡茶 – 只有水味自助吧無熱水無熱食-提供 總結係 好多食物都係腥味 , 中伏到一個頂點. 食左六百幾蚊, 但係食左D垃圾 咁既感覺. 完

最後選擇了美滋鍋 , 原來就係中伏既開始 !

選完湯底後就去一去厠所 , 中伏之路就開始了.

M6 和牛 - 唔掂 , 咬唔開仲有血腥味.

其它牛 – 一樣唔掂 , 全部有陣血水味.

蝦 – 咬一口就要吐 , 腥到要即吐…

鯇魚 - 唔係脆鯇魚, D肉散開晒 , 點食

墨魚滑 - 又腥又散

雲吞 - 有陣怪味又難食

冷泡茶 – 只有水味

自助吧無熱水

無熱食-提供

總結係 好多食物都係腥味 , 中伏到一個頂點.

食左六百幾蚊, 但係食左D垃圾 咁既感覺.

2023-08-27
  • 腥味蝦
2023-08-27 42 浏览
放工同朋友聚一聚 揀咗呢間任食火鍋 叫咗膠原蛋白養顏美顏鍋 湯底好足料濃郁飲落唔錯 我哋各自飲咗兩碗補一補😂安格斯牛小排好好食 好重牛味 油脂豐富 賣相亦都好吸引小羔羊唔會好騷 珊瑚蚌都不錯好爽口鮮甜五花豚肉都幾肥美幾好食🤭食物款式都幾多 120分鐘絕對係大加分位!
安格斯牛小排好好食 好重牛味 油脂豐富 賣相亦都好吸引
小羔羊唔會好騷 珊瑚蚌都不錯好爽口鮮甜
五花豚肉都幾肥美幾好食🤭
食物款式都幾多 120分鐘絕對係大加分位!
  • 美國安格斯牛小排
  • 軟骨爽肉丸
之前食過由新加坡來香港- 美滋鍋嘅朋友,原來不知不覺佢哋都轉左火鍋放題,雖然係放題,食物質素都好高質, 每位由$198起就已經食到,總共有四款放題可以選擇,有糾紛美顏鍋底可以俾大家選擇,小編就揀咗佢哋嘅骨膠原蛋白滋補美容鍋栽培新出嘅冬陰功湯,未打邊爐之前小編都飲咗幾碗骨膠原湯,好足料,好濃郁!另外,仲有刺身送每位一份刺身,而且放題仲有啤酒同埋雪糕任食,同埋出面調味配料都有好多選擇,仲有生果同埋前菜任食小編今次同朋友就揀咗B餐(6+1款小鮮肉),小編極力推介美國prime 牛下肩胛,紐西蘭羊肉片,豬肉片佢,肉質超有彈性,相當高質,仲有嘅響鈴超級大,炸得,超級鬆軟,另外救濟產品都好多,例如有豆皮,支竹,豆腐,春卷,可以吸晒湯底😝整體嚟講,一個火鍋放題小編都相當滿意,而且性價比都好高,一個價錢就可以食到咁多嘢,正!😉

2023-08-25 64 浏览
久不久都會有鋪火鍋癮,今日去旺角行完街,聽朋友講呢間來自新加坡得獎火鍋店既湯底好唔錯,就黎咗美滋鍋打邊爐!-餐廳等位區有花茶提供,仲有兒童樂園🤣🤣如果一家大細黎既話,小朋友都有地方可以放電,呢個概念幾好!座位好闊落~坐得幾舒服-講翻今餐先,同朋友揀SetB任食美國Prime牛下肩胛火鍋套餐,影相排哂幾款牛比大家睇睇個肉質😎Prime牛下胛個雪花紋分佈好吸引可以食足120分鐘都只係三百幾蚊一個人,超抵食!仲要有埋海鮮,蝦、花甲、水魷魚,花膠好滑~~encore咗幾碟🤣🤣滋補一下!-餐廳主打9款養生美顏湯底,我地心大心細要鴛鴦鍋,見到有膠原蛋白滋補養顏美容鍋就即點😆😆打邊爐以食療進補何樂而不為✨✨-另一邊鍋湯底就揀咗椰子鍋,加埋雞件落去淥~一啖椰子水一啖雞肉,爽!如果想試多幾款湯底既朋友仲可以點4格鍋添🤣🤣-每個set都會送一盆刺身,套餐仲有啤酒無限任飲,下次會同朋友再來,試埋佢個冬陰公湯底先✨✨
餐廳等位區有花茶提供,仲有兒童樂園🤣🤣
如果一家大細黎既話,小朋友都有地方可以放電,呢個概念幾好!
座位好闊落~坐得幾舒服
如果想試多幾款湯底既朋友仲可以點4格鍋添🤣🤣

• 膠原蛋白養顏美容鍋
Delights at R Beauty in the Pot, Hong Kong   ;   Nestled in the vibrant culinary scene of Hong Kong, R Beauty in the Pot stands out as a haven for gastronomic enthusiasts. This review encapsulates my recent gastronomic journey through the delectable offerings of the restaurant. From the succulent Fat Cow and delicate Beef Tongue . Fat Cow  ;   The perfectly seared slices of beef were a testament to the restaurant's commitment to quality. Each bite was a symphony of flavors – a delicate balance o

Beef Tongue .
 Fat Cow  ;
 balance of savory and tender textures that melted in my mouth.
 Beef Tongue   ;
 The Beef Tongue dish proved to be a surprising delight. Thinly sliced
and cooked to perfection, the beef tongue exhibited a unique tenderness
and a robust flavor profile. The careful seasoning and expert
preparation showcased the chef's dedication to extracting the best from
this often-overlooked cut of meat.
Collagen Beauty Pot  ;
 A highlight of the meal was the Collagen Beauty Pot, a luxurious and
healthful offering that married flavor and nourishment. The bubbling pot
 arrived adorned with an array of fresh vegetables, seafood, and
delicate portions of meat.
  Sashimi Platter  ;
   The platter showcased an array of pristine, artfully arranged sashimi,
each piece glistening like a jewel. From the silky salmon to the buttery
 tuna, every bite was a testament to the restaurant's dedication to
sourcing the finest ingredients.
2023-08-03
宵夜
2023-08-21 111 浏览
旺角家樂坊《美滋鍋》一直都係人氣爆燈之選~舖頭位於家樂坊8樓 ~店舖用咗可愛粉紅色裝修 店舖中提供仲兒童遊樂專區俾小朋友使用 非常貼心😎小朋友放足電 就可以乖乖地食野了今日我哋享用左放題D餐 HKD348/人 放題任食120分鐘每枱客人仲可以送一盤刺身拼盤同蔬菜綜合盤我哋今次揀咗滋補養生香辣鍋同骨膠蛋白美容鍋~湯底材料豐富味道濃郁 我比較喜歡養生香辣鍋因為香辣嘅味道夠開胃!肉類方面都幾多選擇 美國prime牛下肩胛/澳洲M6+和牛前腿心 /美國安格斯三角牛/美國安格斯封門柳以上幾款我都試過 最鍾意食呢度嘅和牛前腿心 牛味好濃 唔使煮得太熟 淋淋地非常好味!呢度嘅飲品都幾多元化總之就係一個字正啦!仲唔快啲嚟book枱?

每枱客人仲可以送一盤刺身拼盤同蔬菜綜合盤
因為香辣嘅味道夠開胃!
肉類方面都幾多選擇
呢度嘅飲品都幾多元化
總之就係一個字正啦!
仲唔快啲嚟book枱?

2023-08-21 213 浏览
之前喺網上面都見過有唔少Foodie 宣傳過呢間新加坡過江龍,加上今年佢又轉左放題玩法,一直都心郁郁想去試吓質素。終於近期決定去試一次。本身Book 咗8:30pm, 不過去到嗰陣已經要排隊等入座。首先可以見到嘅嘢係人手會有啲唔夠,入座都要啲時間,不過啲Staff 都會入座嗰陣時幫你改翻個Booking,所以唔會蝕左時間。我哋嗌咗Set C ($308+10),主打澳洲M6和牛。呢個價錢同同區其他火鍋舖嘅兩個鐘同級打邊爐差唔多,算係合理,而呢間嘢比其他仲多咗象拔蚌,會略勝一籌。食材方面,M6和牛食落去係夠腍同唔韌,係好食嘅。象拔蚌可能個人煮過火,所以食落有啲韌。個鍋就揀咗藥材養生鍋,入面好多杞孑紅棗淮山,好足料,唯一弊處係會好難撈自己想食嘅嘢 😅😅。其他食材就正常,每份份量偏少,雖然可以一次過嗌2-3份應對,但係亦都帶出呢間過江龍嘅最大弱點。放題最重要係啲單嚟得齊唔齊,而今次食呢間係會少程度上漏單。成餐我哋嗌左15份M6牛,有3份漏咗,6份係提醒個經理先至嚟到,而中間有2份係俾咗低一等嘅牛,未計其他丸類菜類,整體落單上菜準確度同齊整度都需要改善。我留意到佢上菜嘅Staff 會上上下菜去

放題最重要係啲單嚟得齊唔齊,而今次食呢間係會少程度上漏單。成餐我哋嗌左15份M6牛,有3份漏咗,6份係提醒個經理先至嚟到,而中間有2份係俾咗低一等嘅牛,未計其他丸類菜類,整體落單上菜準確度同齊整度都需要改善。我留意到佢上菜嘅Staff 會上上下菜去咗做其他嘢,人手不足問題絕對要改善。

總括嚟講,呢間過江龍係有食材嘅質素,但係差咗上菜方面嘅齊整同準確。喺同區有幾間兩個鐘放題打邊爐嘅競爭下,如果唔提升翻上菜效率,好難可以喺旺角呢個競爭激烈嘅地區突圍而出,成為最好之一。
2023-08-19
2023-08-19 103 浏览
美滋鍋📍旺角登打士街56號家樂坊8樓803號舖今日同朋友嚟到呢間少女風嘅餐廳食飯成間餐廳都係主打粉紅色而且仲好特別咁有兒童樂園好適合帶埋小朋友一齊嚟食飯叫咗呢度全新120分鐘任食美國精選肥牛/牛舌/田野鄉村嫩豬花肉火鍋套餐上菜嘅速度好快 絕對夠時間食自助餐區仲可以拎到涼拌前菜 水果 飲品連日本麥啤都有得任飲一坐低已經有隻刺身船送俾我哋質素都幾高 又新鮮分別有三文魚 帆立貝 八爪魚同甜蝦湯底嘅選擇都唔少點咗個好養生嘅雜菌鍋肉類質素唔錯 自己都叫咗好多碟肥牛同牛舌另外值得推介海蝦 大蜆呢度嘅餃子仲要係自己包 誠意十足最後重點左雪糕同水果食到超飽
美滋鍋

另外值得推介海蝦 大蜆
呢度嘅餃子仲要係自己包 誠意十足

最後重點左雪糕同水果食到超飽

2023-08-17 67 浏览
Girly 裝潢既Hot Pot 放題🤩有4款價錢選擇簡咗最貴個款都係💰$348 + 10% 星期五至日,公眾假期+$10 有多款湯底選擇,我地簡咗長生松茸野菌鍋🍄🍄,湯底唔錯夠菇味火鍋配料唔選好多選擇,但勝在夠新鮮,🌽🥦🦐🐟🐓🐮🐷飲品有汽水同自家製茶類,試咗桂花烏龍茶,好飲唔甜夠桂花味🥤雪糕有6款選擇:朱古力雪糕,蜜瓜雪糕,海鹽雪糕,伯爵茶雪糕,青檸雪葩,豆腐雪葩🍧🍨🍧🍨🍦朱古力sold out, 試咗另外5款最鐘意係青檸雪葩 + 蜜瓜雪糕整體黎講抵食,會encore 再去😋😋
Girly 裝潢既Hot Pot 放題🤩
有4款價錢選擇
簡咗最貴個款都係💰$348 + 10%
星期五至日,公眾假期+$10

有多款湯底選擇,我地簡咗長生松茸野菌鍋🍄🍄,湯底唔錯夠菇味

火鍋配料唔選好多選擇,但勝在夠新鮮,🌽🥦🦐🐟🐓🐮🐷
飲品有汽水同自家製茶類,
試咗桂花烏龍茶,好飲唔甜夠桂花味🥤

雪糕有6款選擇:

整體黎講抵食,會encore 再去😋😋
2023-08-17 79 浏览
和朋友嚟呢間任食打邊爐。經過唔覺唔覺咁High Class外表原來係任食。兩個人叫咗沙嗲湯底。湯底唔錯👍。煮啲牛肉之後加個公仔麵超正。我係叫咗個B餐,好過基本少少,但係偏貴左10-20%。不過,乾淨、齊整、裝修唔錯。加番晒婚都OK嘅。如果平嘅時段可以做會抵啲。
2023-08-08
  • 沙嗲鍋
2023-08-10 102 浏览
🤓今日去咗呢一間旺角嘅火鍋店食放題,佢裝修好靚好高級咁,成間都pinkpink好有少女心🤩💗食物質素又好,又養生,非常適合又想食又想健康嘅人😍我哋嗌咗膠原蛋白養顏美容鍋同埋滋補養生香辣鍋‼️膠原蛋白嗰個真係幾推介,好養生之餘,飲落甜甜地,好正。滋補養生香辣鍋就真係有啲辣,食得辣嘅朋友可以挑戰吓🤣🤣🤞🏻✨澳洲M6+和牛前腿心火鍋套餐 set C呢個套餐送咗時令刺身拼盤同蔬菜綜合盤😙😙佢仲有好多款肉類,丸類同埋海鮮等等可以任食🤩🧡牛肉最推介嘅就係澳洲M6+和牛前腿心💗💗佢質地鮮嫩入口即化肉質帶有濃郁嘅牛肉,咀嚼起嚟好順滑,肉汁豐富🤣🤣最後唔少得嘅一定係甜品,佢有唔同嘅雪糕同埋雪雹選擇,個人都幾推介伯爵茶味嘅雪糕,茶味好濃烈,又唔會好甜,食落好清香😍😍

✨澳洲M6+和牛前腿心火鍋套餐 set C

2023-08-09 83 浏览
#meloin @paradisegrouphk星加坡大熱美滋鍋得獎無數,超長時間120分鐘任飲任食,小編今次挑選了豪華C餐,當中有澳洲M 6+和牛前腿肉質素高,脂肪較少,小編非常喜愛。十五十六不知道想揀什麼湯底,可以揀鴛鴦鍋或四格鍋,一次過滿足大家嘅需要。清涼解熱雪耳鮮🥥椰子鍋配滋補養生🌶️香辣鍋一個清甜淡味,一個香濃惹味,互相輝映。想食海鮮嘅朋友可以揀冬陰功湯底,好似泰式火鍋一樣。除咗主食之外,仲送咗刺身船,有三文魚、帶子等刺身,出邊仲有青瓜、木耳等前菜可以自行夾,仲有醬料區可以自行調校。飲品區除咗有汽水之外,仲有無糖冷泡茶,可以健康地打邊爐。結尾當然要配合雪糕,🍦雪糕種類多,我們挑選了特別的伯爵茶和海鹽味,牛奶味香濃,仲可以食多幾杯。
#meloin @paradisegrouphk

清涼解熱雪耳鮮🥥椰子鍋配滋補養生🌶️香辣鍋
一個清甜淡味,一個香濃惹味,互相輝映。
想食海鮮嘅朋友可以揀冬陰功湯底,好似泰式火鍋一樣。

飲品區除咗有汽水之外,仲有無糖冷泡茶,可以健康地打邊爐。