2003-08-06 26 浏览
美心食左幾年,覺得食物都不錯,但食埋今次就以後都不來了。週末同屋企人來食晚飯,八個人,叫了一條東星斑、迷你冬瓜盅、芝麻雞、幾個小菜同壽包。東星斑兩斤幾,廚房功夫到家,蒸得唔錯,剛剛熟,咁大條魚肉質都蒸得幾嫩滑,可惜的是條魚味道略帶腥,應該是養魚,不過而家係休魚期,都唔要求得咁多;冬瓜盅雖說是迷你,但都夠八人一人兩碗幾三碗,味道幾好;芝麻雞真係有芝麻在面,雞不太肥,但肉質都叫嫩滑,唔錯;小菜有一貫水準;壽包幾大個,但皮不夠鬆軟,食落好似蓮蓉包,唔係咁好食。埋單千三蚊,以蒸條魚來說唔算太貴。要提一提係呢度的服務,以為大集團有保證,但其實真係唔係好得。原本我們想吃一個特價的八人?,訂位果陣話有,但來到就話已做完,明明係同一日,果位阿姐仲猛話我聽錯;食完第一碗冬瓜盅後擺左好耐都無人來幫我們添第二碗,結果要自己動手,最離譜係有個侍應見你自己郁手都完全無反應,眼見四周都坐唔滿,可見侍應的服務熱誠相當之低;最後問有沒有糖水送,答案是平日就有,週末就沒有,要食就收番五蚊一碗,席內有老人家想食我們就叫了,雖然價錢唔貴連加一只44蚊,但想不到一文不值、又街頭巷尾都送的糖水,呢度竟然要收番五蚊,大集團旗下酒
美心食左幾年,覺得食物都不錯,但食埋今次就以後都不來了。
埋單千三蚊,以蒸條魚來說唔算太貴。
要提一提係呢度的服務,以為大集團有保證,但其實真係唔係好得。原本我們想吃一個特價的八人?,訂位果陣話有,但來到就話已做完,明明係同一日,果位阿姐仲猛話我聽錯;食完第一碗冬瓜盅後擺左好耐都無人來幫我們添第二碗,結果要自己動手,最離譜係有個侍應見你自己郁手都完全無反應,眼見四周都坐唔滿,可見侍應的服務熱誠相當之低;最後問有沒有糖水送,答案是平日就有,週末就沒有,要食就收番五蚊一碗,席內有老人家想食我們就叫了,雖然價錢唔貴連加一只44蚊,但想不到一文不值、又街頭巷尾都送的糖水,呢度竟然要收番五蚊,大集團旗下酒樓的氣度連小酒家都不如。
不知道果幾碗糖水成本多少,但就係為了呢四十幾蚊,而我一毫子貼士也沒有俾,出得去食飯都好少有咁做過。再者我們以後都不去美心酒樓了,話到尾周圍又不是沒有得選擇。可能這裡平日實在太受歡迎,佢地實在唔想serve咁多人,正所謂多我一個唔多,所以會盡我能力範圍叫人不來美心的了。
2003-07-03 16 浏览
Dum sum is very good and the price is reasonable. Service is quite good too. That's why 好多杏花村o既客都過晒o黎la!
2003-06-19 14 浏览
上週放假同屋企人來飲茶,原來呢度星期一至五午市12點半前就大中小點統統10蚊,以美心出品來說算幾平,唔怪得平日都咁多人。
2003-01-28 28 浏览
原來美心而家都做埋任食自助火鍋,平日58蚊一位,週末68蚊,仲送酸梅湯任飲,真係世界難撈!上星期六去幫襯,算多野食,但D食物當然不是太好,尤其係肥牛,幾韌下。又當然沒有海鮮供應,要食請另叫。埋單連立立雜雜近二佰蚊,都算OK。
2001-09-10 17 浏览
雖然無杏花村o個間咁大, 但環境唔錯~ 食物又比杏花村o個間好, 所以好多杏花村o既客都過晒o黎~