2021-03-27 295 浏览
寻日同两个小朋友一齐去纸飞机亲子空间度玩, 呢间餐厅呢位於旧机场启德邮轮码头,虽然系要转一程车,但系呢系好方便嘅九龙湾地铁站德福广场就好容易搵到小巴去啦。哗!去到启德邮轮码头嗰个地方好大呀!搭多程升降机上到去就会见到纸飞机亲子空间喇,入到去环境好色彩鲜艳,入场就有换拖鞋啦,小朋友就着返袜仔就可以入去玩。两个小朋友急不及待咁样即刻走去玩玩具!有好多公仔同车车。仲有一个木制嘅波波池同瀡滑梯中间位置呢就系用餐区啦,d餐具有齐哂大小朋友用嘅,职员仲会细心咁问你要唔要较剪剪俾小朋友食。一入场好快我哋就叫咗嘢食,menu选择好多呀,连川菜都有,估唔到亲子餐厅有咁多好野食!首先黎嘅大好健康嘅上汤鲜茄杂菌有机豆苗,两个小朋友好快就食咗番茄入面嘅焗蘑菇,好好味㗎,佢地系咁话要多d然後呢仲有一份,水果前菜拼盘,切到细细粒,有腌过嘅车厘茄,仲要去咗皮添呀,甜甜地,冇草青味好啱小朋友食!仲有呢陈醋云耳呢就啱晒我哋啲大人喇,又爽口又好开胃! 另外仲叫左陈皮狮子球,呢个真系咩年纪都啱食!连好细嘅小朋友都会食到呀,本来呢以为黎到咁好玩嘅亲子餐厅小朋友会唔肯食嘢喎,但因为啲食物啦又靓又好味,所以佢哋呢都好乖咁样食完先
去到启德邮轮码头嗰个地方好大呀!

有好多公仔同车车。

仲有一个木制嘅波波池同瀡滑梯

番茄酿杂菌

水果拼盘

陈皮狮子头

本来呢以为黎到咁好玩嘅亲子餐厅小朋友会唔肯食嘢喎,但因为啲食物啦又靓又好味,所以佢哋呢都好乖咁样食完先至去玩,当然唔少得嘅就系叫小朋友最锺意嘅薯条啦,呢度嘅薯条嗰啲特别㗎,用咗孜然粉,有啲川菜嘅特色。
孜然薯条

大概系玩左两个钟头,我觉得啦时间都算啱啱好呀,食嘢食一个钟啦,然之後小朋友去玩一个钟,入面嘅厕所分男仔女仔,仲有母乳房,亦都系每一个厕格入面有小朋友嘅坐厕,非常之方便呀,仲好乾净添,我都非常之推介呢一间亲子餐厅畀我嘅朋友㗎。

2021-03-25
  • 上汤鲜茄有机豆苗
2021-03-20 259 浏览
疫情下,可以玩乐又少人既地方真系唔系好多。小朋友成日都想玩滑梯,但好多地方都封左,太晒既日子又唔想行山,室内游乐场餐厅系一个大家都可以有自己空间既好选择。我今日选择左纸飞机亲子空间,位於启德邮轮码头,有巴士可以直达总站,交通都几方便,泊车都好方便,有2个钟头免费泊车。一落车附近有电梯直达上顶层,推住BB车都好方便直接去到餐厅。一去到小朋友已经好兴奋,已经自己除好鞋放好系鞋架准备去玩,比我还要快。餐厅职员既服务好好,落左单之後同小朋友去玩,到上菜既时候再通知你。餐厅既设计好体贴,所有枱都系圆边设计,小朋友跑黎揾家长都安全,有小朋友用具同餐整。我有幸安排系小朋友厨房及购物玩乐位置旁边既餐枱,小朋友食完自己玩就系我既私人享受时间,最开心莫过於望住佢开心自己放空。食物都有好多选择,我拣左牛柳粒年糕,第一次食呢个配搭,我觉得好好食,配饭一流,好大份可以2 个人食前菜都好好食好吸引,加埋一个好健康既上汤鲜茄有机豆苗洗手间既设计都值得欣赏,有动物设计吸引小朋友,一入去就有大人同小朋友既拖鞋,有亲子洗手间又有小朋友专用洗手盆,方便使用。食完可以去远少少既地方玩,有滑梯又有天然环保的木粒沙池,其中一个玩

前菜都好好食好吸引,加埋一个好健康既上汤鲜茄有机豆苗

食完可以去远少少既地方玩,有滑梯

又有天然环保的木粒沙池,其中一个玩具系夹木粒,可以练埋手力。

沙池既上面仲有个小型BRIO 车既模型玩。

餐厅仲有好多唔同款既车仔俾小朋友玩,有D 可以踩,有D 系靠控制方向既而行既。旁边有一个点心枱位置,可以玩家家酒,小朋友真系会坐底扮食,都几有趣。

仲有其他COSPLAY,幼儿CORNER,图书CORNER,可以玩足3个钟唔停,职员会系限时到之前早10分钟通知你,等你有时间同小朋友做好心理准备同游乐场讲BYE BYE。

对於呢间咁RELAX 既餐厅我个人好满意,闲日人又唔多,大约得4 个小朋友,空间感十足,走时仲可以去启德跑道公园放下风

小朋友一上巴士就训左,又有METIME.
2021-03-15
冇得去旅行,唯有留港游玩。我第一次黎启德邮轮码头做游客。我同阿囝首先搭港铁去九龙湾站,然後行十分钟去搭22号巴士去到邮轮码头。巴士路程短,不过半个钟先有一班,等死人。去到邮轮码头B区搭lift上R层,风景好靓。行去西面尽头发现有一间亲子餐厅。横掂有d饿,就同阿囝去玩返阵。原来一日分左几个入场时段,星期六及假期每个时段两个钟,小童入场费$198,成人最低消费每人$100。入场细路除鞋先,大人就换拖鞋。入面唔算大,但系游戏区有好几个,煮饭仔,BB区,装扮区,图书区,小型滑梯区,Lego区,弹床仔,车仔区,木造沙池等等都有得玩。我个囝满场飞,玩过唔停。中间范围就系用餐区,唔算空旷,但系都唔觉焗。今日周六下午两点半时段入场,居然全场满座咁滞。讲下大人concern既食物啦。呢间cafe居然系主打淮扬菜,而唔系西餐。食品选择有前菜,汤,主菜,饭麫同甜品等。创意牛柳年糕 $128+10%想知佢几有创意,就叫黎试下先。原来系将牛柳同年糕切粒,再加入粒粒蒜芯一齐炒。牛柳粒都几嫩同入味,同d烟烟韧韧既年糕粒加上脆脆地既蒜芯粒一齐食,几特别既口感同味道。如果怕油就可能要留意下,因为炒年糕好难少油。上汤鲜茄

BB区,

装扮区,

图书区,

小型滑梯区,

Lego区,

弹床仔,

车仔区,木造沙池等等都有得玩。我个囝满场飞,玩过唔停。

创意牛柳年糕 $128+10%

上汤鲜茄有机豆苗

上汤鲜茄有机豆苗 $88+10%

呢个素菜d豆苗坚嫩,煮得好好味,仲暖暖地。个大蕃茄系冻既,生生地,入面放左d杂菇。成碟菜好健康。

爆汁话梅蕃茄,养生小木耳,时令水果

爆汁话梅蕃茄有三大粒,已去皮。真系几爆汁。话梅味唔重,我个囝都接受到。

养生小木耳好健康,个汁冇乜味。

时令水果有三色提子,橙,火龙果同蓝莓适当地切好哂,方便细路食,我个囝眨下眼就食哂。
宝宝奶泡

宝宝奶泡

每个细路有杯免费既宝宝奶泡。

上菜速度好快,食饱就即刻玩。如果黎开呢头,都可以考虑呢间亲子餐厅。Menu都有儿童餐拣,亦有得包场,枱上有儿童餐具,餐厅内当然有儿童厕所。最开心既系,我个囝回程途中同我讲玩得好开心。
2021-02-20
上汤鲜茄有机豆苗
2021-02-09 603 浏览
位於邮轮码头北面平台, 当然揸车过嚟会系最方便, 应该可以有免费泊车优惠~ 如果启德站过嚟就可能要转乘的士啦~ 亲子餐厅喺香港嘅数目唔算多, 大部分都系cafe形式饮下咖啡, 食意粉~ 呢一间就比较特别, 以中式为主, 仲要系江浙中菜㖭~ 开胃前菜两款:黑醋木耳, 话梅车厘茄酸酸地好开胃~ 车厘茄已经去皮, 话梅味唔会太重, 但系又成功带出车厘茄嘅清新酸味, 做得唔错~👍🏼主菜:陈皮狮子头🥢两大粒狮子头, 配上西兰花🥦 大人小朋友都适合, 捞饭一流🍚蔬果:上汤鲜茄时蔬, 水果拼盘原个大蕃茄去皮, 里面承载住大量菇类, 吸收咗鲜蕃茄汁嘅精华~ 菜苗亦都好嫩滑~ 完全系健康之选🍅🥬水果拼盘虽然唔大, 但系里面有齐:蓝莓, 冇核提子, 火龙果, 橙~ 最细心嘅系提子已经切开咗两边, 咁样就放心畀小朋友食啦~🍇🍊至於小朋友玩乐区方面, 地方唔算超级大但算系样样俱全, 阅读区域, 厨房, 模仿超级市场, 瀡滑梯, 木沙池, 摇摇木马, 仲有cosplay衣服 - 小朋友可以着上公主裙, 或者扮医生~ 入去玩乐区之前所有人都要除低自己嘅鞋, 亦都要着袜入去~ 如果店员可以为每个人嘅袜底都喷上酒精消

开胃前菜两款:黑醋木耳, 话梅车厘茄
陈皮狮子头•开胃前菜•水果•白饭

主菜:陈皮狮子头🥢
陈皮狮子头

蔬果:上汤鲜茄时蔬, 水果拼盘
上汤鲜茄时蔬

入去玩乐区之前所有人都要除低自己嘅鞋, 亦都要着袜入去~ 如果店员可以为每个人嘅袜底都喷上酒精消毒就会更加好啦~

🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺
2021-02-08
  • 上汤鲜茄有机豆苗
2021-03-25 0 浏览
 等了又等~ 终於等到亲子餐厅重开啦~细佬宝又可以去放电, 妈妈终於有安落茶饭食😌 🈶️几个玩乐区, 这部份主要玩车、路轨和小型工程玩具🪀.. 还有好几款大型嘅车可以比小朋友选择驾驶。仲有超大的supermarket, kitchen area 细佬补玩得不亦乐乎食物方面, 一般亲子餐厅嘅食物都比较普通,呢一度嘅食物我可以用非常好吃来形容。 晚餐set 有 主菜,前菜,蔬菜,加水果。 我们选择了细佬最喜欢的芝麻鸡翼,鸡翼炆得入味之余鸡肉亦非常嫩滑。 原个蕃茄菜苗 非常 juicy , 清新好吃又健康 。
 等了又等~
终於等到亲子餐厅重开啦~
细佬宝又可以去放电, 妈妈终於有安落茶饭食😌

🈶️几个玩乐区, 这部份主要玩车、路轨和小型工程玩具🪀..

还有好几款大型嘅车可以比小朋友选择驾驶。

细佬补玩得不亦乐乎

晚餐set 有 主菜,前菜,蔬菜,加水果。

原个蕃茄菜苗 非常 juicy , 清新好吃又健康 。
去了几次,女女锺意玩,入场费价钱合理,又可以放电。大人最低消费$150, 一个主食加一杯饮品,就刚刚好。小孩入场费$138(1-9 岁)如果要小朋友坐低食嘢,有咁多好玩嘅游乐设施吸引,就有啲难可以乖乖地坐低食我哋约咗最早嗰一节,11:45-14:30 (2小时45分钟)早餐食饱一啲,入场前再食下水果同小食,等囡囡专心玩完之後再食午饭。无添加黄鱼烩面$98 妈妈可以慢慢叹黄鱼烩面,女女玩得安全,都系我嘅至爱。黄鱼起肉,鱼汤底好香,面嘅粗幼度刚刚好,份量好够,好饱。

小孩入场费$138(1-9 岁)

无添加黄鱼烩面$98

黄鱼烩面
黄鱼烩面
2021-03-22 55 浏览
疫情下好多亲子餐厅或乐园好多都执左,幸好纸飞机仍能生存,所以就去帮衬下支持下。由於系平日既关系,人唔多,我地十二点入到去,只有我和另一家人在。我地两大一细,叫左几样野食鱼汤泡饭:因系亲子餐厅,所以厨师好细心,盐系另上,但本身个鱼汤泡饭已好有味,入面仲有虾仁同菜,好健康葱油拌面:虽然卖相一般,但我觉得好好味,个面软硬度刚好,食完唔会觉得口渴蕃茄时蔬:好靓,原个蕃茄入面有菇,旁边用豆苗装饰,又靓又健康又好食陈皮猴子头:好好味又好淋淋,小朋友仔好欣赏呢个肉肉,食左半碗饭,好啱小朋友食,食得出无味精又易送饭另外叫左杯咖啡,爸爸话好好饮快快食完,小朋友仔开始到处玩,不过,他主要都系玩厨房同木粒池,每个area 规定四个人,不过,场内人不多,感觉好似包场,好正!下次约埋朋友仔一齐玩。食物不错又啱小朋友玩,玩完仲可以系码头行下。

另外叫左杯咖啡,爸爸话好好饮

星期六book左哩间亲子餐厅同两个小朋友黎玩中午时段,我地早左小小到,但小朋友急想去厕所,所以早左入餐厅,去到其实都无乜人,咁我地就问问下可唔可以比小朋友入黎去左厕所先,我地完成左登记安心出行同填资料,两位无礼貌嘅员工系我地面前话「去厕所可以起出面去左先入黎!唔洗起到发脾气!」哩返说话连续起我地面前讲左两次!但我地无发脾气,只系果个员工无耐性听人讲嘢!之前有位声称自己系负责人嘅女士话员工做得唔好,又道歉又比左张coupon话系补偿,可惜果两位员工无歉意,点无歉意?请位阿姐收拾乾净台面时,已讲明只执走「台面嘅厕纸!!」位阿姐扮听唔到!仲张d厕纸放上未食完食物上面!一家大细黎结果由入坐到埋单都一肚气!如果食物好食,环境ok都仲有机会再黎,但食物一到已经有四五只苍蝇起食物上面飞 ! 员工又无礼貌无训练!阿老板请两位咁嘅员工赶客,真系唔知边个唔好彩啦!最後大家如果真系想带小朋友黎玩,请大家考虑其他亲子餐厅好过,一餐午餐$700几蚊!仲难受过咩咁!
2021-03-21 40 浏览
天气好,又话下星期开始冻。想带小朋友去放电,系东九龙就谂住去邮轮码头行下,感觉依家码头应该都唔算太多人去既。我地系德褔转小巴入,总站落车,直上平台,就见到纸飞机亲子空间。就决定食完先转战码头公园玩,迫开个大太阳。我地叫左陈皮狮子头餐同埋牛肉粒年糕套餐。套餐入边有去皮车厘茄(有糖水浸住),凉拌木耳,水果,同埋上汤鲜茄时蔬。小朋友挂住玩其实就食好少,不过要赞一赞佢地真系好贴心,睇得出食物设计过,尽量都冇咩骨,咁就可以唔怕小朋友哽亲, 将发生意外情况减低。主菜陈皮狮子头,做成一粒大肉球,小朋友以为大鱼蛋,连平时唔太愿食肉既囡囡都食左成粒,但略就觉得份量太少,因为一碟只有2粒,当佢地再想食就已经冇晒,或者要叫多一份🤣凉拌木耳,初初食落口冇味既😅原来系要自己拌匀先食,酸酸地天气热食就岩晒,好开胃。水果,其实就系杂果杯,有红提、青提、蓝梅,橙粒,火龙果粒,可能预小朋友食,所以水果都系粒上,连提子都对开放便小朋友食用。上汤浸鲜茄时蔬,去皮大蕃茄入边有唔同菌类加埋虫草花,拎蕃茄味道更加有层次加埋时蔬,红红绿绿咁,小朋友就更加喜爱喇。

2021-03-20 25 浏览
星期六黎左哩间表面睇落环境唔错嘅亲子餐厅,人唔算好多,但员工服务好差,无礼貌又无耐性,两次起客人面前话客人,虽然老板道歉又送coupon,但都唔会想再比机会黎多次,食一餐玩两个钟,但大人就食到满肚气!香港生意难做,老板请着一两个咁嘅员工都唔知边个唔好彩!请员工收拾台面仲张未食完嘅野收埋!收拾前已表明只执厕纸,唔知系撞聋定咩,收完仲扮晒野话整返份食物比客人,无耻到一个点!叫左一份儿童餐,一个炒饭,一个卤肉饭,儿童餐意粉林到未夹已断,好似煮左耐咁!
2021-03-19 25 浏览
咁耐冇出街,小朋友既电真系无穷无尽,今日就同佢地黎到九龙湾邮轮码头公园跑下跳下。系平台跑跑下发现原来好出名既纸飞机亲子空间有开呀,其实以前都有带佢地黎玩过,钟意佢地可以系用餐既同时睇住小朋友玩,大人有餐安落茶饭食,小朋友又有足够时间放电。而纸飞机入边既玩具都可以同时满足到较动态同埋较静态既小朋友,而比较年幼既小朋友都有一个区域隔开,咁就唔驶惊较大既小朋友玩既时候唔小心发生意外喇。所以边食边玩系餐厅入边唔难揾到,不过大家食完都会带返个口罩既,咁就玩得开心,又放心喇。下次食淮扬菜又可以再黎边玩边食喇👍🏻
2021-03-13 123 浏览
疫情都已经一年有多,家中小孩天天在家,实在是於心不忍。因此把心一横,决定找个好玩好吃最重要是乾净的乐园带她去玩。网上见到这家位於启德邮轮码头的纸飞机亲子餐厅评价不错,於是便提早订了位置。我们是搭小巴到儿童医院再转22M到启德的,巴士大概30分钟一班,至於小巴大概15分钟有一班,班次算比较密集的。餐厅装修很有爱,都是按小朋友喜好来设计的,好多小朋友爱玩的玩具,比如玩具厨房、公主梳妆台、滑梯游乐场、沙池等等,真是应有尽有。小孩一来到鞋子一脱就跑去玩了🤦‍♀️🤦‍♀️。小孩在去玩我当然要点东西吃啦~~开胃前菜开胃前菜是木耳和车厘茄,经腌制後非常入味,酸酸甜甜,非常开胃。上汤鲜茄时蔬去皮的番茄内包着高汤和菇类,感觉非常爽口,适合小朋友吃,感觉没有味精,比较健康。水果拼盘水果拼盘真是小朋友的最爱,全部去皮去核,非常细心。陈皮狮子头猪肉肥瘦适中,入口即溶,不会太咸,小朋友非常喜欢。

小孩在去玩我当然要点东西吃啦~~

开胃前菜

水果拼盘
水果拼盘真是小朋友的最爱,全部去皮去核,非常细心。

陈皮狮子头

猪肉肥瘦适中,入口即溶,不会太咸,小朋友非常喜欢。
2021-03-11 88 浏览
好耐无见两个百厌精🤩次次去佢屋企咁闷有次经过见到几得意,今日终於带佢地嚟玩一除鞋两个就跑左去玩我同朋友就简左两个套餐,再加个蟹粉拌面,同埋熔岩吐司拌面真系有蟹肉,有蟹肉你讲呢个价钱都算正常🦀🍝😳鸡翼见血,希望我同佢地讲完有改善🤢但两个个心一直喺啲玩乐设施度,叫佢哋食都话唔肚饿😅尚算颇多游戏设施,有书枱,有嘢玩,啱晒小朋友。👍👍👍但希望以後会有店员看住,长期唔知啲店员喺边🙄🙄🙄
好耐无见两个百厌精🤩
次次去佢屋企咁闷
有次经过见到几得意,今日终於带佢地嚟玩

一除鞋两个就跑左去玩
我同朋友就简左两个套餐,再加个蟹粉拌面,同埋熔岩吐司

拌面真系有蟹肉,有蟹肉你讲呢个价钱都算正常🦀🍝😳

鸡翼见血,希望我同佢地讲完有改善🤢

但两个个心一直喺啲玩乐设施度,叫佢哋食都话唔肚饿😅

尚算颇多游戏设施,有书枱,有嘢玩,啱晒小朋友。👍👍👍

但希望以後会有店员看住,长期唔知啲店员喺边🙄🙄🙄
2021-03-10 55 浏览
今个假期带咗小朋友去咗启德邮轮码头亲亲大自然,之後到咗平台的亲子餐厅可以比小朋友喺度再放下电,大人又可以放手食个lunch休息吓🤣🤣牛柳年糕粒🧆好好味👍估唔到喺度可以食到咁有镬气嘅炒牛柳粒唔会硬或乾,够林身,加上年糕粒好弹牙又烟韧煮得够入味,食完好满足🥰另外再有开胃前菜爆汁话梅蕃茄,养生小木耳,生果拼盘😋上汤鲜茄有机豆苗🥗成个菜都好健康👍蕃茄加炒杂菇再加上汤煮豆苗味道唔会好浓同咸清清地,大人小朋友都啱食喺座位隔离就有一个好大嘅L字型厨房小朋友一入到去已经喺度着咗魔唔经唔觉已经玩左差唔多一个钟🤣🤣🤣所以阿妈我可以安心咁食饭🥳有一打一既经验既你一定明白想安心食饭唔容易😅隔离仲有个好大嘅图书阁仲有男仔一定啱嘅工程工具🤪之後小朋友去咗依个木砂粒玩到左好耐👏👏玩得超开心
牛柳年糕粒🧆
另外再有开胃前菜爆汁话梅蕃茄,养生小木耳,生果拼盘😋
上汤鲜茄有机豆苗🥗
隔离仲有个好大嘅图书阁