餐厅: 絲茶 (翡翠中心)
条款及细则:
须受其他国泰条款及细则约束。
一心諗住試佢既西柚茶買完等左10分鐘都未有(前面仲有6,7個人係度等緊)但其實唔係好多客,只係個個都係未等到杯野.上OpenRice 先見到堆食評… 後悔冇睇左先買簡直係哂錢哂時間!!
一心諗住試佢既西柚茶
只係個個都係未等到杯野.
上OpenRice 先見到堆食評… 後悔冇睇左先買
簡直係哂錢哂時間!!
外卖自取
• 三重港茶皇 $36 🧋 4/5三重分別係芝霧奶蓋、黑糖波波、蜂巢脆脆 同平時珍珠奶茶唔同嘅係呢款係用上港式奶茶底 奶茶幾香濃 唔會澀 芝士奶蓋好正 一直覺得19年以前飲喜茶嘅奶蓋係最好味嘅 但絲茶呢個都有得比✨ 黑糖珍珠煙韌入味 蜂巢脆脆份量唔算多 雖然我地叫少甜 成件事撈埋依然係好甜 如果唔中意甜嘅朋友可能可以試下其他款💥另外服務方面真係有待改善 上網都見到有唔少人反映要等好耐 事實上我地個次去都係 店員好似好生手 又冇特別叫number 變相客人其實唔多但就迫埋一堆等拎飲品(可能都係營銷策略之一😂)
• 三重港茶皇 $36 🧋 4/5

2023-07-09 2132 浏览
檸檬愛玉茉莉花茶+黑鑽凍味道:係一陣奇怪的味道!杯檸檬愛玉茉莉花車冇檸檬味不特止,仲要有陣唔知邊度黎嘅類似藥材/護手霜味,好奇怪。我同朋友兩個order的飲品都有一陣唔屬於食材本身的味道。口感:唔係愛玉,反而似白涼粉咁彈牙😅唔怪之得lunchtime 係鬧市都冇人買😅成件事就係完全唔知道自己飲緊咩茶,以為係養生藥材茶😩😩😩 環境:至於環境,係外賣店,門口唔知哪裡來的臭水,一入到店內就聞到好臭好臭。所以我對該店舖的衛生環境感覺不太放心~~
檸檬愛玉茉莉花茶+黑鑽凍

口感:唔係愛玉,反而似白涼粉咁彈牙😅
唔怪之得lunchtime 係鬧市都冇人買😅
成件事就係完全唔知道自己飲緊咩茶,以為係養生藥材茶😩😩😩

環境:

2023-05-31 2169 浏览
▪️黑鑽絲茶皇 ($28)味道唔錯配料十足 夠哂大杯 有仙草、珍珠、晶球飲落口感滿滿 啖啖都食到配料晶球其實係條狀 食落似爽口嘅啫喱如果奶茶有鮮奶選擇會更好🥛由於配料以黑糖烹煮 所以飲飲下都有啲甜🙈個人建議選擇無糖就可以😎。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。🧋絲茶▸ 中環威靈頓街98號翡翠中心地下D號舖▸ 旺角西洋菜南街2J-2Q號新江大樓地下3號舖▸ 灣仔皇后大道東200號利東街地下G39號舖▸ 天后電氣道54號亨環天后地下Food Loft G6號舖▸ 屯門鄉事會路2A號愛定商場A區地下A-149號舖。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。

▪️黑鑽絲茶皇 ($28)
味道唔錯
配料十足 夠哂大杯 有仙草、珍珠、晶球
飲落口感滿滿 啖啖都食到配料
晶球其實係條狀 食落似爽口嘅啫喱

如果奶茶有鮮奶選擇會更好🥛
由於配料以黑糖烹煮 所以飲飲下都有啲甜🙈
個人建議選擇無糖就可以😎

。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。

🧋絲茶
▸ 中環威靈頓街98號翡翠中心地下D號舖
▸ 旺角西洋菜南街2J-2Q號新江大樓地下3號舖
▸ 灣仔皇后大道東200號利東街地下G39號舖
▸ 屯門鄉事會路2A號愛定商場A區地下A-149號舖

。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。

黑鑽絲茶皇
平時飲開珍珠奶茶 奶茶香 奶蓋鹹度適中絲滑 飲到落底幾好味 今日諗住黎試下布丁奶茶點知….我今次星期四4:28pm 入去買奶茶 佢話要等一個半鐘… 話多單…請問究竟有幾多單先可以做個半鐘…..????? 由原材料整起 買奶粉煲珍珠都唔洗個半鐘啦係咪呀?不如反醒下…係咪痴咗線?

點知….

2023-02-22 3007 浏览
三重港茶皇三重係指芝士奶蓋,黑糖珍珠同蜂巢脆脆. 芝士奶蓋好淡味,唔講唔睇唔知加左奶蓋😓珍珠太淋身,冇咩咬口. 脆脆係好甜. 奶茶味普通,冇咩特別.依杯仲要係佢熱門飲品,但都不外如是。💰HKD$36假日經過好多人排隊,平日行過冇人排就試下,但真係冇特別,唔出色🤭🤭但位置方便
三重港茶皇
💰HKD$36

2023-02-10 2241 浏览
落單時問店員:是否30分鐘內奶蓋可以添飲,個店員答可以。店員話而家落單要等30分鐘。以為攞咗杯茶先至計30分鐘添飲,原來誤會咗係落單計😅杯茶到手嘅時候已經過咗添飲嘅時間, 茶味係濃的,亦好滑,但係珍珠真係太甜,我叫咗微糖,都仲覺得甜,奶蓋芝士味好濃,鍾意芝士味嘅人會好鍾意,排我之後落單嘅客人,係要等一個鐘,而且佢出咗單之後,店員係唔會嗌的,每一個客人要差唔多時候埋去對一對單,呢一點做得非常差!而且你問佢奶蓋是否30分鐘可以添飲的時候?店員係會用鄙視嘅眼神望住你,其實你公司set咗呢個優惠,你又憑乜嘢用呢個眼光望人呢?店員姐姐
落單時問店員:是否30分鐘內奶蓋可以添飲,個店員答可以。
店員話而家落單要等30分鐘。
三重港茶皇
2023-01-02 2329 浏览
超級好飲!本身咁啱經過,見到佢個「免費任天使是拉過」嘅標題吸引咗,入到去見到嘢飲啲價錢都比較合理,三十幾$40左右,而且芝士奶蓋本身已經好吸引,所以叫咗嚟試飲。買左杯芝士奶蓋抹茶,好好彩地唔使排隊,一去到就買到我哋坐喺出邊。員工態度極好,拎埋出嚟俾我哋。而且加勁多奶蓋,基本上你一杯等於飲咗三杯。奶蓋亦都非常濃郁,唔係一般普通手搖飲品嘅奶蓋,比較稀薄同冇乜奶味;呢間反而係超級濃郁嘅奶香味,而且一啲都唔稀,十分推介嗌芝士奶蓋飲品。唯一差評係加太多奶蓋會非常容易獲得糖尿病,大家要小心啲唔好加得太過分。

2023-01-02
庆祝纪念
纪念日
⚫️在中環逛街看見新開了一家裝修酷酷的奶茶店 店面裝修由黑白為主 裡面還有賣品牌名字的周邊…..🍓芝霧奶蓋草莓鮮乳$42-草莓果醬給的很少 攪拌均勻了就喝不到草莓味了 喝上去就像在喝奶一樣 不推薦🍊星空果茶皇$34-茶味的比較重 沒什麼水果味 沒什麼記憶點
中環新開茶飲店!喺中環返工成日都會行經呢度,飲過呢間幾次,推薦招牌三重港茶皇,佢係用港式絲襪奶茶茶底,再加黑糖波波、芝士奶蓋同蜂巢脆脆,呢個組合都幾夾。芝霧奶蓋飲得出係新鮮整,奶味香濃,唔係沖粉。圖中係芝霧奶蓋草莓鮮乳同芝霧奶蓋抹茶鮮乳,打卡幾靚,論味道嘅話我都係鐘意三重港茶皇同芝霧奶蓋四季春。🧀🌱✨30分鐘內任添芝霧奶蓋見到海報寫住呢個優惠好吸引呀!雖然我次次都飲到太飽無添過,不過買嘅時候都見到有人真係返轉頭任添~

中環新開茶飲店!

✨30分鐘內任添芝霧奶蓋
  • 三重港茶皇
2022-12-06 1103 浏览
Lunch hour食完飯大概12:30左右, 見算冇乜人排隊 (大概都係企咗六七個人度), 諗住應該都係幾快, 點知都等咗成25分鐘先有杯嘢飲 🧋😌 真係gg , 佢應該夾咗有好多外賣單喺中間 🙃🙃🙃✨🧋三重港茶皇 $36呢杯飲品係人氣推介🌟,所以我就試下!有芝霧奶蓋、黑糖波波同蜂巢脆脆。啲奶茶都幾香濃👍🏻,最鍾意啲芝霧奶蓋❤️🧀😚,好味道!😋 啲黑糖波波都算幾足料,但就唔係好多蜂巢脆脆lu~🤪

✨🧋三重港茶皇 $36
  • 三重港茶皇
2022-12-04 796 浏览
今日行行吓中環 斜路見到一間幾型格嘅奶茶舖🤤 裝修鋪面以黑白色為主 舖頭入邊有佢哋自己signature嘅貼紙比客人拎 而我哋order左杯黑鑽絲茶皇 價錢都唔洗$30 茶味好重 🤌🏻非常足料 入面仲有珍珠 仙草 黑糖晶球😆食落去非常有口感 👍👍以同區來講 一杯奶茶有埋三樣配料 都算幾抵舖頭出邊仲有幾個位可以坐下 又可以望住啲人行嚟行去😂👀

舖頭出邊仲有幾個位可以坐下 又可以望住啲人行嚟行去😂👀
2022-11-22 629 浏览
📌絲茶🌟芝霜奶蓋冬瓜茶🚩推介指數(10/10)食晏嘅時候經過見到佢寫住奶蓋無限任添 😋即刻雙眼發光🤩芝士愛好者留意👏🏻佢只要飲咗上面嘅奶蓋你就可以再添🥛🧀超濃郁芝士味,媲美起碼某大連鎖店嘅芝士奶蓋更加出色😚 開門口仲有坐墊,你坐喺門口飲 飲完可以在添😎我自己今次refill咗三次😋😋😋 下次一定會再過去試埋其他嘢飲❤️❤️❤️❤️❤️⭕️整體推介指數 ⭐️⭐️⭐️⭐⭐️
📌絲茶

🌟芝霜奶蓋冬瓜茶🚩推介指數(10/10)

下次一定會再過去試埋其他嘢飲❤️❤️❤️❤️❤️

⭕️整體推介指數 ⭐️⭐️⭐️⭐⭐️
2022-11-15 602 浏览
近排中環開左間新既茶飲店,係以港式絲襪奶茶為靈感,創作左混合斯里蘭卡紅茶同本地黑白淡奶嘅台式茶飲。因為店鋪開左冇耐,喺lunch hour都幾多人等,我一點幾去都等左差唔多廿分鐘先飲到,要買黎試既就要注意喇!三重港茶皇 $36呢杯飲品係人氣推介,就梗係要試下喇!有芝霧奶蓋、黑糖波波同蜂巢脆脆,都真係幾豐富!特別想讚下佢嘅茶底,真係同平時飲既台式飲品有啲唔同,係比較濃香既,而且口感係非常細滑的!而黑糖波波同奶蓋既份量都唔少!唯一缺憾就係蜂巢脆脆既份量唔算多,好似唔係太食到!同埋會建議攪拌後先飲用,咁樣味道會更加豐富!

三重港茶皇 $36

2022-11-12 588 浏览
14:30行入去ORDER,女店員收錢後冇講等幾耐,眼見店內店外只限5~6人等候 咁估計15分鐘應該有。見店內職員都多 ,不停咁出飲品 包好一袋袋放喺枱 一袋又一袋咁,過了半小時 有些在我付款前已在等後的客人忍耐不住問店員有未,店員答仲未有。。。咁個2位客人又走出門外再等。等到14:58 我食飯時間夠 要返工打卡 唯有返工先再叫同事幫我去拎。我同事15:15去拎,就問店員108有未,佢話未 問佢仲要等幾耐 叫到咩no. 佢左睇右睇睇下啲飲品 都係仲未知。。。 話兩點半買等到三點三已經等咗45分鐘 跟住佢睇完就話一杯出咗 仲爭另一杯 嗰陣時先至話即刻整叫等多一陣 。。 其實見到舖頭不斷出外賣app既單,walk in 既客人就不停咁等 又唔知嗌到幾多號 店內嘅音樂又大聲 根本完全聽唔到店員叫咩no. 我覺得多單 忙唔緊要嘅 但係收錢嘅時候係咪應該要話畀客人聽要預幾耐呢! 你預咗個時間,我有時間嘅我咪等囉, 如果我趕時間等唔到咁耐嘅我咪下次先買囉, 收錢嘅時候就應該要講啦 希望會好好改善下出品方面既問題 。