職員態度差,係平均每一個都好差。想反映冇得反映,每一個都話唔關佢事,職員唔知老細係邊個話唔會搵到佢,經理都冇個。成間餐廳好似冇人話事咁。Do not enter. You will be super regret regarding the services and stuffs attitudes.There is no one you ca make feedback for ask for why.Many local good food around go for another one!
職員態度差,係平均每一個都好差。

2021-12-03
2021-04-04 615 浏览
今日第一次去試深水埗分店,心諗之前食過其他分店都ok, 所以試一試,點知,食到好嬲。點咗個干炒牛河,上到黎,好乾,外邊涼,裏邊熱,又唔夠油咁....直頭令我覺得同食緊福華街與桂林街交界果檔標叔叔一樣,人地$15蚊一大碟,你收42蚊,對唔對得住d食客,侮辱咗個干炒牛河,直頭好似炒左好耐無人要就比我咁....最後食完問職員攞張紙巾都話要三蚊包(題外話)...個人感覺,無紙巾提供既茶記...都係唔識體食客...😂😂.....88....no next time...
2021-04-04
​今日遲了起身 , 行到​呢到 , 以為是一間出名的紅茶 , 見無咩人就入了來食.入來發現不是果間 , 已預計到結果 , 不過已經坐下無計. 叫了份早餐 , 賣相不俗 , 個心立刻放心好多 .... 但食落 , 味道好大改善的空間 .先講公仔麵 , 上檯時成pat野咁 , D麵完全黐到實一齊 , 好明顯是一早煮好了 , 放了在個碗上 , 有人叫 , 就放D湯上去 , 而果個公仔麵是凍的 , D 湯是熱的 , 出了來 , D 湯變了一個室溫 , 完全浪費了食材.至於個所謂自家制的回鍋肉 , 賣相是 Ok 的 , 但我食完2舊已經放棄 , D肉好膠 , 超級多油 , 同埋D肉黐到實一實 , 我唔知點解會咁 , 得個死咸和應該用了很多老抽去整 , 而應有的辣味又無! 如果有人試過 , 記得同我講聲呢個是咩味道 另外個抄蛋 , 勁多油 , 我懷疑是用油炸的 , 無理由會咁 , 無蛋味 , 我食早餐咁多年 , 未試過無食哂個蛋.午餐肉,和食橡膠一樣,痴痴地,咩來🥵個麵包是最好味的 , 可能是交來的關系 , 正正常常😐​凍奶茶 , 我可以說是得個顏色 , 無茶味 , 有少少奶味 , 好似一個有少少

入來發現不是果間 , 已預計到結果 , 不過已經坐下無計.

午餐肉,和食橡膠一樣,痴痴地,咩來🥵

個麵包是最好味的 , 可能是交來的關系 , 正正常常😐

​凍奶茶 , 我可以說是得個顏色 , 無茶味 , 有少少奶味 , 好似一個有少少甜味的清水一樣.
災難級早上
2021-01-14
$36 (早餐)
2020-10-14 550 浏览
早餐去買外賣,店內冇咩人,天氣幾熱,我企在收銀處等外賣想少一點出汗,突然一位女侍應叫我出門口企,話我阻住佢做生意,我說你俾個位我坐一會,好拒絕。其實店內還有很多位。查實要否做到咁呢?講返食物,叫左吉列魚柳煎雙蛋配油豬,魚柳唔脆,煎雙蛋還可以,但個脆油豬好難食,又凍又硬,未食過咁難食既飽,牛油少得很。仲要無餐具提供,叫人點食呢?支持環保都要問下個客架?呢餐真係好慘,貼錢買難受。現在經濟唔好,生意淡薄,想支持下但遭遇這經歷,唯有下次去第二間。

外卖自取
2020-04-27 800 浏览
今次想推介一下紅茶既特色下午茶, 瀨粉可能係好多朋友既兒時回憶, 而家好多集團茶餐廳都未必有得食。 再加上, 用我最喜歡食既义燒, 超正🤤⋯⋯, 但有少少失望就係太油啦⋯⋯意議大家order 時叫少油。 全日早餐: 用左好少見既法蘭克福腸, 又幾創新。 精選推介: 茶走尼間既茶走, 算唔錯, 因為茶唔會太濃, 煉奶又唔會落得太多。

义燒炒瀨粉(下午茶)

全日早餐: 用左好少見既法蘭克福腸, 又幾創新。

全日早餐

精選推介: 茶走

茶走(跟餐)
义燒炒瀨粉(下午茶)
全日早餐
今天星期日,經過見這間餐廳新開張不久,而且不用排隊,裏面也有一定數量的食客,心想應該不會太差,就入去試試。和老公分別叫了兩個午餐,一個海鮮炒烏冬,一個欖菜蒸魭魚飯。炒烏冬的烏冬是上海粗炒的粗麵,根本不是平時吃的日式烏冬😓那個蒸魚飯的飯很硬,不夠熱兼有點生米,我吃了幾口就放棄了!隔離枱的婆婆聽到我說飯很硬,吃不到,她也開口告訴我她也吃不到,婆婆點的是粟米斑塊飯,原來她和我一樣,也是吃了幾口就沒有再吃下去。我點了的凍檸水,又發現有頭髮,這餐真是完全失敗,一定不會再幫襯了。
2020-03-08
2020-01-15 956 浏览
深水埗北河街又多了一間新的茶餐廳叫紅葉廳室,門面裝修不錯, 而且鋪面頗大, 位置有相當多。平日早餐時間已經很多人, 幸好有張大枱可以搭枱。食物的款式跟正常港式茶餐廳一樣 有面餐三文治餐西式早餐等等。。因為是新開張所以有一個特價早餐, 火腿通粉煎雙蛋配厚多士配飲品 ($25)雖然是特價早餐但份量也不少, 賣相也不錯。多士是用厚方包, 而且看得很脆 (食完多士才記得忘了影相,厚多士是跟下面的三文治一樣的)。整份早餐不錯很抵食。另外點了餐肉三文治餐 ($25) 烘底+$1三文治也是用厚方包做的, 份量十足。再點了一個菠蘿蛋包餐($28)炒蛋很滑, 菠蘿包味道還可以但是外皮不夠脆。對我這個奶茶控來說奶茶都頗為重要。這餐廳的奶茶都算是茶香奶滑,不錯。以早餐來說,這個價錢比快餐店早餐還要平,算是很抵食。 食物和服務也不算差,可一試!

平日早餐時間已經很多人, 幸好有張大枱可以搭枱。

火腿通粉煎雙蛋配厚多士

煎雙蛋

另外點了餐肉三文治餐 ($25) 烘底+$1
三文治也是用厚方包做的, 份量十足。
餐肉三文治餐

再點了一個菠蘿蛋包餐($28)
炒蛋很滑, 菠蘿包味道還可以但是外皮不夠脆。
菠蘿蛋包

熱奶茶

$26 (早餐)
火腿通粉煎雙蛋配厚多士
煎雙蛋