2012-08-17 23 浏览
令人失望的一餐,我明白新開業但絕對唔係咁,餐牌上的東西大多未有,叫咗2個甜品"芒果酥皮卷,鮮果腸粉". 鮮果腸粉個腸粉有椰汁味但一拿起就散,士多啤梨汁是酸的,而叫佢攞支叉要問幾次先可以俾, (全場只坐了5枱客人,有7-8個staff). "芒果酥皮卷"我明白是即做要等,但我等咗30分鐘(張單有注明落單時間), 問職員叫佢地check, 個staff馬上攞出來,而且係凍嘅,咁即係焗完好耐無人拿出來🔥, 而個凍嘅酥皮卷的芒果也是酸的,經此一役我深信我唔會再去💢
2012-08-16 32 浏览
第一次試糖朝, 本來想點豆腐花, but it was unavailable, 所以點了燉雪耳糖水。雪梨南北杏燉雪耳:打開燉盅, 裡面放了好足既材料。雖然對我黎講, 糖水偏甜了一點,但係 the other ingredients 依然保持到自己既味道, 無俾糖水既甜度蓋過。雪耳唔會煮到太腍, 燉雪梨切到好大件, 唔會太甜, 好味。我點了熱既糖水, 就算擺了一段時間, 慢慢飲, 溫度都 keep 得好好。不過建議趁熱飲, 因為放涼之後, 我最後食既紅棗粒開始變少少酸, 會影響口感。其實糖朝既服務員已經儘量提供好的服務質素, 不過以我今次第一次黎試食既 experience,難免對呢間餐廳既印象分扣了少少。食物水準無問題!, 只係餐點供應上, 應該要改進一下。
餐具

雪梨南北杏燉雪耳:
打開燉盅, 裡面放了好足既材料。

雖然對我黎講, 糖水偏甜了一點,

雪耳唔會煮到太腍, 燉雪梨切到好大件, 唔會太甜, 好味。

難免對呢間餐廳既印象分扣了少少。
食物水準無問題!, 只係餐點供應上, 應該要改進一下。

题外话/补充资料: 希望廚房能夠再做好一點的準備, 咁先可以 meet 到消費者的需求。 餐牌上的確有好多不同的選擇, 但到點餐既時候, 先被告知好多食品都無, 淨返好~ limited 既 choices。 如果在這一方面能改善就好。
2012-08-15
餐具