2019-08-03 37 浏览
唔知大家對甜品嘅喜愛度有幾高呢?平時我好少食零食,但對於甜品就絕對唔會放過,畢竟正餐同甜品係兩樣野,所以食完正餐再食甜品絕對係好正常🙈因為我有兩個胃XD香蕉朱古力窩夫第一次食窩夫係有兩球雪糕!仲有朱古力塊係雪糕上面,兩個心型嘅朱古力窩夫香脆鬆軟,唔算太厚,櫻桃小嘴都輕易食到,我最鍾意嘅食法就係將雲呢拿雪糕舀少少上去一塊窩夫上面,面頭再加多塊香蕉片,三樣夾埋一齊食嘅滋味係最正嘅紫色夢幻 / 魔法森林紫色夢幻係鮮藍莓經打磨後製成藍莓smoothies,而魔法森林即係牛油果加奇異果造成嘅,除左每一杯都係即叫即整之後,粒粒果佢地仲好有心思咁將每一杯smoothies都畫上圖案,亦係玻璃樽嘅邊邊加上士多啤梨片,外貌非常精美,甜度適中,果香飄逸新鮮,仲食到唔少果粒同西米粒粒

香蕉朱古力窩夫

紫色夢幻 / 魔法森林
紫色夢幻係鮮藍莓經打磨後製成藍莓smoothies,

2019-07-30
  • 魔法森林
  • 紫色夢幻
2019-08-03 31 浏览
開心吃甜點 不開心也要吃甜點最近好失落也好不安 好想吃甜的😢來到廣華街附近覓食🤩🤩.望著menu很久 心大心細在包芯芋圓跟普通芋圓之間掙札要點哪一個最後⋯⋯決定兩全其美地:::🌟黑糖珍寶芋圓鮮草$32+$6 芋圓10粒識叫一定要咁叫啊好正☺️芋圓煙韌 配料多元 也不會太甜♥️.男朋友點了:::招牌水果星球 配椰汁西米顏值高 好可愛的水果星球🌕口感得意♥️還有很多好美的smoothie好吸引我下次想試試看~
開心吃甜點 不開心也要吃甜點
男朋友點了:::
招牌水果星球 配椰汁西米
顏值高 好可愛的水果星球🌕
口感得意♥️
還有很多好美的smoothie好吸引我下次想試試看~
2019-08-01 52 浏览
痴線女生們👭👭👭成班都傻架,食完晚飯仲未傾完計做咩好?梗係去下場繼續食啦🤭近近地黎左旺角既粒粒果甜品,我好耐之前食過一次味道唔錯,今次一於試下新野啦~芋圓仙草芋圓煙韌,淡淡芋頭味。綠茶芭菲除左有綠茶雪糕,仲有紅豆粒,甜甜紅豆粒煮得啱啱好,軟冧得黎咬落唔會硬,因爲我好怕食到d煮唔lum既紅豆。綠茶窩夫即叫既整窩夫,同樣都係綠茶味😂窩夫稍嫌不太香,冇咩蛋味,不過勝在朱古力醬,小丸子,紅豆同綠茶雪糕搭救。芒果斜乳酪最愛既甜品,呢款係朋友叫的,食左一啖忍唔住偷左佢好多啖😂😂芒果味唔會太人工,除左有芒果雪梨,新鮮芒果,乳酪之外,仲有少少麥片?咬落口感豐富,味道不俗呀😍😋大合照😂😂其實我地仲叫左好多,不過我唔係每樣都試過,所以只係介紹左幾樣咋,咁多款入面最愛芒果乳酪😍😍大推介呀
痴線女生們👭👭👭

芋圓仙草
芋圓煙韌,淡淡芋頭味。

綠茶芭菲

綠茶窩夫

芒果斜乳酪

大合照😂😂
宵夜
2019-07-30 50 浏览
🍓粒粒菓甜品 🍓⁎ ⁎ ⁎ ⁎ ⁎ ⁎ ⁎ ⁎ ⁎ ⁎ ⁎ ⁎ ⁎ ⁎ ⁎ ⁎ ⁎ ⁎ ⁎ ⁎ ⁎ ⁎ ⁎ ⁎ ⁎士多啤梨waffle $46 Waffle 好輕盈 外面脆脆的 入面不是全實心 是半空心 都幾香蛋味☺️ 有2球雪糕 可以自己選味 我覺得雪糕又幾好食 好重奶感🥰草莓奶酪雪糕 $46 芒果奶酪雪糕$46 呢2杯奶酪雪糕都超靚😘 穀物下面有滑滑的好酪布丁 🍮 好香奶味!好多士多啤梨/芒果粒。芒果甜d 好食d 😻草莓smoothie $38 用真草莓整成的 好有草莓味 好滑 唔會過甜!牛奶🥛小方$18 呢個好有驚喜!似係椰汁糕 不過用牛奶整成🥰 係質感較實既牛奶布丁🍮⁎ ⁎ ⁎ ⁎ ⁎ ⁎ ⁎ ⁎ ⁎ ⁎ ⁎ ⁎ ⁎ ⁎ ⁎ ⁎ ⁎ ⁎ ⁎ ⁎ ⁎ ⁎ ⁎ ⁎ ⁎📍旺角廣華街3號百利達廣場地下1 號舖⁎ ⁎ ⁎ ⁎ ⁎ ⁎ ⁎ ⁎ ⁎ ⁎ ⁎ ⁎ ⁎ ⁎ ⁎ ⁎ ⁎ ⁎ ⁎ ⁎ ⁎ ⁎ ⁎ ⁎ ⁎ monstergirlshk_旺角
🍓粒粒菓甜品 🍓
士多啤梨waffle $46

草莓奶酪雪糕 $46
芒果奶酪雪糕$46

草莓smoothie $38
用真草莓整成的 好有草莓味 好滑 唔會過甜!

牛奶🥛小方$18

📍旺角廣華街3號百利達廣場地下1 號舖

monstergirlshk_旺角
2019-07-27 45 浏览
係旺角好熱,走去食甜品,順便抖下。紫色夢幻非常吸睛,畫花畫得好靚呀!紫色其實係由藍莓打成,玻璃杯仲有士多啤梨點啜。smoothie以藍莓、香蕉、鮮奶打成,個底係奇亞籽,都幾滑唔甜偏淡,如果生果落重d更好。龍珠星球配芒汁涼粉啫喱波波包住提子/火龍果,大約有5粒,幾有口感同清甜,仲有椰果、涼粉及生果添。水果星球配西瓜汁西米相對黎講比龍珠星球較淡,同樣有生果等。黑糖珍寶芋圓鮮草芋圓好大粒好可愛,煙靭,仲有紅豆、珍珠、仙草、西米添,用左黑糖做底,唔太甜但潤喉。
係旺角好熱,走去食甜品,順便抖下。

紫色夢幻

龍珠星球配芒汁涼粉

水果星球配西瓜汁西米
相對黎講比龍珠星球較淡,同樣有生果等。

黑糖珍寶芋圓鮮草

2019-07-24 24 浏览
旺角廣華街有幾間甜品店☀️🤩粒粒果甜品比較上新開d✨水果星球$42面頭有三粒透明啫喱波波🍓🍇🍎包左切成粒狀的西瓜 芒果 士多啤梨🙈🙈 芒果西米底芒果味道好濃又有多款新鮮生果整體味道清新✨魔法森林 $55牛油果Smoothie 好清新口感好滑拉花好靚 有不同色彩最重要係健康好味加入高纖chia seed增加纖維 detox!😆😆✨桂花仙草芋圓$32芋圓QQ而且好煙韌 有紅豆粒 仙草 口感豐富😋😋桂花糖水好清香桂花味道啊📮旺角廣華街3號百利達廣場地下1號舖

旺角廣華街有幾間甜品店☀️🤩

有紅豆粒 仙草 口感豐富😋😋
桂花糖水好清香桂花味道啊

📮旺角廣華街3號百利達廣場地下1號舖
2019-07-23 21 浏览
依日成家齊齊食完飯去食甜品😝發現依到有個幾特別嘅榴櫣甜品🤤========================香蕉朱古力窩夫🍌 $55係KY心中,幾時都係朱古力味嘅窩夫係咁多其他口味中排第一😆真係好少見甜品店咁有心思係兩球雪糕上額外加上朱古力脆皮🤭切左片嘅成條香蕉🍌上面仲淋左朱古力醬🍫雖然唔係款好特別嘅甜品,但依個窩夫勝在內裏朱古力味出眾,配上凍雪糕一熱一凍真係冇得輸😆可惜雪糕融左之後窩夫開始淋,如果窩夫再脆啲就更好了✨========================牛奶小方 ($18/10粒)⁣⁣ $18呢個牛奶小方個名細體積細,但食落嘅驚喜一啲都唔細😆佢嘅味道有啲似凝固咗嘅奶凍😋咬落唔單止有濃厚的牛奶味,加埋上面嘅椰絲兩樣嘢配合得啱啱好又唔會搶咗大家嘅味✨咁嘅價錢,個人真係冇諗過有咁多份量,認真幾個人各自嗌一個甜品再嗌多碟share都好抵😆========================榴槤星球🌍 $42原來榴櫣星球即係一粒粒用透明啫喱做既波波球包住榴槤果肉🤤一咬就爆出一陣榴槤果肉香,的確好得意好創新既感覺👅而且仲可以揀配新出嘅芒果汁或者係椰汁,鍾情於芒果啫我梗係買咗芒果汁,再配埋其他

依日成家齊齊食完飯去食甜品😝發現依到有個幾特別嘅榴櫣甜品🤤
香蕉朱古力窩夫🍌 $55
牛奶小方 ($18/10粒)⁣⁣ $18
榴槤星球🌍 $42
原來榴櫣星球即係一粒粒用透明啫喱做既波波球包住榴槤果肉🤤一咬就爆出一陣榴槤果肉香,的確好得意好創新既感覺👅而且仲可以揀配新出嘅芒果汁或者係椰汁,鍾情於芒果啫我梗係買咗芒果汁,再配埋其他新鮮水果果然係夏天清爽配搭😆!
巧味道指數👅:👧🏻👧🏻👧🏻
再食過指數🏃🏻‍♀️:👧🏻👧🏻👧🏻
錫荷包指數💸:👧🏻👧🏻👧🏻
服務正指數👩🏻‍🍳:👧🏻👧🏻👧🏻
環境靚指數👀:👧🏻👧🏻👧🏻
========================
📍 粒粒果甜品 (旺角)
旺角廣華街3號百利達廣場地下1號舖
1K
2019-07-21 39 浏览
今晚同朋友行完街,想搵個地方座座,這裡確實係就腳方便,雖然唔係係大街個邊,但係行過來都係幾分鐘時間,座下了見到最出位嘅甜品就係星球系列,我就點了個榴槤星球配芒果西米$45,而熱熱地當然要埋杯透心涼嘅香芒之戀$48嘅smoothie,再望原來呢到有我最愛嘅瑞士雞翼$33,先上嘅香芒之戀,入口有濃郁嘅芒果味道而且重好滑滑,夠晒消暑!瑞士雞翼真係十分入味,估不到呢個係甜品店都有呢個水準,而且入口啲肉就已經同啲骨分開,一啖一隻,十分好味!而個榴槤星球配芒果西米,就更加特別,粒粒嘅星球內都有新鮮榴槤果肉,加埋新鮮水多汁嘅果肉作配搭,創新特別之餘,亦係推介之選,當然除了榴槤味外,還有其他選擇!而見到鄰座嘅牛奶小方$18認不住叫埋,牛奶小方牛奶味道香濃,一入口個陣香濃牛奶味就在口中散發,配埋啲椰絲更加有口感!旺中帶靜嘅地方多了一個唔錯嘅地方Hea 吓!
今晚同朋友行完街,想搵個地方座座,

旺中帶靜嘅地方多了一個唔錯嘅地方Hea 吓!
其他
對喜歡四圍覓食的人來說,旺角總是個充滿新鮮感的地方,每隔一段時間就有幾間食肆進駐,任何菜式都好都更愈來愈多元化。上至小食下至甜點。前一陣子會心想為什麼Instagram上好多人選擇吃【粒粒果甜品】?相信不為別的因為都是為了那十分吸睛的水晶星球而去吧。位於旺角廣華街百利達廣場地下,餐廳門面喺全落地大玻璃,外面已經一眼清晰睇到餐廳內部環境,非常光猛,整個感覺都非常乾淨企理,Logo用色是果綠,清新又舒服,有一點日系風格。入面主調都是紅紅、黃黃、綠綠嘅櫈,色彩繽紛,配上牆上一些小手繪就更加歡樂,甜品店都是輕鬆既好!係呢區真係要有賣點先Sell到客又或者吸引客再黎,因為旺區競爭大啦,又喜歡試新嘢,仲有近幾年都係輕起打到卡既食物先去幫襯。一般後生仔都唔係長情類型,所以要Keep住變之餘好唔似傳統既甜品店呢。.主餐牌都係做到色彩繽紛、圖文並茂、系列款式都清清楚楚!旺角新開甜品店黎講,款式都好多,超過6️⃣0️⃣款甜品&特式飲品任你選擇,包括:「思慕雪、皇牌甘露、水果星球、窩夫、奶酪布甸、水晶圓、芭菲、冰飲等…以及數款輕食墊墊肚。」👨‍🍳全部都係即叫即製 保證日日新鮮。第一款最愛的是...🔹士多啤梨傾斜奶酪
對喜歡四圍覓食的人來說,旺角總是個充滿新鮮感的地方,每隔一段時間就有幾間食肆進駐,任何菜式都好都更愈來愈多元化。上至小食下至甜點。前一陣子會心想為什麼Instagram上好多人選擇吃【粒粒果甜品?相信不為別的因為都是為了那十分吸睛的水晶星球而去吧。

第一款最愛的是...
🔹士多啤梨傾斜奶酪配士多啤梨雪糕 $46
奶酪個名比較少聽,如果稱為意式奶凍,相信一講就明喺咩。加上傾斜兩字好型,意思係將意式奶凍做成傾斜式,難度高唔高都好,呢個甜品無論視覺或味覺都好正!
士多啤梨傾斜奶酪配士多啤梨雪糕

配以椰果、芒果粒及大量燕麥脆脆,混和後一羹放入口,奶凍極有奶香,又綿滑,燕麥加添不少「脆」味,口感豐富。配埋士多啤梨雪糕太夾了。好有驚喜喔。

🔹榴槤星球配芒汁西米 $45
最主打和最好賣的產品卻並非這一款,那究竟是甚麼?原來是水果星球,舖面啲宣傳都係攞水果星球做主打,都真係好特別嘅一個波波,入面係生果肉,其他地方都冇。
榴槤星球配芒汁西米

榴槤星球,外表晶瑩剔,用甜味果凍包著榴槤,榴槤味是有的但感覺唔算太出陣味,再濃D會更喜歡,星球喺搵大菜做食落都爽爽哋但口感一般!另外可選芒汁西米、芒汁涼粉、椰汁涼粉及椰汁西米等四款汁底,而芒汁西米入口就好爽彈。幾好食!

🔹抹茶白朱古力雪花冰 $42
以清新甘香抹茶與頂級白朱古力浪漫交融,氣味相互交疊,吃不出抹茶的苦味,反倒有綠茶的清香再配上甜甜的紅豆,只有自己, 才能明白甜蒔時光,豐喜甜甜喜悅。
抹茶白朱古力雪花冰

天氣咁熱食雪花冰真係好爽,呢樣都係第二樣最有驚喜既甜品呢。

🔹牛油果思慕雪 $45
粒粒果甜品有8款思慕雪,都幾多款揀,每個拉花圖案都好靚,心大又心細,最後揀左呢個牛油果思慕雪 。
呢杯蘋果綠色嘅思慕雪喺以牛油果及奇異果打成,加幾片薄薄嘅士多啤梨作裝飾,唔知係咪唔當造呢,因為牛油果飲落非常有草青味。而口感上係幼滑既,成杯都清爽健康。但有點跟牛油果呢個題材有點離題。
牛油果思慕雪

成日見列人食,今日終於試過【粒粒果甜品款款都幾特別,特別係水果星球吧,採用上乘鮮果將部份生果做成晶瑩剔透嘅小星體,好有心思,又富打卡感,最正係絕對唔喺得個樣,值得推介呀。果然甜點真的能讓人開心。對不?
2019-07-13 24 浏览
旺角油麻地一帶到處都係甜品鋪,今次試間特色啲嘅!雖然菜單上普遍都係一啲大路嘅糖水,例如:鮮果西米,鮮果涼粉,窩夫等,不過呢度嘅賣點係水果星球!所謂嘅水果星球其實係將啲水果切細粒,然後加落啲球狀嘅透明啫喱度,睇落好得意架😍😍今次同朋友一齊食,就叫左一個芒汁西米水果星球。除左芒汁西米之外,其實仲有芒汁涼粉,椰汁西米/涼粉。嗌左冇幾耐就已經有野食啦,都上得幾快!一黎就試下粒星球先,食落好似食緊一粒大型蘆薈粒咁😂😂好qq之餘仲有水果味😍😍好食度有:8/10另外我地仲叫多左個士多啤梨窩夫,同平時啲窩夫有啲唔同。佢唔會焗到好脆,亦唔會整到淋哂,好似食蛋糕咁。相反整得剛剛好,外脆內軟🤤而且仲有兩個雪糕球!抵食!不過可能士多啤梨並唔係當造,所以。。。有啲酸🤭🤭好食度:7.5/10整體黎講,價錢合理,而且都蠻有特色!加上唔係好多人排隊。如果想同三五知己食個甜品聚下舊或者搵個地方坐低傾下計,者係不二之選
旺角油麻地一帶到處都係甜品鋪,今次試間特色啲嘅!

今次同朋友一齊食,就叫左一個芒汁西米水果星球。
除左芒汁西米之外,其實仲有芒汁涼粉,椰汁西米/涼粉。
嗌左冇幾耐就已經有野食啦,都上得幾快!
好食度有:8/10

好食度:7.5/10

2019-07-09
$50 (宵夜)
  • 水果星球
在現在甜品動輒過$50的年代,找到這間粒粒果真太好了!CP值絕對高,平均$40一個甜品,而且用料非常健康,也不會死甜!甜品:魔法森林(飲)$55拉花極美,牛油果smoothie 超精緻又健康,下面還加了超高纖的奇阿籽!亦不會太甜,健康度爆燈!龍珠星球 $42椰汁涼粉+芒果 蜜瓜 西瓜,水份超多的甜點,最有趣是啫喱包著高纖火龍果,又一道低卡高纖,吃不肥的瘦身神器士多啤梨奶酪 $38草莓 granola panna cotta 又是高纖低卡的健康選擇,這甜品口感多重,奶香重而且爽脆,甜度適中又不會膩,是我最愛的一款
在現在甜品動輒過$50的年代,找到這間粒粒果真太好了!

甜品:

魔法森林(飲)$55

龍珠星球 $42

士多啤梨奶酪 $38
题外话/补充资料: 服務也不錯,雖然非常忙碌但服務員很有禮貌也勤快,值得一讚
$40 (宵夜)
2019-07-10 32 浏览
食完正餐就緊係要食甜品啦😍不嬲食甜品都係第二個胃架嘛~.🍨呢個綠茶芭菲係紅豆+綠茶既組合個底用上香濃既鮮奶ᴘᴜᴅᴅɪɴɢ 🍮仲有小丸子 煙煙韌韌配埋脆脆粟米片 上面仲有淋左🍫朱古力醬既綠茶雪糕同粒粒既蜜紅豆添 好多層次 又有多重口感。.楊枝甘露係糖水既王牌就係人都知但要整得好食一啲都唔易架~🥭芒果要夠鮮甜 柚子唔要有苦澀味椰漿 忌廉要夠香 同埋西米要爽口彈牙!!!呢度既楊枝甘露仲可以加芒果雪糕球諗起都想食🤤
食完正餐就緊係要食甜品啦😍
不嬲食甜品都係第二個胃架嘛~
🍨呢個綠茶芭菲係紅豆+綠茶既組合
個底用上香濃既鮮奶ᴘᴜᴅᴅɪɴɢ 🍮
仲有小丸子 煙煙韌韌
配埋脆脆粟米片 上面仲有淋左🍫朱古力醬既綠茶雪糕
同粒粒既蜜紅豆添 好多層次 又有多重口感。
楊枝甘露係糖水既王牌就係人都知
但要整得好食一啲都唔易架~
🥭芒果要夠鮮甜 柚子唔要有苦澀味
椰漿 忌廉要夠香 同埋西米要爽口彈牙!!!
呢度既楊枝甘露仲可以加芒果雪糕球
諗起都想食🤤
2019-07-07
2019-07-10 28 浏览
同朋友食甜品 除咗要揀間地點方便就腳既食物質素同性價比都十分重要!!!❤我好鐘意呢度啲甜品做得好靚 生果夠新鮮.嘩嘩嘩~呢個龍珠星球真係好吸睛呀透明啫喱包住提子🍇同火龍果非常ᴊᴜɪᴄʏ !!!好彈牙 咬落水果好鮮甜。我地揀左芒果西米涼粉做底唔會好甜 夏天食涼粉特別清涼🥰.白雪海底撈係我既必食之選有珍珠 海底椰 龍眼肉 椰子肉🥥 西米等等材料十足 而且我鍾意佢夠清!龍眼肉甜甜地 配埋雲尼拿味既沙冰底 正!.唔想食甜品既話 黎飲返杯水果汁都好清涼架‼
同朋友食甜品 除咗要揀間地點方便就腳既

嘩嘩嘩~呢個龍珠星球真係好吸睛呀
透明啫喱包住提子🍇同火龍果
非常ᴊᴜɪᴄʏ !!!好彈牙 咬落水果好鮮甜。
我地揀左芒果西米涼粉做底
唔會好甜 夏天食涼粉特別清涼🥰

白雪海底撈係我既必食之選
有珍珠 海底椰 龍眼肉 椰子肉🥥 西米等等
材料十足 而且我鍾意佢夠清!
龍眼肉甜甜地 配埋雲尼拿味既沙冰底 正!

唔想食甜品既話 黎飲返杯水果汁都好清涼架‼

2019-07-09 23 浏览
其實我好鍾意食水果💓因為細細個就聽大人講食水果對身體好大個女就知道食水果對皮膚都好🥰所以每日我都會食一至兩款水果.今日黎到 @fruitloverdessert 零舍開心❤️因為好多甜品都係用水果整架多到我心大心細,選擇困難症又出現🙈有幾款都好想好想試🤯所以一口氣叫左3款獨食(難肥)🥰.快啲黎睇下我嘅大食餐單:1️⃣榴槤星球配椰汁🥥西米($43)呢個榴槤星球真係好新奇💓黎到嘅時候唔係好大陣榴槤味,但一咬開粒水晶球 🔮濃郁嘅榴槤味即刻湧出黎,係好熟、香甜嘅榴槤,個人建議先食左旁邊嘅配角如西瓜、蜜瓜等水份較多及味道較榴槤淡的水果,由淡味食至濃味,可避免因爲食完榴槤而覺得其他水果唔夠味嘅情況發生🙈(親身體驗,信不信由你).2️⃣粉紅🌸季節($48)呢杯靚靚又畫曬花嘅粉紅季節,係士多啤梨🍓加牛奶、乳酪攪拌而成,飲落酸酸甜甜,幾開胃😆啱曬我呢啲想同靚靚甜品影相但又好怕食太甜嘅人,加上底下有Chia seed👍🏻低卡路里又有好高嘅纖維,飽肚之餘又可以幫助排毒💓想keep fit嘅必揀,為健康加分💯.3️⃣芒果🥭傾斜奶酪($38)呢款係我覺得必試嘅甜品😆因爲佢嘅口感好豐富,除左有幼滑、香濃奶味嘅Panna Cot
其實我好鍾意食水果💓
因為細細個就聽大人講食水果對身體好
大個女就知道食水果對皮膚都好🥰
所以每日我都會食一至兩款水果

因為好多甜品都係用水果整架
多到我心大心細,選擇困難症又出現🙈
有幾款都好想好想試🤯
所以一口氣叫左3款獨食(難肥)🥰
快啲黎睇下我嘅大食餐單:
1️⃣榴槤星球配椰汁🥥西米($43)

2️⃣粉紅🌸季節($48)

3️⃣芒果🥭傾斜奶酪($38)

呢款係我覺得必試嘅甜品😆因爲佢嘅口感好豐富,除左有幼滑、香濃奶味嘅Panna Cotta同埋芒果雪糕,

仲有燕麥穀類、提子乾喺中間,

食落好似起源於瑞士嘅輕早餐Muesli 🤩係另一款健康之選,如果鍾意食能量棒嘅你,呢個你會一試愛上❤️
整體黎講,呢度嘅甜品俾我感覺好健康,唔會有食完好漏嘅感覺,你睇我一個人可以食曬3款就知😂不過呢餐係我嘅Brunch🥣之後飽左6鐘~
🍈粒粒果甜品 (旺角)
📍旺角廣華街3號百利達廣場地下1號舖
#hkfoodie #hkfood #foodie #hkinfluencer #discoverhk #写真 #hkkol #portrait #portraitphotography #コーデ #モデル #おしゃれさんと繋がりたい #写真好きな人と繋がりたい #ありがとう
#microinfluencer #hkiger #hkgirl #hkgirls #discoverhongkong
餐廳:粒粒果甜品 (旺角)地址:旺角廣華街3號百利達廣場地下1號舖平時行開旺角食完飯,唔少時候都會心郁郁想食甜品,唯獨有一間叫粒粒果甜品比較特別嘅係佢地有星球甜品😂講緊嘅唔係有咩奇怪甜品,而係獨特嘅球形啫喱水果粒榴槤星球配椰汁西米 $43相信唔少人都對榴槤冇咩好感,但係我自己就係榴槤嘅忠實fans,去親食甜品唔多唔少都會心郁郁想食有榴槤嘅甜品,呢個榴槤星球嘅榴槤味唔係好重,每粒嘅星球都有榴槤蓉係入邊,朋友本身唔食榴槤都接受到佢嘅味道,想試食榴槤嘅朋友可以考慮吓,甜度適中,亦都有啫喱同西米伴隨,口感豐富香芒之戀 $48一黎到就已經俾佢嘅賣相吸引左,造型非常精緻,雖然食唔到芒果肉,但係芒果香非常強烈,加上有幾塊士多啤梨去增加芒果之戀嘅色彩,相信唔少少男少女都會鍾意呢一款嘅甜品,尤其夏天飲就最適合不過,難怪係熱賣榜之一牛奶小方 $18香滑嘅牛奶粒粒配上椰絲,一份就已經有10粒,即係平均每一粒只需要$1.8,抵到爛,椰椰絲味唔會蓋過牛奶味,而且一啖一粒,非常方便食用
餐廳:粒粒果甜品 (旺角)
地址:旺角廣華街3號百利達廣場地下1號舖

榴槤星球配椰汁西米 $43