2022-06-01 253 浏览
每次去香工行街都會嚟食嘅車仔飯團,第一次見到覺得好得意,好有創意,而且選擇都幾多,我就最鍾意食牛肉餐,成個餐有牛肉,仲有兩款飯團可以選擇、(有泡菜,牛肉,肉燥等)..而且個牛肉汁真係一流,次次都會問佢地攞多碗,老闆好好人,次次都會俾我,期待更加新口味😋😋👍🏻👍🏻大家真係要試下
2022-05-26 1630 浏览
❤️上個星期趁天氣唔錯🌞整完頭髮即慶就去咗「野餐🍙picnic」❤野餐係最令人期待同興奮🥰除咗可以係靚靚嘅野餐布或者你木檯🪵上悠閒地同朋友仔傾下計☕️吹吹風🌞影下相📷欣賞風景之外🌳預備美食都係一個超開心嘅一個環節🍙🍘嘻嘻😜特別係今次仲係「即慶去野餐」🌳今次我就揀咗「米屋」嘅picnic set❤ 賣相又靚又好食😋啱晒我哋呢啲喜歡即興嘅人呀⚡️係時候同啲沈悶嘅菠蘿👋腸仔👋講bye bye啦🤣一于去「米屋」買個picnic set野餐啦🚘🚘picnic set🌞▪️車仔飯捲兩份🍙🍙🍙 粟米🌽青魚🐠青瓜🥒櫻花魚鬆🌼:好似食車仔麵嘅概念❤自己可以揀鍾意嘅食材🥳好有彈性呀👍呢個樱花魚鬆嘅飯係粉紅色架☺️超可愛呢👍🍙 黃蘿蔔🥕泡菜🌶青魚🐟海苔🥦:我見有我大愛嘅泡菜同埋海苔🥦二話不說就揀咗呢兩個餸嚕❤呢個放大咗嘅飯團超正👍好足料👍仲好豐富呢🥳▪️吉列鵪鶉蛋🥚:呢吉列鵪鶉蛋一啲都唔油仲好乾身好脆口🔥正呀👍▪️脆皮香蕉🍌:外脆內軟又唔會太甜👍呢個小食我好推介🥳▪️蜜糖芥末單骨雞翼 🐔:燒雞亦🔥大人小朋友都好鍾意食🥳呢個芥末單骨雞翼size做得好好👍一口就食到🥳野餐絶對好輕鬆一啲都唔會「呢hea」😋超貼心❤️▪️新鮮沙律🥗:

🚘picnic set🌞

▪️車仔飯捲兩份🍙🍙

▪️脆皮香蕉🍌:外脆內軟又唔會太甜👍呢個小食我好推介🥳

▪️新鮮沙律🥗:新鮮又大份👍正呀😋

▪️白桃烏龍冷泡茶🍑:小店自家製冷泡茶❤個樽咀仲有個隔住茶葉👍白桃味好香呢🍑

▪️菊花普里洱冷泡茶🌼:好喜歡呢個菊花普里洱冷泡茶🥳原片茶葉❤茶味香濃👍

• 脆皮香蕉
  • 蜜糖芥末單骨雞翼
  • 吉列鵪鶉蛋
  • 白桃烏龍冷泡茶
  • 菊花普里洱冷泡茶
2022-05-23 269 浏览
飯團就食得多 但係呢一間荔枝角新開嘅車仔飯團🍙真係第一次見😂呢度嘅飯團係可以自己揀口味同埋加配料 真係夠晒創意 櫻花魚鬆飯係粉紅色 打卡真係唔錯📸我就揀咗三色芝士再拼玉子燒 真係好夾💕
響荔枝角做嘢,正打算搭車返元朗,經過見佢好抵,所以照買返元朗食。返到公司打開嘅時候,都真係有驚喜。估唔到隔咗成個鐘頭,啲豬扒都仲有啲脆口同多汁、啲飯團味道好得意,同平時食開啲飯團好唔同。我都唔識分佢叫做乜嘢地方嘅食物,可能呢個就係香港嘅味道啦!等外賣嘅時候都幾快攞到,可能因為今日落大雨,所以唔係太多人,員工可以同我喺度傾偈。佢袋上面嗰一句「有溫度嘅服務」原來唔係口號,真係做左出嚟。好耐都未試過買個飯都覺得有人情味得黎又好味!仲要我攞住個袋周圍撞,打開仲可以keep到咁少女😆🤣
返到公司打開嘅時候,都真係有驚喜。
我都唔識分佢叫做乜嘢地方嘅食物,可能呢個就係香港嘅味道啦!
2022-05-11
8 分钟 (外卖自取)
2022-05-07 286 浏览
🍱拌飯糰便當 $56拌飯糰便當入面包括兩個自選飯糰 我就揀咗 #照燒雞扒便當 (香菇肉燥拌飯糰+蒲燒鰻魚拌飯糰) 一打開 賣相好吸引 好似日本卡通片 媽媽準備既便當😚〰️照燒雞扒份量都多 而且好入味 飯糰總共有六種口味 我食個兩款都不錯架😙仲有送味噌湯添〰️🍙車仔飯捲 $38一聽個名覺得好特別 而且所有野都可以自選 所以就試下啦😋飯底➿蛋絲味道➿瀨户飯素醬➿明太子醬餸➿芝士+吉列豬扒+玉子燒車仔飯捲完全係放大+豐富版既飯糰 好適合平時覺得食飯糰好dry 唔夠飽既朋友仔😎飯素配明太子醬好香好日式 餸我就揀咗三款好正既配搭 吉列豬扒放入飯到 外皮依然係脆架😍🍤小食 $38吉列海鮮籃六件吉列海鮮包括蝦 帶子 蠔〰️😋二人野餐你話 就fit曬啦 每樣試少少🤏🏻🥃飲品🌹玫瑰百合冷泡茶🌼菊花普洱冷泡茶 兩款我都幾中意☺️🌷味道好香 茶夠濃 樽蓋都有特別設計 有個隔茶位 咁就唔會食啲花花啦😜
🍱拌飯糰便當 $56

🥃飲品
🌹玫瑰百合冷泡茶
🌼菊花普洱冷泡茶
2022-05-06 211 浏览
新開DIY飯團外賣店1️⃣🍱吉列豬扒便當 $56金黃可口嘅吉列豬扒,咬落去外脆內軟,口感滿分加上肉汁豐富,令整體都加晒分!2️⃣兩件自選拌飯團 🍙芝士泡菜豚肉拌飯團整體來講都夠晒味道,不過芝士味就唔係太突出,比較上反而泡菜味有小小辣做主導,加上豚肉襯托飯粒嘅口感,都搭配得唔錯!🍙櫻花鮭魚粟米拌飯團打卡一流嘅飯團,份量同形狀都剛剛好,每種配料都配搭住飯團嘅咬口,雖然鮭魚份量唔多,不過係制作上都入晒味!3️⃣🧃白桃烏龍冷泡茶 跟餐加$8🧃玫瑰百合冷泡茶又係驚喜嘅飲料,用左兩個復古飲品瓶,冷泡茶入面好足料茶香同搭配都一流!4️⃣蟹肉忌廉餅三件 $24 跟餐再減$5炸物一定要叫忌廉餅,差不多流心嘅內涵,加上足秤蟹肉,啖啖較係享受!下次仲想試吓佢個車仔飯捲,可以自己揀飯底、味道、醬、三種餸,夠晒free style 😍米屋 (荔枝角)荔枝角青山道489-491號香港工業中心C座地下C4P號舖
新開DIY飯團外賣店

3️⃣
🧃白桃烏龍冷泡茶 跟餐加$8
🧃玫瑰百合冷泡茶

4️⃣蟹肉忌廉餅三件 $24 跟餐再減$5

米屋 (荔枝角)
荔枝角青山道489-491號香港工業中心C座地下C4P號舖
2022-05-06 154 浏览
之前試過食米屋嘅伴飯糰便當已經覺得好好味,依家佢每一日仲有是日精選推介,真係食極都唔厭。今日嘅特別推介係吉列海鮮牛肉丼,實在太好味。買到返公司吉列海鮮仲係脆卜卜,牛肉多汁,啱晒我呢個食肉獸。 重點係佢只係$68+ $8多一支冷泡茶。
重點係佢只係$68+ $8多一支冷泡茶。
吉列海鮮牛肉丼
2022-05-06
10 分钟 (外卖自取)
吉列海鮮牛肉丼
2022-05-01 829 浏览
✨照燒雞扒便當色彩繽紛 賣相幾靚 可以打埋卡照燒雞扒 惹味香口 肉質少少稍乾但因為有汁 問題唔大便當可以自選兩個飯團 今次揀左牛肉壽喜燒拌飯團 櫻花鮭魚粟米拌飯團牛肉壽喜燒拌飯團 面層有啲黑白芝麻飯 軟硬適中 濕潤 調味帶甜 牛肉壽喜燒 牛肉香甜入味配埋清甜洋蔥櫻花鮭魚粟米拌飯團 飯賣相粉紅色好靚飯混合左粟米粒 味道甜甜地 口感更豐富餡料係三文魚碎 簡簡單單 都唔錯另有少量蔬菜同玉子燒作配料✨車仔飯團選擇困難人士 真係大件事因為由飯 醬汁到餡料 都可以自選配料仲有數十種選擇 有部分仲幾特別今次揀左 飯底配蛋絲 海苔口味 蒲燒鰻魚汁配料午餐肉玉子燒 蒲燒鰻魚飯團表面灑左啲紫菜碎 蒲燒鰻魚汁帶甜餡料豐富 午餐肉同玉子燒厚切 份量十足✨蟹肉忌廉餅炸皮薄脆 内餡蟹肉忌廉香滑 配埋沙律醬 幾可口✨雞皮腿肉卷雞皮包住雞腿肉 外層皮脆 有油脂香 雞腿肉都算軟嫩 ✨玫瑰白合冷泡茶玫瑰味好突出好清香 茶味亦濃賣相吸引 食物可以 份量足服務唔錯 價錢合理 如果喺附近返工可以一試
✨照燒雞扒便當

賣相吸引 食物可以 份量足
服務唔錯 價錢合理
如果喺附近返工可以一試
2022-04-29 182 浏览
🤍  米屋 🤍.記得科勞 @cr.eating_hk ٩(˃̶͈̀௰˂̶͈́)و些些!..............................最近荔枝角開咗間新嘅外賣店今次就去試試佢好唔好食先🤩🤩..............................🍽 吉列豬扒便當 $56(👏🏻8/10)🍙 自選拌飯團:蒲燒鰻魚、芝士泡菜豚肉🍵 跟餐送 味噌湯、+$6配冷泡茶.賣相方面打卡一流 擺盤好有心機🤩蒲燒鰻魚嘅油香味滲晒入飯團到 勁好食!如果鰻魚切大粒啲 保留翻個口感就更正🤤芝士泡菜豚肉食落好開胃 相對都比較重口味吉列豬扒比較薄身 肉汁都有嘅 食落唔會柴😛另外揀咗白桃烏龍冷泡茶 白桃味好出 飲落好清爽🤤.🍽 車仔飯捲 $46(👏🏻8/10)🍙 飯底 $15 + 櫻花魚鬆 + 蜜糖芥末醬🍗 自選 黃蘿蔔 $5、玉子燒 $8、西冷牛扒 $18.飯底本身有跟蛋絲、洋蔥同埋生菜 都幾豐富魚鬆同埋蜜糖芥末醬同飯捲出奇地夾西冷牛扒分量唔算多 勝在肉味夠濃😛玉子燒好鬆軟 因為鍾意蛋所以揀咗佢🤣爽脆嘅黃蘿蔔令成個飯團無咁膩 呢個一定要嗌!.🍽 花雕酥雞 $38(👏🏻9.5/10).平時炸雞就食得多 花雕雞真係第
🤍  米屋 🤍
最近荔枝角開咗間新嘅外賣店
今次就去試試佢好唔好食先🤩🤩
🍽 吉列豬扒便當 $56(👏🏻8/10)
🍙 自選拌飯團:蒲燒鰻魚、芝士泡菜豚肉
🍵 跟餐送 味噌湯、+$6配冷泡茶
賣相方面打卡一流 擺盤好有心機🤩
蒲燒鰻魚嘅油香味滲晒入飯團到 勁好食!
如果鰻魚切大粒啲 保留翻個口感就更正🤤
芝士泡菜豚肉食落好開胃 相對都比較重口味
吉列豬扒比較薄身 肉汁都有嘅 食落唔會柴😛
另外揀咗白桃烏龍冷泡茶 白桃味好出 飲落好清爽🤤
吉列豬扒便當

🍽 車仔飯捲 $46(👏🏻8/10)
🍙 飯底 $15 + 櫻花魚鬆 + 蜜糖芥末醬
🍗 自選 黃蘿蔔 $5、玉子燒 $8、西冷牛扒 $18
飯底本身有跟蛋絲、洋蔥同埋生菜 都幾豐富
魚鬆同埋蜜糖芥末醬同飯捲出奇地夾
西冷牛扒分量唔算多 勝在肉味夠濃😛
玉子燒好鬆軟 因為鍾意蛋所以揀咗佢🤣
爽脆嘅黃蘿蔔令成個飯團無咁膩 呢個一定要嗌!
車仔飯捲

🍽 花雕酥雞 $38(👏🏻9.5/10)
平時炸雞就食得多 花雕雞真係第一次食
雞肉食落有明顯嘅花雕酒味 勁香呀痴線🤩
另外無油溢味 裏面仲係好juicy👍🏻
🍽 雞皮腿肉卷 $24(👏🏻8/10)
雞皮卷好香椒鹽味 表皮帶微微脆
入面都有陣油香 救命呀好邪惡🤩
花雕酥雞,雞皮腿肉卷

🍽 玫瑰百合冷泡茶 $18(👏🏻8/10)
玫瑰味濃 飲落好解膩好清新!
白桃烏龍冷泡茶,玫瑰百合冷泡茶

吉列豬扒便當
花雕酥雞,雞皮腿肉卷
白桃烏龍冷泡茶,玫瑰百合冷泡茶
2022-04-28 131 浏览
🍙 荔枝角上班族有福了 新開外賣車仔DIY飯捲 今次同同事到一間方便又美味既外賣小店小店主打創意飯捲 可自選口味及加配配料大家可自由發揮 天馬行空 因多達40款配料 一定會揀到適合自己嘅口味🤣圖九有menu睇 以下食評 選擇困難症人士可作參考😊🍙穩陣型同事簡選粉紅色既櫻花魚鬆飯底配鰻魚汁口味 顏色打卡已勁靚配料係三式芝士+玉子燒+慢煮三文魚其實一睇呢個配搭都已經知道冇得輸飯底同配料勁夾 而且份量十足 每一啖都食到香濃鰻魚汁 好好食 大推!!!🍙大膽創新型同事簡選瀨戶飯素飯底配明太子醬汁配料係黃蘿蔔+味附木耳+章魚小丸子+吉烈鵪鶉蛋飯底同配料好多都係澱粉質 同事表示超飽肚😂但配合埋黃蘿蔔同微酸木耳 即刻中和番 同事表示呢一個係飯捲型嘅日式便當 大滿足!🍙本人簡選海苔飯底配意大利陳醋配料係青瓜+午餐肉+吉列蠔一食有驚喜 可以將3樣看似唔夾既小食配搭成驚喜嘅新配搭🍌脆皮香蕉$17(加購價)呢個有驚喜 佢真係做到外脆內軟嘅qq香蕉糕 唔會太甜 大推🍵白桃烏龍冷泡茶$8 (加購價)🍵菊花普洱冷泡茶$8 (加購價)係用原片茶葉 茶味香濃 個樽有隔渣設計 好有誠意 值得加購🤣✅ 一般飯團比人感覺係頹
🍙 荔枝角上班族有福了 新開外賣車仔DIY飯捲

🍙本人簡選
海苔飯底配意大利陳醋
配料係青瓜+午餐肉+吉列蠔
一食有驚喜 可以將3樣看似唔夾既小食配搭成驚喜嘅新配搭

🍌脆皮香蕉$17(加購價)
呢個有驚喜 佢真係做到外脆內軟嘅qq香蕉糕 唔會太甜 大推

🍵白桃烏龍冷泡茶$8 (加購價)
🍵菊花普洱冷泡茶$8 (加購價)
係用原片茶葉 茶味香濃
個樽有隔渣設計 好有誠意 值得加購🤣

✅ 一般飯團比人感覺係頹食 但車車飯捲係俾人一種滿足感 幸福感 推薦比大家~

米屋Homie
📍 荔枝角青山道489-491號香港工業中心C座地下C4P號舖
💰人均$45

荔枝角新開手工飯團外賣小店🍙🍘最特別係有車仔飯捲,可以揀你想食既配料,整成手工飯捲🍙我哋買咗一個便當、一個自選車仔飯捲同小食,好足料,值得推介!🔸車仔飯捲🍙顧名思義好似車仔麵咁,可以自選飯底味道、醬汁同配料,配料仲要超過40款選擇😳選擇困難症,樣樣都心思思想食,望咗Menu好耐先揀到。飯底我哋揀左瀨戶飯素,加蛋黃醬、台式肉燥、台灣腸。飯捲好足料,拎上手暖笠笠!落左好多飯素,好有日本既感覺,我又揀左台式配料,自製左fusion既感覺🤪🔸照燒雞扒便當🍱便當十分精緻😍見到咁色彩繽紛,即刻胃口大增😚便當可以揀兩款拌飯團,我揀左蒲燒鰻魚同櫻花鮭魚粟米拌飯團,櫻花味飯團粉紅色,顏色好吸引。味道都唔錯,尤其是蒲燒鰻魚,加咗鰻魚汁,以及海苔,飯質濕潤。櫻花味就甜甜地,三文魚碎唔腥,飯粒拌得好均勻。便當仲有玉子燒同其他配菜,都好健康😚其實個飯團都幾大舊,夾埋差唔多成兩碗飯🤣男士都一定夠飽🤣🔸吉列鵪鶉蛋😍💯OMG‼️同事揀左呢個小食震驚左我🤣好特別,呢個真係要試下🤣好好食呀!吉列皮好脆,炸漿唔厚。鵪鶉蛋嘅質感特別Q彈,有蛋黃香味,感覺好得意🥰🔸白桃烏龍茶🍑小店自家製的冷泡茶,一開蓋未飲已經聞到桃味🍑見到落左

🔸車仔飯捲🍙

🔸照燒雞扒便當🍱

🔸吉列鵪鶉蛋😍💯

🔸白桃烏龍茶🍑
小店自家製的冷泡茶,一開蓋未飲已經聞到桃味🍑見到落左粒粒果肉同好多茶葉,落足料。個樽仲可以隔渣😳設計貼心!

📍#米屋 (#荔枝角美食)
荔枝角青山道489-491號香港工業中心C座地下C4P號舖
2022-04-25 1411 浏览
荔枝角新開外賣飯團店🍙超得意有成六款飯團揀 全部都係啲好特別嘅味其次仲有小食 飯捲 冷泡茶 早餐同午餐可以揀兩款飯團組合出嚟嘅便當🍱 宜家早餐仲出咗三文治 聽講每日唔同款🤫▶️車仔飯捲 ($30)飯底$15 每個已經有蛋絲 西生菜 洋蔥之後可以揀飯味 我揀咗樱花魚鬆🌺所以係粉紅色㗎💗好少女心醬汁六選一 我揀蜜糖芥末醬最後就自選配料 三餸起 勁多配料任君選擇~飯捲即叫即做 非常新鮮 攞上手仲暖架飯捲仲好大個😍入面多料 好正味道方面 雖然係樱花魚鬆 但係除咗顏色靚其實味道係冇乜特別嘅 🍙飯同粢飯唔同 呢個係真係好似平日食嘅日本珍珠米咁 食落唔黏 粒粒飽滿咁🍚都唔錯配料要咗蟹柳 黃蘿蔔 味附木耳🦀蟹柳有兩條 黃蘿蔔係一片片咁嘅配料雖然普通 但係全部都好夾 黃蘿蔔酸酸地 咬落爽脆 不過略略覺得木耳冇咁特出😬最好就係可以自己揀 見佢有其他特別啲嘅選擇 例如章魚燒 朋友話咬落彈牙幾好食🐙蜜糖芥末醬食落甜甜地 好欣賞係佢唔係落勁多成個飯捲好好味 size都真係等於一個lunch 夠飽 因為飯都幾多吓飯捲包裝好好幾方便 飯團包得實所以唔會易散👍🏻服務唔錯 幾nice 但係可能因為lunch hour 多
荔枝角新開外賣飯團店🍙
超得意有成六款飯團揀 全部都係啲好特別嘅味
其次仲有小食 飯捲 冷泡茶

▶️車仔飯捲 ($30)
飯底$15 每個已經有蛋絲 西生菜 洋蔥
之後可以揀飯味 我揀咗樱花魚鬆🌺所以係粉紅色㗎💗好少女心
醬汁六選一 我揀蜜糖芥末醬
最後就自選配料 三餸起 勁多配料任君選擇~
飯捲即叫即做 非常新鮮 攞上手仲暖架
飯捲仲好大個😍入面多料 好正

配料要咗蟹柳 黃蘿蔔 味附木耳
🦀蟹柳有兩條 黃蘿蔔係一片片咁嘅

蜜糖芥末醬食落甜甜地 好欣賞係佢唔係落勁多
飯捲包裝好好幾方便 飯團包得實所以唔會易散👍🏻
服務唔錯 幾nice
但係可能因為lunch hour 多單 加上每個飯捲要即包 所以等候時間較長 都要15分鐘左右 今日都有啲趕時間😣食得好急
同埋因為係外賣店 不設企位食 所以只能買返屋企或者返公司食😗
性價比高!如果買便當仲送湯添
十分之推介嘅飯捲 絕對值得試🔥

車仔飯捲
精美拌飯糰🍙又抵又大份!位於荔枝角「香工」外的一間外賣小店,創作了獨特的車仔飯糰,創意十足,而食料選擇方面亦很高質!與眾不同!食材非常吸引!✨拌飯糰便當相當抵吃!足料!跟兩款自選的拌飯糰和麵豉湯,加$8更有冷泡茶。《鹽燒鯖魚拌飯糰便當》$56一整條的鹽燒鯖魚,煎的很好,皮脆肉嫩,且不會過咸!拌飯糰我選了「櫻花鮭魚粟米拌飯團」和「蒲燒鰻魚拌飯糰」。飯糰的貌相很吸睛,便當也相當精緻,未吃也賞心悅目!居然還有玉子作配菜!😍😍粉紅色的櫻花鮭魚粟米拌飯團,有甜蜜蜜的味道,三文魚碎也很香,好吃!🥳蒲燒鰻魚拌飯團有很香的鰻魚燒汁味,鰻魚也混合於整件飯糰內,很滿足!😍此外,小店人氣的《車仔飯糰》也很有心思!自選的食材很豐富和獨特!車仔飯糰自選食材以三餸起,價錢為$5-$18,我點了青瓜、芫荽、炸芫荽餃子,再配以紫菜碎。飯底$15,更配有蛋絲、洋蔥和西生菜,還可加醬,我加了蜜糖芥茉醬。車仔飯糰很大份!很滿足!好好味!😋其他食材也很吸引,吉列帶子、吉列蠔、賴尿蝦等等也很想食😆😆小食方面,《蟹肉忌廉餅》$24小食有很多選擇,蟹肉忌廉餅內很creamy!好吃!👍🏻特別推薦冷泡茶!超好喝!✨總結:小店出色飯糰,
精美拌飯糰🍙又抵又大份!

《鹽燒鯖魚拌飯糰便當》$56

其他食材也很吸引,吉列帶子、吉列蠔、賴尿蝦等等也很想食😆😆

小食方面,《蟹肉忌廉餅》$24
小食有很多選擇,蟹肉忌廉餅內很creamy!好吃!👍🏻

特別推薦冷泡茶!超好喝!✨

總結:小店出色飯糰,創意十足,份量也十足!抵吃!性價比高!
2022-04-20 137 浏览
新開嘅小店,大大嘅驚喜♥️首先包裝靚靚已經加咗分,食落好有日本便當feel,返工時間可以F F下,喺日本搭火車食便當嘅感覺🤭仲有花茶好好飲~成件事真係令你喺個lunch time時間食飽飽之餘心情都好啲~除咗飯團便當好食,仲有D台式小食都好開心,酥炸醉雞正呀😍
2022-04-19 155 浏览
唔駛食白飯喇~米屋拌飯糰🍙話說好憎食白飯嘅我發現香工嗰到有間新的外賣店專做飯糰,粒粒飯都有味,岩晒我心水。—————————————————————————睇咁佢ig,有得預先Whatapp 落單,就梗係預先落好單先啦,唔通仲企喺度呆等咩?!地點喺奇華對面,夠鐘先行落去攞,都好方便。間鋪主打拌飯糰🍙,但係Lunch食一個又好似有啲空虛,所以試咗拌飯糰便當🍱,可以揀個主菜加兩個唔同口味嘅飯團—————————————————————————今次試咗:汁燒豚肉便當 -牛肉壽喜燒、鰻魚飯糰$52豚肉軟硬適中,唔怕太柴。飯糰係用返珍珠米,粒粒飽滿!飯粒新鮮唔怕「硬骨骨」!兩個飯糰都好夠味,而且拌得好平均!唔怕得中間有味出面冇味!我比較鍾意❤️食鰻魚飯糰,夠晒濃味,係重口味的最愛!—————————————————————————蒲燒鰻魚便當 -野菜雞肉、芝士泡菜豚肉飯糰$68條鰻魚比我想像中大條好多,$68蚊相當抵食!個野菜雞肉有啲菇、紅蘿蔔撈埋,加咗啲口感,幾正。而個芝士泡菜豚肉飯糰真係好惹味😋會再encore!—————————————————————————再加咗8蚊跟餐的🫙白桃烏龍茶冷泡
唔駛食白飯喇~米屋拌飯糰🍙

話說好憎食白飯嘅我發現香工嗰到有間新的外賣店
專做飯糰,粒粒飯都有味,岩晒我心水。
—————————————————————————
地點喺奇華對面,夠鐘先行落去攞,都好方便。

今次試咗:
拌飯糰便當 配自選飯糰兩粒

汁燒豚肉便當 -牛肉壽喜燒、鰻魚飯糰$52
豚肉軟硬適中,唔怕太柴。
我比較鍾意❤️食鰻魚飯糰,夠晒濃味,係重口味的最愛!
蒲燒鰻魚便當 -野菜雞肉、芝士泡菜豚肉飯糰$68

條鰻魚比我想像中大條好多,$68蚊相當抵食!
再加咗8蚊跟餐的🫙白桃烏龍茶冷泡茶
,相當清新,夏天飲一流。
另外一份都係加咗8蚊跟餐🫙菊花普洱冷泡茶
,冷泡時間啱啱好,唔怕太濃夜晚瞓唔着。菊花夠清熱,加埋普洱,食飽飯消消滯啱晒!
—————————————————————————
總括嚟講幾高汁!下次想試埋啲小食!

2022-04-18
拌飯糰便當 配自選飯糰兩粒
  • 蒲燒鰻魚便當 $68 配野菜雞肉,芝士泡菜豚肉飯糰
  • 汁燒豚肉便當 $52 配自選飯糰兩粒(牛肉壽喜燒,鰻魚飯糰)
  • 跟餐白桃烏龍茶$8
  • 跟餐菊花普洱冷泡茶 $8