2024-04-15
之前已經試過一次【Fresh Fresh Bakery】覺得佢地D麻薯QQ好特別,最近經過又去買多D其他款式試下。拉絲芝士菠蘿包:芝士控必試,仲要我特別鍾意鹹甜combo,所以絕對要試下。外面菠蘿皮甜甜脆脆,裏面芝士超級多,鹹鹹香香。開心果QQ 球:作爲開心果控既我,當然又係要試下,上面好多開心果碎、麻薯同開心果碎搭配、口感十足。開心果脆脆糯米糍:外面糯米糍皮軟軟糯糯、裏面滿滿開心果餡。仲要有D脆脆、口感非常特別、開心果味濃。曲奇禮盒 :禮盒可以自選9款口味、有多過15款口味可以選擇。全部都非常鬆化,個人最推薦焦糖脆脆、朱古力杏仁同牛油曲奇。焦糖布丁蛋糕:面層有焦糖啫喱、下面係燉蛋雲尼拿裏面有麻薯最下面係朱古力蛋糕。超級大一個,又唔會太甜好特別。肉鬆怪獸波:睇落去有D似肉鬆小貝,但其實下面係麵包。油膩感又少D,鹹鹹香香。獅子王肉鬆包:造型超級可愛,所以就買左,同肉鬆怪獸波差不多,但就少左D沙律醬同紫菜。花生糯米糍:花生超級多,味道濃、外面皮好軟糯。芒果糯米糍:芒果果肉超多、而且有D芒果cream,又唔會太甜,不錯。意式芝士紅絲絨慕斯:見個樣好靚就買左,芝士味唔算太重、紅絲絨好鬆軟唔會太
花生糯米糍:花生超級多,味道濃、外面皮好軟糯。
意式芝士紅絲絨慕斯:見個樣好靚就買左,芝士味唔算太重、紅絲絨好鬆軟唔會太乾。
草莓雪媚娘:個表面好似BB皮膚😂酸甜適中、有草莓肉同醬。
豆漿:雖然本身加左糖,但又唔會太甜,而且豆味香濃。
📍天后電氣道50號地舖