2020-09-04 2183 浏览
呢排大家都係成日食外賣🙈最近我發現左間正嘢😎外賣日式便當🍱真心覺得唔錯👍🏻價錢又唔算貴‼️值得介紹一下😎🔹吉列豬扒咖喱丼飯 $52 :佢嘅咖哩完全係日式咖喱💕食落帶點甜味配料搭薯仔同埋紅蘿蔔😎呢d組合又係無得输😂不過一打開果陣,發現唔見左豬扒🤔原來係醬汁嘅下面😯又幾窩心喎😍咁樣d吉列豬扒就唔會淋晒😌值得一讚👍🏻🔹醬油七味燒雞扒便當 $53 :呢個好惹味🤤辣辣地既七味粉配燒汁😍超級正份量仲要唔係少😎仲有少少配菜比你餸飯👍🏻$53真係超級抵食‼️🔹餃子🥟 $28 :有5隻,入面係菜肉餡個皮夠晒薄,一d都唔厚💕外賣送到黎都仲係熱嘅‼️唔錯👍🏻🔹多多沙冰 加$9 :即係益力多沙冰😂飲落唔會好甜,而且仲要大大杯‼️都只係加$9🤩🔹芒果沙冰 加$12 :芒果味夠晒濃😍仲飲到少少果肉添😁同樣唔會好甜,超解渴👍🏻味道:5/5抵食:5/5

🔹吉列豬扒咖喱丼飯 $52 :
佢嘅咖哩完全係日式咖喱💕食落帶點甜味
配料搭薯仔同埋紅蘿蔔😎呢d組合又係無得输😂
不過一打開果陣,發現唔見左豬扒🤔
原來係醬汁嘅下面😯

仲有少少配菜比你餸飯👍🏻
$53真係超級抵食‼️

🔹餃子🥟 $28 :
有5隻,入面係菜肉餡
個皮夠晒薄,一d都唔厚💕
外賣送到黎都仲係熱嘅‼️唔錯👍🏻

🔹多多沙冰 加$9 :
即係益力多沙冰😂
飲落唔會好甜,而且仲要大大杯‼️
都只係加$9🤩

🔹芒果沙冰 加$12 :
芒果味夠晒濃😍
仲飲到少少果肉添😁
同樣唔會好甜,超解渴👍🏻

味道:5/5
抵食:5/5

2020-09-03
10 分钟 (外卖送餐)
  • 醬油七味燒雞扒便當
  • 吉列豬扒咖喱丼飯
  • 餃子
2020-03-14 1698 浏览
今日嗌咗呢個大板燒牛肉便當,還可以,飯煙un,有彈性,配菜同份量都夠食,以一個便當食飯盒來講算滿足,都仲幾暖,但係牛肉我就覺得主過火左,食落有啲un,同埋有啲偏厚
外卖送餐
2019-09-14 1780 浏览
尖沙咀區去細商場,人少夠靜行起來也舒適。 見到有間好多外賣員在門口等送外賣,一個個接着送貨。 我就去門口睇,原來係間簡單日式料理。 門口超簡單只放咗兩個雪櫃同埋有個廚房,其餘旁邊有幾個座位。 選了滑蛋豬扒丼及多多沙冰。 俾錢之後就等大概10分鐘左右,不過可以坐住等。 到個滑蛋豬扒飯丼整好,即叫即整好夠熱。 豬扒炸面唔脆,配料竟然有青椒丶金菇及白芝麻,個汁又好稀,味道一般。 不過個多多沙冰唔甜,用加配價錢都ok 啦。

2019-08-06 1338 浏览
呢間野賣既係簡約型日式便當小編好耐無食便當,於是同男朋友懷緬下學生時期食飯盒既風味🤣我地叫左一個吉列豬排便當同醬燒豚肉便當塊豬排既份量就真係細左少少,但味道同口感都唔錯,唔會好乾,而且食得出係有調味過一陣先去炸!醬燒豚肉既汁好唔錯!唔會好鹹但又帶點鮮味😗而且仲有生薑中和濃味!而且配料好足!有日本甜薯、酸薑、蔬菜條!但飯既份量就好少,如果係大胃少少既男人eg小編男朋友就會覺得唔夠食🤣便當係尖沙嘴黎講價錢算係好便,$48-$58就食到
呢間野賣既係簡約型日式便當
小編好耐無食便當,於是同男朋友懷緬下學生時期食飯盒既風味🤣
我地叫左一個吉列豬排便當同醬燒豚肉便當
便當係尖沙嘴黎講價錢算係好便,$48-$58就食到
2019-05-06 1114 浏览
行過見到呢間便當好吸引!好多同事都讚好食!所以中午決定同同事一齊試吓!$50以上,就免費送外賣!非常貼心和方便!遇着下雨天又唔想出去囉!要便當外賣係一個非常好嘅選擇!我叫咗吉列豬扒便當!嚟到嘅時候豬扒都仲脆!👍👍👍加埋個沙律醬一齊食!非常滋味!便當裏面的飯但亦都不是普通白飯!應該係壽司米!好有咬口!加多$10就可以配埋野飲!非常抵!我叫咗芝士黑糖珍珠奶茶!芝士加黑糖的味道恰到好處!又唔會太甜!總括而言我覺得唔錯!可以再返叫!
外卖送餐
2019-04-30 716 浏览
今日第一次叫呢間餐廳,11:45 打去叫左3盒便當同3杯野飲,女員工應承12:30可以送到,點知1點仲未送到,我地打去問,話落雨出左意外,但已送出。10分鐘後再打去問,佢話到樓下。但我地再等了十分鐘還是未到,打去問話已經送完走左,但我們完全冇收過🙄而且女員工話幫我地跟進之後電話都冇個。我地最後要自己去買大家樂,而且公司只有一個鐘食飯,搞到我地狼吞虎嚥,搞到胃痛。咁嘅店大家真係唔好幫襯,完全冇考慮過客人,又不停謊令我地等左成個鐘,最後道歉都冇就不了了之😡😡😡😡
2019-04-30
60 分钟 (外卖自取)
午餐
今日第一次叫呢間店外買,接聽外賣既店員尚算有禮,但外賣遲遲未送,打左3次電話問外賣幾時可送到,店員只係敷衍送緊來。作為一個打工仔得一個鐘食飯,就算遲送都有個時間話我知等幾耐啦,我已經過晒食飯時間,無理由無此景地等落去。唯有打去取消,店員答我話已經送到,我好疑惑地問我都冇收過,到底外賣去左邊?叫佢覆返我,但最後都冇回覆。一啲交代都冇,令人氣憤😡
2019-03-06 420 浏览
今日下午三時,本人致電外賣,等了一個小時。四時正打電話去查詢,女員工聲稱外賣已經送出,直到四時三十分仍未收到,再查詢時,她說幫我問外賣職員。四時五十分,女員工表示外賣職員沒有接聽電話草草了事。五時正再打電話到店鋪查詢,有一位男員工接聽,我要求女員工接聽,但聽到女員工講”唔聽啊!”我等了2個小時外賣,如果漏單或遺忘亦可以通知一聲,唔應該一直要個食客無了期等!最後我都沒有收到任何外賣!。
今日下午三時,本人致電外賣,等了一個小時。
四時五十分,女員工表示外賣職員沒有接聽電話草草了事。
2019-01-29 553 浏览
是日午餐便當是 岩鹽燒青魚花便當🍱愛吃燒青魚的我表示很不錯😉先說說這個便當的份量對女生來說這份量真的很大份,飯很多很喜歡它是分隔的設計一份有齊主食,蔬菜,甜品燒青魚味道不錯,肉質較結實,配酸酸甜甜的柚子醋,很開胃😃蔬菜部分有酸蘿蔔, 牛蒡,西蘭花,番茄等感覺營養很充足😉唯一不足是那一小件的抹茶蕨餅比較甜 $48岩鹽燒青魚便當+$8有一杯$23或以下的飲品我點了杯蜂蜜檸檬薑茶🍵很暖胃,薑的部分不會很辣,配合蜂蜜檸檬🍋味道清新很好喝
是日午餐便當是 岩鹽燒青魚花便當🍱
愛吃燒青魚的我表示很不錯😉
先說說這個便當的份量
對女生來說這份量真的很大份,飯很多
很喜歡它是分隔的設計
一份有齊主食,蔬菜,甜品
燒青魚味道不錯,肉質較結實,配酸酸甜甜的柚子醋,很開胃😃
蔬菜部分有酸蘿蔔, 牛蒡,西蘭花,番茄等
感覺營養很充足😉

外卖自取