2021-03-30 181 浏览
📍新蒲崗 -#窩子——-焦糖香蕉配蜜糖脆脆雪糕窩夫-慢熟手撕豬腩窩夫三文治-喇沙海蝦扁意粉——-其實本來為左甜品嚟試呢間cafe 但意外發現咸食比想像中好味好多 仲好味過甜品🤣 一開始係網上見到人地po 呢間cafe啲甜品 就覺得好吸引一定要嚟試 其實佢啲甜品唔錯架 不過咸食對我嚟講 有驚喜好多😆——-推介👍🏻👍🏻👍🏻 喇沙海蝦扁意粉 喇沙配意粉真係好少會見到 我都係第一次試🤤 呢個配搭太特別 所以我同fd 叫咗一份share試下 佢一放上餐枱個陣 已經聞到好香喇沙味 啲蝦已經剝好殼 直接撈一撈就食得 要讚一讚 佢啲喇沙汁好夠 扁意粉唔會好乾 整個配搭夠新鮮又好味😋 對我嚟講呢個意粉太特別啦 本身對喇沙有興趣嘅你 唔好錯過 真係好夾又好食架☺️👍🏻👍🏻👍🏻推介呀💕💕💕-估唔到 慢熟手撕豬腩窩夫三文治 都可以咁好食😋 窩夫唔係甜品專利 原來咸食配搭 可以咁夾🤤 個手撕豬腩肉軟腍腍 好易咬 配埋芝士蕃茄生菜加啲肉汁 真係好豐富😆 佢地嘅窩夫整得幾好食 唔會太腍有少少脆脆地 口感層次分明 整體嚟講真係好食☺️同埋夠特別👍🏻呢個我都推介呀💕💕-為左甜品而嚟嘅我 當然有叫甜品啦🙈叫左 焦糖
📍新蒲崗

呢個我都推介呀💕💕
慢熟手撕豬腩窩夫三文治

-為左甜品而嚟嘅我 當然有叫甜品啦🙈
叫左 焦糖香蕉配蜜糖脆脆雪糕窩夫🍨🧇
香脆嘅窩夫 配上 焦糖香蕉,吉士醬,忌廉,朱古力雪糕,Oreo,可可粉,蜜糖 咁多配料超豐富😋
唔可以話佢嘅配搭好特別 但佢嘅窩夫的確好好食 夠鬆軟香脆 佢個窩夫漿整得唔錯 窩夫甜品嚟講 呢間都唔錯👍🏻
焦糖香蕉配蜜糖脆脆雪糕窩夫

2021-03-15
下午茶
喇沙海蝦扁意粉
慢熟手撕豬腩窩夫三文治
焦糖香蕉配蜜糖脆脆雪糕窩夫
2021-03-27 5255 浏览
在新蒲崗舊區,原來有家充滿懷舊味道的cafe。它的門面不顯眼,我路過了也不察覺,要調頭走才找到它。Cafe內燈光有點暗,牆上有很多懷舊擺設,例如茶壺和水杯,再加上地下的格仔磚,整個感覺有如回到6、70年代的香港。主菜有飯、意粉和窩夫等,加$25可以變套餐,加配餐湯及$46以下的飲品。我點了「八小時慢煮萬字醬油豬軟骨飯」(名字很長)加配套餐。店員先送來餐湯。我未開始品嘗,已被它的中式碗子吸引著。細啖喝了一口,起初以為會是西湯,怎料是中式竹蓆湯,味道甜得有點過分,就像糖水一樣,而且沒有湯料,這個有點失望。接著送來主食,我首先對這碟份量極多的豬軟骨感到有點驚訝呢!再加一大碗白飯,連生雞蛋黃以及沙律菜,就是今天豐富的午餐了。近距離看看這碟豬軟骨,應該是煮了很久,呈深啡色,肉質極鬆軟,可輕易咀嚼到一梳梳的肉。醬油汁味濃但不會過鹹,配白飯簡直是人間滋味。飽餐一頓後,慢慢品嘗我選的餐飲 - 熱朱古力。看著那精緻的拉花,真的不捨得把它弄破。朱古力味濃,甜度適中,溫度高,暖暖的感覺使我幸福感滿瀉。這裡不設訂座,午飯時間輪候的人很多,想品嘗美食就要預留多一點時間呢。

2021-03-23 262 浏览
由於好多人詢問所以就滿足大家😽今次雲仔帶你地去位置係比較隔涉嘅新蒲崗,哇!依間野我見個個都係話佢甜品出色,好鬼多款式,你哋都知啦!我去到好多間Cafe都係食窩夫㗎嘛😎我點會錯過佢呢😋做足功課既我📖知佢好鬼多人所以當日閑日12點半就到達順利入鬼埋佢-今次我就試咗佢哋嘅🍛 慢煮三文魚意大利飯同焦糖香蕉配蜜糖脆脆雪糕窩夫👅-🍛 慢煮三文魚意大利飯 $98慢煮三文魚比普通煎焗個人認為比較鮮,😈慢煮方式可以鎖住三文魚入邊嘅水份💦而且真空可以令到調味同魚肉混合在一起更加出色🤤,慢煮三文魚煮得岩岩好,外皮香脆肉質鮮嫩,上面加咗一舊檸檬仔,俾你調返鮮,清除三文魚嘅油膩感⚡️最鍾意係佢哋用白汁去煮意大利飯加埋非常之配合海鮮既刁草一流-焦糖香蕉配蜜糖脆脆雪糕窩夫 $88 焦糖香蕉窩夫對我來講係冇得輸嘅因為我鍾意食香蕉🍌😂你仲有成條俾我抵讚加埋雪糕配上吉士醬,oreo碎,黑糖漿,外脆內鬆軟,蛋味正常,但我個人比較喜歡似蛋糕嘅窩夫🧇🤤不過你哋已經做得好好㗎啦🤗-提提大家如果真係想尼嘅就真係早少少,因為我見到好多人都話等位等到傻用餐時間為90分鐘 -其次食物款式都幾多,特別係甜品真係揀唔落手好多都幾吸引-整體來講
由於好多人詢問所以就滿足大家😽

焦糖香蕉配蜜糖脆脆雪糕窩夫 $88

焦糖香蕉窩夫對我來講係冇得輸嘅因為我鍾意食香蕉🍌😂
你仲有成條俾我抵讚

提提大家如果真係想尼
嘅就真係早少少,因為我見到好多人都話等位等到傻
用餐時間為90分鐘

其次食物款式都幾多,特別係甜品真係揀唔落手

好多都幾吸引

整體來講食物質素真係唔錯👍🏻用心經營🤟🏻相對好多Cafe佢真係做得唔錯🤔價錢屬於中等啦
有興趣嘅朋友們可以一試啊😽😎依間我都應該會回頭食埋佢嘅鹹窩夫
2021-03-08
2021-03-21 518 浏览
身為一位梳乎厘pancake控,最鍾意就係周圍去搵性價比高嘅梳乎厘pancake嚟食😝 但眾所周知,出面有啲名氣嗰啲都閒閒哋賣緊成百幾蚊一份,比食一份正餐都仲要貴🥺 而今次介紹呢間餐廳,雖然位置有啲偏僻,喺新蒲崗,但食過幾次都覺得佢嘅疏乎厘pancake性價比唔錯,次次嚟都會encore🤩食梳乎厘pancake之前梗係要嗌返啲主食啦,而每次嚟我都幾乎會嗌佢個手撕豬腩窩夫😌 一嚟覺得呢個配搭好新鮮,二嚟佢嘅豬肉味道真係幾唔錯👍🏻 因為慢煮關係,佢嘅肉質口感好腍,仲要煮得勁入味😋,加上佢啲窩夫又烤到好外脆內軟,又夠厚身,好正😆 唯獨是價錢有啲小貴,令佢嘅CP值扣左啲啲分🙈呢個不得不介紹返,真係我嘅心水推介,食過一次返唔到轉頭🤩 平時大家食開嘅黑松露意粉通常都係好多cream嘅,食起上嚟會好漏,但係佢呢個就一啲都唔漏,加埋嗰陣松露油嘅香味,食起上嚟超正😆 意粉texture又夠彈牙,加上佢落咗勁多菇落去煮,好豐富,推介😍終於到今餐嘅主角,梳乎厘pancake!我揀咗最classic嘅牛油黑糖口味🤓,一上到嚟勁大份,睇落去已經覺得好鬆軟😚 食落去超級空氣感,好軟棉棉,加埋佢啲cream同埋個黑

慢煮手撕豬腩窩夫三文治

經典牛油黑糖漿梳乎厘pancake

終於到今餐嘅主角,梳乎厘pancake!我揀咗最classic嘅牛油黑糖口味🤓,一上到嚟勁大份,睇落去已經覺得好鬆軟😚 食落去超級空氣感,好軟棉棉,加埋佢啲cream同埋個黑糖漿,真係好夾😳 不過友人就嫌落得太多糖漿太甜,無計,因為要打卡影相搞到差唔多落哂🤣 下次可以落一半試試先,今次落得太多真係過甜咗,但整體都好好食😋

總括黎講,呢間新蒲崗黃店嘅野食都幾出色,佢嘅梳乎厘pancake性價比都幾高下😛 不過好似淨係3點後先供應,而佢嘅環境係行懷舊風,啱晒文青去打下卡😌 但佢係區內係非常之受歡迎,亦都無得book位,如果要食,一定要提早去排定隊🙈
慢煮手撕豬腩窩夫三文治
經典牛油黑糖漿梳乎厘pancake
2021-03-20 182 浏览
慢煮口水雞肉酥皮薄餅$138呢個薄餅超有驚喜🍕🍕口水雞辣辣地好開胃,芝士都幾夠有得拉🧀🧀,最重要係佢個底係幾層薄薄嘅酥皮而唔係包,香脆得嚟無咁飽,正🤤🤤。 髒髒意大利芝士忌廉$52佢係一個放大版嘅tiramisu, 但係個餡其實無放大到,手指餅、酒好集中喺中間,外層好多都係芝士、忌廉同可可/咖啡粉🤤🤤我平時就唔鍾情tiramisu手指餅濕漉漉嗰層,所以啱我。佢出面堆忌廉唔甜,仲有啲脆脆,好香。 經典牛油黑糖漿梳乎厘班戟$88呢個野雖然等等耐少少,但係質素唔錯。出嚟震騰騰,空氣感十足😝😝🥞🥞煎個底面幾香。不過如果唔落上面啲糖霜會無咁膩。黑糖焙茶鮮奶$39 鮮奶味同焙茶味都足,上面有火灸嘅烤味。泡沫鮮奶咖啡$45 外表都幾靚,咖啡夠香。☕☕
慢煮口水雞肉酥皮薄餅$138

髒髒意大利芝士忌廉$52

經典牛油黑糖漿梳乎厘班戟$88

黑糖焙茶鮮奶$39
鮮奶味同焙茶味都足,上面有火灸嘅烤味。

泡沫鮮奶咖啡$45
外表都幾靚,咖啡夠香。☕☕
我和先生於下午茶時間光顧本身想下單點選waffle,享受一個短短相聚時刻可惜告知餐單甜品已經大部分售罄唯有下單點了一份pancake加飲品。我們已經是在非繁忙時間下單但足足等了三十分鐘有多,而在場客人不多前面已經無客落order所以我們絕對是不滿意為何要等待那麼耐…當我們向待應反映為何食物仍然未送上她們對於我們不滿並沒有主動跟進,只是告知依然是烹調中 (但已經是等待三十分鐘有多 …接近差不多八個字)我們已經十分不滿,因為眼見裏面不是得一人負責烹調而且還看見其中負責煮食的員工正在玩手機!!!到最後我們生氣到要cancel order 離開時餐廳依然沒有表示任何謙意,一臉不緊張樣子,在我們離開時還要 駁嘴 食物已經預備在爐頭上…我真心不明白為何在這個時刻仲不道歉,向客人 駁嘴!!!!!!要一個道歉很難嘛?難道你們不知道上餐時間都會影響客人用膳經驗?你們真的認為自己無做錯?我明白一份pancake加飲品可能佔你們餐廳總收入不多但是希望你們記得自己是服務性行業請你們檢視自己服務質素和員工處理客人需求的專業水平這些会影響你們餐廳口碑不要以為靠黄店稱號可以做到永遠生意沒有基本服務應有質素,你們配不
我和先生於下午茶時間光顧
本身想下單點選waffle,享受一個短短相聚時刻
可惜告知餐單甜品已經大部分售罄
唯有下單點了一份pancake加飲品。

我們已經是在非繁忙時間下單
但足足等了三十分鐘有多,而在場客人不多
前面已經無客落order
所以我們絕對是不滿意為何要等待那麼耐…

當我們向待應反映為何食物仍然未送上
她們對於我們不滿並沒有主動跟進,
我們已經十分不滿,因為眼見裏面不是得一人負責烹調
而且還看見其中負責煮食的員工正在玩手機!!!

到最後我們生氣到要cancel order 離開時
我真心不明白為何在這個時刻
仲不道歉,向客人 駁嘴!!!!!!

我明白一份pancake加飲品可能佔你們餐廳
總收入不多
但是希望你們記得自己是服務性行業
請你們檢視自己服務質素和員工處理客人需求的專業水平
這些会影響你們餐廳口碑
不要以為靠黄店稱號可以做到永遠生意
沒有基本服務應有質素,你們配不上稱為餐廳!!!!!
食物價錢其實是偏貴,但不見得與服務態度相稱
十分不推薦任何客人幫襯。
2021-03-10 398 浏览
窩子位於新蒲崗,環境chill得黎帶點復古,佈置感覺幾溫馨😳Weekend黎食個brunch或者拍拖食飯都好適合架~💭食物幾特別,主打西/日式風,仲有甜品食😋鋪面細細地,加上都幾受歡迎,窩子成日都要排隊架,要做定心理準備/早少少黎😂✅八小時慢煮萬字醬油豬軟骨飯 ($98) 🌟4.5/5分豬軟骨飯聽落好似好茶記🤣但係配埋萬字醬油聽落又即刻日式左,賣相亦好日系😛大大碗肉同飯,份量十足👍🏻飯面有隻蛋黃,豬軟骨煮得入味、夠軟綿🤤軟骨亦夠淋,醬汁唔會太咸,撈飯一流😍男朋友都表示碗飯可以細碗啲,想留肚食甜品啊哈哈😝~✅假日早餐($108) 🌟3.5/5分呢個All day breakfast幾健康😜沙津爽脆,煙肉少蛋嫩滑,牛油栗米香甜,大啡菇多汁,仲有麵包、香腸、水果、乳酪等就不過不失~✅栗子忌廉配蜜蜂脆脆雪糕窩夫 ($80) 🌟4.5/5分賣相吸引🤩有四大舊窩夫,外脆內軟,兩球栗子蓉香甜,仲有雪糕、cream、餅碎、吉士醬同蜜糖,超級豐富啊🤤~我地好少食栗子窩夫,估唔到呢個組合又幾驚喜🤭~✅髒髒意大利芝士 ($52) 🌟4/5分其實係變奏版既Tiramisu⁉️🤨入口非常香滑,味道濃郁,淡淡既酒香

✅八小時慢煮萬字醬油豬軟骨飯 ($98) 🌟4.5/5分
八小時慢煮萬字醬油豬軟骨飯 ($98)

✅假日早餐($108) 🌟3.5/5分
假日早餐($108)

✅栗子忌廉配蜜蜂脆脆雪糕窩夫 ($80) 🌟4.5/5分
栗子忌廉配蜜蜂脆脆雪糕窩夫 ($80)

✅髒髒意大利芝士 ($52) 🌟4/5分
髒髒意大利芝士 ($52)
其實係變奏版既Tiramisu⁉️🤨入口非常香滑,味道濃郁,淡淡既酒香配合埋面頭既糖粉同碎片,層次豐富🌟! 不過呢個就建議大家share來食,多太多有少少溜架嘻嘻😳
八小時慢煮萬字醬油豬軟骨飯 ($98)
栗子忌廉配蜜蜂脆脆雪糕窩夫 ($80)
髒髒意大利芝士 ($52)
2021-03-09 272 浏览
懷疑扮黃店,會仔細檢查客人資料及當面核對二維碼。諗好食乜,叫店員落單先同客人講無邊樣菜式,要客人再考慮其他選擇。爲何不在入店前講清楚?其中一位店員態度差劣。冷氣溫度太低,如身處於雪櫃般,請問三月是酷夏?食物賣相不錯,但完全唔熱,味道真的中規中距,唔值咁貴。~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~總括而言,枉為黃店,不合理收費,服務差劣,入店前三思。~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
懷疑扮黃店,會仔細檢查客人資料及當面核對二維碼。
其中一位店員態度差劣。
冷氣溫度太低,如身處於雪櫃般,請問三月是酷夏?
食物賣相不錯,但完全唔熱,味道真的中規中距,唔值咁貴。
總括而言,枉為黃店,不合理收費,服務差劣,入店前三思。
  • 慢煮手撕豬腩窩夫三文治
2021-03-05 284 浏览
窩子Lunch唔知食咩好,咁啱經過呢間Cafe,就入左去食喇😜睇menu見到樣樣都好想食,不過最後點左三個餐。野菌松露油忌廉扁意粉意粉好香松露味,而且又有好多菌類,健康又好味🤤是拉差醬蒜香蕃茄意粉配浸煮口水雞扒鐘意食辣嘅朋友一定要試試,醬汁配得幾好,有微微嘅蕃茄酸味,夠哂開胃,一食停唔到口😂,加上雞扒又嫩又多汁,呢個係一個好推介👍🏻八小時慢煮萬字醬油豬軟骨飯經過慢煮嘅豬軟骨,食落一啲都唔會嚡口,跟餐仲有一碟小沙律,白飯上仲有隻蛋🥚 添除左飯之外,其實佢仲有pizza 🍕 同窩夫,款式都多架😜
窩子

Lunch唔知食咩好,咁啱經過呢間Cafe,就入左去食喇😜
睇menu見到樣樣都好想食,不過最後點左三個餐。

野菌松露油忌廉扁意粉
意粉好香松露味,而且又有好多菌類,健康又好味🤤

是拉差醬蒜香蕃茄意粉配浸煮口水雞扒

八小時慢煮萬字醬油豬軟骨飯

除左飯之外,其實佢仲有pizza 🍕 同窩夫,款式都多架😜

今日先發現😂新蒲崗原來都幾多黃店💛又一高質黃店cafe推介比大家👀👅:呢間出哂名成日要等位我星期日下午茶時間去就等左35分鐘💁🏼‍♀️✨Tiramisu 梳乎厘鬆餅✨🥞☕️一上枱就見到佢震騰騰🤪夠哂空氣感🌬上面pat tiramisu cream勁好食‼️入口非常幼滑🤤重奶味又不失咖啡嘅香濃而且唔太甜仲帶微微酒香🍷一d都唔膩啊鬆餅都係好好食😭好香蛋味質感係空氣般嘅鬆軟🤤伴碟有跟埋咖啡醬(應該mix左少少酒?)撈埋一齊食係世界級嘅好食‼️😝✨卡邦尼意大利粉✨🍝醬汁太濃懷疑落芝士粉太過重手😂味道不錯但越食越漏🤭✨慢煮手撕豬腩窩夫三文治✨🧇窩夫本身係好食ge做到外脆內軟👍🏻但手撕豬肉份量比太少🐽肉質都比較鞋口要趙好耐先吞到🤭而且無乜醬汁食完有餸嗰2件窩夫之後另外2件好似係乾啃咁🙈🙈🙈✨凍抹茶鮮奶✨🥛🍵 正正☺️平時最怕一飲成口粉未沖勻勁苦😢呢杯完全無💯✨白桃手搖冰茶✨🍑 好飲☺️
今日先發現😂

一d都唔膩啊

鬆餅都係好好食😭
好香蛋味
質感係空氣般嘅鬆軟🤤
伴碟有跟埋咖啡醬(應該mix左少少酒?)
撈埋一齊食係世界級嘅好食‼️😝

tiramisu梳乎厘pancake
carbonara
白桃茶同matcha  latte
2021-02-27 264 浏览
新蒲崗真係好多好嘢食😋呢間Cafe一直都好受歡迎 禮拜六日通常都full哂要排隊等位 想食嘅記住早啲去 今次星期六大約12點去到 攞咗最後一張walk-in枱🥳 疫情關係每張枱都夾得好開 所以可以坐得好舒服😌-▫️Cold-brew Tonic🥃 ($48)呢杯超有驚喜‼️睇Menu見喺呢度嘅special就嗌黎試吓 同埋唔太多Cafe有得飲 試完之後覺得絕對冇嗌錯😍 cold-brew 既苦澀味同埋清新又帶少少酸嘅tonic真係絕配 鍾意飲咖啡嘅人絕對會鍾意呢杯~-▫️慢煮手撕豬腩窩夫三文治🧇 ($98)呢個係窩子其中一個嘅signature✨ 一上枱俾佢嘅份量嚇親😮 成碟有四舊更大嘅Waffle 兩個人食share啱啱好 佢嘅手撕豬腩肉好冧 配埋好似呢啲bbq醬既汁食落一啲都唔油膩 親埋個窩夫食成件事好夾👍🏻 不過因為佢要做到好似三文治咁樣 所以只係得一舊waffle上邊有餡 第二個就做個「三文治」嘅面 但係因為啲waffle太大舊好難兩塊一齊食😂 所以食咗最後略嫌有少少乾 如果可以另外比一兜汁林落去會好啲-▫️Tiramisu梳乎厘pancake我嚟呢度其實係想試佢哋嘅梳乎厘pancak
▫️Cold-brew Tonic🥃 ($48)
Cold-brew  Tonic

▫️慢煮手撕豬腩窩夫三文治🧇 ($98)
慢煮手撕豬腩肉窩夫三文治

▫️Tiramisu梳乎厘pancake
我嚟呢度其實係想試佢哋嘅梳乎厘pancake🥞果然無令我失望😌pancake好fluffy 一shot expresso 既苦澀味同pancake好夾👏🏻一份有2大舊 啱啱好兩個人share✌🏻

2021-02-06
Cold-brew  Tonic
慢煮手撕豬腩肉窩夫三文治
2021-02-19 293 浏览
🍴慢煮手撕豬腩窩夫三文治 HKD92必食之選❗️❗️窩夫做到外脆內軟 同時有非常濃嘅牛油香味 但係又唔會太膩🤤四塊窩夫兩個女仔share食就啱啱好👍手撕豬腩肉好Juicy 味道偏咸小小 但係夾埋甜甜地嘅窩夫 再配上新鮮蕃茄 成個三文治味道超級match🤤🍴栗子忌廉配蜜糖脆脆雪糕窩夫 HKD80試完咸嘅窩夫 當然仲有甜嘅🤩成份窩夫非常豐富 中間一大堆甜而不膩嘅Cream 配上香滑濃郁栗子蓉和吉士醬 最後加埋焦糖脆脆雪糕🥳唯一美中不足係 因為份量都多 同埋呢個配搭都係整體偏甜 所以食到最後會覺得有D heavy🙈🍴髒髒咖啡 HKD44想像中嘅髒髒咖啡會係好多朱古力粉係杯到 滿瀉曬出來咁 但係呢杯髒髒咖啡超乾淨 一D都唔髒🙈底下係一層冰凍嘅鮮奶 上面再加一shot香濃嘅咖啡 飲落去會有冰火兩重奏嘅感覺🤪咖啡本身冇加糖 所以用來配甜品一流🥳🍴黑糖焙茶鮮奶 HKD39焙茶味濃郁 鮮奶都夠香滑🥳但係味道略甜 配咁多窩夫飲就有D膩😣如果配其他食品都係推薦的😂💡窩夫份量都多 如果唔係超餓底嘅朋友就唔建議一次叫兩份窩夫🙈可以咸窩夫+其他小甜品 or 飯/意粉+甜窩夫🤪如果真係叫兩份窩夫可以叫雜果個款 會比較

🍴慢煮手撕豬腩窩夫三文治 HKD92

🍴栗子忌廉配蜜糖脆脆雪糕窩夫 HKD80

🍴髒髒咖啡 HKD44

🍴黑糖焙茶鮮奶 HKD39

💡窩夫份量都多 如果唔係超餓底嘅朋友就唔建議一次叫兩份窩夫🙈可以咸窩夫+其他小甜品 or 飯/意粉+甜窩夫🤪如果真係叫兩份窩夫可以叫雜果個款 會比較甜甜酸酸 可以中和下甜味🥳

• 慢煮手撕豬腩窩夫三文治
2021-02-18 323 浏览
新蒲崗出名多野食 今日約左朋友去試下窩子 我地12:30到 等左差不多一個鐘就入左去慢煮口水雞扒凱撒沙律碗 $128又估唔到口水雞扒俾左個驚喜我🤩 雞扒好滑 可以encore 8小時慢煮萬字醬油豬軟骨飯 $98我見個個去窩子都會叫豬軟骨飯 我都唔執輸叫一份 豬軟骨份量好多 而且好入味 用黎送飯一流👍🏻栗子蓉配麻薯窩夫 蜜糖脆脆雪糕 $66估唔到好出色🤤 如果係煙un控 呢個麻薯窩夫一定唔會令你失望 每一啖麻薯窩夫再配以栗子蓉同雪糕係好幸福 雪糕上面有一些脆脆 原來係椰子脆脆 最後緊係要飲番杯咖啡☕️ 不過唔知係咪因為跟餐關係 所以杯咖啡好細杯 飲兩啖已經到底 如果咖啡可以大杯少少就會比較好價錢尚算合理總括黎講:餐廳食物好食 職員亦都好配合和收拾碟 但要留意餐廳12點開門 所以最好早少少係餐廳開門前排隊 如果唔係就要等比較耐推介指數 🌟🌟🌟🌟🌟

慢煮口水雞扒凱撒沙律碗 $128
又估唔到口水雞扒俾左個驚喜我🤩 雞扒好滑 可以encore

8小時慢煮萬字醬油豬軟骨飯 $98

栗子蓉配麻薯窩夫 蜜糖脆脆雪糕 $66

價錢尚算合理

推介指數 🌟🌟🌟🌟🌟

2021-02-18 232 浏览
小編係一個好喜歡食梳乎厘嘅人,朋友推介呢度嘅梳乎厘好好食,所以專登過嚟試一試,新蒲崗呢間餐廳喺新蒲崗Mikiki附近。首先叫咗一個假日早餐,食物有奄列、粟米、德國腸、大啡菇、麵包及沙律菜,非常普通。日式海鮮大阪燒薄餅-呢個與一般嘅薄餅又有啲唔同,非常飽肚!野菌松露有忌廉扁意粉-小編非常推介呢個意粉,有好多野菌,味道一流!梳乎厘鬆餅意大利芝士忌廉-梳乎厘好重蛋味,鬆軟無比,絕對值得推介!😍😍😍

日式海鮮大阪燒薄餅-呢個與一般嘅薄餅又有啲唔同,非常飽肚!

2021-02-18 148 浏览
👧🏽一直好掛住呢間嘅窩夫💕上網睇發現原來佢同之前介紹嘅#Heysonuts 係姊妹店💛(難怪menu設計同食物都有點相似🙈) 二訪本身想試咸食窩夫 但睇完menu都係甜食吸引啲👅🔻喇沙汁蜆肉魚片扁意粉🐟($118)扁意粉軟硬適中 一路食都仲係熱到出曬煙🤣喇沙汁好濃郁🤤蝦醬味幾突出 偏重口味 蜆肉好多 魚片都幾厚 有四大塊👀 窩子同heysonuts同樣有喇沙意粉 但後者的口味相對較溫和🔻栗子忌廉窩夫配蜜糖脆脆雪糕🌰($80)今次試咗栗子窩夫🌰栗子蓉偏甜但好香滑 窩夫水準依舊😋再脆啲更好 蜜糖脆脆雪糕就驚喜不大 似普通雲尼拿雪糕🔻芙香蘋果果茶🍎(跟餐半價 $21)蘋果茶好香蘋果味😋好似飲緊熱嘅蘋果汁🙈味道偏酸 套茶具都幾有特色🍃---------🍴食物:3.5/5🏝環境:3.5/5🛋服務:3/5💲價錢:3/5💥翻兜指數:3/5✨CP值:3.5/5
喇沙汁蜆肉魚片扁意粉

🔻喇沙汁蜆肉魚片扁意粉🐟($118)

栗子忌廉窩夫配蜜糖脆脆雪糕

🔻栗子忌廉窩夫配蜜糖脆脆雪糕🌰($80)
栗子忌廉窩夫配蜜糖脆脆

🔻芙香蘋果果茶🍎(跟餐半價 $21)
芙香蘋果果茶
芙香蘋果果茶