今日去咗長沙灣買寵物用品🐶🐱,買完之後發現對面開咗間新開張外賣小店,有川菜風味小吃 , 韓式便當同台式便當~~價錢都係50幾蚊起,仲有冷麵買二送一,勁抵!👍👍叫咗鹽酥雞香腸便當、五花腩便當同牛肉便當 全部已經包括汽水一罐 再加三個冷麵、香腸肉鬆手抓餅同紅豆芋蓉豆漿便當全部都有附送蛋同小菜,份量勁多!五花腩好好食,份量好大牛肉用上燒汁,鹹鹹甜甜,好易送飯鹽酥雞 夠晒香脆 小朋友最鍾意食🤪🤪冷麵用新杯裝住 方便易食 我叫嘅手撕雞冷麵 配上芽菜 青瓜同已經去骨雞肉 再加上濃厚嘅麻醬,夏日涼涼好好食!手抓餅份量鬆脆好吃~配上香腸 肉鬆同埋沙律醬 一流嘅組合🤩最後加上紅豆芋蓉豆漿,唔會太甜 真係一流!加埋$300都唔使,性價比極高!

叫咗鹽酥雞香腸便當、五花腩便當同牛肉便當
全部已經包括汽水一罐

再加三個冷麵、香腸肉鬆手抓餅同紅豆芋蓉豆漿

便當全部都有附送蛋同小菜,份量勁多!

五花腩好好食,份量好大

牛肉用上燒汁,鹹鹹甜甜,好易送飯

鹽酥雞 夠晒香脆 小朋友最鍾意食🤪🤪

手抓餅份量鬆脆好吃~配上香腸 肉鬆同埋沙律醬 一流嘅組合🤩

最後加上紅豆芋蓉豆漿,唔會太甜 真係一流!

加埋$300都唔使,性價比極高!
2023-06-07 146 浏览
終於考完試,一放學就同小朋友去D2玩一陣同埋行街,行街咁啱見到間新開左的台式小食店,有麻醬撈麵,即刻諗起細個嘅時候放學去街邊食撈麵,不過而家當然進步咗,喺商場嘆住冷氣,不過呢個撈麵用杯裝,感覺幾得意,見佢有套餐價錢亦合理,買俾小朋友試吓順便飲杯芋香珍珠奶茶,下茶食分量剛剛好,而家天氣咁熱食冷麵啱晒。見到價錢唔貴,所以我哋決定玩多陣,一於夜晚都唔煮飯,外賣俾埋老公同細佬一齊食,碗麻辣牛肚撈麵真係超級抵食,勁大碗,超級足料,我懷疑入邊有足足兩個面,食極都有,牛肚好淋,麻辣夠香,開胃好味。小食除咗點左鹽酥雞,最驚喜係麻辣豬耳,切得比較幼細,加上豬耳本身夠爽口,非常好味,同埋每款小食入邊都會有青瓜,青瓜好爽甜,好好味,我哋自己加碗白飯,一家四口已經食到超飽。最後食埋兩碗台式甜品,雖然我個人覺得偏甜左少少,不過芋圓有口感,仲有我最鍾意食嘅小丸子,放入雪櫃夠晒清涼, 咁大碗,可以一碗兩份食,真心抵食。

今日第一次試嘅秘撈Loading 店鋪主打外賣 地方雖然不大 但都整潔乾淨👍🏼👍🏼除左便當 另外仲有好多款手撕雞胡麻冷麵 蒜泥白肉小食等等真係豐富到我唔知揀咩好!首先試嘅係台式便當: 古早味滷肉便當滷肉肉質鮮嫩 口感層次豐富🥰加上滷汁入味 味道非常地道台式呀酸菜同埋滷蛋令味道更上一層樓加6蚊就有芋香奶茶 少冰走甜正正啱晒我口味接下來試嘅係韓式便當: 韓烤牛肉便當牛肉係用左燒汁黎煮 味道恰到好處 十分出色口感不錯不會太硬或太軟 真係好好味仲有配菜: 芽菜同埋泡菜 同台式便當唔同嘅係佢係烚蛋而唔係滷蛋配上零系可口可樂 一啖下去真係爽口無比 非常好👍🏻除咗便當之外 我仲試咗牛舌牛肚撈麵同埋川味牛舌味道都非常正宗呀 牛舌肉質鮮嫩 牛肚咬勁十足 味道甘香🤤配上爽口嘅麵條同醬汁都好正啊而且我唔太食辣 所以都選擇咗少辣口味味道剛剛好 微微辣 非常開胃 美味🤩🤩最後試嘅甜品真係令我驚艷特別係黑糖芋圓仙草同埋黑白撈撈!黑白撈撈配料有: 愛玉仙草 白王 丸子 芋圓 爆珠 珍珠兩款都好好味 芋圓Q彈有嚼勁🤤仙草同埋珍珠都好新鮮 而且甜度適中 唔會太甜口感控一定要試試看呀!總括而言 今次試嘅外賣真係好出色 💓
今日第一次試嘅秘撈Loading
店鋪主打外賣 地方雖然不大 但都整潔乾淨👍🏼👍🏼

除左便當 另外仲有好多款手撕雞胡麻冷麵 蒜泥白肉小食等等
真係豐富到我唔知揀咩好!

首先試嘅係台式便當: 古早味滷肉便當

配上爽口嘅麵條同醬汁都好正啊
而且我唔太食辣 所以都選擇咗少辣口味
味道剛剛好 微微辣 非常開胃 美味🤩🤩

最後試嘅甜品真係令我驚艷
特別係黑糖芋圓仙草同埋黑白撈撈!
黑白撈撈配料有: 愛玉仙草 白王 丸子 芋圓 爆珠 珍珠
兩款都好好味 芋圓Q彈有嚼勁🤤
仙草同埋珍珠都好新鮮 而且甜度適中 唔會太甜
口感控一定要試試看呀!

總括而言 今次試嘅外賣真係好出色 💓
味道正宗 質素一流 真係令我驚喜不已!
如果你鍾意食台式美食同埋甜品 呢度絕對值得一試!
2023-06-02 125 浏览
秘撈 loading荔枝角長順街D2 Place二期313號舖天氣太熱,唔想煮飯,想舒舒服服在家睇電視,路過這間新開的外賣店,眼見有便當全日餐,價錢都算平,所以試吓點餐川味牛舌芝士手抓餅$38川味牛舌芝士手抓餅是一種結合了中國川菜風味和西方芝士口感的美食。它通常由薄薄的手抓餅皮、烤熟的牛舌肉片和芝士絲組成,再加上一些辣椒油和調味料,口感豐富多樣。川味牛舌芝士手抓餅通常會使用川辣子等辣椒油和調味料,讓整道菜的味道更加濃郁。川味牛舌芝士手抓餅的口感鮮美、豐富多樣,吃起來既有辣味和香味,又帶有奶香和柔軟的口感。古早味滷肉便當 $48古早味滷肉便當是一道台灣傳統美食,以滷肉、滷蛋、筍乾、油豆腐、醃漬小菜等食材搭配白飯而成,口感豐富。酸辣雞排便當$48牛舌牛肚撈麵 $48牛舌牛肚撈麵是一道以牛肉為主要食材的美食,主要由煮熟的牛舌肉和牛肚肉切成絲狀,牛舌肉和牛肚肉是牛隻身體中最具彈性和嚼勁的部位,經過烹調之後口感極佳。牛舌肉和牛肚肉經過切絲,更能夠讓調味汁充分滲透,呈現出豐富的口感。此外,撈麵的調味汁也是關鍵所在。調味汁由豆瓣醬、花椒粉、醋、糖、醬油等多種調味料調製而成,口感酸辣鮮美,能夠讓牛肉和
秘撈 loading
荔枝角長順街D2 Place二期313號舖

川味牛舌芝士手抓餅$38

古早味滷肉便當 $48

酸辣雞排便當$48

牛舌牛肚撈麵 $48

此外,撈麵的調味汁也是關鍵所在。調味汁由豆瓣醬、花椒粉、醋、糖、醬油等多種調味料調製而成,口感酸辣鮮美,能夠讓牛肉和麵條吸收豐富的味道。

綜合來說,牛舌牛肚撈麵是一道口感豐富、營養豐富的中國傳統美食,以牛肉和麵條為主要食材,搭配特製的調味汁拌勻而成,呈現出豐富的口感和美味。

川味手撕雞

川菜以辣味和麻味為主要特點,川味手撕雞是一道具有濃郁川菜風味的美食,口感豐富、鮮辣香麻,非常開胃。

只要食物加幾蚊,就可以享用珍珠奶茶的飲品,甜度及冰度都可以選擇。非常細心。

芋香珍珠奶茶

阿薩姆珍珠奶茶