2017-08-11
已經超過成個月前去幫襯,不過一直太忙到而家先寫到食評,所以部分細節可能已經有點不太記得。當晚一行八人去食生日飯嘅,老實講,見openrice全部都係好評,但去到發現又唔滿座,其實反而有點擔心嘅。首先要講講,當日下午,佢地有人打電話比我,問我有咩海鮮或特別野想食,然後會幫我去街市入貨,一聽到,就覺得唔錯喎,咁肯定d海鮮會新鮮呀!佢地係以套餐每位幾錢咁計,主要有兩款,價錢不同。本身有兩款火煱湯底可以選擇。我地可以一半人叫a,一半人叫b款,都幾方便。我地8人亦唔一定叫8個餐,可以叫少個餐自己想加side order先加都得,又加左分!由於我地其中一人唔太舒服無胃口,所以我地就叫少左個餐,再另加左幾隻扇貝。套餐內記得有花甲,蝦,龍蠆腩,肥牛,豬肉片,手打蝦滑同烏冬,好記得d蝦上枱時用個細煲蓋蓋住,後來知點解嘞,因為蝦新鮮到狂跳,有次連個蓋都跳開埋,好搞笑。最難忘係個龍躉腩,自己平時有買過街市d龍躉黎打邊爐嘅,但從未試過咁濃咁好味!最後仲有糖水或雪糕送嘅,我地大部分人揀左糖水,好彩係咁揀,因為連個湯丸糖水都超好味,個糖水係等左一段時間先到,有識食嘅人士食完話粒湯丸應該係即叫即制,唔係現成利x湯丸
最後仲有糖水或雪糕送嘅,我地大部分人揀左糖水,好彩係咁揀,因為連個湯丸糖水都超好味,個糖水係等左一段時間先到,有識食嘅人士食完話粒湯丸應該係即叫即制,唔係現成利x湯丸。個糖水底亦好多材料,好有驚喜。
整體成餐飯都好滿意,店員keep住照顧我地嘅需要,亦感受到店方對食物質素嘅堅持同誠意,雖然位置唔算好近鐵路站,但絕對會再幫襯!