2006-09-09 26 浏览
係報章見到有優惠(只要食份証號碼有9字,有75折),所以咪去試下啦,結果真係不負所望,食到我好飽咁走,好多野都好好食,例如︰生蠔(好鮮甜同肥美)、鐵板牛仔骨(肉嫩多汁)、中東燒雞(燒得好香,肉質嫩滑)、阿華田法式燉蛋(幾特別,重未試過)、鹽焗大蝦(多膏大隻,肉質夠爽,一有就好快俾人拿晒)等等。最失望既係佢而家做緊既「日式海鮮」主題,反而就唔係太多剌生,只有三文魚、八爪魚、立魚同間唔中只有既甜蝦,報章中所講既牡丹蝦就一隻都無出現過。勁多甜品,除左燉蛋好味之外,還有栗子毛士蛋糕(連我男朋友唔食栗子試過一啖都話好食)、拿破崙、咖啡毛士蛋糕,仲有8款haagen dazs雪糕。西式湯味道一般,沙律款式好少,餐飲係自助形式,無凍飲供應。總之我覺得good good la,因為我真係食得好飽,而且無諗過會咁好食。

西式湯味道一般,沙律款式好少,餐飲係自助形式,無凍飲供應。

2006-01-29 26 浏览
星期三晚同家姐媽咪去食buffet,因為身份証有個1字有7折覺得幾抵咪去試下law~$268+10%~7折~做緊日本野既主題每人仲送半隻龍蝦講下個環境先la~覺得唔太得law~一黎冇景睇~二黎都幾迫~d走廊位好窄呀~成日人撞人咁~冇乜環境可言....d食物種類都ok la~沙律壽司剌身天婦羅海鮮樣樣有~仲有鐵板燒~我覺得天婦羅同鐵皮燒係最正~熱辣辣咁~好好味~仲有10款左右既熱盤la~普普通通咁~至於甜品方面都唔少bor~都幾好味~但係有幾款cake係未解晒凍就拎出黎搞到有d冰咁~仲有雪糕同朱古力噴泉~d野食refill得好快~一定要講既係送既o個半隻龍蝦霉霉地law...估唔到星期三晚都咁多人~overall我覺得個價錢係抵既~7折~但係就唔係話好出色law d野食~普通咁la~呢個價錢差唔多la~

一定要講既係送既o個半隻龍蝦霉霉地law...

2006-01-14 23 浏览
I went to this coffee shop for dinner buffet with 4 friends. We like the ice-cream the best. Yet there is not many variety of food, and no big surprise overall speaking. Price is reasonable as we got 30% off for using ID card with "1" for January.
(非会员)
2006-01-07 8 浏览
依間coffee shop唔係好貴,平日去都只係268+10%,如果一朋友,I.D.有個1字仲有7折呀(其中一個人有都得!)都咪話唔抵!每人都係$207,爽! 如果6個人黎有4個係大人仲有一個cake送!12個人有10個大人有cake送仲有紅或白酒一支送!!佢地依個月做緊日式promotion,有tempura(即整), 冷面,sushi, 魚生,每人有半隻龍蝦!都多肉呀! 佢地唔係全日式,仲有中式,西式既扒!仲有一定要講就係"咖哩", 真係好好食, 原來佢地真係有個印度既師傅煮! 真係好好食!同出面D咖哩好唔同, 唔係太辣! 正!正! 正!仲未講完呀!佢地個甜品都好吸引! 個ice-cream係Haagen-Dazs雪糕仲有4款添呀! 食完之後真係好飽,但係都要飲佢地個咖啡!真係估唔到, 咖啡係新鮮即磨! 最重要係自助型式任飲!去邊度搵呀!

2006-01-02 22 浏览
d野食款唔多,有好多仲係平野,d龍蝦出過一盤咋,之後就得返d龍蝦仔,仲要係neway都有得食0個隻,生蠔又唔算正,又細隻,又唔好食,d魚生以至到煙三文魚都係腥既,串燒又麻麻地,得羊扒好食,但係就係出過一盤咋,d甜品又差,唔好味,得h.d.雪糕算係抵返,每位盛為375...
(非会员)
2005-11-28 4 浏览
女友話想食自助餐,咁睇雜誌見到萬麗有七折,咪去幫趁下,連加一每位$220,都算係平。呢期主打芝士火鍋,不過理想同現實都係差好遠,個芝士火鍋COUNTER細細個,得三兜火鍋同幾舊麵包,O的芝士已經俾人搞到周圍都係,感覺唔係幾好,你企得耐係度將O的包浸緊芝士,後面既人已經要等等等,我覺得芝士火鍋都唔係好適合自助餐。至於O的瑞士式食物,味道都係麻麻地O者。好啦,之後到海鮮類,刺身OK,有三文魚、八爪魚同吞拿魚,味道同新鮮度都唔錯,仲要不停補貨,但問題係個裝豉油既兜,兩野就俾人用晒,搞到O的人要四周圍搵兜裝豉油,都好搞笑。不過呢,海鮮冷盤就好差啦,凍蝦腥腥地,元貝同青口如同嚼臘,蟹腳細細隻仲要係水多過乜,但係200蚊位既自助餐,點都冇得同萬豪呢O的三百幾一位既比啦。沙律我冇食,女友話唔係太好味。再來熱食,感覺唔錯,個鐵板燒好味,推薦係大蝦同羊扒,但唔係成日有,雞翼同燒牛柳都唔錯。條大星班就成日都有補貨,肉質都既暖滑,不過蔬菜類就少O的,同埋擺到「林」晒,唔好味。一人一隻送既大閘蟹細細隻,味道尚可,膏都算多,但聽講之前係送龍蝦而唔係大閘蟹,我個人都係喜歡龍蝦多O的。至於甜品呢,選擇都幾多,味道O

沙律我冇食,女友話唔係太好味。

至於甜品呢,選擇都幾多,味道OK,尤其有一個細細兜既紅豆蓉好好味,我同女友一人食左兩兜,我自己就鍾意個格仔餅,燉蛋味道都唔錯,但係個西米露就淡口少少,雪糕就有四款Haagen Dazs,仲有最新既紅豆味添。蛋糕都好多選擇,味道中規中矩,女友話TIRAMISU好味,仲有一個好似拿破侖酥餅既野,中間係栗子味,正!但係最失望既係,呢隻餅我地食第二件果陣,發覺中間夾左一細張保鮮紙!扣分!扣分!扣分!扣分!扣分!扣分!扣分!

講真呢,自助餐呢家野,一分錢一分貨,原價連加一接近300,我就覺得唔值,但折左之後,位位$220。我只可以話,佢係一個洽如其份既$220自助餐,正價去食,就唔係好值啦。
2005-11-18 9 浏览
值得推介!勁多嘢食,比其他同級酒店coffee shop多近一倍食物,甜品特別多!每樣食物都好ok!我冇恆生信用卡,但用豐都有75折,平均$220,勁超值!
我冇恆生信用卡,但用豐都有75折,平均$220,勁超值!
2005-11-16 16 浏览
恆生做緊七折!星期日去FULL 場!今日冇龍蝦送, 改了大閘蟹! (麻麻地)雪糕有Haagen daz ~ 綠荼/ COOKIE 正~芝士火鍋反而麻麻地, 又有芒果荼任飲!湯都正, 星斑好好味!反而長腳蟹出左2盤之後就冇再出了! 好鮮甜!
恆生做緊七折!

星期日去FULL 場!

今日冇龍蝦送, 改了大閘蟹! (麻麻地)
雪糕有Haagen daz ~ 綠荼/ COOKIE 正~

芝士火鍋反而麻麻地,

又有芒果荼任飲!

湯都正, 星斑好好味!

反而長腳蟹出左2盤之後就冇再出了! 好鮮甜!
2005-10-27 12 浏览
同個BEST FRIEND 去食飯... 呢間酒店冇乜抱期望.. 但見未試過.. 又諗唔到食乜既情況下.. 個FRIEND話試下呢間.. 又好呀.. 未食過丫嘛!!!入到去.. 唔係好多人.. 環境其實唔算差, 不過略嫌唔夠大.. 野食方面, 唔係十分多選擇.. 不過都OK既.. 應該有既都有..首先食了一碟我最LIKE既凱撒沙律.. D菜都好新鮮.. 脆卜卜咁... 唔錯..刺身食左吞拿魚、三文魚、油甘魚, 麻麻地.. 冇乜特別.. 反而個FRIEND叫我試個舊蟹虸壽司就好唔錯喎.. 食完刺身就食左一隻生蠔.. OK啦.. 起碼無沙.. 熱盤方面可以不提.. 皆因本身不是太LIKE熱食.. 反而有一個露天的燒烤區.. D羊幾好味.. 而且有好多醬俾我地揀..之後就食左一隻送既大閘蟹.. 不是太好味..甜品方面:每樣都試左少少.. 每樣都唔錯.. 尤其TIRAMISU 好唔錯...由於太飽.. 食唔到Haagen daz 添...多謝my best friend 請客!!!

食完刺身就食左一隻生蠔.. OK啦.. 起碼無沙..

之後就食左一隻送既大閘蟹.. 不是太好味..

由於太飽.. 食唔到Haagen daz 添...

多謝my best friend 請客!!!
2005-07-24 8 浏览
恆生card有7折,折左都唔洗210蚊^^最正都係佢地有龍蝦每人一客,好爽好鮮!雖然依家做緊日本promotion,不過都仲有中,西,印式既食物,印式d咖哩好吸引,完全唔同平時食開個d咖哩,又香又唔會話好辣!!!!正!!!!日式buffet同當唔少得係sushi,魚生等等,佢地仲有d即整手卷,好好味,d紙菜又"翠".....<------唔記得點寫^^佢地d dessert都有好多選擇,仲有Haagen-Dazs雪糕添呀!出面食通常都唔係既.......= = d野食refill都好快,唔停0甘,都唔會話refill唔倒呀!食到唔停!我諗我都要減磅先得la,不過都係值得既!食完之後當然要飲咖啡茶啦!真係估唔到,講你地都唔信呀!咖啡係新鮮即磨,其他酒店都未試過!最重要係unlimited 自助型式.......cool !!!下次要試下佢地個消夜buffet先,148蚊,d waiter話仲有龍蝦粥,什錦海鮮"天富羅",而buffet其他食物都以燕窩為主!雖然冇view,不過食buffet都係以食物行先啦,乜都抵返!等我下次試完,再打個report比大家睇先^^
恆生card有7折,折左都唔洗210蚊^^

最正都係佢地有龍蝦每人一客,好爽好鮮!

等我下次試完,再打個report比大家睇先^^
2005-07-17 8 浏览
食物選擇唔多, 魚生只得3款: 三文魚, 吞拿魚, 八爪魚. 沙律品種好少, 另有即做手卷.冷盤: 凍蝦, 凍蟹, 長腳蟹, 生蠔, 瀨尿蝦...熱盤唔係咁多款: 雙菇扒菜膽, 海鮮炒"有虫"西蘭花, 日式燒鰻魚, 煎魚柳, 點心, 炒飯, 串燒雞及三文魚, 天婦羅, 牛扒...甜品雖然成日Refill但冇款掂! 有好多蚊滋飛飛下, 見到都唔敢食. 好彩仲有Haagen-Dazs雪糕: 綠茶, 提子Rum酒& 布丁味. 服務態度唔係好得, 見到食完D碟又唔收.我見恒生咭有7折先去, 以後咪攪.

冷盤: 凍蝦, 凍蟹, 長腳蟹, 生蠔, 瀨尿蝦...

服務態度唔係好得, 見到食完D碟又唔收.

我見恒生咭有7折先去, 以後咪攪.

2005-06-11 4 浏览
同朋友慶祝生日, 恒生咭簽賬有7折優惠, 匯豐咭或Compass Visa有75折優惠, 原價每位$288, 折算後都幾抵, 所以就揀左呢間食buffet。可能酒店位置問題(周圍整路, 又要行隧道), 星期五晚都唔係好旺場。雖然係五星級酒店, 但可能日久失修, 睇嚟都幾舊吓。依家做緊東南亞美食buffet, 鹹點食物選擇唔係太多, 而且唔夠精緻, 食物太普通, 例如XO醬雙丸, 其實係墨魚丸同埋牛丸, 仲有西芹炒雞柳、吉列雞塊、滇江排骨、海南雞飯、炒粉麵....普通到極。其他東南亞食物有串燒雞及豬、沙爹、喇沙、印式薄餅、咖喱海鮮....。甜品選擇就幾多, 包括Tiramisu, Cheese Cake, Black Forest, Mango Pudding, 芝麻Pudding, 豆腐花, 窩夫, 綠茶紅豆蛋糕, 芒果吉士拿破侖.., 多款甜品味道唔錯, 又唔係太甜, Strawberry又好大粒, 不過係手快有手慢無。另一驚喜係有hazen Daz雪糕供應, 朋友話hazen Daz雪糕賣$29一個cone, 喺度食十杯雪糕已經回本, 不過當然係講笑喇。餐飲係自助形式, 只限熱飲(

餐飲係自助形式, 只限熱飲(檸茶、檸水、奶茶及咖啡), 無凍飲供應真係淨D。

待應服務幾勤快, 經常幫我哋添水及收碟。
2005-04-03 9 浏览
我第一次去此cofee shop 食buffet,價錢都要成每位288元,但質素就麻麻地:長腳蟹味道很淡,焦蟹味,甜品款食一般,味道ok啦,熱盤款式一般,無物新意,味道可以接受,好幸他們都會好refiill D食物(蒜茸蝦只refill兩次,第二次八點半左右REFILL 完,d人羅完就唔再REFILL),質素最差算係D生蠔同魚生,好唔新鮮,特別是生蠔同吞拿魚出水o既,我都係食左五六隻,但食完後我同朋友都肚痛左幾次(平時我都有食生蠔,都無事,而且上次我去HOLIDAY INN 食,D生蠔好新鮮,所以我都食左十幾隻生蠔,亦都無事),講到飲品,竟然係無凍飲同汽水,只得咖啡&奶茶,另外,講到座位安排,真係幾迫,同好嘈,至於服務質素算唔錯(不過我致電查詢時,接聽的員工態度就麻麻) 總之一句,我之後都唔會食,
總之一句,我之後都唔會食,
2005-03-20 11 浏览
上星期五去食buffet用credit card 有折匯豐有七五折,恆生有七折可能因為有dicount o既關係當日好多人幾乎full哂呀所以都好嘈都唔似酒店呀不過佢o既table 比起其他酒店大幾好坐叫佢俾熱水我都好好俾埋個暖水瓶我食物方面就唔係特別多最特別係有個地方有專人整長腳蟹湯麵佢係個印巴藉人士最令人失望的係佢的甜品搶食一空又唔refill唔單只冇cheese cake tiramisu仲經常被人搶食一空雪糕雖然係hagendaz但開頭只有雲呢拿之後加多一款唔知咩野愛爾蘭雪糕多d雪糕選擇就好啦!仲有呀見d冷盤冇哂都冇人refill在後段想食的人就冇得食啦長腳蟹都經常冇人refill真過份唔通特價係咁o既?
上星期五去食buffet
用credit card 有折
匯豐有七五折,恆生有七折
可能因為有dicount o既關係
tiramisu仲經常被人搶食一空
雪糕雖然係hagendaz
但開頭只有雲呢拿
之後加多一款唔知咩野愛爾蘭雪糕
多d雪糕選擇就好啦!
仲有呀見d冷盤冇哂都冇人refill
在後段想食的人就冇得食啦
長腳蟹都經常冇人refill
真過份
唔通特價係咁o既?
2005-02-15 19 浏览
去左呢度食囉....食物確實係同價錢成正比囉...FAIR...不過唔好拎D砵仔糕出黎做甜品囉...雖然主題係懷舊....~~~~坐得好迫呀....環境唔靚....食物唔夠分....仲要排隊....服務很一般~~~不過以呢個價錢..情人節去酒店食BUFFET ...呢個質素係預左嫁喇~~~
去左呢度食囉....
食物確實係同價錢成正比囉...
FAIR...
不過唔好拎D砵仔糕出黎做甜品囉...
雖然主題係懷舊....
~~~~
坐得好迫呀....
環境唔靚....
食物唔夠分....
仲要排隊....
服務很一般~~~
不過以呢個價錢..情人節去酒店食BUFFET ...
呢個質素係預左嫁喇~~~