2025-01-11 314 浏览
終於食呢間新加坡過江龍Jollibean! 見啟德體育園的foodcourt 新開特登來試下必試佢的豆乳系列奶蓋芋泥小丸子($39): 好足料,一支靚靚的粉紫色,多芋泥,多小丸子,唔會太甜。木瓜雪耳雪梨豆乳($36):而家咁乾燥的天氣飲好適合,好滋潤,木瓜雪梨好清甜,估唔到又幾襯豆乳。三色芋圓西米露($39):好大一碗,滿滿的芋圓同西米露!芋圓唔止三色,有四隻色,橙,淺紫,深紫,綠,芋圓煙煙靱靭,食得出的芋頭,蕃薯味,高質!鹹蛋黃碎蛋吐司($33):見到季節限定幾特別,就試下。吐司新鮮出爐,四邊脆脆的,內裏有滿滿的鹹蛋黃拼碎雞蛋,味道調得幾好。
終於食呢間新加坡過江龍Jollibean!
見啟德體育園的foodcourt 新開
特登來試下必試佢的豆乳系列

外卖自取
  • 三色芋圓西米露
之前喺其他地方開左已經想試,最近知道佢地啟德零售館開分店,就路過試下喇,佢哋就開喺2樓既Food court!聽店員介紹佢地間中會出季節/期間限定款,例如鹹蛋黃碎蛋吐司、蝶豆花茉莉豆乳凍 、川貝枇杷膏豆腐花!咖喱雞肉吐司 $35細細一份,店家建議兩個鐘頭內食用,雞肉混雜咖喱醬,唔算好辣,食落幾惹味三色芋圓西米露 $39三色芋圓西米露係新品,芋圓加西米露呢個組合其實冇得輸,口感軟軟糯糯,每一啖都食到啲西米粒粒,作為飯後甜品一流好立克豆乳(熱)-500ml $26店鋪有3款熱飲供應,包括好立克豆乳 、即磨咖啡豆乳 /同9 °微甜濃豆乳,幾啱秋冬飲架!呢款就啱晒鍾意好立克嘅人,飲落去暖胃!抹茶紅豆小丸子豆乳-700ml $49700 ml真係唔惹少,大大杯飲完好飽。入邊有好多小丸子同紅豆,飲落唔會太甜,豆乳質地濃,抹茶微微回甘,整體唔錯

咖喱雞肉吐司 $35

三色芋圓西米露 $39

好立克豆乳(熱)-500ml $26

抹茶紅豆小丸子豆乳-700ml $49

2025-01-09 225 浏览
🌸田園慢煮雞扒吐司 即叫即製作!暖暖嘅吐司好香脆,吐司夾住入面嘅食材仲好豐富,啖啖都食到新鮮嘅蕃茄蔬菜,配埋慢煮雞扒,肉質一啲都唔嚡,嫩滑又入味,整體口感層次好豐富,食落口仲好清新🌸三色芋圓西米露,三色芋圓份量都好多,夠哂彈牙煙韌!豆乳味好濃郁,配埋西米露一齊食,甜度啱啱好,幾好味🌸熱好立克豆乳,啱晒秋冬呢個季節飲,飲落口真係暖笠笠!平時飲好立克就飲得多,第一次好立克配埋豆乳一齊飲,香香嘅豆乳味,仲帶有淡淡嘅好立克甜味,估唔到味道係咁夾🌸凍即磨咖啡豆乳,同樣都係啱晒秋冬季節飲嘅飲品,咖啡味都好濃郁,口感順滑店員仲向我地推介9 °微甜濃豆乳都係好適合秋冬季節飲用,下次再飲先餐廳主打石磨鮮製豆乳產品,原來間中都會出季節期間限定款式,等我下次同老公都試吓佢哋嘅鹹蛋黃碎蛋吐司蝶豆花茉莉豆乳凍先

2025-01-08 172 浏览
啟德food gala開左jollibean la~估唔到有爆餡芋泥吐司🍞toast脹卜卜 切半後見到滿滿既芋泥同肉鬆麵包皮夾到好香脆 食到邊邊都仲有餡食完都飽肚 幾滿足😌飲品店食到依個質素既toast有誠意👍🏻⭕️ 三色芋圓西米露用磨砂圓筒裝住 包裝好靚🤩成碗勁多芋圓 三色選擇 煙靭味濃base唔會好甜 好似微甜豆乳咁 西米露煮到恰到好處做甜品一流😌另外叫左⭕️即磨咖啡豆乳平時唔太鍾意鮮奶 用豆乳撞咖啡效果又幾好🤤第一啖入口未太慣 始終味道同普通latte有明顯分別豆乳味既存在有一定分量 但搶唔走咖啡味 亦唔會有違和感反而愈飲愈上癮⭕️ 奶蓋芋泥小丸子之前一直好鍾意依款飲品😍懷住期待既心情去試 果然冇令我失望😋濃濃芋泥mix埋豆乳base 口感好醇厚丸子增加口感同飽肚感數量都比得多👏🏻 必嗌item💕一路食一路睇佢menu間中都有啲季節款 好似鹹蛋黃碎蛋吐司/ 蝶豆花茉莉豆乳凍 / 川貝枇杷膏豆腐花咁仲有下次要試埋佢個好立克豆乳
啟德food gala開左jollibean la~

估唔到有爆餡芋泥吐司🍞
toast脹卜卜 切半後見到滿滿既芋泥同肉鬆