2005-03-14 11 浏览
同友人於MONG KOK dinner 之後,去左石磨坊食糖水﹗我地一行三人叫左個木瓜糖水、燉奶、芝麻合桃糊同埋芝麻芒果黑糯米卷﹗唔錯架wor…個芝麻芒果黑糯米卷幾特別囉,不過如果食得好飽就唔好再叫le個…
2005-02-09 14 浏览
食佢果個蜜瓜刨冰, d冰好似山咁高,但其實料就真係唔係好多,加埋蜜瓜係有d 藥水味,怪怪地....太大件喇,食唔哂成個.
2005-02-05 1 浏览
d 糖水款式幾特別, 一般糖水有, 特色糖水都唔少.
d 糖水款式幾特別, 一般糖水有, 特色糖水都唔少.
2005-01-30 4 浏览
旺角甜品首選,尤以糊類明顯的出色。種類不算十分多,但自創的甜品也甚佳,質素和選擇也足夠滿足大家。誠意推介。
2005-01-23 0 浏览
最近食左個栗子芝麻糊,真的一流,夠味,個人十分喜歡
最近食左個栗子芝麻糊,真的一流,夠味,個人十分喜歡
2005-01-20 1 浏览
佢d 糊雖然係好傑同好滑,不過就欠左"香"喇....我叫既合桃糊理應係要因合桃香架嘛,不過我食完呢個糊既感覺只係"好杰"同"好滑",但找不到合桃既香味~而且因為個糊加得太多米漿入去,仲令我食完個糊之後覺得有d漏添~希望店主不要在老是加米漿,糊既原材料先係最重要呀!
佢d 糊雖然係好傑同好滑,不過就欠左"香"喇....
我叫既合桃糊理應係要因合桃香架嘛,不過我食完呢
覺得有d漏添~

希望店主不要在老是加米漿,糊既原材料先係最重要呀!

2005-01-20 9 浏览
天氣轉凍好想食番碗熱糖水,令我想起石磨坊,去到見到人山人海以為要等好來,點知轉頭個亞姐就話有位,入到去叫芝麻楜,好香,好好食.至於水準我就覺得幾好,無嘜點變,不過坐位就真係迫D!走的時候我重打包了一碗番屋企比亞媽食.
2005-01-17 3 浏览
本來已下定決心不再來的。 但在星期日,跟姐行完街,她說想吃糖水,問我係咪有跟糖水舖整o的糊好出色,我告訴她以前是,現在已不是了,叫她不要去,我帶她去另一間更好味的糖水店。怎知姐死也要試一下,還說不試不信。在拿她沒輒下,惟有帶她來,她叫了一碗芝麻糊,我也要了杏仁糊。吃了一匙,姐已不想吃,她說漿到個口都唔想繼續食,又說太甜兼冇芝麻香味,我那碗杏仁糊就比較好少少,起碼冇咁糊口,而且杏仁味都極濃,但太奶。姐吃了細半碗便喊要走,我也沒好氣的反串她︰現在信嗎?我自己也從此對石磨坊死心,很希望她能回復昔日o既水準啊~~~
本來已下定決心不再來的。
(非会员)
2005-01-13 6 浏览
好耐都無去食過,上星期諗住去睇下有乜新野,不過無乜驚喜。未去過又想去試下既朋友,就要有心理準備喇,一坐低叫左野就要唔停咁食哂為止,如果唔係果度位姐姐一見你停手,佢唔會理你個碗係唔係仲有野係度,就會即刻問你仲有無其他野要order,無既話唔該你埋單,因為門口有好多人等緊。其實去佢度食野,都係想欣賞下d食物既味道姐,如果要人客好似牛牡丹咁,根本食左d咩都可能唔係幾知啦,駛鬼去佢果度食?
2005-01-06 1 浏览
我去過兩次第一次係下午茶時間去, 無咩人叫桂花同心糕+ 竽蓉涼粉第一次食桂花同心糕, 覺得好好食,桂花味好重, 跟入面0既紅豆蓉味道好夾,芒果亦好食竽蓉涼粉份量好多, 兩個人食都好飽~竽蓉有咬頭, 好好咬~~~第二次去, 係晚上9點幾10點, 多人到不得了, 好鬼逼~ 好鬼唔好坐~呢次都係叫桂花同心糕+ 木瓜雪耳糖水不過呢次食桂花同心糕, 好似無咩桂花味,同埋d芒果好大舊, 係蓋過哂桂花味~木瓜雪耳糖水不過不失~ 唔係好食, 亦唔係唔好, 普通~
我去過兩次

第一次係下午茶時間去, 無咩人
叫桂花同心糕+ 竽蓉涼粉
第一次食桂花同心糕, 覺得好好食,
桂花味好重, 跟入面0既紅豆蓉味道好夾,
芒果亦好食
竽蓉涼粉份量好多, 兩個人食都好飽~
竽蓉有咬頭, 好好咬~~~

第二次去, 係晚上9點幾10點, 多人到不得了,
好鬼逼~ 好鬼唔好坐~
呢次都係叫桂花同心糕+ 木瓜雪耳糖水
不過呢次食桂花同心糕, 好似無咩桂花味,
同埋d芒果好大舊, 係蓋過哂桂花味~
木瓜雪耳糖水不過不失~ 唔係好食, 亦唔係唔好, 普通~
2005-01-04 4 浏览
芒果河粉---> 不敢恭維芒果卷---> 唔好食
芒果河粉---> 不敢恭維
芒果卷---> 唔好食
2004-12-30 7 浏览
我跟網友識食的見差不多,同樣認為那個芒果河粉名大於實,芒果還芒果,河粉還河粉,那些河粉又沒什麼芒果汁,什麼味道也沒有!!另外那個黑糯米芒果卷非常甜,沒味道,買相也不甚好!說真的我只覺得吃那些糊是ok的,其他...... 還是算了吧
另外那個黑糯米芒果卷非常甜,沒味道,買相也不甚好!
2004-12-30 1 浏览
第一次是我表妹帶我去的,試了他的芒果冰沙,好好味,不過食的時候真的要十分小心,加上他的芝麻卷,都好好味,可是價錢就不是太平,我想,..,我會糧頭先去食一之。
(非会员)
2004-12-29 1 浏览
食過佢啲糊,一般而已
食過佢啲糊,一般而已
2004-12-24 0 浏览
又是下午菜時段...這次是我專程帶著友人到這裏裡的,算是慕名而來吧!叫了腰果糊和芝麻卷,友人還對那個乜乜冰(我記性不好嘛)有興趣。雖然那個乜乜冰賣相不錯,但實在太大了,不敢恭維。雖然如此,腰果糊和芝麻卷已經令友人讚口不絕,我想是因為夠特別吧,友人說在美國很難得有糖水店,還說糖水店是香港的特色云云...無論如何,我也覺得生活在香港蠻有口福的。好好珍惜吧!

無論如何,我也覺得生活在香港蠻有口福的。

好好珍惜吧!