2017-09-29 84 浏览
之前見有介紹過呢間皇茶既芝士奶蓋,一直想試一次,咁啱今日經過,天氣又熱,決定買杯消下暑!芝士奶蓋桂花烏龍茶(凍) $27 --皇茶主打芝士奶蓋,亦有水果茶、抹茶、奶茶之類選擇,仲有幾款小食。芝士奶蓋標榜用真芝士制成,飲落的確有很香濃、鹹鹹地的芝士味!奶蓋亦很厚身,沒有偷工減料。烏龍茶味香淳,先是一啖芝士,讓口中充滿住芝士味,再配一啖烏龍茶混合,芝味再加茶味,1個價錢2種享受!下次經過會再試埋其他茶類!

芝士奶蓋桂花烏龍茶(凍) $27 --
下次經過會再試埋其他茶類!
2017-09-20 194 浏览
啲人之前話喜茶開到落香港😂其實唔係~佢叫皇茶😓聽聞佢啲奶蓋都好飲😍🔥皇芝士奶蓋玉露茶后 hkd29 💰店員話呢款茶比較甜,易入口🤤諗都唔諗叫左杯~個人覺得同喜茶比,我係中意喜茶多啲。皇茶呢邊啲奶蓋冇喜茶咁多咁厚🤔而且飲落有小小益力多既味?😂喜茶係真係芝士濃香~唔會飲兩飲就得番啲茶🤔不過皇茶都好飲既,奶蓋可以多番小小,茶真係如佢所講,比較甜,好易入口,冇左茶既苦澀味👍🏿掛住喜茶既飲住皇茶先啦~

🔥皇芝士奶蓋玉露茶后 hkd29 💰

掛住喜茶既飲住皇茶先啦~
2017-09-19 109 浏览
香港既飲品店愈開愈多,無論係小店定大型連鎖店都係香港開,但你會唔會飲黎飲去都係果幾間?因為飲開廢事轉,但有時都要試下新野,皇茶都幾受歡迎咁,同友人一人一杯皇芝士奶蓋金鳳茶王$28超人氣的芝士奶蓋!好濃厚既芝士奶蓋!45度飲入口,上層是芝士,下層是烏龍茶。芝士本身好飽肚,但因為配上烏龍茶就可以解滯!$28同區算平,性價比高。皇芝士奶蓋Oreo朱古力 $31大受小朋友歡迎!朱古力上再加一層芝士奶蓋,口感好豐富,超有滿足感,仲好飽肚添!

皇芝士奶蓋金鳳茶王$28

皇芝士奶蓋Oreo朱古力 $31

2017-09-03 237 浏览
位於旺角的皇茶,是一間主打芝士奶蓋的小店。皇芝士奶蓋OREO宇治抹茶$33超級鮮雜果四季春$32皇芝士奶蓋OREO宇治抹茶$33芝士奶蓋以新西蘭Anchor奶製品製做,並非方間用芝士粉製造,更為稠綿膩口,奶滑香甜,令人回味。最愛抹茶類的飲品,雖然服務員哥哥推介咀朱古力,但抹茶控還是決意選抹茶。抹茶甘苦比例剛好,不太濃不太苦,奶香滑溜,順口香甜,很好喝呢。...皇茶                     旺角廣華街1號仁安大廈22地舖
位於旺角的皇茶,是一間主打芝士奶蓋的小店。

皇芝士奶蓋OREO宇治抹茶$33
超級鮮雜果四季春$32

皇芝士奶蓋OREO宇治抹茶$33

...

皇茶
旺角廣華街1號仁安大廈22地舖
2017-09-02
2017-08-31 163 浏览
喺旺角新開左皇茶😳,行入槍街附近就見到。少有的有位坐,又有wifi,其實抵過去咖啡店等人。在店員推下試左超級鮮雜果四季春 ($32),用的是新鮮生果,有百香果西瓜芒果蘋果青檸桔,加上四季春的味道,同生果是天作之合,不偽甜,好清新!而男朋友就試皇芝士奶蓋青霧 ($27) 芝士是真・芝士,好rich的,口感特別,咸咸地😍而奶蓋用上Anchor的牛奶製品製成,不是坊間常見見的奶精,真係飲到份認真。加上老闆不停同客人傾計,教人點飲得有層次,又聽下不同意見,比心機做出來的飲品,絕對感受得到❤️

2017-08-22 244 浏览
奶蓋茶並唔係特別新既飲品,相信好多喜愛台式飲品既朋友都試過。如果你好鍾意奶蓋飲品,就一定會鍾意皇茶既芝士奶蓋系列。芝士奶蓋綠茶,7分甜,$25。芝士奶蓋非常厚,芝士味好香。唔洗用飲筒,最好打開蓋斜著飲,咁就可以同時品嚐濃郁豐厚既芝士奶蓋同綠茶味。一啖茶,兩種口感。不得不稱讚呢度既芝士奶蓋,打得好香滑。如果你覺得芝士奶蓋多喝兩口會膩,就記得將個杯打斜d,飲返茶黎中和。讚讚
奶蓋茶並唔係特別新既飲品,
相信好多喜愛台式飲品既朋友都試過。

如果你好鍾意奶蓋飲品,
就一定會鍾意皇茶既芝士奶蓋系列。

芝士奶蓋綠茶,
7分甜,
$25。

芝士奶蓋非常厚,
芝士味好香。

唔洗用飲筒,
最好打開蓋斜著飲,
咁就可以同時品嚐濃郁豐厚既芝士奶蓋同綠茶味。
一啖茶,
兩種口感。

不得不稱讚呢度既芝士奶蓋,
打得好香滑。

如果你覺得芝士奶蓋多喝兩口會膩,
就記得將個杯打斜d,
飲返茶黎中和。

讚讚

2017-08-18
旺角登打士街新開左間非常高質既台式飲品店!主打係芝士奶蓋!😍 有15 款配搭任君選擇🙋🏻 店子裝潢仲要幾舒適,有幾個座位,行街行到攰去坐下飲番杯抖下都幾爽呀!.我揀左皇芝士奶蓋oreo朱古力 $31 同埋超級鮮雜果四季春 $36, 宜家買第二杯半價添!👏🏻 先講奶蓋Oreo朱,據知店主堅持同原舊芝士打製成,誠意之作,果然係芝士味濃郁同埋相當香滑,加上大量oreo脆,朱古力底又做得好,估吾到會咁好飲!係味覺既享受呀😍 一飲就愛上!💕.而果杯水果茶呢,入面既水果係店員每朝切塊,確保佢既新鮮,配合比較少見到既四季春茶,茶味甘香,比綠茶更為出色,相比平時飲到既水果茶,呢個絕對有驚喜👍🏼 飲品大大杯,抵飲! .另外,順便食埋單骨雞中翼 $23 同埋爆香雞軟骨$23,兩者都有原味同辣味選擇,宜家買飲品加$20 就食到,個人非常中意食佢地既辣味雞翼,麻辣口味,個醬汁係自家製,食到舔舔脷👅💦好想encore !

2017-07-14 342 浏览
朋友介紹下來到旺角衣間茶店. 朋友話依度嘅芝士奶蓋好特別我就叫咗杯芝士奶蓋青霧, 芝士味好濃好香。飲依杯野原來要有技巧、一定要飲咗啲芝士先然後飲下面啲茶。夜晚食完飯我介紹啲朋友再嚟飲。今次叫個鮮雜果四季春。同出面好唔同,出面成日用濃縮果汁或色素,但係呢度就用新鮮生果,好佩服。我連青檸皮都食埋!好好飲 😋同老細傾計知道佢哋仲研究緊幾款新飲品同小食,好期待再來試新產品。其實我揀餐廳例如咖啡,我會楝有心做嘅餐廳. 這間值得推介!

其實我揀餐廳例如咖啡,我會楝有心做嘅餐廳. 這間值得推介!
芝士奶蓋青霧
鮮雜果四季香
2017-06-23
芝士奶蓋青霧
鮮雜果四季香
  • 芝士青霧
  • 鮮榨青檸汁
2017-07-14 218 浏览
如果鐘意芝士,皇芝士茶必定要試。芝士蓋夠香滑,茶味夠濃,店面裝修精緻,老闆們好有heart 做,我已經多次幫襯,水凖保持得好好,呢排無時間去,下次出去要再嘆番杯先!