2004-10-20 13 浏览
我上次係第一次去食,叫左個牛筋腩飯同剩水餃同X第粥,埋單$120 蚊,咁既價錢吾平,但食物質素好,好似d粥煲得好綿, 正,牛筋腩就好入味,d料都幾多,夠食。服務態度一般啦!吾覺好差lor,下次都會再試!
服務態度一般啦!吾覺好差lor,下次都會再試!
2004-10-03 18 浏览
前言:到AMC 睇戲後,找地方吃晚飯。女友嚷著要食廣東粥,遂選擇了這貴價粥麵店。八時半,都有八成滿,似乎生意不俗。食物和評語:點了兩個粥、一個灼菜和一個小食,合共$1501. 皮蛋魚片粥:粥料相當多,佔整碗粥的一半,魚片鮮甜,惜相當多骨,夠熱。2. 狀元及第粥:粥料每樣一件,粥底濃稠綿密,調味恰當,而且夠熱。水準一般。3. 白灼芥蘭:一般水準。4. 淨魚旦:約八粒潮州白魚旦,明顯是來貨,質素跟街市凍肉舖所賣的不相佰仲。湯是頗鹹的味精清湯。算罷!註:侍應漫散,毫無表情,果真唔憂做乎!?個人覺得,這個價錢、食物質素、服務態度,只值$110 以內,物非所值。

食物和評語:點了兩個粥、一個灼菜和一個小食,合共$150
3. 白灼芥蘭:一般水準。

2004-07-29 13 浏览
花膠雞粥好甜, d花膠都ok厚, 料o既分量都足, 好味. 白灼海螺比上次o既灼海螺麵更好, 可能因為冇d熱湯浸到硬晒掛. 咸肉就普通,中間舊肉唔夠五香. 淨魚旦爽甜. 不過服務就差d, d茶keep住都係凍o既..
2004-04-26 11 浏览
店名:皇府King’s Palace Congee and Noodle Express地址:赤臘角機場客運大樓第7層(禁區離港層東大堂)營業時間:07:00-23:00電話:2385-9969勞煩Openrice Editor加入分店資料;唔該晒!
地址:赤臘角機場客運大樓第7層(禁區離港層東大堂)
營業時間:07:00-23:00
電話:2385-9969
勞煩Openrice Editor加入分店資料;唔該晒!
2004-02-23 7 浏览
i know it is expensive and the service is not so good but there is only one such as this type of resturant at Festival Walk. if U don't have good appertize, U want to have some food with light taste. it's a good choice after U shop around over there. but i agree with U that it's not cheap and should not be under >$40 category.P.S. Openrice Editor: pls correct the information.
2004-02-22 12 浏览
我同女友叫0左個二人套餐($188),野食都叫可以啦,不過d service真係不敢恭維,好似成村人欠0左佢地,叫埋單到埋完單一粒聲都唔出,多謝都無一句,咁0既服務態度一定無下次!!!
2003-11-28 8 浏览
千般不願又走去食晚九點幾叫乳豬燒鵝飯個幾兩個字後同我講無鵝好,ok,乳豬雞.又等多兩個字先到雞係半隻全翼,有毛,皮多過肉乳豬係翻燒,硬過乜,又乾.我朋友個食神叉飯,碗大飯少,隻旦唔知煎落左幾耐.男waiter服務稍進步經理態度依然惡劣幾十蚊一個飯幾十蚊一個粥唔駛食佢,六蚊個雙併燒味飯好食過?!同場個exp/2亦好過佢多多聲!p.s. 此店消費超過$40,並非"儉",請改之.
千般不願又走去食
晚九點幾
叫乳豬燒鵝飯
個幾兩個字後同我講無鵝
好,ok,乳豬雞.
又等多兩個字先到
雞係半隻全翼,有毛,皮多過肉
乳豬係翻燒,硬過乜,又乾.
我朋友個食神叉飯,碗大飯少,隻旦唔知煎落左幾耐.
waiter服務稍進步
經理態度依然惡劣
幾十蚊一個飯
幾十蚊一個粥
唔駛食佢,六蚊個雙併燒味飯好食過?!
同場個exp/2亦好過佢多多聲!
p.s. 此店消費超過$40,並非"儉",請改之.
2003-11-10 15 浏览
蒜蓉炒芥菜膽一"pat"野咁, 可以煮到完全無晒纖維! 點食呀?叉燒瀨粉個湯又無味, 淡到死..... 係D叉燒唔錯。係個鮮蝦雲吞麵好OK。埋單$130, 去大酒店食都係呢個價。以後都唔鬼去。
叉燒瀨粉個湯又無味, 淡到死..... 係D叉燒唔錯。
係個鮮蝦雲吞麵好OK。
埋單$130, 去大酒店食都係呢個價。以後都唔鬼去。
OK
2003-11-02 25 浏览
食神叉燒飯d叉燒幾靚, 仲有隻煎得幾靚既蛋. 羌荵牛腩麵d麵就得果兩箸. 紅豆沙一般. 份量偏細. 服務一般, 但侍仔幾醒目.
pls add, thx!address: 跑馬地成和道22號地下tel: 2838-4444opening hrs: 星期一至日上午11時半至午夜12時半我去過跑馬地既新店,38一碗皇牌叉燒飯,仲要收5蚊茶錢。講真味道黎講唔係差,但真係出邊大把又平又好食過佢,anyway門面/招呼真係幾好既,睇黎呢度正如其他人所講係做鬼佬生意多lor......邊個慣左要好好招呼又想食燒味飯既咪黎呢度,不過我就覺得唔係好抵啦。
pls add, thx!
address: 跑馬地成和道22號地下
tel: 2838-4444
2003-07-25 19 浏览
牛腩麵very awful, expensive for extremely awful foodit's a FULLY smoky area, no servicenever try
牛腩麵very awful,
never try
2002-12-25 20 浏览
30幾蚊一碗牛腩麵: 3舊少少"硬"既牛腩(其中一舊係肥膏)+ 一隻蟑螂腳環境: 數位煲煙食客around
環境: 數位煲煙食客around
2002-07-15 13 浏览
裝修格局比我想像中細,我起初以為間野好大架嘛~叫左以下既菜色:1)海南雞飯全店最出名,基本上係必食之選,食過后覺得起左骨既雞好嫩滑,好新鮮,碟底仲鋪左d青瓜,吸晒d油,所以雞肉不油不膩,果然好有心思!不過佢比你果幾碟醬就有d古怪喇!隨飯仲送左碗老火湯,應該係"青蘿蔔煲豬展"湯,味濃,冇味精,一試難忘,有屋企煲既水準!2)雲吞麵雲吞粒粒都比足料,絕不欺場, 好有口感,入邊既蝦仲好鮮味!正! d麵冇乜鹼水味,好爽口!3)麻辣手撕雞有西芹海蜇做配料, 非常醒胃,送飯一流!4)豬頸肉因為唔想食燒味,所以叫左依個,佢既肉質好似叉燒,燒得唔係幾夠香口!菠蘿雪梨汁+peppermint 各一杯承惠$25X for 2 ppl,價錢都ok呀,我下次想同屋企人試下!
裝修格局比我想像中細,我起初以為間野好大架嘛~
叫左以下既菜色:
1)海南雞飯
2)雲吞麵
3)麻辣手撕雞
有西芹海蜇做配料, 非常醒胃,送飯一流!
4)豬頸肉
菠蘿雪梨汁+peppermint 各一杯

2001-12-27 17 浏览
見有咁多人讚, 咪又同老豆阿媽同老公試下lor ~ 佢地所謂出名既海南雞飯, D飯唔香, 雞又凍, 鋪底既酸菜份量又太酸; 叉燒又干又鞋口, 蒜蓉炒豆苗又多油, 唯一冇過失既係好Standard既艇仔粥.....咁既貨色全部收人200幾蚊, 落樓下普通茶餐廳好過啦!! 一句, 唔掂~~
2001-11-22 14 浏览
我好鍾意行又一城,貪佢多食肆,而皇府算係其中一間幫襯得最多既。點解會去試皇府呢,就係因為睇完本肥谷飯局,話果度既海南雞飯做得相當不俗,俾我呢個「雞癲」睇到,即刻要去試。間野裝修得幾好,但零零舍舍有4個貼牆既位特別窄,我第一次去就係坐果度......>_<食過咁多次皇府,海南雞飯係必食,每舊雞都去晒骨,岩晒我呢種冇牙力又懶既人,雞嫩、滑、有雞味,雞油飯又香口,好味非常!另外?地d中湯都幾有水準,亦食過豬頸肉,不過麻麻地,雲吞亦係佢地食得過既選擇。總括黎講,皇府係一間唔錯既中菜館,幾抵食,強烈建議果度既海南雞飯。