2023-03-02 691 浏览
細•甜辣炸雞🐔 💰40 ❤️‍🔥2/10分三塊年糕 +💰5叫佢少啲辣,點知佢完全冇落辣,得酸味🫠肉質好乾爭爭,無雞味,食落就似咕嚕肉咁🥲2分係俾佢個份量嘅,份量多,但唔建議試🫡
細•甜辣炸雞🐔 💰40 ❤️‍🔥2/10分
三塊年糕 +💰5
叫佢少啲辣,點知佢完全冇落辣,得酸味🫠
肉質好乾爭爭,無雞味,食落就似咕嚕肉咁🥲
2分係俾佢個份量嘅,份量多,但唔建議試🫡
外卖自取
2023-01-15 607 浏览
皇帝雞💚炒年糕(醬油味) $38人均消費: $19 (2人)-嗰醬汁係好食嘅🤤不過本身🐖麻麻哋年糕嗰陣味 所以佢覺得味道有啲淡年糕份量都多👻佢嗰度寫話嗰度有20條 不過我冇真係數過🤣啲醬可以再多啲因為而家好似就咁可以輕輕喺年糕嘅表面不過年糕的確幾煙韌同飽肚😝·以上評價 同🐖一齊寫所以帶返頭盔先👷🏽 -11/1/2023 ate小店係由韓國oppa打理所以落單可能要講英文/this this this🤣-好味程度:🌕🌕🌕🌑🌑抵食程度:🌕🌕🌑🌑🌑環境靚靚:🌕🌕🌕🌑🌑服務態度:🌕🌕🌕🌑🌑會回頭率:🌕🌕🌑🌑🌑·#od深水埗覓食之旅 #od食掃街 #od食韓國嘢·希望疫情快啲完結啦💛大家都要身體健康💛
皇帝雞💚
炒年糕(醬油味) $38
人均消費: $19 (2人)

嗰醬汁係好食嘅🤤
希望疫情快啲完結啦💛
大家都要身體健康💛
2023-01-11
2022-12-29 591 浏览
買左一份$48 甜辣醬炸雞。--------------------等左十五分鐘先有得拎,份量係真係好多,但原來係雞粒,唔係雞件,啲醬仲要多到浸湯咁,可能想掩飾舊雞唔脆。雖然見到佢啲雞係即炸但個皮都唔係脆,係炸漿既問題,食落似就咁走油,而唔係有層炸皮係面。食左幾粒覺得好漏,唔脆又太多醬,見到有其他食評真係形容得好適合,完全係咕嚕雞黎,仲有半盒未食就丟左🥲-------------------下次都係去番TST韓國街 既餐廳食好過
買左一份$48 甜辣醬炸雞
--------------------
等左十五分鐘先有得拎,
份量係真係好多,
但原來係雞粒,唔係雞件,
啲醬仲要多到浸湯咁,可能想掩飾舊雞唔脆。
雖然見到佢啲雞係即炸但個皮都唔係脆,
係炸漿既問題,食落似就咁走油,
而唔係有層炸皮係面。
食左幾粒覺得好漏,
唔脆又太多醬,
見到有其他食評真係形容得好適合,
完全係咕嚕雞黎,
仲有半盒未食就丟左🥲
-------------------
下次都係去番TST韓國街 既餐廳食好過

甜辣炸雞
外卖自取
2022-12-18 516 浏览
今日嚟到西九龍中心 估唔到翻新咗之後真系好多嘢食😆第一站就去咗皇帝雞 有三款口味 三個size 我哋就揀咗甜辣同細size-㋡ 甜辣味炸雞(小) $40雖然系small size 但份量一啲都唔少😍都幾多下 follow IG仲有5件年糕送😝嗌完好快就有 炸雞應該系一早炸好嘅 叫嘅時候再落啲甜辣醬去炒 都夠暖😙炸雞雖然唔算好juicy 但完全唔鞋口 仲好夠嫩滑😜而且系冇骨嘅 啱晒我哋呢啲懶人🤣件件都佔滿甜辣醬 好惹味 味道偏甜 食唔出辣味 有少少似…咕嚕肉?咕嚕雞肉😂 如果個醬可以辣翻小小會好啲 上面有少少花生碎 年糕幾煙韌 有咬口🤪夠入味 整體嚟講唔系特別驚喜 正常水準 勝在夠抵食👍🏿味道: 7.5/10性價比: 9/10回頭率: 7.5/10-
㋡ 甜辣味炸雞(小) $40
味道: 7.5/10
性價比: 9/10
回頭率: 7.5/10
甜辣味炸雞(小)
2022-11-07 479 浏览
西九龍中心皇帝雞响呢度都算出名而且生意好好。上次黎到摸門釘, 冇開門冇得食。今次離遠見到有開門,即時幫襯。老細姜老師在裡面一個人做晒收銀、炸雞工作。不斷拎起粉紅色蘸滿炸漿既雞肉落油炸,再拎上黎收汁。忙出忙進。點解會知佢叫姜老師呢, 因為佢心口有名牌, 頭頂帽上仲有皇帝雞牌姜老師識講流利普通話, 落單用廣東話佢都識對答. 而且非常好禮貌。假如你識講韓文,佢仲會好開心地用韓文同你交流。揀咗韓辣味中SIZE($48)包裝已由碗裝變成盒裝連蓋, 外賣就加1蚊多個膠袋, 其實直接拎盒走都得, 膠袋冇乜必要目測8成都係女顧客, 多數揀甜辣, 等落單都等咗3個客, 响西九龍中心黎講算係旺場。落單已講明要等15分鐘, 是日生意好, 我等咗約莫20分鐘先有得攞。我係外賣, 炸雞香味透盒而出, 真係全LIFT都聞到.食落亦好香脆, 調味好正宗。蒜香誘人。落咗花生口感再好d, 一定要落!炸漿厚度適中, 唔會食到一口都係粉。仲跟咗幾條年糕。勉強要說有咩可以改善的話, 應該係雞肉的質素吧,雞肉偏細粒。不過這個價錢黎講, 佢CP值已經算好高。中Size一個人食有點多, 兩個人食差不多。總結幫襯一次完全感受到呢位姜
西九龍中心皇帝雞响呢度都算出名
而且生意好好。
上次黎到摸門釘, 冇開門冇得食。
今次離遠見到有開門,即時幫襯。

老細姜老師在裡面一個人做晒收銀、炸雞工作。

姜老師識講流利普通話, 落單用廣東話佢都識對答.
而且非常好禮貌。

假如你識講韓文,佢仲會好開心地用韓文同你交流。

揀咗
韓辣味中SIZE($48)
包裝已由碗裝變成盒裝連蓋
外賣就加1蚊多個膠袋, 其實直接拎盒走都得, 膠袋冇乜必要

目測8成都係女顧客, 多數揀甜辣,
等落單都等咗3個客, 响西九龍中心黎講算係旺場。

我係外賣, 炸雞香味透盒而出, 真係全LIFT都聞到.

食落亦好香脆, 調味好正宗。蒜香誘人。

落咗花生口感再好d, 一定要落!
炸漿厚度適中, 唔會食到一口都係粉。仲跟咗幾條年糕。
勉強要說有咩可以改善的話, 應該係雞肉的質素吧,雞肉偏細粒
不過這個價錢黎講, 佢CP值已經算好高。
中Size一個人食有點多, 兩個人食差不多。

總結
幫襯一次完全感受到呢位姜老師的熱誠,
而且係充滿幹勁同好有heart。

簡直令我回想起初出社會工作既自己…(淚T^T)
食物性價比高,味道亦正宗。
下次可以試埋甜辣味。
2022-11-01
等候时间
5 分钟 (外卖自取)
呢間喺深水埗西九龍中心food court嘅皇帝雞🐓我由中學已經好鍾意食 👧🏻👧🏻👧🏻好多時假期佢都會放假🖼所以多數都係放學着住校服去食💚到而家已經過咗好多年🥹 同場嘅舖頭都已經轉咗好多手但佢依然喺度當然有佢嘅原因!我最鍾意嗌佢嘅甜辣口味😋同埋一定會加年糕!我覺得佢嘅年糕比出邊嘅更加煙韌出面有醬汁包住嘅關係所以會比入邊脆少少所以我好鍾意呢個口感~~🧏🏻‍♀️覺得佢而家嘅份量比當年多咗以前中size都係用一個大小小嘅類似紙杯裝住而家會有盒裝!🤲🏻不過大俠左之餘覺得啲雞比細個嘅時候細粒咗變相就冇以前咁多肉汁同埋嫩滑啦🥹不過好鍾意同個韓國老闆講野😂😂好似去咗韓國咁 老闆又好fun
呢間喺深水埗西九龍中心food court嘅皇帝雞🐓
我由中學已經好鍾意食 👧🏻👧🏻👧🏻
好多時假期佢都會放假🖼
所以多數都係放學着住校服去食💚
到而家已經過咗好多年🥹
同場嘅舖頭都已經轉咗好多手但佢依然喺度當然有佢嘅原因!
我最鍾意嗌佢嘅甜辣口味😋
同埋一定會加年糕!
我覺得佢嘅年糕比出邊嘅更加煙韌

變相就冇以前咁多肉汁同埋嫩滑啦🥹

不過好鍾意同個韓國老闆講野😂😂
好似去咗韓國咁 老闆又好fun
2022-08-10 423 浏览
去西九food court 覓食為左呢間炸雞而黎🙈 炸得好juicy,韓國人老闆真係喺我面前整,十分新鮮👍重蒜香味,而且見到個份量好開心,唯一係女仔食,可以點小份,因為個醬汁好thick,會好飽!整體來講係好好食嘅😋😋😋 而且每份炸雞本身都會包咗兩塊年糕真係即叫即整😂😂 等大概5分鐘,老闆識得講中文🤣🤣🤣老闆今日仲話佢整咗新菜式泡菜炒飯😂 問我係咪第一次嚟,佢話請我食,俾我試吓😂 好惹味既炒飯~啲紫菜係成個炒飯嘅精髓
去西九food court 覓食

真係即叫即整😂😂 等大概5分鐘,老闆識得講中文🤣🤣🤣

2022.8.1 星期一 18:30pm每次來西九龍中心都會上food court,第一選擇一定是由韓國人主理的韓式炸雞,但不是次次都見到開門,今次成功見到營業中🎉我們在鋪前站了半分鐘都沒有,他們就給我們試食。因為吃不到太辣,就試了醬油味和甜辣味,沒有試韓辣味。醬油味比較香,不會太咸。而甜辣味就甜味比較重,有輕微的辣味。味道應該有調較過適合香港人口味😋•••••••••••••••••| 甜辣味炸雞 (中) $48 |🍯🌶️中size已經裝到很滿,如果當小食的話,兩個人分享剛剛好。溫度有少少暖,上面有幾條年糕,煙煙韌韌,不過今次就沒有加花生碎。炸雞表面少少脆,佈滿濃稠的甜辣醬,肉質不會乾,無骨咬落啖啖肉。•••••••••••••••••今次的感覺都與之前一樣好吃,味道無變,十分抵食~
2022.8.1 星期一 18:30pm

•••••••••••••••••
| 甜辣味炸雞 (中) $48 |

•••••••••••••••••

今次的感覺都與之前一樣好吃,味道無變,十分抵食~
2022-08-01
等候时间
3 分钟 (堂食)
2022-06-16 428 浏览
位於深水埗西九中心嘅小店係韓國人開嘅,老闆爺爺非常親切!想試佢係咪正宗地道嘅韓國炸雞,試醬油味就知道!炸雞肉質嫩滑,外脆內軟,醬汁似足韓國街頭炸雞嘅味道,抵食大份量,絕對值得一試
位於深水埗西九中心嘅小店係韓國人開嘅,老闆爺爺非常親切!
想試佢係咪正宗地道嘅韓國炸雞,試醬油味就知道!
醬油炸雞
醬油炸雞
2022-06-15 278 浏览
【#熟食中 】#皇帝雞 去完旺角,就慢慢行去 #深水埗 西九龍中心,想食吓依間韓式炸雞🇰🇷。其實我係第一次食,所以參考咗網上既推介。佢分咗小中大三種,好多都話叫個細份($40)都夠食,加上我又剛剛食完野,所以就叫份細既。揀咗好多人推介既 #甜辣味,眼睇咁似咕嚕雞球既🤣雖然係細份,個碗真係好細,但裝到好滿,我真係食唔晒🤥飽晒😂店主係🇰🇷兩口子,非常親切有禮貌😄#港飲港食 #韓食 #西九龍中心 #韓式炸雞
【#熟食中 】#皇帝雞

其實我係第一次食,所以參考咗網上既推介。

飽晒😂

店主係🇰🇷兩口子,非常親切有禮貌😄

#港飲港食 #韓食 #西九龍中心 #韓式炸雞
2022-06-15
2022-05-15 251 浏览
每次去親西九個good court,第一時間就係睇下呢間炸雞有無開🤪呢間小食店由韓國人開,淨係賣三款味嘅炸雞,我最鍾意醬油味,甜甜地😍上面仲有年糕同花生碎,令口感更豐富,我order份量最細都已經夠填飽我一餐🤣

2022-03-29 401 浏览
皇帝雞係西九food court好似開左好多年了,一早已經想試,但係唔知點解次次黎親都撞啱佢冇開🙈今次終於見到佢有開!有得食la🤩小店由韓國人經營,只係賣三種口味既炸雞同埋年糕。價錢黎講唔算特別平,但係份量都幾多,啱曬同朋友share當小食😋  1⃣️甜辣味炸雞(細)($40)三款口味既炸雞有韓辣、甜辣同埋醬油味揀。大細都有三個選擇。我今次就揀左甜辣味最細既size。外賣包裝好貼心,用個盒仔裝住,再用錫紙包好炸雞,咁啲醬汁就唔會咁易流到周圍都係。見到佢呢度既炸雞係即叫即炸既,然後再係個鑊到同啲醬汁炒勻,每件雞件都沾滿醬汁🤤  雞件粒粒啖啖肉無骨無皮,醬汁夠抽身,甜味比較重,另外仲有啲花生碎🥜增加口感同味道👍炸雞份量比我想像中多,我諗都有差唔多10件或者再多啲😍仲有附送多兩條年糕,年糕夠咬口,有啲後悔冇加錢要多幾條🤭

1⃣️甜辣味炸雞(細)($40)
年糕
年糕
2021-12-25 400 浏览
去過好幾次都冇開門,今日終於捕到佢啦!🇰🇷甜辣雞🍗$53✨韓國老夫婦打理,只有三款口味的韓式無骨炸雞:韓辣味、甜辣味同醬油味。三個份量揀,大中細,兩個人揀中size會比較抵食,味道我選擇咗甜辣味,外加三條年糕(後來先發現原來本身已包三條,所以第一次試嘅朋友可以唔洗加😆但加咗絕不後悔👍🏻)一口一啖啖啖肉,雞肉唔柴冇雪味,出面裏住一層好薄好薄好薄嘅粉,幾乎冇咁滯,出奇嘅係又裹掛到醬汁,醬汁甜辣偏微甜,辣度又剛剛好,唔會係好刺激嘅紅辣醬,精粹係雞肉嘅邊邊角角位被炸得焦甜脆口,又係食得好舒服嘅辣度。如此平民美食,相信係迎合食唔到辣嘅香港人口味,但又成功哋拿捏到平衡,用料新鮮,功夫所在😋✨✨有驚喜的更是年糕,同出面一般年糕唔同,比較幼身而外層帶微微煎過嘅脆口,內裹軟糯十分有咬口,榮登阿婆恩物👍🏻🎊💛老闆功力又加分!唯一唔好嘅地方,又係賣曬就落閘收工,去三次食到一次。想食好嘢,真係睇緣份。奉勸一句,平常心去就食到㗎啦㊗️㊗️㊗️🉐
去過好幾次都冇開門,今日終於捕到佢啦!

🇰🇷甜辣雞🍗$53✨

韓式甜辣雞
2021-12-25
等候时间
5 分钟 (堂食)
用餐时段
韓式甜辣雞
2021-12-19 215 浏览
兩位韓國老人家非常親切,啲炸雞有辣有唔辣,好好味。佢啲炸雞應該係炸完再搵韓式汁炒,有細中大,仲有韓國年糕食,韓國年糕煙煙銀銀,細細條唔會太大條,一口食落非常滋味。
2021-12-16
用餐时段
下午茶
2021-08-27 428 浏览
深水埗真係好多嘢食有時唔想諗就會去西九龍中心打個轉呢間韓式炸雞店十次有八次嚟到都會忍唔住買嚟食🤤不過營業時間好飄忽有時未必準時開門開咗提早賣晒都未必有得食🤭老闆係韓國人嚟非常親切炸雞有韓辣 醫油 甜辣亦分大 中 小 三個size想過口癮或食到飽都得🤪🍗甜辣味炸雞 HKD$45其實三款我都試過但最啱我口味都係甜辣🥰韓辣味似韓式辣醬味道好似韓國街頭食個種醬油味就偏鹹 重醬油香甜辣就味道甜啲 有微辣呢度嘅炸雞就標榜無皮 無骨🤤落單之後就會即撈返啲醬汁炒比個號碼你等叫號所以拎上手都係熱辣辣🤤中杯份量絕對唔少都有十多舊左右!每杯炸雞都會搭幾條年糕上面再灑啲花生碎炸雞冇皮但炸粉亦唔會好厚外面脆脆地有少少黏牙食落去啖啖肉肉質算幾嫩滑甜辣口味食落好惹味每一舊雞都包裹住醬汁 好好味🥰
深水埗真係好多嘢食

落單之後就會即撈返啲醬汁炒
比個號碼你等叫號
所以拎上手都係熱辣辣🤤

中杯份量絕對唔少
都有十多舊左右!
每杯炸雞都會搭幾條年糕
上面再灑啲花生碎