2024-05-11 84 浏览
石門開咗間新分店,即刻埋去食返餐。呢度都有Oppa專人代燒烤肉🥢(PA) 五花肉+豬頸肉上枱有兩大舊厚切豚肉,Oppa好細心咁會先將個火爐用隔板圍住,避免我哋俾啲油彈到~ 然後再細心咁剪好再煎到每嚿肉金黃色,咁我哋就唔使擔心控制火候得唔好。然後再排靚靚咁放到我哋面前。呢度同韓國傳統風味一樣會有齊唔同配料。用大大塊嘅生菜包住所有配料同埋豬肉一齊放入口~ 非常滿足🥢(SM4) 雞蛋羹呢個其實似芝士撈蛋,上枱時熱卜卜好似個活火山咁。用匙羹輕輕刮起,鬆軟彈彈下嘅雞蛋伴隨着芝士拉絲,好睇又好食又大份🥢(SM6) 黃油炒飯見到個個都有order ,我諗主要因為店員會喺上面用沙律醬畫公仔~ 今次我哋就係畫咗個好得意嘅多啦A夢~ 除咗外型靚之外,其實個炒飯都好好味

🥢(PA) 五花肉+豬頸肉

🥢(SM4) 雞蛋羹

🥢(SM6) 黃油炒飯
2024-05-02
  • 黃油炒飯
2024-05-10 131 浏览
呢間韓式燒肉店開到去新界,裝修環境係超級韓風🇰🇷好local feel,全部店員都係韓國人, 1到去韓國咁,仲要有oppa幫手烤肉韓式小菜🥢泡菜,涼拌芽菜,涼拌菠菜,醃蘿蔔,辣味大蔥絲,辣生菜沙律  烤牛排骨🐮 ($580)超級大條嘅烤牛排骨,燒好會分開三碟包埋生菜同配菜食超級好食,外層燒到焦香,又可以鎖緊肉汁,近骨嘅位置再大有少少肥膏,零舍甘香雞蛋羹🥚($88)大大窩,熱辣辣,仲有啲配料粟米,芝士,甘筍,大人細路都啱食黃油炒飯🍚($68)兩個字邪惡,但又好香口好食,加入咗紫菜泡菜等配料面頭仲有蛋黃醬

韓式小菜🥢
泡菜,涼拌芽菜,涼拌菠菜,醃蘿蔔,辣味大蔥絲,辣生菜沙律

烤牛排骨🐮 ($580)

雞蛋羹🥚($88)
大大窩,熱辣辣,仲有啲配料粟米,芝士,甘筍,大人細路都啱食

黃油炒飯🍚($68)
2024-05-10 53 浏览
石門站越來越多野食😍新開韓國燒肉店,店舖充滿紅色氣氛,裝修似足去咗韓國咁。店員都係韓國人及由韓國人主理全程由韓式侍應生代燒及切🥰服務周到😄✅韓式小菜:泡菜、醃蘿蔔、涼拌菠菜、涼拌芽菜、辣味大涌絲、辣生菜沙律✅五花肉+豬頸肉 $470五花肉每舊都燒到金黃脆口配上泡菜食,好好味😋✅雞蛋羹$88以石鍋上枱,韓式爆炸蒸蛋,蒸到啱啱好,蛋細滑。✅黃油炒飯 $68非常邪惡的韓國炒飯。芝士、牛油,大量紫菜。一定好味啦😋。
石門站越來越多野食😍
全程由韓式侍應生代燒及切🥰服務周到😄
✅五花肉+豬頸肉 $470
五花肉每舊都燒到金黃脆口配上泡菜食,好好味😋

✅黃油炒飯 $68
非常邪惡的韓國炒飯。芝士、牛油,大量紫菜。一定好味啦😋。
  • 雞蛋羹
2024-05-10 31 浏览
我今日放工後 ,好友約我去位於沙田石門安群街1號京瑞廣場2期地下19A號舖的田蒲食肉食特色韓菜。環境舒適開揚,坐得舒服。我點左個Grilled Beef Short Ribs 500g $580,好友點左個黃油炒飯$68,另外點左個 Steamed Egg $88。烤牛排骨全程由店員燒烤,由開爐、燒全條牛排骨、剪為肉片可進食,都在我眼前進行;炒飯都是由店員炒的,完成作品是隻兔子,好得意呀!熱辣辣的雞蛋羹是用石鍋盛載的,滿滿的羹面上有芝士及粟米,非常香濃軟滑!

• 黃油炒飯
  • 烤牛排骨
  • 雞蛋羹
2024-05-09 94 浏览
“烤牛排骨”($580/500g)“雞蛋羹”($88)“黃油炒飯”($68)一直都想食呢間韓燒好耐😛咁岩去開石門發現開咗間即刻去試吓先😆呢道嘅燒肉主要分為烤牛排骨/烤豬肉我地今次就點咗2人份烤牛排骨🐂全個燒肉過程都有oppa主理完全唔駛自己郁手🤣牛排骨大大一條,燒完啲肉一啲都唔韌食落十分juicy,肥瘦亦十分適中🤤唔點任何醬汁調味已經好好食😍我自己就鍾意配埋生蒜片一齊食🧄😛另外點咗個雞蛋羹,黃油炒飯雞蛋羹好fluffy,入面仲加咗芝士好正🧀食哂啲肉之後oppa就會過嚟炒埋個飯最後仲用啲飯砌咗隻hello貓😆炒飯加上紫菜,芝士,蔥花一齊真係好夾食埋啲飯真心滿足😝下次再嚟一定要試埋豬五花🤩
“烤牛排骨”($580/500g)
“雞蛋羹”($88)
“黃油炒飯”($68)

一直都想食呢間韓燒好耐😛
咁岩去開石門發現開咗間即刻去試吓先😆
呢道嘅燒肉主要分為烤牛排骨/烤豬肉
我地今次就點咗2人份烤牛排骨🐂
全個燒肉過程都有oppa主理
完全唔駛自己郁手🤣
牛排骨大大一條,燒完啲肉一啲都唔韌
食落十分juicy,肥瘦亦十分適中🤤
唔點任何醬汁調味已經好好食😍
我自己就鍾意配埋生蒜片一齊食🧄😛
另外點咗個雞蛋羹,黃油炒飯
雞蛋羹好fluffy,入面仲加咗芝士好正🧀
食哂啲肉之後oppa就會過嚟炒埋個飯
最後仲用啲飯砌咗隻hello貓😆
炒飯加上紫菜,芝士,蔥花一齊真係好夾
食埋啲飯真心滿足😝
下次再嚟一定要試埋豬五花🤩
2024-05-09 40 浏览
😆😆 超 超 超 好食既韓國燒肉朋友推薦既 寶藏餐廳真係!係韓國食到既味道而且佢全程有人幫你燒肉坐定定就食得 🤩 仲要佢燒到just right,肉質唔柴,又b左啲油份出嚟!重點!佢會炒埋啲配菜,啲豬油會令啲配菜香味,味道都改變左 ,超正! 😍😍而配菜無限refill (生菜都係) 🥰 真係搵唔到一個負評既位!五花肉+豬頸肉五花肉 簡直係必食! 肥瘦適中 煎香左,用生菜包住食 點會唔好食 🤤🤤🤤豬頸肉 相對油脂較少,而肉味突出,平衡下油膩感,用kimchi 配埋 😍 正爆炸雞蛋羹一上黎出哂煙,比坊間既雞蛋羹多好多料,芝士,粟米,蘿蔔粒等等,足料到呢🤓 而且石鍋keep住佢夠熱 食到尾都有溫度 😍Kimchi炒飯又係有人幫你炒架! 仲會好有心用沙律醬畫公仔 炒到有少少焦香, 嗯! 就係韓國食到既感覺 🥺🥺真心 超!高!質! 唔怪之得佢開咗幾間分店!真心 推薦大家去食
😆😆 超 超 超 好食既韓國燒肉

五花肉+豬頸肉

炸雞蛋羹

Kimchi炒飯
又係有人幫你炒架! 仲會好有心用沙律醬畫公仔
炒到有少少焦香, 嗯! 就係韓國食到既感覺 🥺🥺

真心 超!高!質!
唔怪之得佢開咗幾間分店!
真心 推薦大家去食
2024-05-04 94 浏览
石門都開咗韓燒啦!仲要係真韓國人主理,全程坐喺度等Oppa席前燒肉,簡直係懶人首選呀😆🐮🥩烤牛排骨 一條牛排骨成500幾蚊🫣 但份量都唔少,條骨同烤盤差唔多大// 店員會剪開啲肉,方便大家加埋配料+生菜+醬料一啖放入口🫶🏻 牛肉多汁滑嫩,好香好好食!🐮牛五花肉原本以為五花肉會好油好肥,但烤完之後有d似吉x家個隻牛肉,但當然係牛味重好多,比起牛排骨會light d,用生菜包住食就啱晒❤️🥚雞蛋羹🍳朋友推薦,睇落正正常常,但一食就知香濃軟滑//佢非常足料,大家小心,好易眼闊肚窄🥹🥹🥘🍚黃油炒飯OMG!! 食到最後勁飽但都忍唔住食咗半碗飯,飯焦+仲整咗個貓貓樣so cute🥰 ♨️環境坐得舒服但冷氣真係要加強!雖然唔會覺得好重油煙,但有啲位會覺得唔夠涼爽,坐喺個爐旁邊更加熱🍺餐廳有汽水等幾款飲品,但未有酒牌大家可以去對面7-11買酒帶入餐廳飲🥰 (1分鐘路程好方便)味道: ❤️❤️❤️❤️❤️環境: ❤️❤️❤️🤍🤍CP值: ❤️❤️❤️❤️🤍用餐體驗: ❤️❤️❤️❤️❤️bookmark:🔖 🔖🔖🔖🔖

🐮🥩烤牛排骨

🐮牛五花肉

🥚雞蛋羹🍳

🥘🍚黃油炒飯

OMG!! 食到最後勁飽但都忍唔住食咗半碗飯,飯焦+
仲整咗個貓貓樣so cute🥰

♨️環境
坐得舒服但冷氣真係要加強!

🍺餐廳有汽水等幾款飲品,但未有酒牌

味道: ❤️❤️❤️❤️❤️
環境: ❤️❤️❤️🤍🤍
CP值: ❤️❤️❤️❤️🤍
用餐體驗: ❤️❤️❤️❤️❤️
bookmark:🔖 🔖🔖🔖🔖
📍石門-田浦食肉🥩✨ #Bookmark定下次去 #田浦食肉 今日帶大家去石門嘅一間人氣店!✨🥩呢排新開嘅田浦食肉(●°u°●)​ 」!真心好推介大家去試 首先入到去嘅氛圍感就好似入咗去一間韓國餐廳🇰🇷🥢因為入邊全部都係韓國嘅職員🇰🇷👦🏻🧒🏻~~ 另外佢哋仲會幫我哋燒肉!真係好加分 完全唔使郁就可以食完一餐🥰😘🥩烤牛排骨 500g $580我想講呢一個牛排骨真係必叫!油脂滿滿 肥同埋瘦嘅比例係1:1 食落去入口即溶🥰😭而家諗返起已經再想食過! 如果怕肥膩嘅朋友 可以包生菜或者泡菜食 呢一個一定要叫✨🥹🍳黃油炒飯 $68跟住就叫咗個泡菜炒飯!除咗店員會幫我哋炒之外 仲會幫我哋畫公仔😂💗麵包超人都超似! 食落去個底有少少飯焦 再加埋面頭嘅沙律醬 真係好夾🍳雞蛋羹 $88呢個雞蛋羹我睇好多韓國YouTuber經常會喺韓國餐廳度食💗我食完之後真心覺得好有驚喜!因為絕對唔會好嚡 反而係好滑,然後上面又有芝士同埋粟米 真係好推介大家食!———-📍石門-田浦食肉🥩✨地址: 沙田石門安群街1號京瑞廣場2期地下19A號舖#gluttonlifecafe #gluttonlife石門#石門 #hkfood

🥩烤牛排骨 500g $580

🍳黃油炒飯 $68

🍳雞蛋羹 $88

———-
📍石門-田浦食肉🥩✨
地址: 沙田石門安群街1號京瑞廣場2期地下19A號舖

#石門 #hkfoodie #yummy #food #cafe #hkcafe #hkfood #hkgoodblogger #chill
最欣賞係餐廳嘅抽風系統做得好好,食完都唔會全身油煙。肉質鮮嫩,份量十足我哋叫咗五花肉同豬頸肉店員全程幫忙燒同切五花肉肥瘦均勻,豬頸肉肉質鮮嫩無論就咁食、沾醬定包生菜都好好味肉嘅份量都幾多,啱晒兩個人食韓式炒飯邪惡又好味食淨嘅肉仲可以叫店員幫你炒飯店員仲好細心切再細粒啲,令口感更適合傾傾下計直到店員告知炒飯完成了先發現店員整咗隻兔仔韓式炒飯永遠係我心目中no.1夠邪惡 夠好味另外有叫蛋羹係有少少配料嘅蒸蛋成頓飯相對飽膩但蛋羹較清淡 可以起到中和作用另外餐牌仲有醬油蟹!唔係間間韓國餐廳都有推薦可以順便試下!!
最欣賞係餐廳嘅抽風系統做得好好,食完都唔會全身油煙。

肉質鮮嫩,份量十足
我哋叫咗五花肉同豬頸肉
店員全程幫忙燒同切
五花肉肥瘦均勻,豬頸肉肉質鮮嫩
無論就咁食、沾醬定包生菜都好好味
肉嘅份量都幾多,啱晒兩個人食

韓式炒飯邪惡又好味
食淨嘅肉仲可以叫店員幫你炒飯
店員仲好細心切再細粒啲,令口感更適合
傾傾下計直到店員告知炒飯完成了
先發現店員整咗隻兔仔
韓式炒飯永遠係我心目中no.1
夠邪惡 夠好味

另外有叫蛋羹
係有少少配料嘅蒸蛋
成頓飯相對飽膩
但蛋羹較清淡 可以起到中和作用

另外餐牌仲有醬油蟹!
唔係間間韓國餐廳都有
推薦可以順便試下!!

2024-05-02 67 浏览
終於開到去沙田啦,近我好多! 所以即刻約朋友收工黎食! 每張台都放左好多款既伴菜,有基本既泡菜,波菜,豆芽,仲有比較少有既炒鯷魚。落左單之後就會有韓國oppa過黎幫你燒肉,唔洗驚自己燒得唔好,浪費左D靚肉。如果怕食燒肉,好大陣味,可以放D袋落凳入面! 烤豬肉套餐 燒既時候,Oppa會圍左塊防油煙板,隔絕彈油。 果然專業既人係燒得特別好食,D肉表面少少焦脆,好香口。D豬肉一D 都唔腥,五花肉肥瘦分明,好好食,就算就咁點鹽都好好食。呢到會提供生菜,可以包肉食! 我本身以為豬頸肉會好韌,但唔知係咪剪左細細粒,再加肉質好,食落好軟淋! 雞蛋羹上台時熱辣辣到出曬煙,上面有芝士,仲有粟米粒等等,中間食落D蛋仲有少少湯汁,好好食。黃油炒飯食完燒肉之後,店員會開始幫你炒飯! 炒飯入面有芝士,牛油,大量紫菜碎,所以一定係會好食。最後店員仲整左個好可愛既兔仔造型!
終於開到去沙田啦,近我好多! 所以即刻約朋友收工黎食!

如果怕食燒肉,好大陣味,可以放D袋落凳入面!

烤豬肉套餐 [五花肉+豬頸肉]

2024-05-01 118 浏览
新店位置非常靠近港鐵石門站,交通方便。吃韓國菜最喜歡看那個前菜的排場,小碟小碟的,顏色豐富、琳琅滿目,選擇多又美味。點了五花肉+豬頸肉套餐,全程由韓籍侍應生代燒,不論是五花肉還是豬頸肉都會剪成一口的大小,吃起來非常方便,燒得皮脆香口,五花肉固然會肥膩一點,就看個人喜好了。雞蛋羹超讚!以石鍋上枱時非常炙熱,不斷冒煙,蛋細滑、充滿蛋香。侍應生見我們的燒肉吃得七七八八就會過來問可以弄黃油炒飯了沒有,最後還會以沙律醬繪畫,有趣呢!餐廳裝修富韓國風味,格局採開放式,稍為欠缺與鄰枱的距離感。服務激讚!有禮貌且看得出的工作熱誠!雖然韓國侍應生只能操簡單英語,但他每步都會交代,亦會建議品嚐的方式,相當專業。
新店位置非常靠近港鐵石門站,交通方便。

雞蛋羹

餐廳裝修富韓國風味,格局採開放式,稍為欠缺與鄰枱的距離感。

2024-04-27 122 浏览
田浦食肉餐廳裝修充滿韓風色彩,原來係韓國人主理。坐低睇吓menu 有咩好食先。五款韓式前菜食完可以再加,我最鍾意食泡菜同菠菜健康又有益。烤豬肉套餐 PA五花肉+豬頸肉店員好專心幫我哋燒,五花肉燒到金黃色食落仲感覺到脆脆邊,五花肉肥瘦適中。點埋啲韓式醬汁好惹味。雞蛋羮韓式爆炸蒸蛋,傳統韓國食物。蒸蛋火喉岩岩好唔會蒸到過火,食落又滑又鮮,配埋其他配料鮮甜好味。黃油炒飯店員即場幫我哋炒,一邊炒已經聞到香噴噴既味道再配上芝士、紫菜、蔥。最後仲炒到可愛既公仔做形,真係有得睇又有得食。炒飯粒粒分明撈埋啲沙律醬食好正。
田浦食肉
餐廳裝修充滿韓風色彩,
原來係韓國人主理。

坐低睇吓menu 有咩好食先。

五款韓式前菜食完可以再加,
我最鍾意食泡菜同菠菜健康又有益。

烤豬肉套餐 PA
五花肉+豬頸肉
店員好專心幫我哋燒,五花肉燒到金黃色
食落仲感覺到脆脆邊,五花肉肥瘦適中。
點埋啲韓式醬汁好惹味。

雞蛋羮
韓式爆炸蒸蛋,傳統韓國食物。
蒸蛋火喉岩岩好唔會蒸到過火,
食落又滑又鮮,配埋其他配料鮮甜好味。

店員即場幫我哋炒,
一邊炒已經聞到香噴噴既味道
再配上芝士、紫菜、蔥。

最後仲炒到可愛既公仔做形,
真係有得睇又有得食。
炒飯粒粒分明撈埋啲沙律醬食
好正。
烤牛排骨 (500g) ($580)Oppa會燒一燒牛排骨嘅表面🔥 鎖住肉汁🐮 咁就唔會好乾啊🤤🤤之後就會剪成牛柳粒🐮 每粒都可以一啖食到啊肉質幾嫩🍼 唔會好韌好乾 好好食啊🤤🤤雞蛋羹 ($88) 🐣上碟嘅時候都出哂煙😶‍🌫️ 熱辣辣啊🤤成個仲都好漲卜卜啊 上面個po滿咗好多配料添 食嘅時候都好驚會跌出嚟啊💁🏻‍♂️💁🏻‍♀️雞蛋都算滑🐣 唔會好老 而且都幾鬆軟🍼黃油炒飯 ($68) 🍚🍚炒飯會用少少牛排骨肉都煎翻啲油香出嚟🐮🦴 再加埋牛油好香啊🧈泡菜炒飯再配上拉斯芝士好正啊🧀 仲有紫菜一齊炒最後Oppa用mayo係上面畫咗個好得意嘅多啦A夢👨🏻‍🍳 最後撈埋一齊食 竟然唔會好膩啊🤤🤤

烤牛排骨 (500g) ($580)
之後就會剪成牛柳粒🐮 每粒都可以一啖食到啊
肉質幾嫩🍼 唔會好韌好乾 好好食啊🤤🤤

雞蛋羹 ($88) 🐣
上碟嘅時候都出哂煙😶‍🌫️ 熱辣辣啊🤤
雞蛋都算滑🐣 唔會好老 而且都幾鬆軟🍼

黃油炒飯 ($68) 🍚🍚
泡菜炒飯再配上拉斯芝士好正啊🧀 仲有紫菜一齊炒
一入到店已經感受到濃濃嘅韓式氣氛,店員都係韓國人,仲有OPPA親自幫手燒肉,感覺好親切。五花肉+豬頸肉/550g肉質粉嫩顏色,食材新鮮,OPPA燒烤技巧一流,烤得外焦裡嫩,五花肉脂肪同瘦肉比例恰到好處,充滿住油脂香;豬頸肉肉質細嫩,肉汁豐富,嚼勁十足。雞蛋羹 份量多,加上芝士、粟米、紅蘿蔔嘅搭配,蒸蛋滑嫩又濃郁,每一啖都係舒心嘅享受。黃油炒飯全晚最有驚喜,店員會將炒飯畫成公仔圖案,每枱都唔同,店員幫我哋畫成超可愛嘅布甸狗,落足心思。泡菜炒飯酸酸辣辣,米粒鬆軟,加入黃油、紫菜一齊炒更加香。

2024-04-25 66 浏览
石門最近開左間新既韓式地道燒肉店, 店內既員工大部份都係韓國人黎, 感覺好似去左韓國食燒肉咁, 好有親切感餐廳環境好大, 內裏佈滿地道嘅韓式燒肉餐桌, 仲有可以放衫同袋嘅櫈, 咁就怕衫袋會吸到油煙味啦成餐飯可以一路聽住k-pop一路食燒肉真係非常滿足~~餐牌有好多韓國菜式選擇~可以單點或者叫套餐.....套餐有多款配塔, 有牛肉又有豬肉~~其他嘅韓式食品就有冷麵, 湯, 泡菜煎餅, 雞蛋羹等等前菜小食一入座就見到枱面已經放滿餐前小食同埋醬汁喇~~餐前小食有泡菜, 大豆芽, 菠菜, 蘿蔔, 洋蔥等等~~最正係可以無限refill另外仲有沙律同生菜包~~雞蛋羹 $88雞蛋羹有啲似港式嘅蒸蛋, 不過感覺更澎湃大大碗既雞蛋羹上枱時熱辣辣脹卜卜, 雞蛋跟入面有粟米, 芝士, 紅蘿蔔等配料~~入口又綿又滑, 口感非常豐富烤豬肉套餐(五花肉+豬頸肉 550g) $470550g份量都多架, 2-3人食好足夠店員會幫忙燒肉, 佢地好專業, 燒得好好~~燒完既五花肉&豬頸肉外脆內軟, 保留到豐富既肉汁, 就咁食或者包生菜食都係咁好味烤盤既設計好細心, 斜斜地清走晒多餘既油整盤燒肉好豐富好吸引!!!黃油炒

成餐飯可以一路聽住k-pop一路食燒肉真係非常滿足~~
餐牌有好多韓國菜式選擇~
可以單點或者叫套餐.....
套餐有多款配塔, 有牛肉又有豬肉~~
其他嘅韓式食品就有冷麵, 湯, 泡菜煎餅, 雞蛋羹等等

前菜小食
一入座就見到枱面已經放滿餐前小食同埋醬汁喇~~
餐前小食有泡菜, 大豆芽, 菠菜, 蘿蔔, 洋蔥等等~~
最正係可以無限refill

另外仲有沙律同生菜包~~
雞蛋羹 $88
雞蛋羹有啲似港式嘅蒸蛋, 不過感覺更澎湃

入口又綿又滑, 口感非常豐富

烤豬肉套餐(五花肉+豬頸肉 550g) $470
550g份量都多架, 2-3人食好足夠

店員會幫忙燒肉, 佢地好專業, 燒得好好~~

烤盤既設計好細心, 斜斜地清走晒多餘既油

整盤燒肉好豐富好吸引!!!
黃油炒飯 $68
配料有芝士, 紫, 米飯, 牛油等....
店員都係會幫忙炒埋飯架~
佢地仲好有心思咁整左個貓貓造型

炒飯炒得好香好入味, 作為呢餐既總結真係perfect丫!!