6天前 0 浏览
石門C出口右轉直行就到😆記得唔好行左入商場🥲直接外圍已經到,好方便快捷入場果陣已經可以揀燒唔燒,會分配番兩邊位置,唔燒就唔怕成身油煙味。😘😘menu好多選擇😍都有員工幫手燒,燒得巧巧食🥰🥰🥰
2025-08-16 0 浏览
講咗好耐話要嚟食,最後今日終於的起心肝過嚟食,主要係睇中呢度有得燒肉又有韓國湯飯同水冷麵食,最後叫咗一個牛肋骨同埋大醬海鮮湯飯,都有同韓國風味算係第一城石門附近可以一戰嘅韓國餐廳,侍應都係韓國人,但係英文流利前菜有好多選擇,其中我最鍾意佢個菠菜芽菜同埋煙火腿,基本上食唔停口個牛排骨比想像中大嚿好多,望落啲花紋都好靚海鮮湯有足料海鮮,有蝦有蟹,仲要好夠熱唯一唔好就係要白飯自己俾錢加整體嚟講覺得呢度質素唔錯,份量又多,價錢少少偏貴

前菜

個牛排骨比想像中大嚿好多,望落啲花紋都好靚
牛排骨

海鮮湯有足料海鮮,有蝦有蟹,仲要好夠熱
唯一唔好就係要白飯自己俾錢加
大醬海鮮湯

整體嚟講覺得呢度質素唔錯,份量又多,價錢少少偏貴
前菜
牛排骨
大醬海鮮湯
  • 烤牛排骨
2025-08-12 0 浏览
今次喺韓國餐廳試咗牛五花同泡菜炒飯,最特別係炒飯上面畫咗麵包超人,好有心思!燒肉由韓國師傅親自幫手燒,肉質鮮嫩,味道一流。配菜任添,員工非常有禮貌,會主動幫我哋加添,體貼又貼心。環境舒適,氛圍輕鬆,是聚餐好地方。下次一定再嚟!😊

召集鐘意食韓燒既朋友仔😍今次為大家帶來位於石門的韓式燒肉店🐷由韓國Oppa主理,有專人幫大家燒,解放雙手坐定定就食得入到黎播住KPOP好好氣氛好似去左韓國咁,裝修都好有韓式風格😛一坐得店員會放上多達10款的韓式前菜小食,食完仲可以無限添加🥰🎈特選套餐烤牛排骨+五花肉+烤豬皮 (2-3人) $880 烤牛排骨係可以二選一🐮個陣食嘅係薄切 另外+$30可以將烤豬皮轉豬頸肉 🤍牛排骨係佢哋嘅招牌,牛肉燒得啱啱好大約七成熟😆油脂豐富肉質幾鬆軟,又好香牛味,比較特別係店員仲會放啲泡菜同芽菜燒下,食肉既時候包菜一齊食好滋味五花肉肥瘦均勻,香而不膩🐷豬頸肉爽滑彈牙,富有口感🥘海鮮刀削麵成鍋上夠2-3人享用,用料豐富,內有鮑魚、 八爪魚、蜆、青口、帆立貝,仲有啲蔬菜令湯底更清甜暖胃,刀削麵富有咬口,爽滑Q彈,鐘意食海鮮既朋友仔不能錯過😀🦀醬油蟹 $280平時食韓國野都好鐘意食醬油蟹,醬油蟹超級多膏,配上以鴨子造型的紫菜飯好吸睛,啖啖肉十分下飯,醬油甜甜鹹鹹有助提鮮🩷_

🎈特選套餐
烤牛排骨+五花肉+烤豬皮 (2-3人) $880

五花肉肥瘦均勻,香而不膩🐷豬頸肉爽滑彈牙,富有口感

🥘海鮮刀削麵

🦀醬油蟹 $280
啖啖肉十分下飯,醬油甜甜鹹鹹有助提鮮🩷

_
2025-08-07 0 浏览
在田浦食肉餐廳的用餐體驗,比較一開始沙田分店剛剛開業的時候只有兩三款小菜,今次用餐時擺滿了各式各樣的小菜,搭配四種醬料,讓人食欲大開。生菜沙律清新爽口,搭配的醬汁恰到好處,增添了層次感。豆芽和拌菜的口感也相當脆嫩,搭配醬料一起享用,更是美味。今次叫了薄切牛排骨$580,再另加豬頸肉$180,對兩個人來說已經非常飽肚,牛有牛味,豬有豬咩味,食物都十分有份量,適合較多朋友一齊聚會,可以品嚐更加多款的美食。總的來說,田浦食肉餐廳的菜品不僅新鮮美味,還有豐富的小菜選擇,讓整個用餐過程充滿驚喜,非常適合與朋友或家人一起分享。

2025-07-23 275 浏览
喺石門嘅韓國菜唔多,呢一間都算係我哋lunch會成日幫襯嘅餐廳。一點左右入座,唔使等,佢嘅lunch大概$88一個,今次我叫咗一個牛肉炸醬麵。佢用咗一個有韓式風味嘅鐵兜上枱,上枱嘅時候仲熱辣辣,我將上面嘅芝士同蛋絲撈埋個面,芝士溶溶地,好好食,好襯炸醬麵,佢個炸醬麵嘅汁好濃厚,唔會太鹹,味道剛剛好。呢個面入邊仲有少量嘅青豆,洋蔥,翠玉瓜,令到成個面嘅口感豐富咗,不過牛肉嘅份量就比較少,佢係可以加$20要多份肉,下次可以考慮吓。

2025-07-23
2025-07-22 453 浏览
今日跟幾位同事午餐,唸住未試過就不妨一試,但個女職員D態度勁差,食品也是一般,所以不奇怪入坐的人數也少於一半那個女職員是載眼鏡的,身才也較矮細,不會再貼錢買難受

那個女職員是載眼鏡的,身才也較矮細,不會再貼錢買難受

2025-07-22
2025-07-22 529 浏览
今日打算係附近搵間餐廳快靚正本身一切都幾好 ,豬肉白菜炒飯上枱果刻真係嚇一跳 ,然後得啖笑 . 個份量少到我懷疑 三歲小朋友都唔夠食 . 唔緊要 ,抱住少食多滋味嘅心態, 當食佢6份飽都ok 既。然後到個泡菜煎餅上枱 , 嘩? 到底我嗌咗煎餅定pizza? 個皮厚過厚批 . 咬落去個心仲要係粉溝水狀 , 係未煎透嘅感覺 . 同朋友本身打算放棄 ,但係唔叫都叫左,成100蚊一碟食一啖又唔甘心 ,於是同staff 講聲唔太熟, 麻煩再煎多次 .結果最後上枱冇分別 ,唯有將所有怒氣 ,一路望住個泡菜pizza一路打出嚟 😮‍💨
今日打算係附近搵間餐廳快靚正

2025-07-21 563 浏览
最近去左沙田石門的「田浦食肉」,整體體驗令人驚喜!這間主打韓式燒肉的店舖,雖然肉類選擇唔太豐富,但提供專人代燒服務,懶人如我完全可以安心坐等美食,完全不用擔心燒焦或火候不足的問題,非常貼心。特別想讚的是他們的小食,質素相當高!前菜的泡菜、醃蘿蔔清爽開胃,仲可以無限添加。肉類方面,點了set BB的厚切牛肋肉連骨同牛五花,肉質新鮮,油脂分布均勻,經店員熟練燒烤後,外層微焦、內裡嫩滑,蘸上韓式辣醬或麻油鹽,風味更上一層樓。雖然單價不算平,但考慮到份量足、有人代燒,加上小食質素高,性價比算是不錯。整體而言,田浦食肉沙田店適合想輕鬆享受韓燒的食客,小食出色、服務周到,係區內值得一試的燒肉選擇!

牛五花
2025-07-21
牛五花
  • 烤牛排骨套餐
2025-07-18 394 浏览
燒肉質素一流,佢個五花腩豬肉加五花牛肉實在好好食,前菜都好好食,環境唔錯,服務態度都可以,職員10分友善幫忙燒肉,值得一試,性價比高,附近亦容易泊車,會再次回來。非常好

韓式燒肉
2025-07-18
韓式燒肉
  • 水冷麵
  • 烤豬肉套餐 (五花肉+豬頸肉)
  • 燒牛肉
  • 小菜
  • 配菜
2025-07-18 327 浏览
這家韓式燒肉太驚艷了!肉質鮮嫩多汁,牛小排油花均勻,烤到外焦裡嫩的口感簡直完美~搭配道地韓式醬料和大醬湯,味道濃郁又開胃!小菜款式多,泡菜爽脆解膩,服務生還會幫忙代烤,超貼心!環境充滿韓劇氛圍,抽風系統強,吃完身上不留味。人均價位合理,CP值爆表!已經想二訪了~大推五花肉和起司蒸蛋!🇰🇷💯 #韓式燒肉必吃 #肉食天堂
2025-07-17 349 浏览
之前已經想試呢間野,今日抱住walk in 心態搏一搏,超好彩,完全唔洗等位,正😄BTW野食都算好食,份量亦都合理,員工好友善念,仲幫埋燒嘢食,唔使自己郁手就食到。雖然選擇款式唔多,前菜起碼至少有8種,牛嘅款式唔多😂,但係豬比較多嘅選擇,喜歡食豬🐷嘅人一定唔好錯過,同埋佢嘅Kimchil較辣入面啲面同埋飯,種類較多,嘢食呢款都係同韓國一模一樣。而家唔使飛去韓國都可以食到韓國嘢。同埋啲員工大部份都係韓國人。
2025-07-16 321 浏览
感覺幾好,地點又方便,馬鐵站一出就係,全程有職員負責燒嘢食俾你唔使自己郁手,就可以食到熱辣辣嘅燒肉。食材方面都算OK新鮮。又唔係特別貴,石頭鍋飯可以點,出奇地味道幾好。下次都會再嚟。小朋友都啱食,有得意既鴨仔紫菜飯小朋友每人食咗兩隻小鴨仔,十分滿意。特別好味就係豬腩肉,誠意推介連埋生菜包紫菜飯再加一啲前菜食冇咁油膩,正😋!配菜仲有免費添加有蘿蔔,蒜芯,薯仔,醃洋蔥,醃蘿蔔, Kimchi,菠菜,大豆芽。再加埋韓國米酒,蜜桃冰茶,啤酒汽水好豐富嘅一晚大人小朋友都10分滿足!

2025-07-14 293 浏览
由韓國人親自主理,食物份量大,裝修似足韓國街邊小店,播放著K-pop音樂,氣氛極好,非常適合朋友聚會!一入座,店員會送上韓式前菜小碟、生菜同調味料,落單後,專人會幫忙燒肉,完全唔使自己動手!推薦菜式有招牌原條牛肋條,肉質嫩滑,牛味濃郁,燒肉套餐份量足夠。
2025-07-14
  • 烤牛排骨
2025-07-13 279 浏览
完全正宗嘅韓國烤肉,店員都是說韓語的,而且全方面服務烤肉,店內環境不錯,連歌曲也是完全kpop,小菜豐富,而且味道不錯,是一次滿意的體驗,推薦大家來石門店,不用排隊