2022-06-08 881 浏览
開心開心 🥳有人請食壽司~正啊🫣d壽司好新鮮 同埋服務都還好 可以再黎但 d凳就唔係好好 因為移動就會好向 好刺耳呢個真係要考慮下有小朋友訓緊教就…#皮奴s #蕎寶寶#陳皮の點滴 #小皮蛋出巡#小皮蛋#小食貨#為食皮 #hkmom#hkig#hkbabygirl#📍田中壽司#田中壽司#美食推介#小皮蛋出巡#小皮蛋#小食貨#為食皮 #hkmom#hkig#hkbabygirl#育兒#好育兒日記#母乳媽媽#加油#漸入佳境#初為人母#元朗
開心開心 🥳
有人請食壽司~正啊🫣
d壽司好新鮮
同埋服務都還好
可以再黎

但 d凳就唔係好好
因為移動就會好向
好刺耳
呢個真係要考慮下有小朋友訓緊教就…

📍田中壽司

#田中壽司

#元朗
因為太遠既關係,為食貓好少入元朗🤣但前幾日因為約左朋友,所以就入左去而朋友亦推介一齊去呢間十幾年都屹立不倒既抵食壽司鋪~❤️❤️❤️❤️必叫:鰻魚壽司嘩,佢d壽司真係超長形😂而且價錢又平食落都好好食,個汁連埋d鰻魚一d都唔腥,一定要叫呀其他壽司餐廳既其他壽司都整得相當有水準,我地叫左軟殼蟹反卷、玉子壽司、北寄貝壽司、芝士鰻魚卷同埋蔥吞拿魚碎手卷d配料全部都好新鮮,亦好足料,紫菜都好脆👍🏽咁既價錢比到咁足料既壽司真係非常唔錯為食貓有機會都會推介呢間壽司鋪比其他朋友
而朋友亦推介一齊去呢間十幾年都屹立不倒既抵食壽司鋪~

❤️❤️❤️❤️必叫:
鰻魚壽司
嘩,佢d壽司真係超長形😂而且價錢又平
食落都好好食,個汁連埋d鰻魚
一d都唔腥,一定要叫呀

其他壽司
壽司、芝士鰻魚卷同埋蔥吞拿魚碎手卷

非常唔錯

為食貓有機會都會推介呢間壽司鋪比其他朋友

鰻魚壽司
呢幾日好忙 一直都唔記得曝光佢我4月17號去田中買外賣,買咗七百幾蚊野其中 嗌咗一份極品刺身個店員就同我講 海膽冇貨,但係會俾返同等價值嘅魚片俾我,仲話係師傅發辦🙂後面好多人排隊我都費事再揀過 就話好啦嗰日勁多人買外賣,淨係等呢個外賣都等咗一個半鐘個外賣一出就即刻拎走 搭的士返屋企返到屋企打開見到佢所謂同等價值嘅魚,就係俾咗幾條希靈魚我希靈魚真係平時送都唔會食點解好意思講話同等價值田中我由細食到大,轉左手之後睇住佢越做越差今次呢單真係離譜
呢幾日好忙 一直都唔記得曝光佢
我4月17號去田中買外賣,買咗七百幾蚊野
其中 嗌咗一份極品刺身
後面好多人排隊我都費事再揀過 就話好啦
嗰日勁多人買外賣,淨係等呢個外賣都等咗一個半鐘
個外賣一出就即刻拎走 搭的士返屋企
返到屋企打開見到佢所謂同等價值嘅魚,就係俾咗幾條希靈魚我
希靈魚真係平時送都唔會食
點解好意思講話同等價值
田中我由細食到大,轉左手之後睇住佢越做越差
今次呢單真係離譜

極上刺身
極上刺身
2022-04-04 1121 浏览
今日同朋友黎到元朗數一數二出名嘅日本餐廳,呢間係好多人都推薦話大件夾抵食嘅✨我地叫左呢個必點嘅三文魚刺身,佢呢間嘅三文魚係厚切,油脂分佈得好平均,咬落啖啖肉😋口感十足✨而且都幾新鮮另外叫左呢個鰻魚壽司,又係必點嘅!因為呢度嘅鰻魚係好長都厚肉😍,而且鰻魚汁都分佈得平均🤤同埋唔腥之後叫左呢個帶子壽司,就冇咩特別,同其他餐廳差唔多,但係都鮮甜同埋新鮮🤤叫左呢個關西牛肉蛋飯🍱首先份量好大,女仔應該會食唔晒🙈男仔就應該會好滿足🤣牛肉份量多,佈滿全個飯面,🥚蛋嘅份量都唔少,而且會做到有d蛋汁咁,味道甜甜地,似壽喜燒嘅味😋另外飯餐會送面豉湯,有d海帶同峴肉之後如果想食日本餐都會回訪🤤✨溫馨提示,餐廳限時食45分鐘,不過上菜速度好快所以一定夠⏰

之後如果想食日本餐都會回訪🤤✨
溫馨提示,餐廳限時食45分鐘,不過上菜速度好快所以一定夠⏰
細細個就聽過田中呢個名, 中學黎食過之後就好耐冇黎講~ 今日同朋友行完街想早D食晚飯 5 點左右黎碰下運氣, 點知又唔洗等位可以即入去, 因為平時經過開佢鋪頭都會見到出面勁多人~2 個人點左3樣野食1. 特色刺身 (三文魚, 北寄貝, 八爪魚, 海膽)2. 蝦天婦羅3. 肥牛拉麵特色刺身 (三文魚, 北寄貝, 八爪魚, 海膽)一上菜就覺得有驚喜, 因為原來係跟左個飯團, 同埋海膽跟左青瓜絲 仲有紫菜! 紫菜包海膽食味道緊係好過齌食海膽啦, 海膽新鮮好咪, 紫菜照脆, shot shot 聲! 抵讚喎! 三文魚就大大件, 但唔知點解得3 件, 2個人食又要爭… 北寄貝同八爪魚就每款有4件~好食!蝦天婦羅又要讚, 新鮮炸出黎, 溫度岩岩好, 重點係蝦表面既炸粉係脆得有層次, 又係shot shot聲! 肥牛拉麵原本冇咩期待, 因為呢個拉麵$45, 但又估唔到都OK喎, 肥牛應該係輕輕煎過, 煎過既肥牛味道更加出, 湯底雖然唔係人地正宗拉麵煲十幾廿個鐘果種湯底, 但配合埋大量既海帶, 粟米, 同煎過既肥牛, 又幾好味!唔知係咪因為我地5點幾食飯既關係, 餐廳冇咩客, 師傅整野特別好味! 我同

2 個人點左3樣野食
1. 特色刺身 (三文魚, 北寄貝, 八爪魚, 海膽)
2. 蝦天婦羅
3. 肥牛拉麵

特色刺身

特色刺身 (三文魚, 北寄貝, 八爪魚, 海膽)

肥牛拉麵

唔知係咪因為我地5點幾食飯既關係, 餐廳冇咩客, 師傅整野特別好味! 我同我既foodie朋友會食多幾間試下呢個”越早食晚飯品質越好既theory “!

總括而言, 田中都係我真心推介!! CP值極高! 但留意番, 正餐時間一定多人等位, 仲要限左45mins 用餐! 星期1-4 有落場時間, 唔好摸門釘~
2021-12-18
2021-12-05 930 浏览
今早提早吃晚飯, 經過田中門口,竟然沒有人龍,實在難得,於是即刻入去開餐。雖然好耐冇去,不過一如以往,真係大件夾抵食。三文魚納粹飯(限量)$62上面鋪咗滿滿嘅三文魚碎,再有帶子、甜蝦、北寄貝,真係份量十足。壽司飯酸度剛好,而且刺身非常新鮮。限量供應,如果稍為晚一點就會售完。蟹子沙律$38每次必點。沙律上舖左滿滿蟹子、非常新鮮。滑蛋豬扒飯$48如預期一樣,味道適中。 吉列豬扒炸得剛剛好,口感一流。性價比高。再加上鮮甜嘅蜆肉麵豉湯,非常好之配搭。實在太飽,看見其他食客都有叫做不同的刺身,大大件又新鮮,十分吸引,下次必定才來品嚐。

雖然好耐冇去,不過一如以往,真係大件夾抵食。

三文魚納粹飯(限量)$62

蟹子沙律$38
每次必點。沙律上舖左滿滿蟹子、非常新鮮。

滑蛋豬扒飯$48

2021-10-09 1551 浏览
田中壽司每次行過元朗呢間店 都見到好多人排隊開初都唸緊 係咪真係咁好食啊次次都咁多人排隊本人本身係唔鍾意排隊嘅👫👭👭👭👭👫咁個星期終於 抽到時間黎排隊啦就要黎試下點解咁多人排隊🧍🏻🧍🏻‍♀️🧍‍♂️係咪真係咁好食?真係另我大開眼界d 壽司真係好新鮮同埋真係好大份🌯🌯壽司真係以平民價食到有d 水準嘅壽司🍣唔係講笑冇其他花巧嘅擺盤 同埋裝飾🏵🏵簡單一個普通ge碟🍱🍱放住一個令人流口水嘅壽司🍣另外d 沙律🥗就更加唔使講啦大大份最對係另你呢餐壽司🈶️個好嘅開始
田中壽司
每次行過元朗呢間店 都見到好多人排隊
開初都唸緊 係咪真係咁好食啊
次次都咁多人排隊

本人本身係唔鍾意排隊嘅👫👭👭👭👭👫
咁個星期終於 抽到時間黎排隊啦
就要黎試下點解咁多人排隊🧍🏻🧍🏻‍♀️🧍‍♂️
係咪真係咁好食?

真係另我大開眼界

大大份
最對係另你呢餐壽司🈶️個好嘅開始
2021-10-03
2021-10-03 812 浏览
元朗覓食#田中日本料理 (元朗) 平民價 ‼️份量超班‼️大件夾抵食 刺身厚切 食落新鮮 🗣今次叫左三碟🔸 特色刺身(三文魚三件|北寄貝|八爪魚各四件 加細板海膽)$148🔸 蟹柳蟹膏壽司 $22🔸特級火山卷 (六件)$78超級大舊飯 食到三件時已經好飽蟹籽都好多 鋪滿壽司🍣推介大家試試 👍🏻🌟評分:3/5一問朋友發現原來田中開左好耐 除左西灣河間#大壽司 之外我地又再搵到一間大件夾抵食既壽司👏🏻👏🏻👏🏻
元朗覓食#田中日本料理 (元朗)
平民價 ‼️份量超班‼️

一問朋友發現原來田中開左好耐
除左西灣河間#大壽司 之外
我地又再搵到一間大件夾抵食既壽司👏🏻👏🏻👏🏻
2021-10-03 564 浏览
假期梗係要同男朋友去撐吓枱腳,培養下感情吖嘛。今次男朋友就帶咗我去食一間超級好味嘅壽司,不過個個地方對我來講有少少山長水遠。但係有得食好嘢,幾遠都要去。😝😝話說呢間野,係起門口叫好晒嘢先可以入去嘅。唔係攞咗號碼就得㗎,所以如果想識嘅朋友就要注意呢一點啦。😌😌 1, 甘油魚和劍魚腩🍣🍣嘩!嘩!嘩!呢兩件刺身真係正到不得了,唔係講笑,真係勁大件,勁厚身。點樣為之厚身?睇吓我用筷子夾起,件刺身仲粗過我對筷子🥢 🥢☺️☺️(本身我哋想嗌三文魚腩刺身,但係去到已經賣晒囉,所以係幾咁搶手,大家真係要早啲去。😔😔)2, 花之戀🤩🤩又係要嘩!嘩!嘩!一嚟到見到花之戀嘅上面係一個帶子,同埋係勁大件,佢用咗3件三文魚衫黎(菌)住圍邊。平時嘅我最鍾意成舊壽司放晒入個嘴(好滿足嘅感覺呀嘛),但係今次真係唔得,我要分三啖食,先可以食晒。😘😘仲有太多壽司啦,越食越過癮,未食過嘅真係走寶😉😉快啲去啦仲等咩😎😎

1, 甘油魚和劍魚腩🍣🍣

2, 花之戀🤩🤩

仲有太多壽司啦,越食越過癮,未食過嘅真係走寶😉😉
快啲去啦仲等咩😎😎
2021-10-02
2021-08-20 1037 浏览
雖然唔係住尼區 但次次行完山經過都見到好多人排隊係門口等食🙈食過番尋味 食過一次有再幫襯多幾次 真心cp 值好高🤩太肚餓忍唔住次次都叫好多黎食 但其實田中出名份量足料✨大大份😝首先佢既魚生碎腩飯 每日好似係限量既 其實細食既女仔可能剩係食尼碗都食唔哂 不但魚生份量足 連飯都滿滿一大碗😳😂魚生刺身新鮮又多😙另外個人認為招牌必點既係三文魚壽司🍣同鰻魚壽司🤎長長一大片 絕對滿足你味雷同胃口💓記得第一次食 上一枱 真係令人哇哇聲🙈蟹籽沙律🥗 真心癲!! 點解又係甘大碗 好抵食啊~~😝軟殼蟹反卷 幾唔錯 脆香大條😍

食過番尋味 食過一次有再幫襯多幾次 真心cp 值好高🤩

蒲燒鰻魚
  • 蟹子沙律
  • 鰻魚壽司
  • 三文魚腩碎飯
平時搭車經過田中都長期有人龍喺門口等位🥶 今次難得上朋友屋企食飯,佢提議食田中外賣,我先有機會一嘗呢間元朗人氣名店😆田中最出名就係佢壽司嘅size! 平時食壽司多數舊魚生都係同舊飯差唔多size,不過田中嘅壽司上面舊魚生🍣絕對唔會吝嗇!我哋今次叫咗三文魚、北寄貝、帶子壽司同埋芝士鰻魚卷😋🌟北寄貝食落鮮甜爽口🌟帶子亦都比出面好多餐廳更厚身大粒😋😋食得好滿足🥰🌟甜蝦同樣大大隻,鮮味十足,唔會有怪味!愛蝦之人必點❤️🌟三文魚唔止長度滿分,厚度都滿分💯食落油脂比例剛剛好,鮮甜❤️🌟芝士鰻魚卷🧀一份有六件,入面除咗有鰻魚之外,又有青瓜,可以解一解芝士嘅膩。不過食得多都係會膩膩地🤪所以最適合幾個人開心share❣️小食方面,我哋叫咗蟹籽沙律🥗咪以為唔係壽司就求求其其,師傅完全無留手,成碗都係蟹籽😍😍😍唔信?睇圖啦🤣🤣其實我哋仲叫咗份雜錦天婦羅,不過可能始終外賣拎到上去都無咁脆😔所以建議大家想食就堂食啦😌除此之外,我哋仲叫咁一份日式炒野菌同芝麻八爪魚,同樣份量十足,不過味道方面就中規中矩🙂如果下次有機會,我一定會encore❣️❣️

我哋今次叫咗三文魚、北寄貝、帶子壽司同埋芝士鰻魚卷😋

北寄貝壽司

帶子壽司

🌟北寄貝食落鮮甜爽口

🌟帶子亦都比出面好多餐廳更厚身大粒😋😋食得好滿足🥰

🌟甜蝦同樣大大隻,鮮味十足,唔會有怪味!愛蝦之人必點❤️

蟹籽壽司

如果下次有機會,我一定會encore❣️❣️
北寄貝壽司
帶子壽司
蟹籽壽司
2021-08-05 572 浏览
每逢假日都會到元朗田中日本料理食壽司🍣這裏食物質素不錯,刺身份量每件都厚切及大件,價錢合理。三文魚壽司🍣三文魚刺身有手掌般長,刺身厚切新鮮肥美。日本廣島蠔蠔肉鮮甜,每粒都脹卜卜,廚師每粒都起肉放入小杯中方便食用,只要加少少檸檬汁更提升蠔的味道。牛肉湯烏冬牛肉份量不少,每片都切得好薄,入口嫩滑,湯底調味不錯👍

三文魚壽司🍣
三文魚刺身有手掌般長,刺身厚切新鮮肥美。

日本廣島蠔

牛肉湯烏冬
牛肉份量不少,每片都切得好薄,入口嫩滑,湯底調味不錯👍
2021-08-02
2021-07-17 836 浏览
🇯🇵🥢晚上6,7點已經排長龍,好彩早去,翻枱神速,用餐限時45分鐘(未食晒又唔會趕你走既),但都唔會坐得耐,因為好迫🤪。 等候期間,店員會遞上點餐紙,可以讓客人先落單,那麼,坐下便可即食😆價錢都算ok既😲,一般都$180-200一位,仲要收現金🍣🍱🍛 ,晚巿翻枱最少5-6轉(一張枱計),間舖生意好厲害💰💰和牛壽司🐮,賣相都幾好,肉質嫩口鰻魚飯都算多,滑蛋沿邊上,感覺大碗咗,味道ok既芝士鰻魚卷,6件,抵食海膽壽司,一向鍾意食,呢間既味道當然不算頂級,味道一般雜錦魚生飯🍚,有蝦🦐,帶子,🐙,三文魚,北寄貝🐚,都算多款式,魚生新鮮,味道不錯👍🏻

和牛壽司🐮,賣相都幾好,肉質嫩口

鰻魚飯都算多,滑蛋沿邊上,感覺大碗咗,味道ok既

芝士鰻魚卷,6件,抵食

海膽壽司,一向鍾意食,呢間既味道當然不算頂級,味道一般

2021-07-16 922 浏览
元朗野食多依間日本餐廳都係超人氣等候時間分分鐘超過一個鐘佢十分之恐怖恐怖唔係在於佢嘅環境衛生服務味道等等恐怖係佢嘅份量一件壽司,一件刺身等於你出面幾倍軟殼蟹卷,喜歡軟殼蟹就會自然叫鰻魚炒飯,飽肚系列好多人都有叫,推介大甜蝦夠新鮮,夠甜,夠凍蟹子沙律都係偏大味道正常三文魚刺身唔記得左係普通三文魚定係三文魚腩不過正常人一定會叫三文魚腩肥好多,口感好好多份量大,味道正常總結,餐廳以量取勝深受屯元天學生街坊追隨可以外賣、唔洗等相信同堂食分唔唔大
元朗野食多
依間日本餐廳都係超人氣
等候時間分分鐘超過一個鐘

佢十分之恐怖
恐怖唔係在於佢嘅環境衛生服務味道等等
恐怖係佢嘅份量

一件壽司,一件刺身等於你出面幾倍

軟殼蟹卷,喜歡軟殼蟹就會自然叫
軟殼蟹卷

2018-07-16
軟殼蟹卷
鰻魚炒飯
2021-07-08 510 浏览
黎到元朗,無人會唔識佢😂😂出晒名抵食夾大件,講緊係長到爆炸嘅壽司呀🤫🤫👅長長三文魚壽司 長長鰻魚壽司超級長嘅三文魚壽司勁好味🤤真係食放題都無食到咁滿足,係會飽到食唔落嫁😂食到係鮮味鰻魚汁唔洗講,滿滿咁包住成條鰻魚,而且骨唔多,可以成條啪晒入口🤗👅蔥吞拿魚腩蓉壽司吞拿魚腩碎多到就黎滿出黎,係香嘅吞拿魚加上面頭嘅蔥做調味,入口唔會腥,絕對抵食!👅花之戀其實食完三文魚壽司已經食唔落其他野😂😂相比三文魚壽司,花之戀啲魚係無咁肥美👅蟹子沙律大大碗蟹子沙律🥗勁多蟹子,青瓜新鮮,入面又有蟹柳肉,就係咁一碗都飽😂👅炸軟殼蟹金龍卷呢個金龍卷勁好味😂😂😂軟殼蟹一啲都唔揸流攤,夾埋蟹子,入口有雙重口感,正!

👅長長三文魚壽司 長長鰻魚壽司

👅蔥吞拿魚腩蓉壽司