Doux👻平時去佐敦都冇留意呢度開咗間甜品舖主要係蒙布朗同埋椰皇嘅甜品見到啲椰皇其實都好吸引下次要再試吓.🔅日本抹茶蒙布朗 HKD 62喺香港好少食到蒙布朗上次喺京都已經好想試蒙布朗係栗子加埋抹茶去整成抹茶味都幾濃鍾意抹茶嘅朋友應該都幾鍾意下面配咗個曲奇雪糕雪糕配蒙布朗幾夾😛🔅比利時朱古力心太軟配雪糕HKD 82另外好耐冇食心太軟一於試吓呢度嘅心太軟啦上枱嗰陣仙氣十足啱晒打卡個心太軟切開之後入邊啲朱古力醬流晒出嚟揀咗士多啤梨雪糕可以配個朱古力酸酸甜甜咁😙.整體黎講:打卡甜品 特色製作😋.🎈 doux (佐敦)佐敦白加士街62號鴻運大廈地下K號舖
Doux👻

揀咗士多啤梨雪糕
可以配個朱古力酸酸甜甜咁😙
整體黎講:
打卡甜品 特色製作😋
🎈 doux (佐敦)
佐敦白加士街62號鴻運大廈地下K號舖
2024-02-02 52 浏览
收工和同事約一起食嘢食完嘢行過呢間甜品店🤤🤤🤤我哋被精緻的甜品深深吸引店面不大 但裝修設計都很用心整體裝修很溫馨🫰🫰🫰🍮香蕉焦糖燉蛋配雪糕🥰端上來仙氣飄飄感覺好像在吃日料😘😘😘影像好靚雪糕有曲奇/抹茶/士多啤梨/榴槤可以選擇自己喜歡的口味燉蛋即燒即食甜而不膩🫰🫰🫰🍮法式焦糖燉蛋擺盤精緻濃濃的奶香味表面有一層焦糖吃起來很有口感👍👍📍 doux 佐敦白加士街62號鴻運大廈地下K號舖
收工和同事約一起食嘢

表面有一層焦糖吃起來很有口感👍👍

📍 doux
佐敦白加士街62號鴻運大廈地下K號舖
2024-02-01 74 浏览
Peach resin karaya gum steamed egg white with milk sugar in coconut 🥥 鮮奶桃膠雪燕燉椰皇 $76呢一款可以揀熱或者凍嘅鮮奶桃膠雪燕燉椰皇超級高質😍,免頭有充滿骨膠原嘅桃膠同埋滋補養顏燕窩🪹,下層係滑脫脫又唔會太甜嘅燉蛋白🥚,味道唔會太甜,但充滿椰汁香🥥,撈埋fresh 嘅椰子肉一齊食係雙重享受,旁邊仲有自家製桂花果凍🌼,都幾正,值得推介👍🏻Mont blanc waffles with ice cream 法國栗子夢布朗窩夫配雪糕 🍧🧇 $89即叫即焗嘅窩夫口感香脆,而且充滿牛油香🧈,免頭有大量栗子蓉🌰,十分足料,旁邊有味道濃郁嘅曲奇味雪糕🍨、口感棉襪嘅棉花糖同chewy 嘅黑糖軟餅,mix 埋一齊幾好食,相當唔錯呀
鮮奶桃膠雪燕燉椰皇 $76

法國栗子夢布朗窩夫配雪糕 🍧🧇 $89
2024-01-20 128 浏览
今日同男朋友紀念日,食完晚飯諗住食個糖水慶祝下。見佢新開張,環境都幾靚,就諗住試吓。我仲要減緊肥,幾個月先得一次嘅甜品quota就咁浪費咗。我地叫咗一個Tiramisu,自己屋企整仲好食,啲手指餅淋又太淋,硬又硬過我條命,浸咖啡求其掂下就算,男朋友第一次食嘢食到黑面🥹一個唔好食嘅Tiramisu,加一球雪糕,就收$70…跟住叫咗一個栗子甜品,上面係一啲栗子蓉,下面係抹茶雪糕,完全係想像到嘅味道,幅相有粒栗子,但嚟到貨不對板,仲要唔好食。個份量係細過我隻手掌心,咁樣收我$62!我都唔想比差評㗎,你估打咁多字好好玩啊,要200字先有一個差評🤣 唔會再幫襯。男朋友第一次食到咁唔開心 🤣🤣

男朋友第一次食到咁唔開心 🤣🤣
2024-01-20
$70 (宵夜)
庆祝纪念
纪念日