2005-12-02 19 浏览
哈哈, 做咩無啦啦幫人減8 種穀米呀!我都幫襯過呢間(杏花村嗰間都食過), 服務一般, 食物水準好參差。不過最近好似轉咗主力買手打烏冬, $10碗, 可另外加餸, 好似車仔麵咁!不過男仔可能唔夠飽。佢以前有杯果汁叫"感冒剋星" 幾好味架(好似係橙汁+萍果汁+蒜頭), 不過而家無左喇。
哈哈, 做咩無啦啦幫人減8 種穀米呀!
2005-11-26 9 浏览
都有一排行新都會,多咗D食肆都唔知,有新嘢又試吓,有撈烏冬食,有甜品,叫咗黑椒牛柳撈烏冬,汁夠濃,牛肉○k,可能D汁太少,撈咗落烏冬度變咗唔夠味,如果可以多D汁就好,至底限度好食過{赤丸}。
2005-09-01 0 浏览
游完水想食一餐不會太肥的食物是很另人頭痛的事,尤其在葵芳這一區。吃壽司怕自己吃得不能節制,其他不是怕油便是怕多肉,於是我算擇這間餐廳吃晚飯。我叫了個脆玉瓜菇十二穀米,及一杯柚子茶。十二穀米好有好感煙煙筋筋,幾好味~柚子茶都ok,但薄荷柚子茶麻麻地。蕃茄新竹米,d米粉幾幼細,個湯放了一個新鮮蕃茄,幾開胃不錯算擇~至於甜品,我覺得細了一點,大些感覺較好。至於環境方便感覺乾淨都ok,至於服務方便面也不錯,因老闆常常來循舖提點,較以前好了。而且上餐速度也比剛開店時快了一點點,但有一方便仍有待改善的,便是落單次序較混亂,因我試過兩次和別人叫同一樣食物但別人較我先上枱,令我有點不岔的。此餐廳第二個好處是,外賣不用廉價發泡膠盒,採用的是紙盒及錫紙兜,另食物減少發泡膠盒的化學物污染,較為健康。而且全店的室內是無煙區(要吸煙室外啦)值得一讚~^^後記:此餐不停改進中(因未在中環返工前是常客),由食物耐等得耐,到食物快了但飯底凍了,到現在沒有這情況出現在我身上.............有改才會好

2005-08-03 1 浏览
本來愛佢夠健康, 但上次再去.發現佢已經變得同一間普通的餐廳無分別.
2005-06-28 1 浏览
今日同姐同埋姐男朋友去左依間野tea,依到下午茶無咩choice,糖水呀,小食呀,不過有湯米套餐,$22一份,我地叫左燉奶,要凍ge,黎到好鬼死細,雖然$8,但好似好唔得,食落口都唔好味,得個甜無鮮奶味,我地叫左鮮果窩夫,唔要西瓜,黎到得雪梨同芒果,但d芒果唔好食呀,個窩夫淋pet pet,唔掂~~不過我地係到坐左好耐環境唔錯既舒服,d侍應服務唔錯好落力呀!
2005-06-06 1 浏览
以上係食多幾次之後o既心得~ 好似今晚OT得比較夜,於是dinner o係新都會搞掂埋,今晚就揀得幾好~  同BF食,要左一個紅椒汁豬柳焗飯(我),一個蝦干肉片石頭鍋飯(BF),兩個賣相以至味道都唔錯~ 特別欣賞佢both飯熱辣辣~ 又要左南瓜西米露(我)同紫米露,因為要健康o卦,兩隻糖水都唔係好甜,都okay~ 環境okay,至少好過要食二手煙o既仙跡岩啦~

環境okay,至少好過要食二手煙o既仙跡岩啦~
2005-06-06 2 浏览
有日同女朋友經過,入去食咗個下午茶- 鮮茄豬排通粉+ 蘋果柚子茶,感覺普通普通,唔算抵,唔算好食,勝在坐得舒服,可能因為冇乜人,可以靜靜地享受一下。不過,$8 燉奶好難食,真的好難食,女朋友食左一啖就比了我食,好難食,好難食,好難食!
2005-04-27 0 浏览
The food is OK, but the service is not good. Tonight I wait for more than 20 minutes for just the Pork Chop rice set. The chef missed the order and most customer had to wait long for their order.My wife's noodle set had been sit at the serving counter for more than 10 minutes since waiter did not find out which customer ordered it.Overall, food is not especially good but service is extremely bad.

2005-04-04 0 浏览
今日去食午餐,食物簡單但好吃,環境舒適.份量足一個女孩子食量.坐在餐廳外食,外面播著柔和的音樂,陽光溫柔的洒在地上,小孩子圍著遠處的嘖水池玩.揚逸著一片懶洋洋的氣氛,食完呆呆的坐, 真以為自己坐在摩洛哥.可是這裡始終是香港,眼見越來越多人,也只好走人.
2005-03-26 0 浏览
呢度走健康路線,有d似菓一道,但食物選擇就少好多啦.晚餐選擇太少不感興趣,反而試過黎食甜品,同妹妹兩個都要左芋蓉西米布甸,雖然等左幾耐但味道都唔錯,唔會太甜,雖然比唔上滿屋,但呢度只係賣八蚊雞好抵食.希望佢努力創作多d食物款式啦!
呢度走健康路線,有d似菓一道,但食物選擇就少好多啦.

希望佢努力創作多d食物款式啦!
2005-03-19 7 浏览
至於我,就點了「海鮮卷配青瓜沙律」($18)。即叫即製,故等了近十五分鐘。碟上有三條迷你炸網絲海鮮卷、半碗涼拌青瓜、兩條沙律菜。海鮮卷新鮮香脆熱辣,青瓜酸甜開胃惹味清新,沙律菜增加美觀度!
2005-03-19 7 浏览
電影散場後,女友嚷著要吃點甜,於是來了這兒,她點了一客「焗荔茸西米布甸」($8/客)。買票後便找位子坐下。三分鐘後,侍應便把一客微暖的焗布甸送上。火喉未夠,表可以再「燶」一點。料要再多一些,無論是西米,還是芋蓉都是過分地少。
2005-02-24 0 浏览
同同事一齊食飯,要左一個雜菌雞絲焗飯(十二殼米)套餐,有沙律同飲品/糖水。飲品可揀熱蘋果柚子茶/果汁,不過都係糖水吸引我d~ ^^雜菌雞絲焗飯料多抵食,不過味道唔夠香,所謂o既十二殼米味道類似紅糙米,普普通通咁啦~ 糖水我要左金粟紫米露,都幾香滑,不過食完十二殼米再食紫米粒有少少悶~ 整體而言,間餐廳環境okay o既,味道仍有進步空間~
整體而言,間餐廳環境okay o既,味道仍有進步空間~