2019-02-05 601 浏览
Came fo breakfast before boarding, with certain type of credit card u can access for free. Coffee is pretty good! It’s a self service buffet style, they do all the regular coffee. I had a latte, it’s the bitter kind, quite nice. Food is not really good, the ho fun is ok, u get to choose fish balls or beef balls. Honestly, not a fan of the food. I would come back again if I want a coffee before boarding coz it’s free.

2019-01-15 838 浏览
前排喺美國運通申請咗一張國泰航空信用卡 呢張信用卡嘅優惠就係可以 無限次入 去環亞貴賓候機室 係去搭飛機之前有一個舒適嘅體驗而今次就係我第一次入去貴賓候機室 入到去就感覺上覺得環境就係共享空間咁 舒適嘅梳化舒適嘅凳旁邊仲有好多嘅插頭畀你充電 拎食物就係依自助餐嘅形式, 你出去攞完嘢食就返返去自己嘅位置進食 食物嘅選擇就唔係好多但係全部都係 有返咁上下水準例如炒蛋炒蛋最考驗廚師嘅功力 呢度嘅炒蛋 真係幾高質幾好食 喺第一輪嘅時候 我就拎咗一碗魚蛋粉 同埋幾個甜品 魚蛋粉使講喺香港食一定係有香港嘅味道係唔錯嘅 甜品都幾高質 唔會太甜 都絕對唔住之後 我就食咗腸粉燒賣 同埋嗌咗炒蛋 成個感覺就好似食咗兩個早餐咁 成個感覺好滿足為我嘅旅程增添動力 所以我都係幾推介去 食番一碗魚蛋粉 先去開始你嘅旅程

所以我都係幾推介去 食番一碗魚蛋粉 先去開始你嘅旅程
2019-01-13 571 浏览
當你遇上長途機,你就會覺得申請一張可以入lounge 的信用卡係好重要。依家有好多張卡都可以入lounge, 門檻都唔算太高,有興趣自己search...😬可能因為甘都有好多人入lounge. 不過大家都好快就走,所以都算易有位。食物都有好多選擇,水準都ok.離開香港前食碗魚蛋粉...香港點心.記住一下香港美食,當然都有d沙律,甜品,不用飲品任君選擇BTW, 依間近gate 1 環亞,隔離就係Reply. 可以用black card 換埋本雜誌.😁🗞

可能因為甘都有好多人入lounge.

每次去搭飛機都一定會嚟呢度食個早餐先!點解?因為用信用卡可以入貴賓室囉!不過呢度越來越多人了!好似咩人都入得咁、次次都要排隊。今次我飛加拿大🇨🇦、坐成10幾個鐘頭機、所以點都會食飽啲!仲要攞埋生果上機食之前因為我好早機,唔知係咪咁嘅原因我覺得好少嘢食,但係今次,多咗好多類型,除咗沙律,河粉一定唔少得啦!呢個係來呢度別食的原因!佢個河粉落足料,其實應該話我自己落咗料,我鍾意多芫荽多葱。不過好可惜,呢度冇支裝水拎,我記得之前有的。
不過呢度越來越多人了!好似咩人都入得咁、次次都要排隊。

,我鍾意多芫荽多葱。

不過好可惜,呢度冇支裝水拎,我記得之前有的。
2018-10-18 1032 浏览
因為有銀聯鑽石卡,所以出發前一個月就預先上網登記左免費去呢個貴賓室。去到門口reception,需要出示確認電郵,同埋要錄一錄張卡。當日都有唔少人,入到去都差唔多full晒枱。好彩最後俾我地搵到個窗邊位坐,但係座位就有啲窄。食物種類唔算好多,可能因為早餐嘅關係,食物比較簡單。有炒蛋、茄汁豆、腸仔、沙律吧、牛角包、魚肉燒賣、炒粉絲、粥、腸粉、魚蛋魚片頭河粉米粉。小食就有果仁、粟米脆片、小曲奇。飲品就有罐裝檸檬茶、道地罐裝茶、支裝水。最好食嘅係魚蛋魚片頭,幾想爽口。如果免費的話,算係喺機場食嘢嘅唔錯選擇,但係如果要比正價幾百蚊的話就唔值得喇。
2018-09-27 999 浏览
上星期中秋前夕飛一轉新加坡🇸🇬,登機前覺得有點肚餓,所以用左指定既信用卡💳可免口入機場lounge 一次!排左5分鐘左右到我啦!之後簽完名就可以入到lounge 啦!可能是中秋節前夕,所以特別多人搭飛機!人山人海咁,要等左一陣先有位,裡面都幾好,有d 獨立位置可以比d 單獨旅客有私人既空間,又可以差埋電,唔錯!之後我就出左去拎碗呢度最出名既魚蛋湯河!D魚蛋都幾咁爽口彈牙,配埋河粉味道一流!😋😋又可以自己任意加蔥粒同乾蒜!仲有salad bar 同甜品區!仲有個栗米湯都值得推薦!😍!另一邊就仲有飲料區,有熱飲☕️或茶同紙包飲品,鐘意飲酒既朋友仲有生啤同黑啤比客人選擇!之後食得飽飽就好滿足咁準備好去登機啦!🛫🛫
魚蛋湯河
2018-09-21
等候时间
5 分钟 (堂食)
魚蛋湯河
2018-08-17 1489 浏览
備註:出示合資格的信用卡及當日或翌日登機證即可免費享用,否則收費每位HK$580 大家有無試過上機前可以享用一頓豐富自助餐及舒服地休息下?位於香港國際機場的Plaza Premium Lounge 絕對是一個好選擇。我今天介紹這間機場貴賓室是2018年新開的Plaza Premium Lounge,與舊有的一間只隔一個舖位,相對下比舊的光猛及更多空間。這間貴賓室就位於出境安檢櫃檯後,即一號客運大樓離港層近1號閘口,位置方便,設有舒適的座椅、淋浴間、自助餐區、無線上網及電視頻道。其實香港國際機場還有另一個Plaza Premium Lounge West (在一號客運大樓離港層近40號閘口) ,但需要走上一段路,如你的登機閘口接近40號的話,也可考慮使用這一間的服務。 顧客只需於進入貴賓室時出示特選銀行的有效信用卡及當日或翌日登機證,就可在起程前於貴賓室中放鬆身心,享用環亞機場貴賓室的一系列服務及設施,包括舒適的休息環境、多種美食及飲品選擇、熱水淋浴設施、本地及國際報章雜誌。我持有的是香港發出的American Express Cathay Pacific Elite Credit C

顧客只需於進入貴賓室時出示特選銀行的有效信用卡及當日或翌日登機證,就可在起程前於貴賓室中放鬆身心,享用環亞機場貴賓室的一系列服務及設施,包括舒適的休息環境、多種美食及飲品選擇、熱水淋浴設施、本地及國際報章雜誌。我持有的是香港發出的American Express Cathay Pacific Elite Credit Card,如想查證你所持的信用卡是否符合免費資格,可向有關信用卡公司查詢或參考此網頁:

香港國際機場貴賓室Plaza Premium Lounge:
環亞機場貴賓室 (一號客運大樓離港層近1號閘口)
環亞機場貴賓室 (一號客運大樓離港層近40號閘口)

裡面空間不算大,但總會找到位置坐,不至於要站著吃。除了一列長枱和卡座,還有單人自閉座

▲貴賓室的招牌港式魚蛋片頭湯河

有片介紹環亞機場貴賓室的自助餐飲https://www.youtube.com/watch?v=-0awz0lq4IM
2018-04-19
等候时间
5 分钟 (堂食)
經常出差關係,手持一張Priority Pass,全球的機場幾乎都可以享用貴賓室的服務,其實這都不過是雞肋,因為貴賓室不過是為我提供一餐飽飯而已。香港地少人多,空間細小。貴賓室當然也不例外,進貴賓室是要排隊的,不過也好Priority Pass的隊伍是比信用卡的短很多,哈哈!裡面空間不大,但總會找到位置坐,不至於要站著吃。除了一列長臺,還有數人座位,還設有單人自閉座,哈哈!食物選擇還好,除了香港特色的維他奶,還有汽水等,另外還有點心,例如魚蓉燒賣、羅漢齋包、腸粉等。另外還有炒飯,西式的有螺絲粉、沙律、藜麥飯等,甜品有甘筍蛋糕等,重點是有魚片魚蛋河粉,選擇不少呢!我最喜歡魚片魚蛋河粉,有兩顆白魚蛋和兩片魚片,魚蛋彈牙,味道不俗,所以一連吃了兩大碗呢!▪️因為香港機場的航班很多,相信使用貴賓室的人也極多。如果空間再寬敞一點,相信更好!

2018-07-18 891 浏览
旺季多人出遊,早上機,所以入咗閘之後即刻搵貴賓室打算去食個早餐。點知發現貴賓室已經大排長龍,今時今日擁有貴賓卡嘅人實在太多啦,無論係信用卡優惠或者等等嘅途徑都好容易得到呢一張貴賓卡,所以用嘅人越來越多,世界各地既貴賓室就越迫啦。我入到去,空間都幾大,至少有好多好舒服嘅梳化坐。除咗有基本嘅樽裝飲品,都有啲好大路嘅沙律、飯、麵等選擇。有麵包有藜麥沙律,車厘茄等。最出名莫過於魚片河,湯底好清甜。河粉好爽身。簡簡單單一碗早餐,再上機,正!

我入到去,空間都幾大,至少有好多好舒服嘅梳化坐。

除咗有基本嘅樽裝飲品,都有啲好大路嘅沙律、飯、麵等選擇。

有麵包

有藜麥沙律,車厘茄等。

最出名莫過於魚片河,湯底好清甜。

河粉好爽身。

簡簡單單一碗早餐,再上機,正!
2018-07-12 601 浏览
去了環亞很多年了今年成日要出trip不過自從多左信用卡可以入去環亞 及多了香港人知道之後每次入去都好多人 由其是早上至中午出發今次去到先找個位置坐低去拎個魚蛋粉食再食幾塊曲奇餅 好喜歡吃這裡的曲奇餅很酥化 而且有果汁飲在出發前 輕輕鬆鬆食個小早餐再登機 為旅程增添美好的開始
去了環亞很多年了

很酥化 而且有果汁飲

在出發前 輕輕鬆鬆食個小早餐

再登機 為旅程增添美好的開始
2018-07-09 475 浏览
平時飛親都係凌晨機,通常都係食個m記就走得。今次同家人出發,又撞著delay,又係搭廉航,終於有機會去lounge食飽飽上機。其實成日睇報導都話lounge都易爆,多人排,今次我地有充裕時間俾我地慢慢享受。確實係多人嘅,條龍都好似無短過,不過通常入左黎食一轉就走,好流水式嘅。佢有一格格獨立位,亦有一啲二人至四人嘅枱,基本上等一等都有位。自助形式,大家都好守規矩,排隊拎。算係多嘢揀,有飯有麵有熱食小點,飲品選擇都多,有罐裝,汽水機,果汁,咖啡都有。有魚蛋魚片頭河,都幾正。沙律都建議可以食,真係幾好味。包類都幾好,甜品麻麻。坐咗幾個鐘,都幾舒服。

有魚蛋魚片頭河,都幾正。

2018-05-31 681 浏览
第一次一嘗,去咗Gate 1果個,因為第一次閘口5xx,唯有快閃,去到大概6個人排隊,接待分兩個人做,算快手,速去攞傳說既河粉的確好味,可惜既係無樽裝水。好在快閃了,細飛機C..x KA原來無餐,送我一包餅一支水。而執枱,fill飲品既姐姐的確面口一般,估計係人流太誇張吧。
2018-05-25
等候时间
6 分钟 (堂食)
用餐优惠
信用卡優惠
  • 河粉湯底好正
2018-05-24 702 浏览
對上一次入黎呢個lounge已經係年半前依家入面裝修左 感覺冇以前咁靚同埋闊落而且多左好多人 入去都要排隊D pastry雖然有燈照住 但其實係完全唔熱既而且好淋 似麵包多過牛角包燒賣味道正常 都算係一款最多人攞既野食腸仔都幾好食 唔會太鹹味道適中 而且夠熱炒蛋味道超淡 淡到覺得好似冇蛋味咁同埋個texture好水食落一pat pat咁腸粉都算幾好 夠滑旁邊有李錦記既醬料比你自己加個個都係獨立包裝 幾衛生另外仲有甜品同埋沙律 不過我就冇食飲品除左包裝/罐裝飲品仲有咖啡果汁果汁味道正常 但都係現成果汁黎架啦其實我想食粉面但係我太早未有整體我覺得食物種類少左好多以前有既炒麵類都冇左而且食物質素都麻麻地可能因為依家主要係做信用卡送既免費Lounge service作為上機前免費食一餐係可以接受既
對上一次入黎呢個lounge已經係年半前

以前有既炒麵類都冇左
而且食物質素都麻麻地
作為上機前免費食一餐係可以接受既
等候时间
15 分钟 (堂食)
2018-04-24 797 浏览
去旅行好多時都會食咗嘢先上機,今次就試下去環亞機場貴賓室,純粹特登去東翼新 Lounge睇下環境。 就在一號登機口向前走,就是東翼舊lounge, 但係其實繼續向前行多幾步,就見到新lounge, 而且冇乜人排隊。因為坐凌晨機嘅關係,現在是凌晨十二點,零丁幾個遊客,好夠清靜,慢慢坐住等上機,座位好寬敞,大廳的枱凳似快餐店格局,但係都有卡位坐。有職員不時檢查自助餐檯的食具擺放,執得乾淨企理,有四款熱食,喜歡食邊樣自助就是了。今晚有長通粉、炒椰菜花、雞柳和炒飯。仲有沙律吧可以自行調配喜歡的沙律口味。在大廳轉個90度彎,又有飲品吧同埋小食吧,可以飲啤酒,汽水,紙包飲品,罐裝飲品都有,小食有曲奇和麵包,也有水果,選擇不會太多。甜品有三色椰絲蛋糕,味道不錯呢,比起朱古力蛋糕味道更好。不過熱食方面,可能焗得太耐,質感麻麻地,食沙律最穩陣,因為沙律菜夠新鮮。四款熱食我都吃過了,覺得食炒飯最穩陣,菜就局淋咗,令到口感冇咁好。仲有中式點心,魚蓉燒賣,可以自行落豉油,辣椒油等;奶黃包還可以,包皮蒸得太耐淋左。但旁邊的蘋果酥,甜甜的,酥皮好鬆化,超好味,推介!來到的話一定要試試。覺得熱食一般,最出名的魚蛋粉

今晚有長通粉、炒椰菜花、雞柳和炒飯。

仲有沙律吧可以自行調配喜歡的沙律口味。

覺得熱食一般,最出名的魚蛋粉檔也關門了,因為太夜沒有職員幫你煮粉,所以裝杯啤酒,食塊薯片,同朋友吹吹水,等上機。

在lounge的最深處,就是呢啲獨立卡位,有自己的私人空間,可以叉電,用手提電腦,或者坐喺度瞓一陣休息都得。

座位都有好多款選擇,食嘢的話通常坐大廳同埋吧枱,座位多到真係唔會滿座的,而且好寧靜,等上機又多一個地方選擇。
2017-09-15
宵夜
2018-04-05 729 浏览
機場入左禁區之後就即刻黎左呢間lounge食野同埋等上機,都有唔少人排隊,不過登記完都好快入得佢係屬於自助形式,由於我成日都未食過野,即刻要左碗魚蛋粉暖下胃先聽聞呢到最出名就係碗魚蛋粉!味道都唔錯,唔會好重味精,啲粉硬度岩岩好,唔會太淋有埋沙律區、熟食區同埋飲品區,全部味道都幾好,都係上機前休息下,食下野咁當然我最期待就係啲甜品啦!最好味都係brownie泡芙就感覺上雪得太耐所以都好淋~整體其實都唔錯,始終係免費,都唔會要求太多其實都可以申請返啲可以入lounge嘅信用卡,下次上機前黎食下野都幾好

當然我最期待就係啲甜品啦!最好味都係brownie
泡芙就感覺上雪得太耐所以都好淋~

整體其實都唔錯,始終係免費,都唔會要求太多