2019-10-03 1831 浏览
睇食評見到呢間好似幾高質但實在太full拖到最近先食到!就算我地早一個星期打去book平日都係得返6pm或9pm時段炸!睇黎真係好受歡迎😝鋪頭裝修都好有日式小店感覺坐到9個人左右 大部分都係吧台位——————————————————————食物方面 餐牌好多選擇!個價錢都好吸引haha 所以不知不覺就嗌左好多😛最後呢張因為係見到個汁燒帶子好有趣😂好瘋狂兩個人嗌左好多 埋單四百蚊其實仲有個炸蝦卷無影到😝😝😝呢間啲卷物真係幾好食!呢間性價比真係好高!值得推介❤️p.s 三文魚刺身係自己去雪櫃睇 揀完再比佢切🤭感覺好有趣😂
睇食評見到呢間好似幾高質
但實在太full拖到最近先食到!
就算我地早一個星期打去book平日
都係得返6pm或9pm時段炸!
睇黎真係好受歡迎😝
鋪頭裝修都好有日式小店感覺
坐到9個人左右 大部分都係吧台位
——————————————————————
食物方面 餐牌好多選擇!
個價錢都好吸引haha 所以不知不覺就嗌左好多😛

最後呢張因為係見到個汁燒帶子好有趣😂
好瘋狂兩個人嗌左好多 埋單四百蚊
其實仲有個炸蝦卷無影到😝😝😝
呢間啲卷物真係幾好食!
呢間性價比真係好高!值得推介❤️
  • 燒三文魚奇脆卷
  • 蔥吞拿魚腩卷
  • 帶子
2019-09-10 1775 浏览
搵食搵到去大角咀都係第一次估唔到外表平平無奇嘅小店,竟然用貼地價錢就可以食到高質壽司個人認為每款壽司都鮮味十足,質素比起連鎖壽司店有過之而無不及特別推介海膽壽司同埋蔥吞拿魚腩壽司熟食都唔弱,芝麻雞翼即叫即炸,醃得夠入味,食落熱辣辣又脆卜卜最緊要係大部份嘅食物價錢夠晒貼地,簡直係放題一樣希望小店嘅水準可以一路維持,下次再去一定要試埋其他嘢食溫馨提示: 小店只有9個座位,想食記得提早打電話訂位喇
搵食搵到去大角咀都係第一次
估唔到外表平平無奇嘅小店,竟然用貼地價錢就可以食到高質壽司

特別推介海膽壽司同埋蔥吞拿魚腩壽司

最緊要係大部份嘅食物價錢夠晒貼地,簡直係放題一樣
希望小店嘅水準可以一路維持,下次再去一定要試埋其他嘢食

溫馨提示: 小店只有9個座位,想食記得提早打電話訂位喇

各款壽司
芝麻雞翼
各款壽司
芝麻雞翼
2019-09-08 1302 浏览
聽同事講呢間壽司舖性價比高所以搵日去左試試不過記得要打電話去book位🧐因為間舖得好少位得大概8個位左右而鋪頭嘅位置有啲偏僻都幾難搵😂所以都預啲時間行過去今次就叫左呢啲壽司:海膽壽司($22/each)蟹籽($5/each)三文魚腩壽司($9/each)汁燒三文魚腩壽司($10/each)吞拿魚壽司($10/each)其實啲壽司唔算好特別不過性價比真係高🤩係香港真係冇咩可能可以搵到啲咁平 咁抵食嘅壽司店😈所以我都覺得大家可以搵日book定位值得一試!同埋我都見好多人係外賣自取可能真係比較難book位 一黎係多人book二黎係鋪頭位置真係唔大住係附近嘅朋友可以選擇外賣自取拎返屋企慢慢enjoy😚
聽同事講呢間壽司舖性價比高

而鋪頭嘅位置有啲偏僻
都幾難搵😂
所以都預啲時間行過去

今次就叫左呢啲壽司

海膽壽司($22/each)
蟹籽($5/each)
三文魚腩壽司($9/each)
汁燒三文魚腩壽司($10/each)
吞拿魚壽司($10/each)

其實啲壽司唔算好特別

二黎係鋪頭位置真係唔大
住係附近嘅朋友可以選擇外賣自取
拎返屋企慢慢enjoy😚
2019-08-27 1259 浏览
呢間壽司舖之前行過搵到,試一試先知真係出奇地又平又高質!店內唔係好大,可堂食可外賣,有壽司、刺身、烏冬、串燒,勁新鮮絕對可媲美連鎖貴價壽司店質素,但價錢低幾倍!以壽司計,最貴嘅海膽壽司都只係$22/件!開頭以為平嘢無好,但呢間比貴價壽司店更足料!海膽壽司 $22/件三文魚壽司 $6/件吞拿魚壽司 $10/件象拔蚌壽司 $7/件玻璃蝦壽司 $5/件帶子壽司 $13/件甜蝦壽司 $8/件赤貝壽司 $8/件火炙汁燒三文魚壽司 $7/件我哋買外賣買滿$200仲送埋刺身,本來係送有頭甜蝦刺身3隻,但佢話無晒,結果送咗帶子刺身2件真係好抵食,值得食完再食!
呢間壽司舖之前行過搵到,試一試先知真係出奇地又平又高質!
店內唔係好大,可堂食可外賣,有壽司刺身、烏冬、串燒,勁新鮮
絕對可媲美連鎖貴價壽司店質素,但價錢低幾倍!
壽司計,最貴嘅海膽壽司都只係$22/件!
開頭以為平嘢無好,但呢間比貴價壽司店更足料!

海膽壽司 $22/件

帶子壽司 $13/件

甜蝦壽司 $8/件

赤貝壽司 $8/件

火炙汁燒三文魚壽司 $7/件

真係好抵食,值得食完再食!
  • 海膽壽司
  • 甜蝦壽司
2019-08-27 849 浏览
每次想光顧 都需要星期一早上11點打來預約定 店內座位不足10位 想在用膳時段入座進食 簡直痴心妄想😂除非外賣自取經常滿座不無道理 因為性價比太高了當天早上友人打來預約1930已滿 只好預約2100到齊了 仍需等上一轉的客人離開 才可入座 個半小時用餐時間綽綽有餘 因為上菜快這篇只介紹每次個人必吃之選:《蟹籽沙律》$25 十分足料 有滿滿的蟹籽 而且有一束束鮮甜的蟹柳 再加上青瓜絲生菜絲的青脆口感 一人可享用一碗 大滿足《帶子》$13 肥美新鮮的帶子 咬咬彈牙的肉 正《三文魚腩》$8 看似比以往幼了 但$8仍然抵食 肥膩的腩位比例適中 吃下時 肥脂味溢出《白玉豚》$10 比較少在其他地方吃到 滿滿的油脂香 感覺可比美油甘魚 當中的香味歷久不散 可一試《玥屋蛋》$6 上下各一厚切蛋和紫菜包裹飯糰 除了有蛋香 亦帶點甜《海膽》$22 有時很怕海膽的腥臭味 不是每種都喜愛 但這店的海膽十分惹人喜愛 鮮甜的 只帶點可接受的腥味 為這壽司增添了海鮮味 每次到這店亦必吃 有時一件亦不夠滿足 要多吃幾件😆最後6樣吃得非常滿足都不用$90 性價比真的十分高👍🏻
經常滿座不無道理 因為性價比太高了

• 海膽
  • 帶子
  • 玥屋蛋
2019-08-21 659 浏览
呢間位於大角咀嘅隱世壽司店鋪頭細細,極不起眼,但係內有乾坤!好在朋友book左位,一去到就有得坐,店鋪內比較細間,得10個位左右,佢地有堂食/外賣,一路食都見到好多人黎買外賣!餐廳係比較自助形式,自己寫完order紙自己遞比師傅,佢地就即刻整比你!呢間壽司店用料新鮮,價錢屬於合理,每件壽司size都算大,幾抵食!其中最欣賞佢嘅拖羅、海膽、帶子!拖羅好肥美,而且冇筋,咬落係入口即溶!海膽鮮甜,冇腥味,食入口係張住個口!帶子大大粒,夠新鮮!

2019-08-15 710 浏览
之前喺網上睇到啲人話呢間係大角咀隱世壽司店,又平又好食,而且仲要早一兩個禮拜先有位。今日就約咗朋友嚟試一試佢。黎都終於知道點解要預早咁多book位,因為鋪頭唔大,只得十幾個位。所以都有限時-🥢Round 1帶子壽司好大粒,亦都好帶鮮味☺️口感亦都好淋👍🏻海膽壽司無得輸!雖然無係日本個啲咁好食但以咁平嘅價錢黎講真係好抵👍🏻入口creamy完全無腥味,值得一試😁油甘魚劍魚都好新鮮🥢Round 2睇圖都見到啲軍艦同花之戀好足料!食到好滿足😊但鰻魚就比較薄身都唔係太肥美😕墨魚都新鮮易咬總括黎講,又平又新鮮又抵食!一定會再黎😎
今日就約咗朋友嚟試一試佢。
🥢Round 1
帶子壽司好大粒,亦都好帶鮮味☺️口感亦都好淋👍🏻
海膽壽司無得輸!雖然無係日本個啲咁好食
油甘魚劍魚都好新鮮

🥢Round 2
睇圖都見到啲軍艦同花之戀好足料!食到好滿足😊
但鰻魚就比較薄身都唔係太肥美😕
墨魚都新鮮易咬

總括黎講,又平又新鮮又抵食!一定會再黎😎
2019-08-14 737 浏览
原本都冇乜expection,但見網上食評寫到性價比高,今次就膽粗粗叫幾款壽司試下。一,壽司未入口,飯已經一夾就散開,三文魚刺身薄到紙咁,完全食唔岀鮮味,海膽有少少唔新鮮,汁燒帶子還可以,普通野。二,環境好細,熱住食,坐得少少迫,地方只容納到7-9位。三,價錢定位,食左20件左右,再加一碟小食,埋單接近$500。總結,可以唔洗試,哂quota,唔明白點解有食評話好好食

二,環境好細,熱住食,坐得少少迫,地方只容納到7-9位。

總結,可以唔洗試,哂quota,唔明白點解有食評話好好食
2019-08-02 1047 浏览
因為朋友介紹先識得依間地區小店因為地方真係好細座位有限所以一定係要預早book 定walk in 係一定唔會有位架😝首先睇睇個餐牌啲價錢真係好親民完全係爭鮮咁嘅價錢日本咁嘅水準唔怪得會咁多人幫襯依個海膽壽司超好食!海膽份量唔算少入口係超級鮮甜一啲都唔腥最後係encore 左架!依件吞拿魚腩都係油份極高入口即溶最後都係encore 左架其他嘅壽司 雖然無以上兩款咁驚為天人但係都係十分之好食刺身好新鮮真係好值得推介唯一嘅缺點就係要預早book 定同埋係真係坐得有啲逼不過我個人就覺得無咩問題因為食物嘅質素係最重要🥳🥳
因為朋友介紹先識得依間地區小店

完全係爭鮮咁嘅價錢
日本咁嘅水準
唔怪得會咁多人幫襯

海膽
依個海膽壽司超好食!
海膽份量唔算少
入口係超級鮮甜
一啲都唔腥
最後係encore 左架!

吞拿魚蓉

餐牌  好抵食
海膽
吞拿魚蓉
2019-07-26 920 浏览
晚餐一星期前要預定 會通知店內魚生選擇建議一次order所有 否則再下單會超耐 (因中間外賣單不斷增加)絕對抵食合理 略嫌壽司飯唔夠實部份夾起時會跌落...最喜歡廚師推介: 今次試咗海膽諗住再叫北寄貝sashimi已經沽清...
2019-07-25
新鮮海膽
2019-07-16 983 浏览
三文魚壽司 $5三文魚腩壽司 $8墨魚壽司 $4赤貝壽司 $8白玉豚壽司 $8帶子壽司 $13(不能盡錄)-聽住廣東歌 食有築地水準 爭鮮價錢 高質素手握壽司 大角咀一向多野食 但小編最愛既就係玥屋 全部刺身都好新鮮 但小編覺得玥屋既三文魚腩 色澤又靚 入口就溶 另外白玉豚 燒三文魚奇趣卷 芝麻雞翼 帶子都值得推介 -不過玥屋主打外賣 鋪入面得8個位 預左坐就冇話特別舒服但食物真係高質 而且唔算好貴 性價比高想食一定要預早book 星期日仲休息 禮拜一打去book就啱架啦 希望推介完比大家之後我仲book倒😂
三文魚壽司 $5
預左坐就冇話特別舒服
但食物真係高質 而且唔算好貴 性價比高
想食一定要預早book 星期日仲休息
2019-07-13 863 浏览
見到網上都幾多人推薦呢間地點隔涉少少,但都去試下佢記得要早啲訂位,都幾爆入面得10個位左右全部都非常新鮮好食特別係帶子,好甜好好食蝦好有光澤估唔到咁抵食非常推薦!
見到網上都幾多人推薦呢間
地點隔涉少少,但都去試下佢
記得要早啲訂位,都幾爆
入面得10個位左右

全部都非常新鮮好食
特別係帶子,好甜好好食
蝦好有光澤
估唔到咁抵食
非常推薦!
2019-06-29 1056 浏览
聽人講就講得多亦都成日聽好難book位朋友幫手book位下 終於一試午市定食🍱.特上壽司定食🍣吞拿魚、油甘魚、劍魚腩、白玉豚仲有海膽出奇地好食🔸魚刺身雖然未去到入口即溶 但係油脂同肉質都很不錯🤤🔸海膽係creamy 同鮮甜既🤤隨餐還附上蔥油甘魚手卷/牛肉烏冬🍜🍣大食既都唔會唔夠飽肚🙊.勁大食既小編仲試左個吞拿魚脆脆卷🐟脆身既天婦蘿粉漿粒粒加入吞拿魚壽司 多重口感又唔會覺得膩 值得Encore🤙🏻.總括黎講 試左咁多件 魚類既刺身質素好有驚喜 特別係吞拿魚🤤🎣仲有 午市定食好抵食👯‍♀️.人均消費:$130推介指數:👅👅👅👅👅👅👅👅👅(9/10)Encore指數:🤙🏻🤙🏻🤙🏻🤙🏻🤙🏻🤙🏻🤙🏻🤙🏻(8/10)
聽人講就講得多
亦都成日聽好難book位
朋友幫手book位下 終於一試午市定食🍱
特上壽司定食🍣
吞拿魚、油甘魚、劍魚腩、白玉豚
仲有海膽出奇地好食

總括黎講 試左咁多件 魚類既刺身質素好有驚喜
特別係吞拿魚🤤🎣
仲有 午市定食好抵食👯‍♀️

人均消費:$130
推介指數:👅👅👅👅👅👅👅👅👅(9/10)
2019-06-27 646 浏览
第一次寫食評, 各位巴打絲打多多指教^^賣相:B+味道:B服務:B+環境:C+ 價格:BWIFI:冇提供其他不適用)簡評: 和友人在大半年前食過一次 ,因為fb群組介紹,於是就去試一次啦,落單速度都算快的, 食物味道當相當唔錯同新鮮,價格與質素可算是合理的,環境雖然地方較細,但冇記錯的話,雖然只得三張枱,氣氛總算不俗,但很多食客都係外賣拎走, 怪不得深得區內人士喜愛,在我來説都可算是區內三甲之選!有機會的話都會再試多次
第一次寫食評, 各位巴打絲打多多指教^^

賣相:B+
WIFI:冇提供
其他
不適用)

2019-06-25 614 浏览
今日book咗呢度食飯,其實都真係唔容易book,已經係早兩個禮拜book 㗎啦都仲要係book到夜晚8:30先有得食,不過咁多人食應該都真係好食嘅,果然佢嘅壽司係真係極之好食,魚生部份亦都非常之新鮮,好有傳統嘅日本壽司屋嘅風味,揸車過嚟亦都可以拍喺門口非常方便,如果唔係咁難復真係可以成日都嚟食