招聘中
$16,500-$25,000
$15,500-$21,500
$17,500-$25,000
2022-10-12 379 浏览
食lunch食到tea time🤣時間剛好,可以食埋飯後甜點‼️好滿足的一餐❤️🍝素肉醬意大粉(Lunch menu $72)素肉質感不錯,有真肉口感車厘茄香味,醬汁味濃🍝白酒香蒜蜆肉意大利粉(Lunch menu $88)差不多個啖意粉都食到蜆肉,份量十足,蒜味很濃郁🧇英式窩夫配草莓雲尼拿雪糕(Tea menu $78)粉紅色甜品很吸引窩夫外脆內軟,有香滑cream作伴口感味道好豐富,好滿足
食lunch食到tea time🤣
時間剛好,可以食埋飯後甜點‼️
好滿足的一餐❤️

🍝素肉醬意大粉(Lunch menu $72)
素肉質感不錯,有真肉口感
車厘茄香味,醬汁味濃

🍝白酒香蒜蜆肉意大利粉(Lunch menu $88)
差不多個啖意粉都食到蜆肉,份量十足,蒜味很濃郁

🧇英式窩夫配草莓雲尼拿雪糕(Tea menu $78)
粉紅色甜品很吸引
窩夫外脆內軟,有香滑cream作伴
口感味道好豐富,好滿足
2022-10-10 343 浏览
今日同家人去曾咀拜祭完呀爸,就一齊坐車出屯門食午餐。呀妹話想食牧羊,所以特登嚟依度食。地點唔算方便,係角落位,要地圖協助先搵到。蕃茄湯好濃,食落有細溶既蕃茄肉,好有口感。鳳尾蝦意大利麵既蝦唔算多,但做到成碟意大利麵都有蝦味,幾唔錯。雖然唔算大碟,但女士都夠飽。白汁豬扒飯既白汁好滑,豬扒鬆軟,而且總共有兩塊,就算男士都絕對夠食。而且飯係加左黎麥,即刻感覺上健康左好多。燒雞唔算大隻,但好入味。雞肉好嫰滑,配上燒汁,唔錯。但唔係好夠飽。炸蕃薯條係即炸,炸得好脆而且唔油,比多一碟都唔怕多。水果冰真係估佢唔到。以為佢係橙汁加冰,點知果汁係果溶,有好濃既果肉&果味。
今日同家人去曾咀拜祭完呀爸,就一齊坐車出屯門食午餐。
呀妹話想食牧羊,所以特登嚟依度食。
地點唔算方便,係角落位,要地圖協助先搵到。

蕃茄湯好濃,食落有細溶既蕃茄肉,好有口感。

炸蕃薯條係即炸,炸得好脆而且唔油,比多一碟都唔怕多。

2022-10-07
2022-09-23 1149 浏览
💛有時岀得多尖沙咀😂都唔係好諗到食咩好通常諗唔到就會去我既專屬飯堂😂大大話話都同過唔少朋友去食過每次去食都係咁好食👍🏼質素超穩定😌而且佢地間唔中都會轉menu 回頭客會有驚喜最近佢仲裝修完~遲啲又去拜會下🙈——————————————————🍴流心蛋腐乳卡邦尼意大利粉($108)腐乳竟然可以係西餐岀現😨而且味道仲好唔錯🤫完全無伏完全食唔岀有腐乳味❌怕食腐乳既朋友 都可以一試加埋温泉蛋🥚一齊食 整體都幾濃郁 幾多汁👍🏼——————————————————🍴日式大板燒風味煙三文魚薄餅($128)呢個日式style 🍕配搭三文魚味道都幾特別 我都幾鍾意因為本身都鍾意食三文魚🤤加埋大板燒既燒汁 紫菜同木魚碎上碟個陣真係會以為自己預備食大板燒😂另外佢都落咗小小芥末醬 因為都食到少少攻鼻芥末醬通常都用嚟解膩 咁就可以解返pizza既油膩啦批底唔係好薄 勁脆個種 有啲咬口——————————————————🍴小食拼盤($138)多人去食既話 呢個小食拼盤真係必叫‼️因為份量都好多下🤰🏼而且又可以一次過試晒唔同小食😆今次就有黑松露豬肉腸 煙辣腸 雞翼 春卷 八爪魚丸同蕃薯條全部炸物都炸得好脆☺️仲熱辣辣咁
💛
有時岀得多尖沙咀😂都唔係好諗到食咩好
通常諗唔到就會去我既專屬飯堂😂
大大話話都同過唔少朋友去食過
每次去食都係咁好食👍🏼質素超穩定😌
而且佢地間唔中都會轉menu 回頭客會有驚喜
最近佢仲裝修完~遲啲又去拜會下🙈
——————————————————
🍴流心蛋腐乳卡邦尼意大利粉($108)
流心蛋腐乳卡邦尼意大利粉

腐乳竟然可以係西餐岀現😨
而且味道仲好唔錯🤫完全無伏
完全食唔岀有腐乳味❌
怕食腐乳既朋友 都可以一試
加埋温泉蛋🥚一齊食
整體都幾濃郁 幾多汁👍🏼
——————————————————
🍴日式大板燒風味煙三文魚薄餅($128)
日式大阪燒風味煙三文魚薄餅

另外佢都落咗小小芥末醬 因為都食到少少攻鼻
芥末醬通常都用嚟解膩 咁就可以解返pizza既油膩啦
批底唔係好薄 勁脆個種 有啲咬口
——————————————————
🍴小食拼盤($138)

多人去食既話 呢個小食拼盤真係必叫‼️
咁多樣 比較normal少少係八爪魚丸
始終唔同平時食小丸子 所以驚喜不大
但整體都十分推薦大家叫呢個📣
——————————————————-
🍴芝麻開門($68)
芝麻開門

其實既黑芝麻Latte 不過呢款就只可叫凍🧊
飲落好重芝麻味👍🏼啱晒我呢個芝麻控
而且都幾大杯下 值得一試😉
流心蛋腐乳卡邦尼意大利粉
日式大阪燒風味煙三文魚薄餅
芝麻開門
2022-09-19 447 浏览
經歷過之前嘅等位體驗 都係要等好耐位今次我就用攞飛app 提前禁定飛攞位🤫間吾中留意下啲座位變動咁就可以更加善用時間🤣俄式牛仔柳意大利粉因為上次食過覺得好好食😋所以今次都照叫左佢🐮同上次一樣 都係牛仔柳嘅牛味好濃😛配埋忌廉 撈落啲意粉到 真係一流🥰蒜香墨魚汁小八爪魚三文魚子意大利粉🍝每條意粉都黏到墨魚汁🦑 味道吾錯☺️八爪魚好彈牙🐙 三文魚子都好新鮮😜成碟意粉都係圍繞住海鮮🤩總括而言 牧羊少年係一間食物質素有保證嘅餐廳 吾洗驚會中伏🤣
經歷過之前嘅等位體驗 都係要等好耐位

成碟意粉都係圍繞住海鮮🤩
2022-06-22
  • 俄式牛仔柳意大利粉
2022-09-18 202 浏览
今次係第2次黎食牧羊少年🐏發現如果吾早啲攞位 就咁walk-in嘅話就算係平日晏晝 都係要等一段時間🫠上次排左2個鐘 今次就排左一個鐘🥹厚切芝士雞扒蕃茄沙律菜漢堡包·酸忌廉蕃薯條雞排好大塊🤣 飛晒出個漢堡包嘅邊位🍔所以要用竹籤穿實佢 先令佢固定到個位😛雞排煎得好香脆 配埋芝士 蕃茄沙律菜🥗食落就吾會好漏 而且同漢堡包好夾😋蕃薯條🍠就算吾點酸忌廉都好甜好好食🤤俄式牛仔柳意大利粉🍝牛仔柳好濃牛肉味🥰而且幾淋身 好易咬開吾會靭🤣配埋個忌廉 撈埋一齊食更加好味🥰
今次係第2次黎食牧羊少年🐏

而且幾淋身 好易咬開吾會靭🤣
配埋個忌廉 撈埋一齊食更加好味🥰
2022-04-15
2022-09-16 806 浏览
牧羊少年是香港第一間以旅遊為主題的咖啡店,坐底嘆杯咖啡覺得有d悶?呢度有借書閱讀嘎,更有意思的可以寄明信片‼️不妨寄一張俾5年後的自己。老闆是相當鍾意去旅行,又何見解? 因為店名就可以話俾你知。想要探索更多?倒不如親身黎體驗一番。 朋友仔話,好想食牧羊少年,不過每次黎都要排隊,排好耐添!❗️‼️ ⚠️今日就話俾你知,點樣可以唔洗排隊都可以食到牧羊少年!我今次同朋友黎食,我係上網book位嘎,可以上翻牧羊少年的網站,進行預約。🔆牧羊只提供晚市17:30後的訂位嘎,1730前就只可以walk-in🔆如即日定座位就要當日16:00前進行啦。 🐟的體驗⭐️小食拼盤 —— 本身就奔著蕃薯條去,點知距竟然無,變左普通薯條。⚡️成為我呢餐飯的遺憾,好多款小食,本人覺得辣腸係比較特出嘎。⭐️香草青醬雞肉蘆筍義大利粉 —— 食落好Flash 的感覺,加上呢個香草青醬真係好夾啊,食到入面起碼有兩種菇或以上吧,就係意粉對我黎講有小小硬左,咬到我有d攰🤣⭐️千島海鮮薄餅 ——濃濃的千島醬瞬間覆蓋我整個口腔,總有原隻蝦,蟹柳,墨魚仔的海鮮,最鍾意都係呢個pizza 係脆底,因為本人真鍾意呢種pizza底
🔆如即日定座位就要當日16:00前進行啦。

🐟的體驗
⭐️千島海鮮薄餅 ——濃濃的千島醬瞬間覆蓋我整個口腔,總有原隻蝦,蟹柳,墨魚仔的海鮮,最鍾意都係呢個pizza 係脆底,因為本人真鍾意呢種pizza底☺️☺️
⭐️抹茶可可朱古力 —— 我朋友覺得第一啖確實好飲,不過食到中間就會覺得呢杯野有d膩啦。
⭐️日本煎米茶 —— 我覺得呢陪茶係缺一不可

整體黎講都係非常滿意,不過帶有小小遺憾,人生就係因為就有遺憾,所以先會再想去彌補今次的遺憾。希望下次可以彌補到啦~~
  • 千島海鮮薄餅
2022-09-15 271 浏览
呢間餐廳我有佢喺葵青劇院嘅畤候巳經開始食算係文青 cafe既啟蒙印象中好好食今日諗住再試呢幾年越開越多分店既 就幾失望肉碎蝦肉炒意粉標明係辣嘅上到來色水係ok 但係食落冇味係連小小辣味都冇啲蝦肉細細件 都係𣲙鮮味多反而個藍莓乳酪正正常常係失望既
呢間餐廳我有佢喺葵青劇院嘅畤候巳經開始食

啲蝦肉細細件 都係𣲙鮮味多

反而個藍莓乳酪正正常常

係失望既
2022-09-14 207 浏览
高質!!!色香味俱全☺️一上枱就令人食指大動份量又足夠很少遇到連飲品味道都好好的西餐很多西餐廳都把重心放在食物卻忽略飲品飲品輪為茶餐廳貨色真的會很失望連飲品都大推!
高質!!!

飲品輪為茶餐廳貨色
真的會很失望

連飲品都大推!
2022-08-14 823 浏览
呢間牧場少年咖啡館尖沙咀分店就食得多屯門呢間就第一次嚟食我哋6大1小17:36攞飛好彩我哋都未人齊就去咗行街竟然19:30都仲未有位可能見我哋行開咗又未有大枱所以冇嗌過飛否則…等兩個鐘太誇張喇7點同我哋講轉頭有個頭轉咗我半個鐘由於我哋未人齊所以都唔急否則真係x出聲我哋四個人先叫咗個小食拼盤除咗辣嗰隻腸仔之外我全部都覺得好食香草青醬雞肉蘆筍意大利粉食落有種好Flash嘅感覺色香味俱全意粉嘅軟硬度適中蒜香墨魚汁小八爪魚三文魚子意大利粉呢兩個意粉都喺尖沙咀食過仲係keep到個水準好好味點都會有80分千島香芒牛油果雞肉薄餅餅底唔會太硬個汁我覺得好味雖然唔係太特出但整體嚟講都好食香蕉朱古力窩夫呢啲比較軟嘅窩夫我都係一般味道可以但唔太出色成餐我都好滿意但如果要等兩個鐘其實都唔洗食佢
呢間牧場少年咖啡館

但如果要等兩個鐘
其實都唔洗食佢

• 小食拼盤
2022-08-03 624 浏览
平日下晝嚟咗呢到食佢嘅lunch set。個人覺得呢到好舒服,食物都唔錯,整體嚟講cp值好高。呢間餐廳係同朋友想坐耐啲/自己一個想轉換下環境嘅一個好選擇☺️今日叫咗英式前日早餐 ($118)平時唔鍾意食all day breakfast,因為感覺好油膩。但呢個唔會,除咗腸仔比較油膩之外,其他食物都唔會太油。呢個仲有greek yogurt同三文魚👍🏻👍🏻係我嘅至愛😝無論味道定份量都對得住個價錢~~而且午餐仲包埋餐湯同嘢飲,真係幾抵😝

今日叫咗英式前日早餐 ($118)

而且午餐仲包埋餐湯同嘢飲,真係幾抵😝
2022-07-13 922 浏览
今次來吃午餐。餐廳環境好舒服,可以望住窗邊綠油油的樹木吃一個午餐。首先要稱讚一下,門口帶位的服務員姐姐。我們二人等候入座,服務員姐姐同我講,安排窗口卡位給我們,先跳過我的等候號碼,給另一位客人入座先,接着清潔好枱,就安排了窗口卡位給我們。她態度好好,又好細心。有時候去餐廳,食物質素是很重要的,但服務員的服務態度也很重要。今日用餐感受100分。服務員細心安排座位,食物質素也很好。1.素食VegetarianBrunch$1182.BBQ醬手斯豬肉菠蘿漢堡包配蜜糖芥末蕃薯條$883.芝士蛋糕+$384.冰果茶5.美式咖啡首先講下個Brunch,超級豐富,炒蛋好滑,希臘乳酪好fresh,炸蕃薯條吃不停口,好食。豬肉漢堡包,賣相好靚,豬肉配搭BBQ醬,味道突出,好食。加$38要了一件芝士蛋糕,蛋糕不會太甜,芝士味道剛剛好。好食。下一次要試下拉花咖啡和意粉先。下次見啦😃
首先要稱讚一下,門口帶位的服務員姐姐。
今日用餐感受100分。服務員細心安排座位,食物質素也很好。
1.素食VegetarianBrunch$118
2.BBQ醬手斯豬肉菠蘿漢堡包配蜜糖芥末蕃薯條$88
3.芝士蛋糕+$38
4.冰果茶
5.美式咖啡
豬肉漢堡包,賣相好靚,豬肉配搭BBQ醬,味道突出,好食。
下一次要試下拉花咖啡和意粉先。
下次見啦😃

Vegetarian Brunch
Vegetarian Brunch
  • 素食早午餐
2022-06-26 1040 浏览
老公完成重要工作,請佢食餐好嘅慰勞下佢😆。佢個人最冇意見,所以都係我話事,揀咗呢間鍾意佢環境舒服,有落地玻璃坐窗口位好休閒好chill ,心情放鬆吓。我揀咗牛油果雞胸肉芒果沙律🥗,老公就叫咗牛仔柳意粉。牛油果🥑控的我非常滿意呢個配搭,好清新健康,沙律菜好新鮮😊。牛柳意粉份量唔多,細食就夠,牛柳細嫩加上黑椒汁好入味,是不錯的選擇。最後,我哋叫咗芝士蛋糕🍰,兩杯飲品,大滿足。順帶一提,睇返相原來上年九月我哋都嚟過呢間餐廳,食同樣嘅食物😂😂。舊地重遊,口味冇變,食物質素都保持👍🏼。

最後,我哋叫咗芝士蛋糕🍰,兩杯飲品,大滿足。

午夜+藍莓乳酪
牛油果芒果沙律
紐約芝士蛋糕
午夜+藍莓乳酪
牛油果芒果沙律
紐約芝士蛋糕
2022-06-21 620 浏览
由於疫情關係唔太敢堂食,於是,外賣久違嘅餐廳,牧羊少年,當日透過openrice 落單,方便兼且有額外折扣。😊😊😊而我叫左一個set lunch,一個沙律,另加一個小食。俄式牛仔柳意大利粉 配 凍水果茶 - $102先講講俄式牛仔柳意大利粉, d牛仔柳煮到啱啱好,唔會過熟,又唔會生,食落去唔會有渣,同時好易咬開兩邊,值得一讚另外,凍水果茶,唔會太甜,飲完仲可以食埋個舊橙同西柚牛油果香芒烤雞沙律 配 胡麻醬 - $94D雞烤得幾好,食落去唔會硬梆梆,d菜都幾新鮮蜜糖芥末蕃薯條 - $54呢個小食係最值得一讚,本身已經有甜味嘅蕃薯條,唔點任何醬都好好食,再配埋呢個蜜糖芥末醬,簡單絕配。

冰水果茶

俄式牛仔柳意大利粉 配 凍水果茶 - $102

另外,凍水果茶,唔會太甜,飲完仲可以食埋個舊橙同西柚

牛油果香芒烤雞沙律 配 胡麻醬

牛油果香芒烤雞沙律 配 胡麻醬 - $94
D雞烤得幾好,食落去唔會硬梆梆,d菜都幾新鮮

蜜糖芥末蕃薯條

蜜糖芥末蕃薯條 - $54

2022-06-18
10 分钟 (外卖自取)
冰水果茶
牛油果香芒烤雞沙律 配 胡麻醬
蜜糖芥末蕃薯條
臨急臨忙喺屯市想揾間餐廳食Lunch🍴拎完飛要等20張本身好想放棄😌點知後來好快到我地😆👍🏻今次係第二次來食,餐廳環境好舒服😌坐喺角落頭靜靜地都幾好👍🏻由於太肚餓,我哋三個女仔叫左三份餐同一個拼盤,食完真係起飽🤭好滿足!好好味😋👇🏻🍹特調鳳梨,好酸不過都好飲👍🏻+ 藍莓乳酪都係酸酸地好解膩😋👇🏻☕️後面嗰杯 冰伯爵茶咖啡 好飲喎😳👍🏻🍝蒜香墨魚汁小八爪魚三文魚子意大利粉🐙一上枱已經比我地清光,好好食呀👍🏻😍應該要一人一碟😆👇🏻厚切芝士豬扒蕃茄沙律菜漢堡包🍔併蜜糖芥茉蕃薯條🍠🍟蕃薯條一上枱熱辣辣好正!好脆!好甜!塊豬扒都好嫩👍🏻👇🏻俄式牛仔柳意大利粉🍝睇落好似冇乜特別,但係一上枱又係極速清光👍🏻😋👇🏻最後叫多份小食拼盤,點知來到原來係咁大份😆入面有八爪魚丸,蕃薯條,春卷,黑松露豬肉腸,煙辣腸,雞翼。八爪魚丸好好食😋最後食唔曬要打包🤭😆以上整體感覺好好,好滿足,食物好好味😋下次再去👍🏻
臨急臨忙喺屯市想揾間餐廳食Lunch🍴
拎完飛要等20張本身好想放棄😌
點知後來好快到我地😆👍🏻

今次係第二次來食,餐廳環境好舒服😌
坐喺角落頭靜靜地都幾好👍🏻

特調鳳梨

👇🏻☕️後面嗰杯 冰伯爵茶咖啡 好飲喎😳👍🏻

👇🏻俄式牛仔柳意大利粉🍝
睇落好似冇乜特別,但係一上枱又係極速清光👍🏻😋

以上整體感覺好好,好滿足,食物好好味😋下次再去👍🏻
2022-06-18
特調鳳梨
2022-06-07 445 浏览
🔹️🔹️▫️▪️願你出走半生 歸來仍是少年▪️▫️🔹️🔹️店內的餐單以書本作設計,牆身設有書櫃放滿不同種類的書籍📖。柔和燈光打造溫馨的情調🕯,營造浪漫的氣氛。坐位與坐位之間有舒服的距離,沒有壓迫感,可以休閒地與朋友盡情暢談心事🔹️黃金鹹蛋忌廉鳳尾蝦意大利粉忌廉醬汁非常濃厚,配上鹹蛋黃碎,帶有特殊的沙質,吃下去有種幸福的感覺,要一口接一口吃,當吃起來有點膩的時候,有些切粒的瓜粒及大蝦伴隨在碟內,質感爽口彈牙,口感不錯。🔹️冬陰功海鮮薄餅薄身餅皮,好鬆脆,配上很豐富的海鮮做配料,有墨魚仔,蟹柳,大蝦看起來滿滿都是配料及芝士,每一啖都吃到芝士海鮮☺️,好有滿足感忘記了,它是冬陰功口味的薄餅,冬陰功味不是太出眾,有點偏酸,但這fushion菜也不錯👍🔹️冰水果茶🔹️蜜桃奶酪
🔹️🔹️▫️▪️願你出走半生 歸來仍是少年▪️▫️🔹️🔹️

🔹️黃金鹹蛋忌廉鳳尾蝦意大利粉