2023-06-21 636 浏览
第二次光顧牛角次男坊了。因為這裏的丼實在好味,賣相亦佳。今次我聽再吃牛角次男坊丼(草飼牛腹腩配紫菜),丼飯使用草飼牛腹腩,搭配紫菜,牛腹腩充滿油脂,搭配上清爽的紫菜,味道平衡。我們還加配了魔法溏心蛋,魔法溏心蛋煮得入味,蛋黃緩緩流出來,增添了不少口感和味道。另外,我們點了炸忌廉蟹肉薯餅。薯仔內佈滿了蟹肉和忌廉,咬落去非常Juicy。我們都十分喜歡蟹肉和薯仔,這個炸薯餅的口感非常酥脆,蟹肉和忌廉的配搭恰到好處。我們另外點了豚肉丼。豬肉和米飯非常配合。豬肉經過特別醃製,增添了不少口感。米飯也很香甜。是一碗會令人encore的飯。下次再到東涌,可能我又會再來吃這個丼飯。
第二次光顧牛角次男坊了。因為這裏的丼實在好味,賣相亦佳。
下次再到東涌,可能我又會再來吃這個丼飯。
2023-05-24 553 浏览
牛皮腱香辣丼 $89個色水同圖爭少少 飯底冇乜汁 到後期有d乾肉又唔算多 有少少難送飯肉質不過不失 普通牛角水平香辣只係辣炸蒜同洋蔥 鹽燒牛舌丼 $77比較dry嘅set 更加冇乜汁牛舌未到好好食 尚算合格總括嚟講性價比都麻麻地
牛皮腱香辣丼 $89

比較dry嘅set 更加冇乜汁
牛舌未到好好食 尚算合格

總括嚟講性價比都麻麻地

2023-04-15 640 浏览
牛角次男坊丼🐮🍚放假飛車去咗東薈城行街,經過見到牛角次男坊唔使排隊,諗都唔洗諗就梗係衝入去食啦,喺門口已經聞到好香嘅BBQ燒肉味🤤完全滿足到我呢個燒肉控😂試左佢地店內最澎湃嘅牛角次男坊丼,牛腹腩嘅份量都算多,真係成座山咁,就咁睇都有10塊大大片嘅牛腹腩,每一塊都精心燒過,當中嘅油香令口感好豐富,脆脆地甜甜地咁,唔會燒到好乾柴,一片燒肉再加一口飯,口感啱啱好,飯底係用日本嘅越光米,粒粒都好飽滿,成件事唔會太邪惡,食完滿口燒肉嘅香味,令人回味🥰牛角次男坊#天天飲食#天天飲食_東涌評分:8/10 #牛角次男坊 #日式燒肉#hkig#和牛#燒肉#beef#japanesebbq #hkfoodblogger#iloveeating #foodblogger#相機食先#手機食先 #一路食一路post#instafood #hkfoodies#foodphotography  #燒肉控#日本和牛#hkiger#偽食評家
牛角次男坊丼🐮🍚

牛角次男坊
#天天飲食
#天天飲食_東涌
評分:8/10

2023-03-30 513 浏览
餐廳以自行落QR CODE落單方式 店員服務基本上係零今次叫咗草飼牛腹腩定食牛嘅份量比較小(飯嘅份量就好多) 相對上牛只有薄薄幾片鋪係飯面牛味唔算太突出 因為本身落咗好多燒汁係面 蓋過曬味道如果以普通快餐程度嘅質素都尚算可以
餐廳以自行落QR CODE落單方式 店員服務基本上係零

今次叫咗草飼牛腹腩定食
牛味唔算太突出 因為本身落咗好多燒汁係面 蓋過曬味道
如果以普通快餐程度嘅質素都尚算可以
2023-03-25 414 浏览
冇食過牛角,因為次次都要排隊。知道呢間係佢的姐妹店,見又冇咩人就入左去。流程上,佢似日式快餐店,先揾位,再去門口counter 買餐,店員再攞俾你。我個人就唔鐘意去呢啲餐廳,因為食得好有壓力😅 好似成日都有人趕你走咁。食物質素,正常發揮,肉都可以,份量我覺得男仔未必夠。次男方丼定食 ($88)份量唔多 肉薄薄地有肉汁我覺得如果冇食過牛角既話可以黎試下。佢係正常味道,賣相幾靚既,只係價錢貴左啲。如果平返啲啲會合理返成件事。
冇食過牛角,因為次次都要排隊。
知道呢間係佢的姐妹店,見又冇咩人就入左去。

食物質素,正常發揮,肉都可以,份量我覺得男仔未必夠。

次男方丼定食 ($88)
份量唔多
肉薄薄地
有肉汁

我覺得如果冇食過牛角既話可以黎試下。
2023-02-27
2023-02-06 639 浏览
賣相幾好睇,不過鴨肝冇味成份脆片咁,另外炸蝦成份蝦滑粉多過蝦,份量少,芽菜多過飯服務基本上係零,隔籬枱有老人家唔識用電話qr落單,要員工手寫單佢冇耐性態度差,員工落落下單行開一二邊結論係冇下次

結論係冇下次
2023-02-06
2023-02-06 484 浏览
影完日落搵野食,在openrice看到這間評語不錯就試. 雖然有人龍但看不算太多就排排看.看到大多數人都食井飯,有少部分人吃石燒,就想不如兩樣都試.豚肉厚得嚟多汁惹味,口感豐富,飯和肉都多,比例剛剛好,肉夠送飯,而且又有蛋汁加燒汁,很抵食.石燒定食相對井定食略為遜色,肉質感覺上井食比較好,而且相對抵食,這可能也是比較多人吃井定食的原因.如果有機會我會首選這間.

看到大多數人都食井飯,有少部分人吃石燒,就想不如兩樣都試.

豚肉井

石燒牛

如果有機會我會首選這間.
2021-10-16
豚肉井
石燒牛
2023-01-26 396 浏览
因為露營不停食嘢,出咗東涌之後男朋友好肚餓,但係我怕腸胃唔好,所以揀咗依間中庸之選😆 (同埋3點度度都冇位)我揀咗燒池魚定食因為魚會少啲負擔。外面香脆,裏面juicy👍🏻 麵豉湯同埋紫菜飯簡單好味,再加咗溫野菜,初頭漏咗所以冇影,but not a big deal! 男朋友叫咗醬燒安格斯牛板鍵肉蔬菜丼。都係加埋溫野菜同埋糖心醬油蛋。所有菜式都好滿意,等位同埋等上菜時間唔耐。而且佢哋見到我哋露營背囊好大,俾我哋坐四人枱放行李。亦提供好多種不同支付方式。價錢合理,分量都不錯啦👌🏻推介♥️🥰

亦提供好多種不同支付方式。
價錢合理,分量都不錯啦👌🏻

推介♥️🥰
  • 燒池魚定食
  • 醬燒安格斯牛板鍵肉野菜丼
食物味道係正常設QR其實係方便員工係上班果陣做少好多野?員工吹水其實問題唔太,我都冇期望過會有咩服務但係用QR code落單明明有比人選擇多汁,少汁,走芽菜,走葱!落左2個飯都有入走芽菜,走葱,多汁個飯離到完全冇走過芽菜同葱,又少汁,以為自己QR code係米冇按到,Double confirm QR code明明有按到,但係個芽菜重多過飯咁點解QR code入面要比客人選擇但係完全唔按客人選擇而去做呢碗飯本身唔鐘意食芽菜同葱,你落咁多又要我夾開,又浪費食物如果做唔到就唔好比客人選擇啦!!按左多汁,又唔夠汁啲員工淨係企係出餐位吹水,叫佢又聽唔到,要行埋出去問佢,佢同我講係後面角落位,原來佢叫我自己行去羅,真係感覺一D都唔良好
食物味道係正常
設QR其實係方便員工係上班果陣做少好多野?
員工吹水其實問題唔太,我都冇期望過會有咩服務
落左2個飯都有入走芽菜,走葱,多汁
Double confirm QR code明明有按到,
但係個芽菜重多過飯

本身唔鐘意食芽菜同葱,你落咁多又要我夾開,又浪費食物

如果做唔到就唔好比客人選擇啦!!
按左多汁,又唔夠汁
2023-01-05 405 浏览
今日同男朋友嚟咗東涌,發現嘢食都幾多選擇,只不過都多人等位,行到攰之下揀咗一間相對唔使等咁耐~等咗大約15分鐘就有得入去,座位偏向少少窄~呢度嘅丼飯都係以燒肉為主,想食嘅小食賣晒~就只好叫兩碗飯啦😩我叫咗呢個牛角次男坊丼 (草飼牛腹腩) ($89)😋呢個丼飯標榜有16 cm高,嚟到的確覺得佢超足料😆我諗起碼有十塊牛肉,而且配以甜甜地嘅燒肉汁,一啲都唔覺得漏,反而仲覺得佢好有油香😆滿足晒食肉獸👍🏻男朋友叫咗豚肉丼 (西班牙豚梅肉) ($79)😉睇落呢個飯份量少啲,但肉都有好多~男朋友都話相當好食,外表燒得好香,肉質一啲都唔韌😋雖然簡簡單單兩碗飯,但食完都覺得好滿足同好飽😋

牛角次男坊丼 (草飼牛腹腩)

豚肉丼 (西班牙豚梅肉)

雖然簡簡單單兩碗飯,但食完都覺得好滿足同好飽😋
2022-12-25
牛角次男坊丼 (草飼牛腹腩)
豚肉丼 (西班牙豚梅肉)
2022-12-20 309 浏览
呢間係我番工食堂,因為佢啲牛丼真係好正,不過我就嫌份量少左啲,咁相對上價錢就偏貴,但都唔會影響佢個味道,即使係貴但都會想俾錢去食😂😂如果有員工證有優惠,唔好蝕抵呀
如果有員工證有優惠,唔好蝕抵呀
2022-12-14 271 浏览
行左一半商場真係好攰又餓點了飯真心大碗又足料食完好飽好滿足🙊個豚肉啖啖肉好juicy油香滿滿而且可能因為人唔多所以d野上得好快忘記左走葱雖然香d 不過要挑返出嚟都要d 時間😂
行左一半商場真係好攰又餓

而且可能因為人唔多
所以d野上得好快
忘記左走葱
雖然香d 不過要挑返出嚟都要d 時間😂
【牛角旗下日式丼飯店🇯🇵】《牛角次男坊》▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️牛角除咗烤肉或者buffet之外其實都仲有丼飯嘅選擇😋😳雖然舖頭唔多,但係食物嘅質素非常高質😍鵝肝牛角次男坊丼 ($142)油脂滿滿嘅鵝肝同肉搭配埋加咗烤肉汁嘅牛角飯😎真係令人難以抗拒😍如果去牛角次男坊一定係必點嘅選擇🤪燒安格斯牛板腱肉丼($109)牛肉頗有咬口,口感不俗,不過相對上肉汁就冇咁突出😳肉量比例嘅充足~係cp值幾唔錯嘅一個丼飯😎亂刀燒牛舌($28)燒過嘅薄牛舌作為小食對牛線控嘅小編嚟講非常滿足😍 不過份量上就稍嫌不足🥹▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️不設加一收費😍▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️今次幫襯📍東涌東薈城名店倉7樓706號舖📍荃灣廣場112B-113號舖📍淘大商場1期地下G143-162號舖
【牛角旗下日式丼飯店🇯🇵】
《牛角次男坊》
牛角除咗烤肉或者buffet之外其實都仲有丼飯嘅選擇😋😳
雖然舖頭唔多,但係食物嘅質素非常高質😍

鵝肝牛角次男坊丼 ($142)

燒安格斯牛板腱肉丼($109)
牛肉頗有咬口,口感不俗,不過相對上肉汁就冇咁突出😳
肉量比例嘅充足~係cp值幾唔錯嘅一個丼飯😎

亂刀燒牛舌($28)

不設加一收費😍

今次幫襯📍東涌東薈城名店倉7樓706號舖
📍荃灣廣場112B-113號舖
📍淘大商場1期地下G143-162號舖
2022-11-22
2022-11-25 364 浏览
去完大澳玩, 回程決定去個東涌outlet逛逛街, 逛完有點餓, 發玩原來牛角燒肉有丼飯的分店看見有2人前$235, 2話不說就order這個套餐前菜我選擇了魔法溏心蛋,因為加了不少醬汁,感覺偏鹹,應該溫泉蛋比較好燒肉丼一個選了次男坊丼(+$10),用上了草飼牛腹腩,份量不少上枱時像一坐燒肉山,非常震撼,牛腹腩下面有很多芽菜,牛腹腩燒得很香口,美中不足是點餐時選了多汁但仍然是無汁,再問店員原來要自己出去拿醬汁,有點無奈切切!鹽燒牛舌丼(+$10)牛舌夠厚煮得半熟但有點乾身,牛舌味不夠香,比較一般般炸物-唐揚雞肉-唐揚正常 有一兩塊比較多粉甜品是2粒蜜桃味啫喱,太過甜非常一般般

看見有2人前$235, 2話不說就order這個套餐

甜品是2粒蜜桃味啫喱,太過甜非常一般般
次男坊丼
  • 牛角次男坊丼
2022-11-12 267 浏览
同男朋友兩個星期六放假去東涌行outlet行之前食個late lunch~ 週末無下午茶特價見平日下午茶$40-$50,會更抵食!🐷豚肉丼(西班牙豚梅肉)$79配溫泉蛋同香蔥肉嘅份量幾多,但燒汁個人口味覺得有少少咸🐮牛角次男坊丼(草飼牛腹腩)$89大量蔥同紫菜,加上份量多嘅牛肉堆到約16cm高,牛肉質素比豬豚肉好,肥瘦較均勻男朋友平時比我重口味,就覺得適中唔會過咸加$10可升級為定食,有1罐汽水同麵豉湯
同男朋友兩個星期六放假去東涌行outlet
行之前食個late lunch~ 週末無下午茶特價
見平日下午茶$40-$50,會更抵食!

🐷豚肉丼(西班牙豚梅肉)$79
配溫泉蛋同香蔥
肉嘅份量幾多,但燒汁個人口味覺得有少少咸

🐮牛角次男坊丼(草飼牛腹腩)$89
男朋友平時比我重口味,就覺得適中唔會過咸

加$10可升級為定食,有1罐汽水同麵豉湯
2022-10-15