2018-12-24 1193 浏览
聽講推出了最新湯底, 本來因為D牛又靚價錢又唔算貴, 我早已成為了牛涮鍋粉絲.所以一有新湯底就去試試佢先, 原來佢地推出左兩款充滿越南風情既期間限定湯底, 分別有越南鮮味牛湯及海鮮酸辣湯.我就牛魔王黎, 梗係要嗌越南鮮味牛湯啦~一上台嘩左出黎, 未落野已經勁足料啦, 湯鍋小小但已經塞到Full哂咁濟..有4粒牛丸, 4塊厚切扎肉, 幾舊蘿白, 芋絲, 小津白,芫荽, 少少辣椒, 加埋好濃烈既牛肉湯底!!真係好想即刻放牛肉片同河粉落去食啊HAHAHA試食左, 牛丸都好彈牙既, 扎肉真係一舨, 蘿白都唔夠甜, 但勝在一齊滾落去做湯底就真係唔錯.落埋平時好鐘意既雞肉, 豚肉, 其實都唔會唔match, 幾有新鮮感架~下次如果再有呢款湯底都一定會再encore*3*

我就牛魔王黎, 梗係要嗌越南鮮味牛湯啦~

真係好想即刻放牛肉片同河粉落去食啊HAHAHA

下次如果再有呢款湯底都一定會再encore*3*
2018-12-20 2093 浏览
老公係牛涮涮既忠實FANS。所以今晚天氣涼涼地又去打邊爐啦~而多數我地都係簡$168果個餐。湯底方面, 我地選擇左: (新口味)黑蒜油豬骨湯(一D都唔油膩之餘又真係做得好香口) + 一定要叫既昆布湯(真係好好食, 蘿白又好菜又好,擺落呢個湯底,入味又甜)不得不讚係呢到店員工作速度快,追加肉類,可以好快上到檯,至於蔬果類,大家就可以自便出去自己夾,食幾多夾幾多咪做大晒鬼種類選擇多而且新鮮衛生,令人好有信心整體感覺: 每一次黎都總有新驚喜,隨著不同季節同時間,湯底既種類都有5-6款選擇,有好多時都係D比較特別既味道,就好似今次咁,加添左四款新口味, 而我地就試左黑蒜油豬骨湯。然而佢既味道係調較得好好, 每次有咩新味都係真係你期待既果種味道。老公話覺得呢間公司好有誠意,每次去都覺得有進步(佢真係忠粉黎XD)定期有唔同既湯底選擇,有新既配料,自助區多人食既就會留小人食既就會轉新既款式
老公係牛涮涮既忠實FANS

種類選擇多而且新鮮衛生,令人好有信心

2018-12-19
2018-12-16 791 浏览
今日由於天氣凍嘅關係,所以決定今晚要去打邊爐,咁啱今日又係星期日,我決定早啲落去食飯。因為可以唔駛等咁耐。由於我哋六點鐘落到去拎位嘅關係,咁我哋只係等左兩張枱就可以食啦,入坐之前佢哋會問我揀邊個餐食,到最後我哋選擇左匯豐信用卡個優惠,其實都幾抵食兩個人埋單加埋飲飲日本啤酒都係六百幾蚊。而且我都幾鍾意佢哋出任食嘅自助吧,因為我試過去其他分店,食過佢哋嘅款式冇呢度咁多。同埋追加嘢食既上菜速度都比較快。雖然晚市比較忙但係員工嘅效率都快。所以我都比較喜歡呢間分店。
  • 肥牛
2018-12-15 665 浏览
下午去食,大約12點9入座,然後等15分鐘所有食物到齊都未有湯鍋上,問服務員,話需要湯鍋等15分鐘,但我套餐只係60分鐘食用時間,已經用15分鐘等你湯鍋,然後再用15分鐘等你出鍋,再用5.10分鐘等湯滾?有冇呃錢到咁,最後發現係廚房鍋已出,只係服務員冇去拎!鍋湯一直放係出面枱!究竟係有心咁做定冇心?咁樣呃時間?
2018-11-28 729 浏览
我一直對 Mou Mou Club 既印象都唔錯,有朋友約去打個靚邊爐,住附近既我點會唔比面。去到點左一個蕃茄一個豬骨湯底,跟住就開餐了。最鍾意食既就係佢地既芝士丸,仲有烏冬,當然肥牛同豚肉都係鐵膽啦,果既我地幾個食到人地關門先走,可惜既係未食夠甜品啊,一於下去去過XD

2018-10-23 1109 浏览
睇完電影 已經好多食店都last order左唯有行去淘大揾食基於我上一餐係早上10am而睇戲又無食野要食返夠我地去左食最貴果個一餐抵兩餐肉未到 夾定d菜 要well prepare仲有好多調味醬 沙律 甜品 可以立即食唔洗等呢個海鮮拼盤 係可以refill的我個人like. 魷魚仔 細細隻易入口至於d 丸 我就like. 呢個粟米丸入面好粟米湯味 正當然唔少得肉la呢個羊肉 有 d So一碟就足夠至於肉俾咁貴 都ok有水準 唔會話鞋r肉質都ok
睇完電影 已經好多食店都last order左

有水準 唔會話鞋r
肉質都ok

• 肥牛
2018-10-05 1012 浏览
昨日晚上七點半去左開開心心同女朋友去淘大分店打邊爐 首先我用貴公司既apps拎飛 當號碼到我既時候我就去左分店門口 發現門口顯示器根本無開 根本唔會知道自己排到咩號碼 但由於我用apps關係所以我知道到自己咁我見門口無人招呼我 我就直接入左去 發現入面唔算多日 起碼有一半位置都係空 我叫d staff完全無人理 正當我以為係自己鍾意坐邊就坐邊既時候 一坐低就有個staff話兩位呢邊 我唔坐低都無人打算理我 第一句同我講既就係入坐開始計時 我連餐牌都未睇就叫我落單當我落完單既時候咁岩隔離枱客都好燥底 佢地直頭話用哂d qoupon就以後都唔再幫襯 初初心諗洗唔洗咁燥 人地都係打份工 當我經過昨日既體驗之後我相信我都唔會再幫襯貴公司曾經都有食過牛涮鍋 以前你地係要舉手嗌落單幾多碟牛 然後飲品其他野食出去拎 昨日見到多左部機都覺得有進步 好似真係方便左一開始落單落兩碟牛既時候 佢地就比左一碟我 唔緊要 食住先 之後再落單 跟住我完全唔明白點解牛黎左 頭盤係會遲過我落單既牛黎都算 個湯都可以仲未黎 成枱野食然後湯仲未黎 根本本末倒置我繼續都係落單落兩碟牛 是關昨晚都幾肚餓想食多d野 但唔明佢點
昨日晚上七點半去左開開心心同女朋友去淘大分店打邊爐

都算 個湯都可以仲未黎 成枱野食然後湯仲未黎 根本本末倒置

我繼續都係落單落兩碟牛 是關昨晚都幾肚餓想食多d野 但唔明佢點解不斷比一碟我 我唔知佢係唔係因為覺得兩個人食唔到咁多所以唔比我 由於隔離枱客都有咁既情況所以佢地都有問到分店既員工 員工聲稱係兩碟放埋一碟度 但分量同你落一碟係一樣 想點

食野呢part我都算 我本身個人比較理性 果陣時覺得無乜野所以我無點出聲 最多都係落多幾次單

到最後打算埋單走既時候我就禁部機既埋單制諗住埋單 禁左一次之後等左五分鐘 之後女朋友去左拎雪糕食食完都未見有人過黎埋單
大概十至十五分鐘左右 中途我有再禁多一次埋單 點知都係無人黎 我就懷疑個制其實係唔係壞左 如是者我不斷禁埋單 依然都係無人黎 最後忍唔住舉手叫左個員工過黎幫手埋單 終於有個人肯幫我

到佢拎左張單比我佢拎錯左單 佢拎張402號枱既單比我 但我係302號枱 好彩我有睇清楚如果唔係我就會比錯價錢 我張單302號枱$400蚊左右 而402號枱係$800蚊左右 差d就比多左成陪既錢 果陣我都無乜野 我淨係同佢講你拎錯左張單 我地係302唔係402
跟住佢就走左去幫我埋單 我比左張信用卡佢

然後正當我等緊佢埋單既時候 有個員工過左黎 我以為佢係幫我埋完單比番張卡我

點知佢走過黎同我講左句
「你禁完未呢?你禁一次我就要滑走一次」

我當堂呆左 仲以為係比番張卡我 我話我未禁完係因為你仲未有人黎幫我埋單
佢同我講
「頭先唔係有人幫你埋單啦咩?」
但我想講係我舉哂手 行哂出去先有人肯幫我埋單仲要比錯單 我都未出聲
會唔會係睇完之後當睇唔到 跟住就同我肯話禁一次就要滑走一次 唔係應該見到就應該幫我埋單咩 睇到當睇唔到 我直頭以為個制壞左

我其實久唔久都會黎牛涮鍋食 以前旺角家樂坊有果陣就已經有食開 食到佢汁都有食 但今次既體驗我應該唔會再幫襯
2018-10-04
2018-08-30 1029 浏览
啱晒食肉獸, 牛同豬質素都唔錯, 仲有好多菇類菌類可以簡。佢個甜品我都encore 咗幾次。 有我monchi 勁好味,雪糕/yoghurt 機壞壞地,無得食。埋單時大家都飽到上心口。唯一不足係湯底唔夠濃 打打下d 野食無晒味。可以改善
2018-08-04 1160 浏览
差不多每星期都會光顧一次牛涮鍋,原本係我既至愛,價錢平,食品種類選擇多,而且新鮮;但這次光顧被安排坐在面壁位置,初頭都未有留意周圍,食食下抬頭一看,即嚇一大跳,原來幅牆一撻撻發哂霉,仲好近個鍋,應該係長時間受到湯底滾時濺到,真係好恐怖,呢餐真係無乜胃口,下次一定吾會再坐呢個位。
2018-07-29
2018-07-29 801 浏览
388噶價錢,288噶牛無下次。同但馬屋真心無得比。。。等噶時間唔算耐。。。等咗15分鐘就有位啦。。。地方都算比較舒適。。。食物種類都還可以。。。但牛噶性價比不太高。。相比但馬屋真的有一段距離,價錢也比但馬屋貴。。。雖然但馬屋沒有很多選擇。。如果再選擇我是不會再來這裡吃東西的。。。感覺很不值得
2018-07-29
2018-07-15 820 浏览
由於有會員的關係 都經常嚟呢間牛刷鍋嘅連鎖店去食放題。 今次就去咗荃灣街牛涮鍋試下。 見到門外都有一班人在等位, 好在 有電子飛攞咗 唔使等位 立即入得!之前都未有試過海鮮嘅放題, 大概每位300蚊左右, 價錢尚算可以!湯底方面就揀咗豬骨同壽喜鍋 呢兩個食過都算係 比較好嘅。至於醬料 係自助形式。牛肉方面係,日本極上黑毛和牛放題。 品質和食物質素都有保證,正!至於熱海鮮魷 生蠔 大蝦 扇貝 同魷魚。本人覺得個大蝦生蠔都好鮮味好好味!其他配料有菜 麵 粟米 等等。

湯底方面就揀咗豬骨同壽喜鍋 呢兩個食過都算係 比較好嘅。

至於醬料 係自助形式。

其他配料有菜 麵 粟米 等等。

2018-07-11 460 浏览
平時一提起日式火鍋,第一時間就諗起牛涮鍋!首先要讚既就係上菜速度好快,就算你食幾多轉,佢都會好快上比你。唔驚你食曬佢d牛😂而我次次都會叫既湯底就係甜豉油湯底!我覺得叫第二貴既牛已經好夠食了,性價比好高,好似叫做上等美國進口牛肉。d牛好嫩同埋好薄,好易入口,每個人起碼可以食到3-5碟牛😂一行三人,最高紀錄好似係13碟,真係好鬼滿足。食到飽之後食個雪糕就完美啦!其他個d配料都好好味,我地都會食個烏冬先走😂
平時一提起日式火鍋,第一時間就諗起牛涮鍋!

2018-07-08 378 浏览
由於同事有一張優惠券,二人同行第二位半價,四位同行就第二位和第四位半價,如此類推,所以我們就在午飯時間到這家火鍋店。我們在12點左右就到達餐廳,幸好排隊的人不算太多,但係都大概12點半左右就看見餐廳外面開始出現人龍,所以大家要食的話就要早一點黎!我們點了兩份雞肉和牛肉拼盤,兩份牛肉和豬肉拼盤,已其他菜和丸類就是像自助餐一樣到外面夾取,選擇十分多你說得出的菜基本上都有,最令我感到驚訝的是有一樣東西叫蒜芯,味道是意想不到的香甜菜味。不過要注意的是用餐時間只有1小時,所以要吃得比較快一點呢!

不過要注意的是用餐時間只有1小時,所以要吃得比較快一點呢!
2018-07-04 320 浏览
無論lunch去食定係夜晚去食都係好多人排隊,今次夜晚7點幾去到,出面都企左一堆人,我地快快脆攞完位之後就去淘大行下,睇下書。就快輪到之前既15分鐘會打電話黎問confirm,咁樣我地就知道就快到我地啦^_^我地每次都係叫美國上級進口牛肉個個套餐,再加甜醬油湯底~試過昆布湯同番茄湯都係最鍾意甜醬油湯底,我用呢個湯底完全唔洗再沾其他醬料食,我已經覺得好有味~牛肉我一個人可以食到3碟哈哈哈佢入面菜,丸,麵食都幾多下~仲有雪糕,乳酪,西餅,嘢飲~

牛肉我一個人可以食到3碟哈哈哈
佢入面菜,丸,麵食都幾多下~仲有雪糕,乳酪,西餅,嘢飲~

2018-05-21 718 浏览
窮人之選 平價一人日式火鍋超超超抵食既牛刷鍋已成為我地一年四季既假日gathering 之首選 連續食都唔怕厭去襯都會點鴛鴦湯底 實有人無辣不歡 有人滴辣不沾 我就係前者 次次都一定會叫泡菜湯底 好入味又唔會太刺激胃部 我個人覺得點30分鍾既豚肉放題最優惠基本上食到30分鐘已經好飽 唔需要太長時間 仲有半個鐘慢慢食仲要食既野 同埋甜品仲都大把時間吹水 豚肉好薄好快熟好易入口 最緊要係有我鍾意食嘅芝麻醬 去襯都會即刻仆去拎十件豚肉餃子超級超級好食 我然後會去拎沙律食同埋飲品 熱飲凍飲俱備任你點樣溝都得 放題材料豐富 各種你見得到嘅打邊爐材料 基本都有齊 味道仲要很正 近來中增設左瑤柱粒 超滋味打完邊爐 可以慢慢坐下 拎下甜品食 有泡芙蛋糕🍰cheese cake嗰啲 仲可以拎雪糕 有普通雪糕同乳酪雪糕 乳酪雪糕最吸引到我啦 仲要定期轉唔同口味添 今次係女孩子最鍾意嘅士多啤梨味 仲可以配搭好多配料了例如爽脆既nuts棉花糖燕麥片朱古力豆豆等等...一人去都唔會太奇怪 因為有一人鍋選擇 唔駛同人拼枱 好自由 ~
窮人之選 平價一人日式火鍋

我個人覺得點30分鍾既豚肉放題最優惠