餐厅: 牛奶冰室 (何文田廣場)
资讯:

2021-08-08 420 浏览
美食沙漠終於開多間新食嘢,食晏時間當然又會係大排長龍喇。二人座位相對上會快啲有得入座,唔想等嘅就提前打外賣專線嗌定先。瑞士雞翼撈公仔麵 $52配有牛乳炒滑蛋同蒜香牛油多士。多士邊焗到有啲黑,蒜味好濃同埋有一層厚厚嘅牛油,而滑蛋就比較熟。公仔麵味道好甜,感覺瑞士汁都落咗大量糖。雞翼有三隻,食到裡面嘅肉係冇乜味嘅。麻酸辣牛肉炸響鈴米線 $47湯底味道都好濃郁,麻辣味比酸味出,係愈食愈麻。響鈴好吸湯,牛肉份量正常。米線煮到有啲漲,口感都好腍,份量多到都食唔曬。蜜汁叉燒煎雙蛋飯 $58呢度嘅叉燒係厚切版,肉質有啲韌,比較難咬開。雙蛋煎到剛剛好,一拮開就會有蛋黃汁流出嚟,撈埋飯食即時冇咁乾。厚切豬扒勁香蔥油飯 $56豬扒真係好大一塊,完全遮蓋咗個飯。豬扒係意想不到咁好食,啲肉好腍,仲帶有少少嘅甜味。蔥嘅份量係好多,飯帶有蔥油香味,但就略嫌有啲太油。

瑞士雞翼撈公仔麵 $52

厚切豬扒勁香蔥油飯
2021-08-02
麻酸辣牛肉炸響鈴米線
厚切豬扒勁香蔥油飯
由10:00等到10:30 都未有 吹漲 但如果入座 既話 食完已經出黎 最慘既係 後面啲號碼反而黎先 混亂到死啲員工懶理不理 行黎行去又唔幫手包野 希望快啲執 唔明佢會咁多人食 垃圾

啲員工懶理不理 行黎行去又唔幫手包野

希望快啲執 唔明佢會咁多人食 垃圾
2021-08-07
30 分钟 (外卖自取)
$40 (早餐)
2021-08-03 330 浏览
見牛奶冰室新開左幾日都勁多人,一直都無機會食下。今日收4點幾見無咩事排隊就去試下。其實我都係想試下佢個招牌芝士菠蘿包🧀😚。18蚊,大大個,店員好細心咁問我食凍定熱,我揀熱食。原來要即場用焗微波爐+焗爐整返熱佢。全學校都等咗成5分鐘😅。好彩食落都冇令我失望。熱辣辣,個菠蘿包唔會太甜,芝士分量十足☺️☺️第一次食有芝士嘅菠蘿包,估唔到味道都幾夾。鹹甜鹹甜咁,芝士都用左兩種,都幾有心機☺️推薦🎉🎉
推薦🎉🎉
外卖自取