2024-05-26 0 浏览
牛大人有自日本的夢王雞蛋製成的佳餚!夢王雞蛋蛋黃黃澄澄,滑嫩如絲,每一口都是鮮美的天然滋味,簡直是火煱中的點睛之筆,快來品嚐這份蛋香四溢的奢華吧🥚 夢王生雞蛋怎能錯過這樣的美味組合?夢王生雞蛋蛋黃金黃透亮,質感柔滑,完美襯托牛肉的豐富風味!🍳 醬油溏心夢王蛋醬油溏心夢王蛋!蛋黃流心,搭配特製醬油,鹹甜交織,滋味深遠。一嘗難忘的日式風情🥗 三色鮮蔬夢王脆蛋為了平衡口感,這道三色鮮蔬夢王脆蛋是我的必選!脆口蔬菜搭配軟糯的夢王蛋,清新而不膩,為整餐增添了一抹綠意🍮 夢王布丁最後,別錯過這道夢王布丁!口感綿密,甜而不膩除了夢王祭的期間限定食品,牛大人的放題也是很吸引,先到醬料區搭配我最愛的 牛大人洋蔥牛肉醬+醋汁,酸辣開胃,讓人一口接一口!自助區的配料豐富多樣,從新鮮蔬菜到台灣直送的丸類,應有盡有!🥩 精選肉類🐮極上和牛:口感細膩,肉香四溢。🐮澳洲和牛M5牛肩卷:油脂適中,肉味濃郁,是肉食愛好者的首選!🐮安格斯牛小排:脂肪適中,肉質軟嫩,完美的口感!🍺 飲品推薦🔸少爺啤酒-拉格啤酒:清爽可口,是解膩的好夥伴。🔸台式冷泡茶:白桃烏龍與菊花普里,甜香與清新的完美結合。

🥚 夢王生雞蛋

🍳 醬油溏心夢王蛋

🥗 三色鮮蔬夢王脆蛋

🍮 夢王布丁
最後,別錯過這道夢王布丁!口感綿密,甜而不膩

🥩 精選肉類
🐮極上和牛:口感細膩,肉香四溢。
🐮安格斯牛小排:脂肪適中,肉質軟嫩,完美的口感!

🍺 飲品推薦
🔸少爺啤酒-拉格啤酒:清爽可口,是解膩的好夥伴。

🔸台式冷泡茶:白桃烏龍與菊花普里,甜香與清新的完美結合。
講到 #小秘書 嘅Comfort Food,當然唔少得充滿熱鬧同歡樂嘅 #火鍋餐 🍻 每當我開心同唔開心,都會諗到約埋一班朋友出嚟烚吓烚吓,一解相思之苦🤭 不過偶爾都想靜靜地,兩個人撐吓枱腳😉 早排俾我發現咗,原來 #牛大人 大喺中午時段設有一人餐(獨立鍋),咁就可以自選湯底,唔使就嚟就去咁麻煩啦😏 呢次我揀咗 #紅燒牛嘅鍋 做湯底,望落去個湯底都幾濃郁,起初仲以為味道會好辣,不過又完全唔係嗰回事,飲落去只係有少少藥材味、味道甜甜地,用嚟放 #火鍋料 都幾夾嘅🤤🤤 我叫嗰個C餐包咗兩盤豬肉片,肉味唔算濃,不過成個餐以一百蚊鬆啲嘅價錢嚟講,算係超值🤤 而佢哋嘅 #肉丸、#蔬菜,同各式各樣嘅 #飲品,仲有 #脆皮雪條、#雪糕 都係任飲任食㗎‼️如果自問食得快,一定夠晒滿足🍻 但係對於 #小秘書 嚟講,真係有啲搞唔掂😅 1小時任食時間喺入座嘅時候已經起標,等得服務員拎個湯出嚟已經5分鐘,再等個凍湯再翻熱又15分鐘,淨落嚟嘅就只得40分鐘速食時間😅 有啲壓力囉🤭🤭📍 牛大人 Master Beef|觀塘開源道79號鱷魚恤中心5樓

2024-05-18
平時食開左旺角嘅牛大人,今次去左觀塘分店食。觀塘店座位好闊落,調味料、飲品、蔬菜、丸類設係自助區。叫左澳洲極上和牛吃到飽套餐,星期五、六、日價錢每位$328,未連加一。牛大人嘅湯底好特別,阿嫲養生濃湯、四目養生素食鍋、台灣鳳梨雞鍋等🤩其中阿嫲養生鍋湯底清甜而不膩,打邊爐都可以食得健康D!肉類有超過15款,當最推介係安格斯牛小排、手切封門柳、澳洲和牛M5牛肩卷,牛味好濃郁😍呢個套餐仲會送每人兩粒和牛牛丸,牛味真係超香濃,超好食👍🏻👍🏻除左肉類,仲有海鮮食,例如海蝦、鯇魚片、沙白等等,味道夠新鮮🥰等地就係咁encore沙白,大粒又無沙,仲好鮮甜🤩🤩火鍋配料選擇多,手工水餃、蛋餃、炸魚皮、花枝漿、豬肉漿、水蓮、鴨血,款款都好想食☺️牛大人嘅小食係台式地道小食,如士林鹽酥雞、糖醋甜不辣、台灣腸,台灣腸要試!📣📣牛大人最近仲同日本頂級雞蛋「夢王」合作「夢王祭」即日至6月23日,凡於晚市叫『極上和牛套餐』,可選『夢王生雞蛋』或『醬油溏心夢王蛋』一粒,而小食『三色鮮蔬夢王脆蛋』可任點「夢王布丁」與雪糕及仙草凍同為甜品,只可選一種。LIKE 社交平台更可有一杯夢王布丁珍珠奶茶!

📣📣牛大人最近仲同日本頂級雞蛋「夢王」合作「夢王祭」
「夢王布丁」與雪糕及仙草凍同為甜品,只可選一種。
LIKE 社交平台更可有一杯夢王布丁珍珠奶茶!
2024-05-02 282 浏览
我最近造訪了觀塘牛大人火鍋吃到飽,這是一家以牛肉為主題的火鍋餐廳。餐廳位於觀塘區,環境舒適,裝潢現代感十足,讓人感到放鬆愉快。進入餐廳後,一個友善且熱情的工作人員,他們引導我到座位並解釋了菜單和服務流程。觀塘牛大人火鍋吃到飽的特色在於提供多款新鮮優質的牛肉,以及豐富的台式小食和飲品。讓我感到興奮的是,這裡的食物都是任食的,讓我可以盡情享受美食。首先,讓我來談談這裡的牛肉。觀塘牛大人火鍋吃到飽提供了各種不同牛款。每一片牛肉都鮮嫩多汁,入口即化。我尤其喜歡他們的安格斯牛肉,它的口感細膩,絕對是一個美味的選擇。除了牛肉,台式小食也是觀塘牛大人火鍋吃到飽的亮點之一。他們提供了各種傳統的台灣小吃,如鹹酥雞、滷肉飯等等。這些小吃都經過精心製作,味道地道。尤其是他們的鹹酥雞,外層酥脆。在飲品方面,觀塘牛大人火鍋吃到飽提供了多種選擇,包括果汁、汽水和茶類飲品。它們的果汁新鮮自然,汽水清涼爽口,而茶類飲品則有幾種不同的口味可以選擇,如烏龍茶、普洱等等。

2024-04-20 227 浏览
朋友提起牛大人,諗返都好耐冇食過牛大人,所以最近同屋企人都黎食下,我地揀左極上和牛吃到飽😋今次去左觀塘分店,冷氣都幾夠凍🥳同座位都闊落👍🏻發現出左新湯底係三椒酸菜鮮魚鍋,仲有醍醐蕃茄酸辣鍋😋湯底方面,點左阿嫲養生濃湯😋帶藥膳味👍🏻啤酒點左少爺啤- 拉格啤酒🤭酒帶果味🤩餐廳設有自助區,入面有唔同嘅蔬菜,丸類,麵食,飲品等☺️另外自己仲可以點唔同嘅台式小食🤓打卡仲會送手打檸檬茶❤️肉類方面,我地點左澳洲和牛M5牛肩卷同封門柳😍和牛口感肉嫩,封門柳味道牛味香濃🥳海鮮方面當然唔少得,大蝦同沙白喇🤓我地仲叫左唔同嘅漿類,當中章魚珍珠漿最特別😌仲有鵝腸都好正🤩最後食埋甜品雪糕就大滿足🤤

最後食埋甜品雪糕就大滿足🤤
2024-04-17 159 浏览
系門口已經被人黑面,問下有無一人一鍋姐,然後一男一女職員口齒不清問我要咩set,我地都未話入去,跟住個男職員好勞氣講:問你定食定放題呀。。。。即刻九秒九離開,貼錢買難受,上次成班人來食又一樣,被職員hard sale貴set,又上菜慢,然後未夠鐘就催埋單,今次貪就腳打算去食,又被如此對待,如今已永遠black list牛大人
2024-04-12
2024-04-17 197 浏览
❤️澳洲和牛M5牛肩卷x安格斯牛小排 澳洲和牛M5牛肩卷x安格斯牛小排: 澳洲M5和牛肩卷 油花分佈平均,肉質細嫩但又有口感,安格斯牛小排非常軟嫩,每啖都係肉香滋味,係食肉獸既天堂rrrr🧡蟹籽墨汁漿 濃郁的墨汁漿口中感彈牙,配上蟹籽增加口感層次,仲帶有濃厚既海鮮味💛牛媽秘製滷牛肚 牛肚滷得好入味,口感又軟又彈又唔柴💚黑松露花枝捲 帶有陣陣黑松露香氣,口感彈牙又鮮味💙高麗菜水餃 x 瓜仔雞水餃 高麗菜餃餡料清爽又鮮甜,瓜仔雞水餃,口感特別,味道清新~💜少爺PILSNER啤酒 入口滑順清爽,微微既柑橘同花香味,打邊爐愈食愈飲愈過癮
💛牛媽秘製滷牛肚 牛肚滷得好入味,口感又軟又彈又唔柴
💚黑松露花枝捲 帶有陣陣黑松露香氣,口感彈牙又鮮味

好鍾意台式火鍋! 每次朋友約打邊爐,首選都係去<牛大人台灣火鍋吃到飽> 。咁多年嚟,係香港都咁受歡迎,分店仲愈開愈多😜餐廳主打台灣地道特色湯底及風味食材,每次去都食到好飽,120分鐘任飲任食好滿足😌-🐮 [澳洲極上和牛吃到飽]套餐火鍋不能沒有靚牛😍 依個套餐最大賣點是可以歎到唔同部位既牛❤️ 有SRF美國黑牛後腿肉、牛五花、安格斯牛板腱、牛小排、手切封門柳、和牛M5牛肩卷、一口牛柳粒… 大滿足😍 最鍾意SRF 及M5 牛肉 ,色澤新鮮、油花分佈平均,質感軟綿、肉味濃郁! 這個套餐還奉送M9和牛牛丸 。 大大粒又彈牙,一試難忘-🔸湯底湯底有十款選擇,最近新推出三椒酸菜鮮魚鍋、醍醐蕃茄酸辣鍋、剝皮辣椒雞鍋。 我們選擇了[台灣鳳梨雞鍋],以鳳梨配搭苦瓜、老薑、香菇、小魚乾、蛤蜊,加上啖啖肉的雞脾,湯底味道富層次感,味道醇香-🔸配料QR code 下單的火鍋配料多不勝數。 其實套餐除了靚牛,還可選擇西班牙豚肉、醉雞、羊肉卷等肉類,都相當高質! 另外好鍾意佢地既手打漿,充滿墨香既蟹籽墨汁漿超級惹味! 仲有海鮮例如海蝦、沙白、鯛魚片等等,食物款色多籬籬,每次去都唔會試得哂😌-自助配
🐮 [澳洲極上和牛吃到飽]套餐
這個套餐還奉送M9和牛牛丸 。 大大粒又彈牙,一試難忘

🔸湯底

🔸配料
QR code 下單的火鍋配料多不勝數。

自助配料區,主要有多款蔬菜、丸類及獨立包裝的粉麵! 而飲品櫃有精心泡製的招牌冷泡茶如桂花烏龍、洛神花茶,絕對是消膩解渴健康之選

🍺 少爺PILSNER啤酒
火鍋配啤酒! 這款啤酒清爽和易入口
最後每位可選擇一款雪糕😍

2024-03-29 230 浏览
很久沒有到牛大人打邊爐了,觀塘分店座位好多,而且環境好大又寬敞!湯底我們揀選了眷村白玉酸菜鍋和牛大人紅燒牛骨鍋!前者有大量紹菜和酸菜在鍋內,另外還有大量豚肉,湯的味道酸酸味味,清清地又開胃!而牛骨鍋的湯底味道濃郁,微辣,最岩吃一些吸味的餸菜!澳洲極上和牛吃到飽,每次黎都必定要食他們的和牛任食,這個餐除了有M5和牛牛肩卷任食,還有多款牛肉可以選擇,例如牛小排、手切封門柳、牛板腱等!當M5和牛牛肩卷肉質鬆軟,牛肉味濃!另外還有豚肉、羊肉、醉雞件等!除了有肉類,仲有海鮮可以食到,有海蝦、沙白、魚片等,海蝦蝦肉彈牙,沙白粒粒脹卜卜!自助區亦有多款蔬菜、丸類可以選擇,皇帝菜和唐生菜放入酸菜白玉鍋入面,食落鮮甜!蓮藕放入牛肉湯十分濃味!丸類當中最愛食花枝丸和貢丸,很有台灣風味!除了打邊爐配料,還有不少台式小食可以選擇,台灣腸脆卜卜,非常惹味!飲品方面除了有汽水外,亦有多款台灣直送飲品及茶類,亦有我最愛飲既佢地自家製作的冷泡茶!另外網上落單亦有冬瓜茶等台式特飲!這裡還有啤酒飲呢,我們點了杯少爺啤飲,易入口,不會好苦,感覺清爽!最後還吃雪糕作結,非常滿足呢!
最後還吃雪糕作結,非常滿足呢!
2024-03-18
用餐时段
2024-03-24 202 浏览
牛大人台灣火鍋吃到飽 📍觀塘開源道79號鱷魚恤中心5樓🥢食台式火鍋🍲第一次時間諗起牛大人一早訂定位來打邊爐😋任飲任食食到飽超高性價比✅一次過食到多款美味高質牛肉🥩澳洲極上和牛🥩SRF美國黑牛後腿肉🥩澳洲和牛M5牛肩卷🥩安格斯牛小排套餐更送每人兩粒🥩油脂香澳州和牛牛丸除左靚牛肉❗️仲有大量海鮮:鯇魚肉、大蝦;各款丸類:手打花枝漿、澎湖花枝漿;台式小食:私房鴨血、鹽酥雞、梅甘酥脆薯。飲品都好正🙌少爺啤-拉格啤酒🍺都有得飲~易入口又順滑仲有鴨屎香檸檬茶🍋自家製花茶甜品有Movenpick雪糕同台式仙草簡非常滿足嘅一餐##吃到飽 #火鍋 #藥饍 #養生火鍋放題#足料火鍋 #台式
牛大人台灣火鍋吃到飽

📍觀塘開源道79號鱷魚恤中心5樓

🥢食台式火鍋🍲第一次時間諗起牛大人

一早訂定位來打邊爐😋任飲任食食到飽
超高性價比✅一次過食到多款美味高質牛肉

🥩澳洲極上和牛🥩SRF美國黑牛後腿肉

🥩澳洲和牛M5牛肩卷🥩安格斯牛小排
套餐更送每人兩粒🥩油脂香澳州和牛牛丸

除左靚牛肉❗️仲有大量海鮮:鯇魚肉、大蝦;

各款丸類:手打花枝漿、澎湖花枝漿;

台式小食:私房鴨血、鹽酥雞、梅甘酥脆薯。

飲品都好正🙌

少爺啤-拉格啤酒🍺都有得飲~易入口又順滑
仲有鴨屎香檸檬茶🍋自家製花茶

甜品有Movenpick雪糕同台式仙草簡

非常滿足嘅一餐

2024-03-17 220 浏览
牛大人真係會食上癮,耐唔耐就想嚟食下!呢日平日夜晚都好full,好彩book咗位入座後,先揀火鍋湯底,之後就可以ǫʀ ᴄᴏᴅᴇ落單ᴏʀᴅᴇʀ食物,自助區亦有提供多款火鍋配料、醬料及飲品,超多選擇呀,每次都食到超滿足ぃ極上和牛吃到飽 120分鐘剝皮辣椒雞鍋,以雞湯作湯頭,加入剝皮辣椒及雞件,甘甜微辣,味道層次豐富,好醒胃,清得嚟又惹味😋澳洲和牛牛丸,呢個套餐會每人送2粒和牛牛丸,口感爽彈,牛味香濃又juicy呢個餐主打澳洲M5和牛,一定必食啦,肉質好軟嫩,油脂豐富而且有牛味😋另外,安格斯牛小排都好好食,相對更有口感!啱曬我呢個牛肉愛好者😍炸魚皮、蛋餃、麻吉燒、澎湖花枝漿、鬼馬老油條、鵝腸、牛肚、牛筋、海蝦都好好味😋牛肚同埋牛筋要煮耐少少,煮到淋真係好好味!多款台灣小食,必食梅甘脆酥薯及士林鹽酥雞,好似去咗台灣夜市咁~自助區火鍋配料,種類選擇多,而且擺放得好整齊!特別推薦芋頭貢丸,質感爽彈加上粒粒芋頭,口感一流,好鐘意呀多款自家製台式茶飲及罐裝汽水~ 洛神花茶,微酸微甜,解膩開胃!另仲,仲可以Qr code order一啲特飲,烏梅汁酸甜開胃~最後,食埋甜品,好滿足呀🥰甜品有Movenpi

ぃ極上和牛吃到飽 120分鐘

最後,食埋甜品,好滿足呀🥰甜品有Movenpick朱古力雪糕及仙草凍~
2024-03-07 278 浏览
牛大人台灣火鍋吃到飽 (鱷魚恤中心) (觀塘).台式任食火鍋,牛大人係數一數二高質食材選擇多,不論丸類蔬菜類肉類🥩都係.今次同朋友食,慰勞佢幫左我好大忙湯底叫左我哋之前食過覺得好好食嘅剝皮辣椒雞湯,雞肉全部都好嫩滑.請朋友緊係要叫個最好嘅,佢好開心咁叫左M5牛同埋後腿肉,全部肉都好薄淥幾秒就得,入口又嫩無筋唔肥膩丸類除左套餐跟嘅爆汁牛丸令人難以忘懷之外,出面有個芋頭貢丸都非常出色,愛芋頭人士必吃!.飲品有大量特色冷泡茶,解膩又降火,甜品部份每人人頭一杯雪糕仲可以叫台式涼粉,除左甜品選擇比較少之外其他都無可挑剔!.牛大人台灣火鍋吃到飽 (鱷魚恤中心) (觀塘)觀塘開源道79號鱷魚恤中心5樓
牛大人台灣火鍋吃到飽 (鱷魚恤中心) (觀塘)
台式任食火鍋,牛大人係數一數二高質
食材選擇多,不論丸類蔬菜類肉類🥩都係

今次同朋友食,慰勞佢幫左我好大忙

觀塘開源道79號鱷魚恤中心5樓
牛大人台灣火鍋吃到飽 (鱷魚恤中心) (觀塘).牛大人任食係比較高質,不輪肉類定食材上.▪️$328 澳洲極上和牛套餐▪️.湯底嘅選擇非常之多,牛骨麻辣蕃茄等,今次帶朋友嚟食就揀咗個佢無食過嘅剝皮辣椒雞湯,湯底味道少鹹,入邊有大量嘅雞肉.大部份嘅配料可以喺出面攞,丸類蔬菜麵食同埋醬料都可以喺出面自己自取另外喺QR code落單嘅點餐就有大量嘅肉類,餃類,仲有我最鍾意嘅漿類,就係我哋港式食嘅墨魚滑之類!.飲品方面牛大人獨有嘅台式茶飲,白桃烏龍,桂花烏龍,武夷大紅袍等,其他就係汽水一啲台式罐裝飲品,最後人頭仲有一杯雪糕🍦或者可以選擇台灣甜品仙草芋圓!
牛大人台灣火鍋吃到飽 (鱷魚恤中心) (觀塘)

牛大人任食係比較高質,不輪肉類定食材上

▪️$328 澳洲極上和牛套餐▪️

最後人頭仲有一杯雪糕🍦或者可以選擇台灣甜品仙草芋圓!
2024-03-04 166 浏览
喺觀塘有間好出名嘅牛大人台灣火鍋,真係岩哂食肉獸。任食都係2百幾蚊!鍋底有八選一,我揀左酸菜白肉鍋底,真係夠味夠酸,同埋夠哂足料。話明牛大人,一定要試哂佢咁多款牛,主打一定係澳洲M5牛肩卷,啲肉鮮嫩重牛味。除左牛,仲有海鮮,台式熟食任食,梗係即刻叫返鹽酥雞、台式香腸、梅粉地瓜試一試,真係台式風味滿滿!唔好忘記佢嘅海鮮啊,新鮮沙白、大蝦、魚等等,啖啖都好鮮美!飲品就有汽水同多款冷泡茶,啖啖都係解渴又清爽。不如約埋班友一齊嚟淥下淥下啦!🤣

唔好忘記佢嘅海鮮啊,新鮮沙白、大蝦、魚等等,啖啖都好鮮美!

2024-02-28 186 浏览
同朋友相約打邊爐,第一時間就諗到性價比極高的牛大人🐮🐮🐮 不愧為人氣高企的出色邊爐😚 ,7點鐘去到已經坐無虛席,出面勁多人等緊🙈 不過好彩我哋有訂位🥴❤️ 可以勁快就入到座😍🫶 要食梗係食最好既🥴 我地叫左澳洲極上和牛套餐,有勁多款牛牛任我地㨂😋😋😋 一開波仲每人贈送2 粒澳洲M9 和牛牛丸🫶 咬落超彈牙勁多汁🤩 好正👍 湯底就㨂左超開胃既濃郁蕃茄湯🍅 酸香帶甜既蕃茄滋味,正好中和肉類既膩滯感,同時又可以令海產既鮮味更突出,真係無得輸👍👍👍 牛牛我地試勻咁多款,都係最鐘意澳洲和牛M5 牛肩卷🐮❤️ 牛牛肥瘦啱啱好,油花均勻,一碌即熟,入口牛味超濃厚,口感軟腍又鮮嫩,質素超理想❤️ 真係忍唔住不斷叫😍 除左牛肉,牛大人既台灣小食都非常出色😚 我就最鐘意佢個台灣香腸,蒜味夠濃,食落甘甜又多汁,超級好味道😋 不得不提佢地既麻吉燒🤩🤩🤩 有芝麻同花生兩款經典餡料,食落外層煙韌軟糯,內裡爆漿的餡料超濃郁勁甜美,非常和味😋🤤 除左透過QR code 落單火鍋配料,餐廳更設有自助區,提供極多不同既丸類、蔬菜、粉麵等等,仲有一大個飲品櫃等你慢慢㨂😍❤️ 埋單既時候,餐廳仲會每人送一客Haagen Dazs 雪

埋單既時候,餐廳仲會每人送一客Haagen Dazs 雪糕或者地道的仙草黑白配,真係超級有誠意😚😚😚

每一次食牛大人都唔會令我地失望🫶 超級無敵大滿足喲🐧❤️❤️❤️
用餐时段