(非会员)
2010-01-26 131 浏览
剛見到這間店的食評, 實在不吐不快, 的確食品質素方面不錯~但想起它們的店員便忍不住要在這兒告訴大家~記得除夕那天, 想吃一下食評頗高的Ireland's Potato但由於它們的指示不是太明確, 所以朋友第一次選錯了~當然這是我們錯了, 但他們那位四眼的店員呢~~用一種極之歧視的目光凝望我們, 還要用一種極不屑的態度去"款待"我們, 心想, 我們只是看錯了它們的指示餐價, 還已經講了不好意思~~為什麼還要遭受這種服務態度呢???是否只有味道好就可以這樣呢~~????????我深信如果繼續保持這種"優質"的服務態度, 總會有一日於市面市看不見它的踪影~請大家叫食物時千萬不要叫錯~~~

是否只有味道好就可以這樣呢~~????????

請大家叫食物時千萬不要叫錯~~~
2009-12-31
2009-12-16 71 浏览
早餐吃得太多,下午吃不下,本想要吃薯條,但看起來太heavy了,算了,改了吃熱狗。即叫即做,用透明的盒子裝著熱狗,估不到還keep到溫度,很好。蜜糖芥末醬很醒胃,比只有芥末醬更豐富,熱狗腸很彈牙,很好吃,下次再挑戰其他口味。
早餐吃得太多,下午吃不下,
本想要吃薯條,但看起來太heavy了,
算了,改了吃熱狗。
即叫即做,用透明的盒子裝著熱狗,
估不到還keep到溫度,很好。
蜜糖芥末醬很醒胃,比只有芥末醬更豐富,
熱狗腸很彈牙,很好吃,
下次再挑戰其他口味。
2009-12-08
2009-08-28 54 浏览
還記得第一次在這裡食的就是 薯皮~ 15蚊2件~當時覺得好咸,又油~ 又細件~ 15 蚊真係覺得唔抵食!但第二次經過見到肉醬薯蓉15蚊一份~ 覺得唔錯wo~食落真的幾好味~ 15蚊當lunch~ 好抵~~之後再食就係 車打芝士腸熱狗 配 蜜糖芥末醬($18)wahhh~~~~好好味ar~~~ 咬落去果下~ d 腸有脆皮~ 入面的芝士滲出黎~ 好香~d 醬甜甜地~ 又有芥末少少辣辣地~ 減少左芝士的油膩感~~~叫一個熱狗~ 再加埋隔離店的一杯果汁~ 成為我lunch 最喜歡食的食物之一~~等我有機會就try 下d 薯條先~~~如果你當下午茶~ 佢有個9蚊的熱狗都好好味ga~係脆皮腸 + 蜜糖芥辣醬~ 只係個包細返少少~~但tea 食都夠晒~~~
還記得第一次在這裡食的就是 薯皮~ 15蚊2件~
當時覺得好咸,又油~ 又細件~ 15 蚊真係覺得唔抵食!

但第二次經過見到肉醬薯蓉15蚊一份~ 覺得唔錯wo~
食落真的幾好味~ 15蚊當lunch~ 好抵~~

之後再食就係 車打芝士腸熱狗 配 蜜糖芥末醬($18)
wahhh~~~~

d 醬甜甜地~ 又有芥末少少辣辣地~
減少左芝士的油膩感~~~

等我有機會就try 下d 薯條先~~~

如果你當下午茶~ 佢有個9蚊的熱狗都好好味ga~
係脆皮腸 + 蜜糖芥辣醬~ 只係個包細返少少~~
但tea 食都夠晒~~~
2009-08-28 39 浏览
午餐食愛爾蘭瘋薯可能係中午食飯時間關係 唔駛排隊即刻買到先order條熱狗 門口推介$9條 抵食 脆皮腸又熱又脆 有驚喜 超出價錢的好味再order煙肉芝士味薯條 $30一兜 好食wor 芝士味濃 煙肉又好食 煙肉細細粒夠香 薯條係外脆內軟最難得係好熱辣辣 即炸好好食 唔油好正 唔似麥記d薯條又咸又油 麥記薯條凍o左更加差 差到好耐無食過食一兜可以當一個午餐店員有問我堂食定take away,good店面有一兩張高椅 放o係枱度坐低慢慢食幾寫意薯條我食唔晒 攞番公司同同事share幾正今次只係食原味 Taste good!下次有機會會試下加醬汁食
午餐食愛爾蘭瘋薯
可能係中午食飯時間關係 唔駛排隊即刻買到

超出價錢的好味

再order煙肉芝士味薯條 $30一兜 好食wor
芝士味濃 煙肉又好食 煙肉細細粒夠香 薯條係外脆內軟

食一兜可以當一個午餐

店員有問我堂食定take away,good
店面有一兩張高椅 放o係枱度坐低慢慢食幾寫意
薯條我食唔晒 攞番公司同同事share幾正
今次只係食原味 Taste good!
下次有機會會試下加醬汁食
熱狗
煙肉芝士味薯條
2009-08-27
熱狗
煙肉芝士味薯條
2009-05-04 20 浏览
已經第二次光顧, 第一次是蜂蜜芥辣醬今次是青瓜醬兩次都多加了白醋,減少了油"利"感薯皮不錯, 煙肉粒夠香, 附加乳酪醬夠幼滑.兩次的薯條都是即炸,厚切薯條, 新鮮熱辣, 外面香"趣", 內面軟滑!正!一份薯條夠份量, 我咁大食都夠頂一餐午餐!

已經第二次光顧, 第一次是蜂蜜芥辣醬
今次是青瓜醬
兩次都多加了白醋,減少了油"利"感
薯皮不錯, 煙肉粒夠香, 附加乳酪醬夠幼滑.
一份薯條夠份量, 我咁大食都夠頂一餐午餐!
2009-05-04
  • 蜂蜜芥辣醬
2009-05-04 13 浏览
這是我邊電髮邊吃的瘋薯, 男友送的外賣, 亦是我第一次食. 一路也覺得一杯薯條賣2x 蚊很貴, 而且只是街頭小食, 所以一直也沒有試過. 今次既然有人買了,當然大口大口的放入咀.. 今次買了sour cream 加免治牛肉, 兩者都酸酸的, 混在一起吃, 味道很夾, 不會很溜. 而且牛肉醬有點濕的, 不致令吃了一杯後太熱氣. 可能本身對薯條有偏愛, 很難覺得不好味.. 不過還要重申, 價錢偏貴了些.
這是我邊電髮邊吃的瘋薯, 男友送的外賣, 亦是我第一次食.

2009-05-01
$28 (其他)
2009-04-30 26 浏览
敢說這間瘋薯開業一定不久—因為別人恭賀的花籃仍非常整潔地放置於店內。但,我已經是第977個顧客了!或者,我是當天第977個顧客…言歸正傳,薯仔與芝士皆是我的最愛,但要天衣無縫地配合兩者,這店做得甚有水準。特濃芝士口味的炸薯條,店裡的招牌貨色。薯條是粗切—品嚐薯味的不二之選,芝士厚厚的熔在新鮮炸起的薯條上,非常吸引!味道肯定是滿分。服務也是挺不錯的,一個人不想拿著薯條到處去,便在店裡頭站了20分鐘(另題外話,店面有提供高椅及side bench給顧客,「環境」也不俗,哈哈),看到小店員服務顧客,雖不至賓至如歸(因始終是快餐),但也稱得上殷勤招待,懂得cross sell之餘,亦懂醒目地觀察顧客是堂食還是take away。但最欣賞的還是衛生程度,可能是新店的緣故,店裡異常地整潔沒有滿地/滿桌茄汁、芝士、油跡…勁!(以前曾在某大連鎖快餐店打工,故深感佩服!)不過也有一點要改善的地方:站在店裡的20分鐘,耳膜也快要被轟穿了因為音樂聲實在大得驚人(揚聲器不知是用甚麼品牌?竟這麼厲害…)看到有顧客要把臉湊到小店員耳邊才聽到她的說話,哈哈,著實有趣

特濃芝士
977號顧客
尚有更多選擇,下回分解
花籃
2009-04-23 15 浏览
去完通行買飛走既時候俾我見到佢新開見又未食lunch就去嗌左個薯條食佢鋪面比旺角既細 不過唔多人所以可能感覺舒服D要左sour cream + garlic粉好大pat sour cream! 微微地酸同結tattat既cream食耐出覺得有d好漏 情度同食cheese差唔多下次都係要同人share!!!不過依然係得面頭果d脆garlic粉唔錯! 好香同薯條好夾!! 之前食過cheese同honey n custard食埋呢個 覺得始終係honey n custard最好值得一提係有個女仔既sales好nice好friendly我揀左好耐佢都無黑面仲一路同我傾計 ;)可能因為新開無乜人 等左大約 5 - 10分鐘就有不過其間都見到另一個男職員出左去係街食煙好野!! 平時放學又多樣野做tea!
去完通行買飛走既時候俾我見到佢新開
見又未食lunch就去嗌左個薯條食
佢鋪面比旺角既細 不過唔多人所以可能感覺舒服D

要左sour cream + garlic粉

好大pat sour cream!

微微地酸同結tattat既cream
食耐出覺得有d好漏 情度同食cheese差唔多
下次都係要同人share!!!
不過依然係得面頭果d脆
garlic粉唔錯! 好香同薯條好夾!!

之前食過cheese同honey n custard
食埋呢個 覺得始終係honey n custard最好

值得一提係有個女仔既sales好nice好friendly
我揀左好耐佢都無黑面仲一路同我傾計 ;)

可能因為新開無乜人 等左大約 5 - 10分鐘就有
不過其間都見到另一個男職員出左去係街食煙

好野!! 平時放學又多樣野做tea!
好大pat sour cream! 食完薯條都仲有剩!
好大pat sour cream! 食完薯條都仲有剩!