2022-12-15 43 浏览
呢間燒蝦蝦係元朗市中心,好方便就去到,而且地方又大,有兩個半鐘去食,時間充足!海鮮 - 任燒任食餐廳有一長枱放滿新鮮既海鮮,大家可以出去慢慢簡再夾番位慢慢燒,海鮮有好多款,啲蠔好新鮮,我地落佐蒜蓉辣椒去燒好香好惹味,仲食到蠔既肥美!原條黃花魚都有得燒先至誇張,我地落佐豉椒去燒,香到隔離枱都聞到,啲魚肉又嫩又滑,正到無得彈!!肉 - 任燒任食另外仲有路同既肉都係任燒架,一般既雞翼,雞肉串呢啲肉質好好,好軟腍,仲有台灣腸,豆卜呢啲去燒,款式多到傻,大胃王真係最適合!
海鮮 - 任燒任食
肉 - 任燒任食
上星期同男朋友嘅拍拖記念日,想搵間好嘅餐廳食之餘又想特別啲,見到有朋友share呢一間燒蝦蝦話可以自己夾啲蝦幾得意。所以就決定咗去呢間餐廳慶祝食嘢,一路食一路玩🤪炎炎夏日,一嚟就拎返支汽水爽一爽先,飲品嘅選擇都非常之多,可以自己去拎✨跟住就要食我哋期待咗好耐嘅海鮮!入到餐廳已經留意到好多人都食緊啲海鮮,睇落賣相好唔錯!我哋叫咗好多蟶子、元貝、鮑魚等等,全部都勁新鮮!仲有就係令我哋食得開心又玩得開心嘅流水蝦🦐我同男朋友比賽輸咗比佢😂啲蝦實在太生猛,我夾極都夾唔到!最尾都係乖乖地等男朋友服侍我🫣啲蝦非常之鮮甜!兩個人都食咗幾十隻先肯停口🤣
2022-12-13 35 浏览
哈哈哈,等大家估吓我到底食咗幾多隻蝦🦐(文章結尾會開估)▫️呢間餐廳唔知大家有冇聽過呢❓今日同一班。同事一齊嚟呢間餐廳試一試係咪真係咁抵食‼️,呢間餐廳同我哋公司好近㗎就喺元朗金褔閣地庫‼️係一間專門食流水蝦嘅放題店❗️我之前已經喺YouTube一個Channel度見過人哋介紹屯門店💁🏻‍♀️▫️啲蝦會唔會唔生猛❓絕對唔會‼️因為所有嘅蝦都係等客人坐低咗之後先至到落魚缸🦐我睇佢哋個樣每一隻都健健康康游得好鬼死快‼️想夾中佢哋都真係有啲難度❗️佢哋嘅職員見我哋咁狼狽都教我地放膽啲夾就會夾到‼️▫️就咁食吓會唔會好dry❓肯定唔會啦,放題點會得咁少嘢食❓超級多嘢食㗎呢度!除咗有流水蝦之外,仲有好多唔同嘅海鮮,我最鍾意就係食生蠔🦪(ˆ꜆ . ̫ . ).ᐟ.ᐟ💮味道評分:🔥🔥🔥🔥🔥(ˆ꜆ . ̫ . ).ᐟ.ᐟ💮衛生整潔度評分:🔥🔥🔥🔥(偷偷地告訴大家,我哋四個人食咗80幾隻)
哈哈哈,等大家估吓我到底食咗幾多隻蝦🦐(文章結尾會開估)
▫️呢間餐廳唔知大家有冇聽過呢❓
▫️啲蝦會唔會唔生猛❓

▫️就咁食吓會唔會好dry❓

(ˆ꜆ . ̫ . ).ᐟ.ᐟ💮味道評分:🔥🔥🔥🔥🔥
(ˆ꜆ . ̫ . ).ᐟ.ᐟ💮衛生整潔度評分:🔥🔥🔥🔥
(偷偷地告訴大家,我哋四個人食咗80幾隻)
2022-12-12 58 浏览
最近好興即釣即燒🦐🦐,今次去左元朗幾出名嘅燒蝦蝦!原來流水蝦,帶子、鮑魚等多款海鮮任燒任食,仲提供大量熟食款式,種類真係多到唔知點揀!🤣🤣🤣🦐🦐蝦蝦缸就喺坐位隔離,生猛蝦即夾即燒,將隻蝦放入冰水凍暈就可以開始燒喇!蝦肉鮮甜彈牙,狂夾回本!🍗雞翼燒雞翼一定要食,本身已有調味,燒時再落小小孜然粉和辣味粉,惹味大升級。🥓香腸燒香腸好好食,微辣,好有台式風味,咬落爆汁,好香肉味,啖啖肉🧋🍢場內飲品、海鮮同其他野食款式都幾多,每次出去都搵到好野食埋位繼續燒,連魚都有,真係好食又好玩,燒燒下時間過得幾快——————————————————💕Encore指數:4/5💕胃食指數:4/5💕環境:4/5💕推介指數:4/5——————————————————
🦐🦐蝦

💕胃食指數:4/5
💕環境:4/5
💕推介指數:4/5
——————————————————
早排有朋友推介呢間流水蝦海鮮放題🔥有得任飲任食,又有得玩下夾蝦,好正🤣呢排見天氣凍左,係時候黎試下流水蝦放題🦐我地星期五晚去,價錢係$368一位,可以任食2.5小時🧡分享一下有d咩食先~🔻流水蝦水池入面流水蝦既數目都幾多!真係好新鮮😍捉起佢地既時候仲跳跳紮,好生猛🤭流水蝦好大隻多肉,食落好彈牙😋有d仲爆膏!超正👏燒完加d鹽輕輕調味更加惹味!🔻自助海鮮區有生蠔、鮑魚、扇貝、青口、蜆、帶子、魚類等等🐟全部都好新鮮🧡最鍾意係鮑魚,爽口彈牙😍我地不停encore🤭🔻肉類+丸類款式有勁多🤩推介雞翼!!燒得勁香,雞肉嫩滑,加埋孜然粉一齊燒更加好食😚丸類都有好多選擇:牛丸、花枝丸、芝心丸、獅子狗、紅腸、台灣腸等等☺️🔻甜品有各式各樣既甜品、雪糕🍦我揀左Mega Cookie and cream雪條同雀巢雪糕🥰另外仲有小蛋糕、水果、豆腐花、泡芙等等~🔻飲品全部飲品都可以行出去雪櫃度拎😍有多款紙包同罐裝飲品(汽水、烏龍茶、蘋果、綠茶、果汁等等)最印象深刻係佢提供左好多款唔同茶葉,想飲熱飲既話可以試下飲熱花茶,解膩又養生!
早排有朋友推介呢間流水蝦海鮮放題🔥
有得任飲任食,又有得玩下夾蝦,好正🤣
呢排見天氣凍左,係時候黎試下流水蝦放題🦐

我地星期五晚去,價錢係$368一位,可以任食2.5小時🧡
分享一下有d咩食先~

🔻流水蝦
水池入面流水蝦既數目都幾多!
真係好新鮮😍捉起佢地既時候仲跳跳紮,好生猛🤭
流水蝦好大隻多肉,食落好彈牙😋有d仲爆膏!超正👏
燒完加d鹽輕輕調味更加惹味!

🔻自助海鮮區
有生蠔、鮑魚、扇貝、青口、蜆、帶子、魚類等等🐟
全部都好新鮮🧡
最鍾意係鮑魚,爽口彈牙😍我地不停encore🤭

🔻肉類+丸類
款式有勁多🤩
推介雞翼!!燒得勁香,雞肉嫩滑,加埋孜然粉一齊燒更加好食😚

🔻甜品
有各式各樣既甜品、雪糕🍦
另外仲有小蛋糕、水果、豆腐花、泡芙等等~

🔻飲品
全部飲品都可以行出去雪櫃度拎😍
有多款紙包同罐裝飲品(汽水、烏龍茶、蘋果、綠茶、果汁等等)
2022-12-02
2022-12-08 87 浏览
好友約我燒蝦蝦放題$338(7點半前離座)餐廳每張枱旁有蝦缸,蝦很生猛,店員教我們用枱上個桶加冰和水,夾蝦放入冰桶待蝦凍暈就可放爐上燒烤。燒熟的蝦鮮甜多汁味美肉質爽有膏,勁正👍。自助海鮮區:有連殻生蠔、活鮑魚、青口、扇貝、花甲、貴妃蚌、蜆、螺、原條海魚、原條魷魚等⋯鮑魚味鮮甜肉質腍滑不韌,超正。扇貝大大隻很鮮甜。生蠔🦪味香濃👍花甲:無沙味鮮。燒肉類:紐西蘭羊架、雞軟骨、雞翼、雞腎、腸仔、各式丸類等⋯格仔餅燒好加醬真美味、燒蒜蓉包香脆可口,厚切新鮮菠蘿🍍很甜又多汁,都是我愛吃。甜品區:雪糕、雪條、甜筒、豆腐花、蛋糕仔等⋯任飲區:汽水、啤酒🍻、清酒、梅酒,花茶。
好友約我燒蝦蝦放題$338(7點半前離座)

燒熟的蝦鮮甜多汁味美肉質爽有膏,勁正👍。

鮑魚味鮮甜肉質腍滑不韌,超正。
扇貝大大隻很鮮甜。
生蠔🦪味香濃👍
花甲:無沙味鮮。

燒肉類:紐西蘭羊架、雞軟骨、雞翼、雞腎、腸仔、各式丸類等⋯

甜品區:
雪糕、雪條、甜筒、豆腐花、蛋糕仔等⋯

任飲區:汽水、啤酒🍻、清酒、梅酒,花茶。
2022-12-08 40 浏览
今日同呀媽細妹三母女黎到元朗呢間燒蝦蝦,孝順下媽咪帶佢黎食佢一直想試既流水蝦,仲要放題食足2.5小時,媽咪超滿意呀💞先講呢度既燒爐有兩層,夠晒位去燒野食,啲流水蝦勁新鮮,隻隻都游水生猛,又夠晒大隻,口感好好,好有咬口,媽咪夾得開心得黎又食得開心💝呢度既海鮮都係任食,放晒係出面任我地夾,今日有扇貝、花螺、蜆、蠔、鮑魚、魷魚、原條黃花魚,勁多種類,每款都好鮮,又可以自己一路燒一路調味❤️‍🔥另外任食既肉都好多款,我勁中意食雞翼,啲雞翼脹卜卜燒完皮脆肉滑,加佐孜然粉就係自製土匪雞翼啦🤎呢度仲有啲任食既熟食,媽味好中意食果碟豉椒蒸魚,魚肉好嫩又好入味💙

2022-12-07 100 浏览
燒蝦蝦既流水蝦放題任飲任食2.5小時,元朗呢間分店同樣位置方便易搵,地方夠晒大,坐得好舒服😌海鮮💙呢度既任食海鮮種類好多,每款都係時令新鮮既唔鮮,要睇當日有咩新鮮海鮮👀我地今次有鮑魚,藍青口,蜆,蠔,扇貝,全部用冰凍住俾食客任簡,爽呀!我最中意係蠔🦪好肥美好濃海水味,燒完咬落好creamy好好味!肉類🤎呢度任食既肉類多到數都數唔晒,豬髀仔,雞肉串,雞腎,腸仔,漢堡扒,雞軟骨,每款都好好食!!最估唔到係有得燒漢堡扒,我最中意食,今次可以食返夠本呀!🥹燒爐好夠熱,集中火力好快燒熟啲肉🤩呢度飲品都係任飲,生啤都係,仲要自己任斟!燒野食配啤酒真係絕配呀!🍻

海鮮💙

肉類🤎

2022-12-06 60 浏览
✂️記得呀咁多位!夾咗鮑魚記得要剪開,大家可以展開左個殼之後直接拎去燒,或者可以好似我咁拎少少調味料然後展開一件件,然後放喺錫紙兜入邊燒都得㗎!👀個人認為咁樣食會比較好味啲🦐流水蝦真係好大隻,呢啲流水蝦全部都係我哋喺枱旁邊嘅魚缸入邊夾嘅,唔知點解我男朋友嘅得勁過我咁多🥲,我每一次夾嘅時候都會俾佢走甩。後來我問咗我男朋友攞貼士先夾到咋😌㊙️小貼士就係要好快咁樣夾住佢個蝦身,千祈唔好夾蝦頭或者蝦尾,如果唔係會勁快俾佢走甩!🧊呢度嘅海鮮保鮮度好足夠,職員會將佢哋洗乾淨之後就放喺啲冰上面,,咁就唔怕佢哋好快臭!😡記得食到幾多先好夾,唔好嘥嘢食!
👀個人認為咁樣食會比較好味啲
😡記得食到幾多先好夾,唔好嘥嘢食!
2022-12-06 53 浏览
今日黎到元朗既燒蝦蝦,任食兩個半鐘既放題真係唔講得笑,我地無停過咁食都試唔晒啲野食,好多選擇好豐富,超級抵食!!(^з^)-☆海鮮呢度既海鮮係任拎任燒,最過分係有原條鮮魚🐟應該係黃花黎,條魚好新鮮,已經清潔乾淨,放上爐燒啲魚油滲晒出黎,加啲鹽同胡椒,食落唔腥魚肉又滑,神級抵食!另外仲有鮑魚燒,又一抵食之選,新鮮爽口,未燒果陣仲識郁既鮑魚好正!😝肉肉呢度唔同肉類都係任燒架,款式好多,鴨胸都有,勁快熟,岩晒懶人🤪其他雞翼,豬骨,牛仔骨都好好味,入味肉質又好,滿足感呀😚流水蝦新鮮既蝦係水入面游得好出力,有啲難夾既,但好好玩😛啲蝦好大好新鮮,仲有啲會有膏添,甘香好食,爽彈既蝦肉超好味!夾住燒,燒住夾,棒棒的🥳

海鮮

肉肉

流水蝦

2022-12-06 42 浏览
💁🏻‍♀️呢間餐廳有少少似室內嘅BBQ🙌🏻,平時去其他放題店佢哋嘅腸仔或者遠慮都會係散開一個個兜裝住,呢度就已經用竹籤穿好左,自己拎完之後放落佢個爐上面燒就可以啦🤫隨時隨地可以利用竹籤轉面😆差在未查蜜糖,如果唔係真係好似BBQ咁🤭我自己就攞咗啲腸仔😚🙆🏻‍♀️另外呢度仲有好多唔同嘅海鮮可以比大家攞,我覺得有扇貝有鮑魚已經好過分,點不知呢度竟然有成條魚😵同埋生蠔🦪如果幾百蚊可以食到咁多唔同款式嘅食物,我覺得都幾抵!🙈第一次燒魚唔係好識燒到佢個皮燶左d晒,但係入邊超好食囉!因為真係好有魚味,仲有啲肉汁,唔會燒到乾爭爭👍🏻
2022-12-02 89 浏览
✨ 燒蝦蝦 (金福閣) (元朗)元朗西裕街5-11號金福閣地庫元朗分店環境來講好似比屯門分店大啲,座位格局都舒服啲😌一樣都係有一個大蝦缸🦐,職員會等我哋坐低之後先到蝦落去,確保啲下新鮮。大家鍾意夾幾多就食幾多。佢哋啲大蝦全部都好活躍,好難捉㗎,唔知係咪因為有足夠嘅運動量,所以啲蝦肉都比較彈牙😋✔️另外同屯門分店一樣都係有調味料自取,咁就可以識扇貝嘅時候好似我咁教多啲蒜蓉同埋辣椒仔🌶️咁樣會好味得多㗎!🍢其實我覺得呢間餐廳概念都幾好,佢哋會將一啲食材串成一串串。仲有好多款唔同嘅款式鍾意食啲咩就自己攞。感覺上比較貼心。
✨ 燒蝦蝦 (金福閣) (元朗)
元朗西裕街5-11號金福閣地庫

2022-12-01 76 浏览
估唔到元朗竟然有間主打流水蝦嘅餐廳,有得食又有得玩🦐即刻拉埋男朋友同我去下啲咁特別嘅餐廳,搞下新意🤪見到枱面佢哋已經準備好工具,工具全部都非常乾淨,準備好就開始嘅啲流水蝦啦😆,啲蝦非常之生猛,望少兩眼都捉佢唔到!睇得出非常之新鮮之餘入口仲好彈牙添。串燒方面都好多選擇〰️我就梗係最鍾意食燒雞翼🤤雞翼燒到金黃色,而且非常之大隻,一咬啲肉汁必出嚟,好邪惡👅呢到嘅炸物都好正〰️好鍾意食佢哋嘅西米球,睇落好似煎堆咁樣,但係原來咬到入面係椰汁西米露,簡直係好似食甜品咁!仲有春卷到好香脆😆全部都係新鮮熱辣辣嘅😍
流水蝦放題專門店「燒蝦蝦」在元朗設有總店,住附近既我就同朋友去左試下!任飲任食燒海鮮,食物選擇好多,我地都好滿足!😆😆每張枱旁邊都有個大大的蝦缸, 如果全被捕獲可以店員加蝦, 隻隻都新鮮又大隻, 超多膏又爽甜!佢哋嘅蝦非常彈牙新鮮,食嘅時候記得小心蝦爆出嚟🤣🤣😚😚除咗活蝦任捉,係佢哋主要嘅賣點,佢哋亦都有好多其他食物😍😍海鮮有不同蜆、鮑魚、魚、青口、生蠔、扇貝、帶子等,每樣都鮮甜唔腥,特別值得一提,佢哋嘅扇貝真係好新鮮,肉質嫩滑鮮甜,仲大大隻,加埋蒜蓉同辣椒,真係惹味可口👍👍😚😚

2022-12-01 3160 浏览
燒蝦蝦 (金福閣) (元朗)元朗西裕街5-11號金福閣地庫原來元朗都有流水蝦食!即釣即燒的流水蝦,不單止有得玩,還有得食!一次過滿足兩個願望。這裏位於地庫位置,但通風還是做得十足,不會燒到一頭煙。全場所見周圍都佈滿了流水蝦的水缸,所以每個座位都可以自己去釣流水蝦。流水蝦新鮮生猛大隻,要夾到流水蝦都要一點技巧,因為每一隻都10分生猛,夾的時候會周圍遊。當然全場最吸引的不只是流水蝦,還有就是海鮮任少,當中包括有鮑魚、扇貝、蛽、青口、蜆等……新鮮的鮑魚盛宴,鮑魚大大真係,而且真的是原隻新鮮還在動!配上海鹽,原隻燒,大概燒幾分鐘到就可以食,鮮甜有咬口。大大隻鮮蝦!任燒!蝦肉鮮甜,食十隻都值回票價!同場還有其他肉類任燒,最愛燒雞軟骨和雞肉串!大啡菇加芝士也是不錯選擇,燒得溶熔的芝士配啡菇!其他芝士類還有芝士粟米!飲品有很多選擇,除了平常見到的汽水外,還有啤酒任飲,同場還有清酒和梅酒!最啱三五知己嚟劈酒。除了生肉外,現場還有即食的熱食,如果燒食物的時候等太耐,還可以吃一些即食的頂肚。燒到最後整返支雪條雪糕也不錯。

燒蝦蝦 (金福閣) (元朗)
元朗西裕街5-11號金福閣地庫

大大隻鮮蝦!任燒!蝦肉鮮甜,食十隻都值回票價!

同場還有其他肉類任燒,最愛燒雞軟骨和雞肉串!

燒到最後整返支雪條雪糕也不錯。
2022-11-30