2023-11-05
唔知係咪太耐冇去日本嘅關係,所以呢排一見到啲好日本feel嘅嘢都會第一時間狗衝入去🤣就係咁,又俾我搵到間好嘢啦😝呢間燒肉店主打-人前燒肉,每個人面前都有一個專屬嘅燒烤爐仔🥰-個人突然興起想燒肉都冇有怕😆舖頭入面d牆上面滿滿都係日系漫畫,仲播住日文歌,夠哂可愛同活力😍本來冇諗住食咁多嘢,點知見到佢有個set睇落好吸引,所以我地叫左:👉🏻✨四力國二人前 640g ✨$558套餐入面包左泡菜、日本沙律、味增湯、昆布湯、2個白飯同甜品(紅豆糯米糍),夠哂豐富😍主角方面:🇯🇵鹿兒島A4 和牛肉眼:油花分佈得好靚,好均勻😍肉質夠哂細嫩柔軟,肉汁超多,入口即溶👍🏻點少少鹽就已經好食到不得了😋澳洲和牛舌:薄切既牛舌口感爽脆有彈性,肉味濃得梨仲有陣微微既甜香😋紐西蘭和牛肩胛:油脂比較少,肉質結實有嚼勁🇺🇸美國牛小排:油花交織分布到好似大理石紋,夠哂均勻,牛味超濃😍口感Q彈有咬口👍🏻跟餐個2個白飯🍚加錢轉左要:✨三色飯團✨ $18呢三個飯團個樣真係好卡通😍😍夠哂可愛❤️放上網燒到微微焦脆,d米香會更加特出,咁樣仲好食👍🏻✨黑松露檸檬醋冷麵 ✨+$10個汁酸酸甜甜,夠晒開胃,勁快秒殺左🤣另外加左份✨豬五花20
就係咁,又俾我搵到間好嘢啦😝
✨四力國二人前 640g ✨$558
主角方面:
紐西蘭和牛肩胛:油脂比較少,肉質結實有嚼勁
跟餐個2個白飯🍚加錢轉左要:
✨三色飯團✨ $18
✨黑松露檸檬醋冷麵 ✨+$10
個汁酸酸甜甜,夠晒開胃,勁快秒殺左🤣
另外加左份✨豬五花200g✨$50
夠晒抵食,豬五花肥瘦適中,-d騷味都冇👍🏻
✨冷泡玫瑰普洱茶✨ $15
玫瑰花既花香估唔到同深沈醇厚既普洱茶又幾夾,令到普洱茶原本既回甘都變得甘甜👍🏻
可以一次過食晒四個國家嘅高質靚牛,真係極度滿足😌
加上呢個拼盤仲有3個分量可以選擇,分別系320g( $348)、480g( $458),同埋我揀個個,想食幾多就叫幾多,🤩夠哂靈活彈性,大食同細食嘅朋友都就到👍🏻唔使怕浪費👍🏻
D食材咁高質、份量又咁大,都只係呢個價,真係超級抵😍😍除咗我揀左呢個set,佢地仲有個Juju二人前同埋和牛二人前都好似好吸引咁🤤下次過嚟試埋先🤣
🇯🇵燒肉 JuJu
📍旺角洗衣街113號建煌華廈地下