2020-10-25 3834 浏览
牛肉尚可, 雪糕甜品太伏$288呢個價, 都幫趁幾次, 但一次比一次差,牛仔骨肉, 次次都冇貨, 生蝦到大慨7:00就冇今次連 mega 雪條, haagen dazs都冇晒改左用不知名, 假味雪糕雪條我諗以後唔駛去囉
牛肉尚可, 雪糕甜品太伏
$288呢個價, 都幫趁幾次, 但一次比一次差,

牛仔骨肉, 次次都冇貨, 生蝦到大慨7:00就冇
今次連 mega 雪條, haagen dazs都冇晒
改左用不知名, 假味雪糕雪條

我諗以後唔駛去囉
澳洲和牛
2020-10-10 4156 浏览
一直想嚟以288食高質和牛,但之前book到full哂,之後book到又晚市停業。今次生日飯終於食到喇!🎂不過食物選擇很少,基本上如果你可以淨食牛就ok嘅。牛質素ok,炸物很一般,熟食都麻麻地,冇咩特式。甜品🍮是直昇機🚁級😂最傷心係已經沒有供應H 牌和M牌雪糕😭得好難食的平價放題會見到的雪糕...亦都冇好食的韓國雪糕雪條。不過心情好食咩都唔緊要啦。服務態度都唔錯的😀環境都ok總算完左個心願吧!
不過食物選擇很少,基本上如果你可以淨食牛就ok嘅。
牛質素ok,炸物很一般,熟食都麻麻地,冇咩特式。
甜品🍮是直昇機🚁級😂
不過心情好食咩都唔緊要啦。
服務態度都唔錯的😀環境都ok
總算完左個心願吧!
以前牛臧一向標榜貴價高汁燒肉放題,去年正價的時候第一次光臨雖然肉赤,但覺得物有所值。但今年因疫情影響,牛臧為招攬生意自降身價,瞬間從神主台跌到貼地,勉強可以同旺角隨意一間燒肉舖媲美。 首先在訂位方面,由於改為無限時燒肉放題,所以基本不接受walk-in,必須提早訂位,結果提前一個星期電話訂位也被告知完全full booking,無奈之下又要多等幾天。一開始還覺得高質燒肉這個受歡迎程度也算值得,後來真係得啖笑😀 還是一進場就先上幾款牛肉讓你試試味,再決定自己喜歡吃邊款,用QR code手機落單。可惜本身頭碟應該質素最高,但都完全無肉味無鮮味,甚至可以話食落口都唔知咩味,厚切的牛胸腹勉強算有點口感,其他同食豬肉無分別,只可以狂點醬汁增味,唔知食肉定食醬😀 刺身是要另外加錢的,加完之後其實跟原價差不多,三文魚油脂不錯,但最近相信大家都有聽過「食三文魚好似食屎」😊下次都無謂加錢食💩☺️ 另外自助區的選擇種類激減,基本上無特別飲品或甜品可選,只剩下小小一角零星幾款,酒精也是不用想的因為要加錢😀以前還有什麼哈根大師、movenpick雪糕?唔好想錯你個心啦,咁
燒肉

另外自助區的選擇種類激減,基本上無特別飲品或甜品可選,只剩下小小一角零星幾款,酒精也是不用想的因為要加錢😀以前還有什麼哈根大師、movenpick雪糕?唔好想錯你個心啦,咁噶價錢,個種落差感就好似band 1 dum左落band 3,唔慌唔刺激。
最後講下服務,依家疫情已經有塊板隔開各張台,但我真係無敵幸運星被隔離檯燒d油飛彈埋來,辣親小腿同面,問waitor摞左燙傷膏,距居然過來教育我點樣燒肉唔會彈親自己,心情即刻差到爆炸,黑曬面話距知係隔離彈到我,距靜左,企係度啤左我一陣,就咁走左😀哇真係唔該曬你!既然你過來係因為有人智障唔識燒肉彈到人要勞煩你教育,點解聽到隔離檯先有問題你唔去教育呢?係唔係被我窒左一窒,腦袋窒息?😀
Thanks!無下次!自降身價,祝早日倒閉!
2020-09-29
2020-09-13 3322 浏览
288燒和牛,要食刺身多加百幾蚊。288燒和牛聽落好抵,又易book,其實牛嘅質素好差,肉質好鞋,好靭,每一舊都要成舊吞,因為咬唔開。專登揀左d肥肉多嘅燒,諗住入口有油花味,完全冇,全部都係筋,更加咬唔到。味道黎講,應該唔係和牛,質素仲差過一般牛,以為好抵,其實根本食唔到和牛級數嘅牛。刺身一般,放題質素。最正常已經係天婦羅,因為黎到係熱嘅,似即炸。8點入席,只係叫左幾round,野食叫極都唔黎。9點27分通知我地last order,當時想再叫野食已經點唔到單,cut左,其實可以早d通知,唔好cut左or剩返幾分鐘先通知,但之前叫嘅兩round食物都冇黎過,諗住算數,因為真係唔好食。出去拎雪糕食算啦,點知又冇哂,仲唔會再fill。食物同服務質素都好差,四人枱坐得好迫,唔會再去。
288燒和牛,要食刺身多加百幾蚊。
出去拎雪糕食算啦,點知又冇哂,仲唔會再fill。
食物同服務質素都好差,四人枱坐得好迫,唔會再去。

2020-09-13 1699 浏览
做緊288無限時任食肉,刺身另加10x,簡評:環境:污糟比以前差 肉眼見有小強肉類:算多種,唔要求高覺得抵刺身:可以,但用具看上去捐耗高唔衛生,食完冇屙服務:冇漏單,快收碟
做緊288無限時任食肉,刺身另加10x,簡評:
環境:污糟比以前差 肉眼見有小強
肉類:算多種,唔要求高覺得抵
刺身:可以,但用具看上去捐耗高唔衛生,食完冇屙
服務:冇漏單,快收碟
2020-09-08 1344 浏览
在這裏食牛肉,不差,幾好,而我是訂了午餐任叫任食,準時到,這店的服務員也好有禮,一坐下就送上海鮮,又叫了多種牛肉,好味又快送到,入口即化,又有牛味,服務員換碟也好快的,值得去試的店。
服務員換碟也好快的,值得去試的店。
2020-09-08 16660 浏览
國際廣場的和牛燒肉牛藏曾經非常高貴現在有288$加一任食牛肉放題午餐時間12點至2點半先上一客6款的牛肉包括牛舌我覺得只有西冷牛肉比較好吃其他的肉口感普普通通主要是任叫任食很多太硬的牛部位,師父唔捨得切走所謂粗粗幼幼將貨就價若想易入口:燒得透些會無那麼肥膩,當然:燒幾塊菠蘿吃吃沙律也是辦法菠蘿選小型的都新鮮沙律菜任食溫泉蛋稍為太生其他如飲品-只有日本茶是熱飲提供百事可乐蔗汁等數量不多非常一般的凍飲雪糕就可以說奢華Moven pickDreyer 以及多個韓國冰棒炸物有天婦羅炸蝦炸南瓜和榴槤炸彈可能不是師傅專長糯米炸功不精緻以致感覺著通燒肉和海鮮只供以上幾款我一再加單叫和牛西冷之後上桌的和牛西冷樣子已經走樣沒有起初那麼雪花滿佈地獄烏冬其中一個可任點項目300多元食肉獸肯吃大量和牛的勉強可以;但其餘的任食簡單來說:太粗糙啊!

國際廣場的

生日
  • 和牛西冷
  • 雪糕
2020-09-03 1500 浏览
放題大不如前,相信唔會再去😒😒 食物質素下降,感覺同之前去嘅已經不一樣。冇咗原先嚟的刺身拼盤, 加上餐桌面的調味品都缺乏質素,用普通餐桌鹽代替岩鹽,加上飲品方面已經同之前大大不同,沒有了所有酒類飲品,例如啤酒紅酒清酒白酒, 而普通飲品都已經用一啲平價品代替,例如烏龍茶,日本,韓國臺灣飲品,及一些特色的飲料都沒有了,祇有汽水。而一些甜品亦都改變了,取而代之是一些普通的甜品,沒有以前的精緻特色甜點,相對底下用這個價錢倒不如去食其它還好,我寧願你用一個合理嘅價錢保障食物嘅質素,總好比將貨就價去改變。相信之後亦都唔會再去,亦不會再同朋友介紹。總括來說👎👎👎👎👎☹️☹️☹️
2020-09-03
生日
2020-08-11 1315 浏览
如果以$288未計加一既價錢食呢一餐燒肉。我就覺得只係合理價。而無驚喜網上其他人講食唔食到靚牛係睇你彩數咁我諗我係唔好彩😆今日嚟到嘅牛肉只係個普普通通完全稱唔想係和牛級。。可能抱有太大嘅期望所以咪有啲失望食物方面嘅話其實唔會有太多嘅選擇但係雪糕方面就有好多啦係令我驚喜嘅地方有不同種類嘅雪糕任你揀挽回少少嘅分數但係始終呢一間都係食燒肉嘅餐廳食物方面其實可以改善一下日式燒肉嘅話呢一個價錢我下次寧願揀定食
網上其他人講食唔食到靚牛係睇你彩數咁我諗我係唔好彩😆
今日嚟到嘅牛肉只係個普普通通
完全稱唔想係和牛級。。
可能抱有太大嘅期望所以咪有啲失望
食物方面嘅話其實唔會有太多嘅選擇

但係始終呢一間都係食燒肉嘅餐廳食物方面其實可以改善一下
日式燒肉嘅話呢一個價錢我下次寧願揀定食
Yakiniku Gyukura has always been a popular place with long queues, but I finally tried it despite having to wait half an hour because their Wagyu deal is just too darn attractive 😍 For just HK288 you get to enjoy a wide range of Aus Wagyu beef cuts such as sirloin, shank, rib-eye and more! What I love is that the beef actually has a strong taste of beef and buttery oils, which makes it good quality! Seafood, tempura, and other Japanese snacks like the deep fried cheese balls are also ALL unlimit
Seafood, tempura, and other Japanese snacks like the deep fried cheese balls are also ALL unlimited!
But just be warned, the queue IS really crazy, and since they got so many customers, service was’t top notch.
2020-06-27 1347 浏览
好失望,第四次去,質素下降,又無咗hagen daz 雪糕,仲要貴咗,之前288, 已包加一,而家要288, 另收加一,最差係啲牛肉質素差咗,我唔會再去喇,唉!啲積分浪費了!
2020-06-24
$316.8 (午餐)
2020-06-21 1646 浏览
朋友說這家餐廳在做特價, 性價比高, 決定一試。HKD 288/一位。牛肉是主角, 賣相不錯。但沒有想像中好食。有些韌,  不能燒得太熟。個人也覺得多數切得太厚, 薄一點比較好。牛舌爽, 好食。肉眼是全部款中最"林"的。其他食物選擇不算多, 點了天婦羅。等了比較久, 但好味。墨魚咀大大粒, 入味, 好食。榴槤波, 醬香, 皮唔算厚。甜品飲品都OK. 雪粒有我喜歡的MOVENPICK. 另有Dreyer's D Collection. 不錯。

牛肉是主角, 賣相不錯。

但沒有想像中好食。
牛舌爽, 好食。
肉眼是全部款中最"林"的。

其他食物選擇不算多, 點了天婦羅。

等了比較久, 但好味。
墨魚咀大大粒, 入味, 好食。
榴槤波, 醬香, 皮唔算厚。

甜品飲品都OK.
雪粒有我喜歡的MOVENPICK.
另有Dreyer's D Collection. 不錯。
牛肉
天婦羅
雪糕
题外话/补充资料: 這家餐廳受歡迎, 5月底BOOK, 6月中才有位。
2020-06-18
天婦羅
雪糕
慶祝父親節,所以一家大細去咗食燒肉放題~一上枱已經送上一盤有幾款嘅牛肉,會寫明係咩嚟嘅,不過之後再叫就唔會有牌~ 牛肉覺得質素一般,冇乜牛肉味,不過質地係好食嘅,唔會燒完好鞋食物選擇都幾多,除咗牛肉,仲有豬肉,雞肉,同埋海鮮等等。另外仲有好多唔同嘅熟食同埋小食~最欣賞佢哋嘅泡菜,夠辣味,又唔會太鹹,用嚟送肉一流仲有飲品同埋雪糕任飲任食~我哋食嗰日嗰個時段都只係$288,唔使+1,其實價錢來講算幾抵~ 不過下次再去食燒肉放題,應該會寧願俾貴少少去食啲靚啲嘅牛肉~
慶祝父親節,所以一家大細去咗食燒肉放題

仲有飲品同埋雪糕任飲任食~

2020-06-14
父亲节
2020-06-03 1603 浏览
近日因為疫情關係,尖沙咀燒肉牛蔵大優惠,無限時和牛任食288元,可加108元刺身無限任食,或加68元酒精飲品任飲。 牛蔵坐落於尖沙咀iSquare,地鐵站有專用出口直達商場基座,十分方便就腳。今天我由荃灣出發,不用半小時便到達iSquare. 這間燒肉店面積很大,環境高雅,餐廳佔地很廣,座位間隔寛敝,坐得舒適,還設有卡座,適合大夥兒聚餐,這兒服務員人手足夠,講解詳細,服務不錯。 這兒點菜可用手機QR code,方便落單,省時快捷。這兒的食物可分以下幾類,計有燒肉及海鮮、和食及烏冬、小食及沙律,還有蔬菜,至於要吃刺身的話便要加108元。我們沒有追加剌身,因為我們一心要狂食和牛。哈哈哈! 首先由服務員送上由餐廳預設的和牛拼盤,噢!眼前一亮啊!和牛脂肪分布均勻,肉質細緻、柔嫩,排列得整齊,賞心悅目。佳!這碟拼盤有和牛西冷、和牛肉眼、和牛筋肉、美國穀飼牛、上等牛舌。我最喜歡吃的是牛舌,牛舌牛味濃郁,好吃!另一個我喜歡的食物是骨付腸,骨付腸的味道很好,肉質也很嫩滑。 炸物方面有天婦羅炸大蝦、番薯、冬菇、南瓜,最特別的是榴槤炸彈。這兒的天婦羅炸蝦酥脆,粉漿薄薄,外脆內軟。我喜歡

炸物方面有天婦羅炸大蝦、番薯、冬菇、南瓜,最特別的是榴槤炸彈。這兒的天婦羅炸蝦酥脆,粉漿薄薄,外脆內軟。我喜歡這兒的天婦羅炸蝦,蝦的質地不錯很爽口。

飲品方面可到自助區取用,飲品可分有酒精類及冇酒精的。這兒冇酒精的飲品和一般的放題店差不多,喜歡飲番杯的朋友,還可以加錢,任飲清酒、梅酒、白酒等。

甜品方面有韓式人氣雪條,Haagen-Dazs 雪糕movenpick雪糕還有各式奶凍,選擇也不少。
2020-05-29 930 浏览
工作到週末,想食好少少,就試一試呢間和牛,知佢做緊減價288一個,另外加多100有埋刺身放題,第一轉唔駛落單即上一碟和牛,其實食呢盤都已經夠飽 lol,肉質有d較UN ,有d就好正,整體都算中上,加100蚊刺身就得幾樣野揀,不過勝在都夠新鮮,因為佢應該同隔離食刺身間野個廚房打通的,另外仲要提一提佢個天婦羅,夠熱夠脆,應該每次即炸,算高質,另外最後雪糕任食都算正常野,總體黎講算滿足!