2023-02-28 121 浏览
我見OpenRice勁多好評及見招牌寫上燒肉No.1,自稱得第一以為食物及服務質素應該不錯或正常,所以走去試試。點知伏都唔伏,下單一個牛舌套餐,它包括味素飯,生五花楠,價錢同份量適中但食物質素就覺得很差劣,沒想過牛舌沒有解凍情況下就上枱,色澤是瘀紅色,五花楠也是沒解凍就上台貌似平價肥牛,如我所料食到全口油,幸好是薄切牛如果口感更硬。醬料我選了燒汁,醬味淡,最後改用鹽點食物,不知是否盛裝海鹽的器皿是國產貨,按多幾次就連脫掉金屬咀口把鹽一起倒下,幸好當時不在爐上灑鹽就會很危險。夾子也很結實,當重複使用時令手指感到很疲倦,細節不好感到店主不體貼。當調節爐的温度高一點時,突然牛舌搶火燒傷手背,即時通知服務員提供冰塊或者給予燙火膏,服務員給予燙火膏及罵我為什麼去調高爐溫度,但見店內任何位置也沒有警告指示牌寫上不能調高爐温,已經被燒痛還怪責我,感到很委屈無奈…完全不明白,道理在那?心想不是店舖應為每位食客提供一個安全的環境嗎?對店名的No. 1感到超級失望,絕不再光顧
2023-02-24 76 浏览
朋友住葵芳,話發現呢到有間開業無耐,價錢唔貴既燒肉店,於是我地相約平日下午黎試下 。由於我好少去葵芳,本來仲擔心唔識去,原來地鐵站一岀行幾步路就到,位置超方便餐廳座位寬敞舒適,環境乾淨,充滿日式風情。餐枱上有黑椒,鹽及不同的醬料自助。用餐以QR code點餐,食物類型好多,有燒肉套餐,海鮮,炸物,飲品,甚至甜品。牛肉三食套餐($168)。可以自選三款牛肉,套餐一共有300g肉,前菜,飯及麵豉湯。牛肉新鮮,牛肉味濃郁,燒完只係加少少鹽同黑椒調味已經好香好食。。附送既泡菜夠入味,微辣微酸又爽脆,同牛肉一齊食又解膩又惹味,佐飯食都一流。我地另外加左$15將白飯升級做一番玉子飯,原來好豐富:有木魚絲,飯素,紫菜同温泉蛋,飯份量唔細,飯素微甜微咸好開胃,配搭油脂豐富既牛五花食,以及沾上蛋黃,整體超香而且層次感好豐富,令人忍唔住食哂成碗飯另外我地追加了150g一口牛小排($88),有9大粒正方體,油花同肉交織,賣相勁吸引。食落表面焦香,油脂均勻,有好香濃既牛味而且肉質軟嫩,呢個厚度令口感有嚼勁,越嚼越香吉列蠔($18)。新鮮炸熱辣辣,外脆內爆汁,而且鮮味唔腥,完全唔油膩!好好食我同朋友都好奇點解日

餐廳座位寬敞舒適,環境乾淨,充滿日式風情。

餐枱上有黑椒,鹽及不同的醬料自助。

牛肉三食套餐($168)

吉列蠔($18)

我同朋友都好奇點解日式年糕會被歸類係甜品餐單,所以決定叫
$18有2大片,燒烤後表面微焦,入口米香好突出,口感煙韌而且拉絲效果好誇張,口感豐富,配以煉奶一齊食,好香甜好好食,為今餐畫上完美句號

總結:送餐速度十分快,食物新鮮,性價比高而且炸物類岀色
結帳時留意到有下午茶時段,價錢平上加平,會再幫襯!

2023-02-23 58 浏览
冇咩胃口,就係想食燒肉唔使擇日,用Gulu 訂枱,黎到就有位食每次來都一定會點套餐。貪佢豐富,又多選擇牛三角套餐牛三角100 g 配一番玉子飯,麵豉湯,泡菜,日式餃子牛三角油花分佈靚, 色澤紅潤,牛味濃一番玉子飯有半熟蛋,大量紫菜,聞落就已經好香口,食落多層滋味。安格斯肉眼套餐安格斯肉眼牌150 g 配一番玉子飯,麵豉湯,泡菜,免費追加豚肉50 g安格斯肉厚肉, 油脂較多但牛味夠。 燒到六分熟剛剛好。 愈食愈滋味,胃口好左,再散叫其他食物扇貝/多春魚/八爪魚/虎蝦/菜類蘋果梳打多春魚,虎蝦,八爪魚燒到外層焦香,又香又新鮮牛舌都好味
冇咩胃口,就係想食燒肉

唔使擇日,用Gulu 訂枱,黎到就有位食

每次來都一定會點套餐。貪佢豐富,又多選擇

牛三角套餐
牛三角100 g 配一番玉子飯,麵豉湯,泡菜,日式餃子

牛三角油花分佈靚, 色澤紅潤,牛味濃

安格斯肉眼套餐

安格斯肉厚肉, 油脂較多但牛味夠。 燒到六分熟剛剛好。

愈食愈滋味,胃口好左,再散叫其他食物
扇貝/多春魚/八爪魚/虎蝦/菜類

蘋果梳打

多春魚,虎蝦,八爪魚燒到外層焦香,又香又新鮮

牛舌都好味
2023-02-23 66 浏览
星期日周圍搵下野食, 見到呢間門面幾靚就入去試下.呢度主打燒肉, 整個店鋪非常乾淨企理.我地2個人叫左一個套餐, 再追加唔同種類既燒肉, 海鮮. 燒肉有安格斯肉眼, 牛舌, 五花肉等等. 海鮮有新鮮扇背, 原隻大由魚, 多春魚等等.所有食物都十分高質, 食完燒肉後, 套餐仲跟左個綠茶雪糕. 完滿既一餐.另外飲品方面有個驚喜位, 就係有Asahi極泡罐生啤, 個面蓋可以成個拉出黎, 好似飲緊新鮮生啤咁, 極少地方有, 必試.
星期日周圍搵下野食, 見到呢間門面幾靚就入去試下.
呢度主打燒肉, 整個店鋪非常乾淨企理.
我地2個人叫左一個套餐, 再追加唔同種類既燒肉, 海鮮.
2023-02-21 1158 浏览
這間燒肉十分好吃,今次又再光顧了。開業了一段時間,客人已經越來越多,已經是平日六點幾的時間,已開始要取飛輪候座位。果然好吃的餐廳也越來越多人來光顧。是晚也要輪候了一會兒才有座位,一入到餐廳已發覺餐廳人頭湧湧。看了餐牌,快快下單。看到除了豬牛雞外,還有很多不同的海鮮,例如魷魚,扇貝,蝦等等。所以這次也點了海鮮來嚐嚐。這裏點套餐也有贈送,可以贈送多一盤雞肉或者豚肉等等,十分吸引。我們點了兩份套餐,一份是豚肉眼套餐。送了一份豚五花肉。還加配了玉子飯。玉子飯十分好吃,因為有顆溏心蛋,而且飯下面仲鋪滿了紫菜碎,啖啖飯吃起來也充滿蛋汁跟紫菜,又香又惹味。另一款點上了豚鳥肉套餐,然後免費配了一份豚五花肉,仲加配了紫菜飯,不論是玉子飯還是紫菜飯也十分好吃,很值得加配。先說一說這餐廳的肉類,不論是豚是雞都相當好吃。豚肉眼是我們第一次點的,大大塊的原塊豚肉,又厚又大塊,店員隨餐附上剪刀,所以可以把豚肉眼剪成一片片再燒,這樣會易熟一點。豚肉眼肉質好特別,又厚又多汁,而且咬起來又唔會好硬好實,相當唔錯。覺得十分吸引。另外豚五花較薄身,燒起來很快熟,而且又薄又香脆,跟豚肉眼的口感同口味完全唔同,十分特別。而雞肉
所以這次也點了海鮮來嚐嚐。
豚肉眼套餐
玉子飯

豚肉鳥套餐
紫菜飯

先說一說這餐廳的肉類,不論是豚是雞都相當好吃。豚肉眼是我們第一次點的,大大塊的原塊豚肉,又厚又大塊,店員隨餐附上剪刀,所以可以把豚肉眼剪成一片片再燒,這樣會易熟一點。豚肉眼肉質好特別,又厚又多汁,而且咬起來又唔會好硬好實,相當唔錯。覺得十分吸引。另外豚五花較薄身,燒起來很快熟,而且又薄又香脆,跟豚肉眼的口感同口味完全唔同,十分特別。而雞肉就啖啖嫩肉好好味。
豚肉腸2條

今次仲點了一份豚肉腸,豚肉腸啖啖肉,又香濃豚味,岩曬愛食肉的我。
除肉外,海鮮都十分之正。
魷魚
魷魚是完整一隻的,好鮮好大隻。我們先把魷魚剪成一圈圈再燒,魷魚經過燒烤後,慢慢變曲,入口彈牙爽口,好正。
扇貝兩件

另外扇貝與牛油一同燒烤,加熱後牛油變溶,牛油滲入扇貝當中,又香又甜又鮮,令人食指大動。
是晚十分豐富,價廉物美,每次食完又會很快想再來encore……
2023-02-16
豚肉腸2條
魷魚
扇貝兩件
2023-02-11 94 浏览
100g牛小排套餐, 紫菜飯, 麵豉湯追加50g豚五花芝麻雞翼牛小排: 必食.紫菜飯:麻麻麵豉湯: 普通豚五花: 普通芝麻雞翼: 普通喜歡食肉, 都係抵食選擇, 可多款份量追加.
题外话/补充资料: 牛小排必食
2023-02-11
100g牛小排套餐, 紫菜飯, 麵豉湯
  • 牛小排
2023-02-09 143 浏览
去開葵廣買野,想食日式燒肉,係附近見到呢間門面唔錯既燒肉店,有好多日本元素既裝飾,坐位十分闊落,舒適。叫左兩個sat, 每個set有3款肉,仲可以加錢叫多一款肉。🔸牛肉三食套餐牛小排,牛五花,牛板腱雖然品係咩和牛,但d肉很不錯, 食個晏可以燒下肉,都幾開心。🔸一番特選套餐有牛五花,豚五花, 雞腿肉雞肉十分嫩滑🔸安格斯肉眼加多50g既肉,厚身食落更爽。另外仲加左蝦, 扇貝,炸雞翼,炸蠔餐廳有不同種類既食品,質素十分好,海鮮新鮮,大隻。兩個人一個爐, 醬料亦充足,仲有蒜蓉,正。最後食到好飽,坐左個半鐘慢慢食。價錢合理,食物水準高,環境舒適。最岩平日放假約朋友聚餐。

🔸牛肉三食套餐
牛小排,牛五花,牛板腱

🔸一番特選套餐
有牛五花,豚五花, 雞腿肉
雞肉十分嫩滑
🔸安格斯肉眼
加多50g既肉,厚身食落更爽。

另外仲加左蝦, 扇貝,炸雞翼,炸蠔
餐廳有不同種類既食品,質素十分好,海鮮新鮮,大隻。

兩個人一個爐, 醬料亦充足,仲有蒜蓉,正。

2023-02-04 1186 浏览
日式烤肉是我喜歡吃的菜式之一,對上一次去完日本之後回來後仍然很惦記當地的烤肉,恰巧看見這間的評價不錯,直接去吃吃咯。菜單上選擇不少,有肉類有海鮮,有小食炸物,有單點也有套餐,什麼也點了一些哈。店內的面積不少,位置空間也多,有不同款式的座位適合和不同對象來吃,菜單上的價格真的挺親民的,每份肉類也是幾十元,一碟有六片,相比起其他日式燒肉餐廳這個價錢避免太化算了吧?他家以手機下單,很快就會專人上菜,然後座位上有自帶烤盤,烤熟了就可以直接開吃了。重點推介:牛小排,雞腿肉,虎蝦牛小排是上等的品質,肉質入口即溶,配上紫菜飯簡直是一種享受。雞腿肉超嫩,要花多一點時間烤,但絕對值得!虎蝦大大隻,燒完超香口,配上他家的醬汁,簡直不得了!!另外推介:炸物必食芝麻雞翼:每次即叫即炸,炸得剛剛好,叫咗三次,一口咬下去肉汁滿滿!芝士年糕:入口鬆軟,芝士味香濃!忌廉蟹肉薯餅:忌廉軟滑,薯餅鬆脆,還有蟹柳絲在內!絕對可以encore,性價比極高質素同樣高,餐廳職員有禮又會有耐心指教我們如何使用烤爐,整體用餐感覺很好!地點近葵芳港鐵站很方便,定會再光臨!

重點推介:
牛小排,雞腿肉,虎蝦

另外推介:炸物

芝士年糕:入口鬆軟,芝士味香濃!

忌廉蟹肉薯餅:忌廉軟滑,薯餅鬆脆,還有蟹柳絲在內!

2023-01-30
2023-02-04 178 浏览
燒肉一番係葵芳新開嘅燒肉店,主打平民價錢😉 店內嘅裝修好有日本風味,以簡約為主,啲座位都幾闊落♥️地哋一行九人,一個叫咗約5-6個燒肉餐,大家買單大概$100左右,非常抵食!店內牛肉同豬肉部位嘅類別選擇都好多,海鮮嘅菜單選擇就中中等等啦!我地叫咗2個牛肉三食套餐、一個安格斯牛套餐、2個一番盛合套餐,仲有芝士年糕、吉列蠔同埋多春魚。呢個價錢其實對於肉類嘅質素要求都唔會太高,啲鮮肉上菜嘅時候仲有一層融雪🥶 應該係響雪櫃拎出嚟嘅時候仲未夠解凍😶‍🌫️ 個人覺得豬腩肉落鹽加黑椒燒嘅時候比較食到肉味。牛肉類嘅話鮮味唔係好夠,咬口就不過不失🥩多春魚嘅腥味較重👀 入邊嘅魚子唔算多,另外我覺得佢嘅軟骨都比較多,唔建議試🫡每個燒肉套餐都包一碗飯、一個麵豉湯同埋一個前菜。麵豉湯同埋菜嘅質素個人覺得同吉野家嘅水準差唔遠🤣 不過Menu最平嘅餐大概60幾蚊唔使+1就可以買單,所以午市或者晚市想平食燒肉嘅話係一個唔錯嘅!

多春魚
2023-02-03
  • 牛肉三食套餐
  • 安格斯肉眼套餐
2023-02-02 769 浏览
搵吓搵吓搵到呢到都有一間燒肉店門口睇落幾大幾sharp醒亦有幾到打卡位裡面其實好深 位置好多枱面上已經有調味料 鹽同黑椒 可以邊燒邊落🫙醬汁就包括胡麻醬、酸汁、辣味噌、燒肉汁同一番鹽醬好豐富 點點都得🤣最最最方便係喺THE GULU拎飛未到就可以睇定 撳定先🤭牛肉三食套餐 (300g) $168 🙆🏿‍♀️(牛板腱、牛頸肉、牛小排)麵豉湯如上是日前菜-中華沙律 前菜嚟講係唔錯嘅🍚一番玉子飯 加$15 🙆🏿‍♀️除咗芝麻同紫菜之外 仲有半熟蛋同柴魚望落去已經好吸引呢個餐牛嘅份量仲離譜 有成5-9塊🐮牛板腱肉味香濃 肉質軟腍嫩滑🐮牛頸肉比較特別就try try幻想同豬頸肉一樣咁好味🤤🤤🤤好彩無令我哋失望雖然以瘦肉為主 但仍保持軟嫩口感肉味從中滲出嚟🐮牛小排家腍可口 亦帶有肉味🍨和風綠茶雪糕 $20 🙆🏿‍♀️可以到最後先叫店員上個雪糕球好圓 好犀利😂😂😂啱啱拎出嚟雖然係實嘅但佢比咗鐵匙就都算易𢳂食落都有綠茶味 仲要唔係淡用呢個做ending真係perfect池一番盛合套餐 (220g) $118 🙆🏿‍♀️(牛小排、牛舌、厚切豚五花)麵豉湯有啲洋蔥同豆腐 正常發揮泡菜屬於小辣嗰款 配肉食啱啱好🍚紫
搵吓搵吓搵到呢到都有一間燒肉店
門口睇落幾大幾sharp醒
亦有幾到打卡位
裡面其實好深 位置好多
枱面上已經有調味料 鹽同黑椒 可以邊燒邊落🫙
醬汁就包括胡麻醬、酸汁、辣味噌、燒肉汁同一番鹽醬
好豐富 點點都得🤣
最最最方便係喺THE GULU拎飛
未到就可以睇定 撳定先🤭
牛肉三食套餐
牛肉三食套餐 (300g) $168 🙆🏿‍♀️
(牛板腱、牛頸肉、牛小排)
麵豉湯如上
食落都有綠茶味 仲要唔係淡
用呢個做ending真係perfect池
一番盛合套餐
一番盛合套餐 (220g) $118 🙆🏿‍♀️
(牛小排、牛舌、厚切豚五花)
麵豉湯有啲洋蔥同豆腐 正常發揮
🐮牛小排如上
牛舌
🐮牛舌相比較有咬口 且帶少少爽脆口感
🐷厚切豚五花就好似韓燒嘅五花腩咁
原條上 (btw 有提供較剪✂️)
燒到微焦 個邊少少脆就可以剪得上碟😆

牛五花
沖繩風豚肉腸
忌廉蟹肉薯餅
2023-01-30 582 浏览
#葵芳 #燒肉一番終於返公司, 放工時路經天橋, 發現之前裝修的燒肉已經開業, 當然要棒場啦!牛板腱套餐 $108 ~ 包括牛板腱200g, 前菜及麵豉湯! 我加 $8 要紫菜飯, 追加 50g 牛五花! 牛板腱看似很瘦很少油脂, 但出奇哋入口完全唔嚡, 仲頗有肉味! 牛五花看似很多肥膏, 但入口又完全不油膩, 仲有點甘香! 👅再來牛舌套餐 $108 ~ 同樣包括200g薄切牛舌, 前菜及麵豉湯! 我加 $15 要一番玉子飯, 追加 50g 豚五花! 牛舌是我喜愛的食品之一, 自己燒的話薄切較容易控制, 200g 份量很足, 很不錯!套餐又怎能滿足我們呢, 再追加單點菜式! 🐖厚切豚五花 $58/120g ~ 很喜愛, 較薄切的有咬口, 油脂燒至甘香, 入口不覺油膩, 如果可以有生菜包裹同食就更好! 記得問店員取較剪, 剪至小小的一件更容易入口! 牛頸肉 $38/50g, 牛小排 $48/50g ~ 牛魔王的我倆! 肉質紋理清晰, 肥瘦分明, 肉質唔靭唔嚡, 讚! 🥩安格斯肉眼 $148/150g ~ 看似好肥, 但燒烤過後油脂甘香, 肉質嫩滑, 有肉味,很不錯啊! 🐙八爪魚仔 $22
#葵芳 #燒肉一番

套餐又怎能滿足我們呢, 再追加單點菜式!

🐙八爪魚仔 $22/5本 ~ 不連頭的, 爽口彈牙, 估唔到都幾易燒!

🦪扇貝 $68/2本 ~ 連一小片牛油同燒, 好香, 帶子好乾淨衛生, 雖然唔係好大隻,但肉頗厚!

🍚飯加上紫菜, 口感更佳! 我的是一番玉子飯, 紫菜加溫泉蛋, 口感更豐富!

🥤飲品少不了, 白提子及蘋果梳打 $15/樽, 樽裝好方便及衛生!

問阿囝哥:「就嚟走啦!回歸香港仲有乜想食而未食㗎?」佢即刻話:「日本嘢!」壽司我又食咗幾次,就同佢去食日式燒肉。朋友介紹咗一間佈置有趣,有晒宮崎駿動畫角色模型嘅燒肉餐廳。阿囝勁like龍貓巴士站嘅大模型。全間食店好有氣氛。燒肉一番嘅午餐好豐富抵食。三個人叫咗兩個set, 再加啲小食已經好足夠。套餐包餐前小吃、味噌湯、同珍珠米飯。安格斯肉眼扒套餐牛三角套餐個紫菜流心蛋飯好正,佢一次過食晒碗飯,仲叫我返屋企整呢個飯比佢,可以食兩碗喎!

阿囝勁like龍貓巴士站嘅大模型。全間食店好有氣氛。

套餐包餐前小吃、味噌湯、同珍珠米飯。
安格斯肉眼扒套餐

牛三角套餐

午餐
  • 安格斯肉眼套餐
  • 牛肉三食套餐
2023-01-26 103 浏览
係葵芳行完街肚餓,於是就去搵嘢食。冬天食燒肉都唔錯,見呢間唔貴,就決定食呢間。餐廳光猛,乾淨,又闊落,仲有啲位打下卡。落單用手機scan QR code,好方便👍。牛小排套餐($118)- 🍚一番玉子飯(碗)(+$15)- 🍵麵豉湯(碗)- 🥗是日前菜(本)安格斯肉眼套餐($168)- 🥩安格斯肉眼- 🍚一番玉子飯(碗)(+$15)- 🍵麵豉湯(碗)- 🥗是日前菜(本)🍚玉子飯鋪滿紫菜,上面放左粒流心蛋🥚,淋上燒肉汁加埋燒肉有齊食,好滿足☺️。一番玉子飯嘅份量都幾大,女仔share一碗都夠,所以我哋決定唔叫咁多套餐,淨係追加肉,咁先可以試多啲。🥩咁多種肉最好食係牛小排,油脂含量比較高但係分布平均,見到佢嘅大理石花紋就知有幾正😍。牛板腱油脂含量其實都唔低,冇比較之下其實唔係好分得出兩種肉。牛五花係薄切,所以好快熟。安格斯肉眼扒係一塊過嘅扒,油脂含量比較低,適合唔鐘意食咁油膩嘅人。豚五花一路燒一路出油,燒完個邊有啲脆嘅口感。追加>牛小排50g ($48)追加>牛板腱50g ($38)追加>牛舌50g ($38)追加>牛五花50g追加>豚五花50g🍢熟食小食選擇非常多,

牛小排套餐($118)
- 🍚一番玉子飯(碗)(+$15)
- 🍵麵豉湯(碗)
- 🥗是日前菜(本)

安格斯肉眼套餐($168)
- 🥩安格斯肉眼
- 🍚一番玉子飯(碗)(+$15)
- 🍵麵豉湯(碗)
- 🥗是日前菜(本)

追加>牛小排50g ($48)
追加>牛板腱50g ($38)
追加>牛舌50g ($38)
追加>牛五花50g
追加>豚五花50g

🍢熟食小食選擇非常多,咩都想試吓,所以我哋都叫咗好多。南瓜薯餅好好食,香甜外脆內綿滑😋。芝麻雞翼都炸得好脆好香口😃。因為我哋叫得太多,擺凍左拎去個爐熱返又變返熱辣辣脆卜卜🔥。
芝士年糕(二本)($18)
芝麻雞翼(二本)($25)
日式餃子(二本)($18)
薯絲炸蝦(二本)($18)
沖繩風豚肉腸2本($18)
南瓜薯餅(二本)($18)
忌廉蟹肉薯餅(二本)($18)
扇貝2本($68)
虎蝦2本($28)

柚子海汽水($15)
白桃烏龍汽水 ($15)
外卖送餐
午餐
燒、燒、燒,兩口子最近去咗食燒肉一番,聞名不如一試,親民價錢但可以吃到飽的份量,性價比超值,難怪peak hour人頭湧湧(建議大家節省等食時間,可以去GULU到先取票)! 依家的日式燒肉設計好貼心,嵌入式的燒肉爐有一定深度,唔怕衣服沾上煙薰肉味,亦唔怕烤肉肥油會彈到手,真心一家大細去食都好安全,(當然家長都要看顧小朋友) ,加上日式裝潢讓人感覺舒服,猶如去了一轉日本小旅行,整頓飯吃得稱心如意。燒肉一番主打烤牛肉,為食的兩口子二話不說點了兩客「牛肉三食套餐」,事關可以自選三份牛肉,一次過滿足曬口腹要求,新張期內仲可以添一份追加烤肉/小食,真心覺得超優惠! 原來下午茶(2-5pm)和宵夜時段(8-10pm)再降價,唔怪得之全場滿座! 吃燒肉再配上白提梳打、蘋果梳打凍飲,或者啤酒,爽歪歪!牛肉三食套餐(包牛五花、牛板腱、牛頸肉、牛舌及牛小排其中3款牛、白飯、前菜、麵豉湯)薄切的牛肉新鮮嫩滑,燒烤牛肉油脂肉香令人垂涎三尺,可以自主添加醬汁調味,滋味無窮!咩都想試下,所以多點了幾款小食,即點即炸的忌廉蟹肉薯餅、吉列蠔,仲有蟹籽沙律,最後來多客和風雪糕(綠茶、3.6牛乳) 甜點做總結,一定要再e

吃燒肉再配上白提梳打、蘋果梳打凍飲,或者啤酒,爽歪歪!

咩都想試下,所以多點了幾款小食,即點即炸的忌廉蟹肉薯餅、吉列蠔,仲有蟹籽沙律,最後來多客和風雪糕(綠茶、3.6牛乳) 甜點做總結,一定要再encore.
2023-01-24 68 浏览
天氣寒冷, 食下烤肉唔錯嘅選擇, 這間燒肉店位於葵芳, 門口佈置相當吸引, 東瀛味十足。店內有很多卡位, 每張枱都有燒烤爐。牛小排套餐分量都唔少, 有牛小排200克, 連白飯,泡菜,麵豉湯, 還可以追加其他牛肉部位, 當然不會錯過。牛小排很新鮮, 肉質彈牙, 牛味濃郁, 燒烤起來散發陣陣牛肉香氣, 嫩滑可口。牛板腱肉質相對較厚實, 牛肉味濃郁。牛舌肉質嫩滑又爽脆, 薄切得來很有質感。牛頸肉肉質厚實有嚼勁, 細細咀嚼充滿牛肉鮮味。豚五花油脂豐富, 燒烤起來香氣陣陣, 吃起來爽脆而不會感覺肥膩。小食選擇也很多, 熱辣辣最啱食。芝士年糕和一口芝士外層香脆, 內裏是有熱又滑嘅芝士, 美味可口。南瓜薯餅炸得香脆酥化, 南瓜蓉清甜香滑。還有雪糕和汽水冰凍甜品, 冰凍又解渴。

牛小排套餐
牛板腱肉質相對較厚實, 牛肉味濃郁。
牛舌肉質嫩滑又爽脆, 薄切得來很有質感。
牛頸肉肉質厚實有嚼勁, 細細咀嚼充滿牛肉鮮味。

小食選擇也很多, 熱辣辣最啱食。
南瓜薯餅炸得香脆酥化, 南瓜蓉清甜香滑。
還有雪糕和汽水冰凍甜品, 冰凍又解渴。