2024-10-04 864 浏览
想食串燒? #燒烤堂 最平$12串,又多選題!仲有啤酒買一送一,OMG~ 朋友開心share🍻啤酒🍻買一送一 💲48酒已戒嘅我飲茶得啦☺️ 🍹冷泡白桃 💲18 🦪蒜蓉燒廣島蠔(兩隻) 💲44 - 肥美鮮甜~🍢🐖鹽燒豚肉無花果卷 💲26 - 好減膩~🍢🐖豚肉日本蘋果卷 💲24 - 好清甜~🍢🐖鹽燒豚肉荔枝卷 💲22 - juicy爆汁~🍢🐟鹽燒紅衫魚 💲32 - 燒得剛好~🍢🐟鹽燒白鱔 💲48 - 厚身爽彈~🍢🐟焦糖鰻魚芝士玉子燒 💲28 - 香甜芝味~🍢🦆椒鹽燒鴨舌 💲28 - 佐酒一流~🍢🐮滑捋捋韓式牛骨髓 💲28 - 微辣嫩滑~🍢🐔麻辣燒赤雞心 💲22 - 辣辣哋幾開胃~ 🐟🍚鰻魚炒飯 💲58 - 份量唔少,珍珠米煙韌,唔會乾身,味道均勻惹味,鰻魚肉亦多~ 🍢🍠蜜糖燒芋頭 💲12🍢🫑鹽燒日本青椒仔 💲20🍢🍆川燒蒜蓉茄子 💲36🍢🫚明太子淮山燒 💲26🍢🫛鹽燒秋葵 💲16🍢🥒翠玉瓜 💲16🍢🍞明太子燒厚揚豆腐 💲28🍡糖不甩 湯圓 💲22/串 - 外脆內流心,正~🍡日本芝士年糕 💲38 - 煙韌外層加上流心芝士餡,淡甜好味~🍍黑糖燒菠蘿 💲20 - 外層掃上黑糖先燒更juicy

想食串燒? #燒烤堂 最平$12串,又多選題!
仲有啤酒買一送一,OMG~

朋友開心share🍻啤酒🍻買一送一 💲48

酒已戒嘅我飲茶得啦☺️ 🍹冷泡白桃 💲18

🦪蒜蓉燒廣島蠔(兩隻) 💲44 - 肥美鮮甜~

🍢🐖鹽燒豚肉無花果卷 💲26 - 好減膩~
🍢🐖豚肉日本蘋果卷 💲24 - 好清甜~
🍢🐖鹽燒豚肉荔枝卷 💲22 - juicy爆汁~

🍢🐟鹽燒紅衫魚 💲32 - 燒得剛好~
🍢🐟鹽燒白鱔 💲48 - 厚身爽彈~
🍢🐟焦糖鰻魚芝士玉子燒 💲28 - 香甜芝味~

🍢🦆椒鹽燒鴨舌 💲28 - 佐酒一流~

🍢🐮滑捋捋韓式牛骨髓 💲28 - 微辣嫩滑~

🍢🐔麻辣燒赤雞心 💲22 - 辣辣哋幾開胃~

🍢🍠蜜糖燒芋頭 💲12
🍢🫑鹽燒日本青椒仔 💲20
🍢🍆川燒蒜蓉茄子 💲36
🍢🫚明太子淮山燒 💲26
🍢🫛鹽燒秋葵 💲16
🍢🥒翠玉瓜 💲16
🍢🍞明太子燒厚揚豆腐 💲28

🍡糖不甩 湯圓 💲22/串 - 外脆內流心,正~
🍍黑糖燒菠蘿 💲20 - 外層掃上黑糖先燒更juicy香甜~

19459 浏览
20963 浏览

Encore咗好多野,大滿足~
2024-10-02
2024-10-02 368 浏览
人氣串燒店🍡燒烤堂設有分店,今次黎到銅鑼灣😍座無虛席,真係好熱鬧🤩 餐廳環境俾人感覺好似置身於日本居酒屋🏮咁,燈光柔和,好適宜一邊食串燒一邊傾偈💬❤️點餐紙清楚寫明十大必食推介、十大人氣產品,每款食物風格「日、泰、港、川、西、新疆、韓」,仲有自家產品「堂」。食物種類亦清楚列明:例如「日本無激素走地雞系列、牛肉、豚肉、羊肉、鴨肉、海鮮、手工心機卷物、魚、前菜/佐酒小食、得意作、穀物、野菜、甜品」食物種類豐富,我地點咗必食推介、人氣食物、甜品試試😍😍明太子燒飯團🍙、串燒蒜蓉茄子🍆 、味醂魚乾、雞皮墨魚滑、日式燒白鱔、秘製燒羊架🐑、汁燒煙靭年糕卷、海苔黑豚肉鵪鶉蛋🥚、福岡味噌松阪豬🐖、西班牙豬肋肉(稀有部位)、厚切鹽燒牛舌拖羅、鹽燒和牛牛小排🐮、鹽燒A4宮崎和牛🐮、明太子雞腿肉🐔 、鹽燒赤雞頸肉、蜜糖燒菠蘿🍍、汁燒免治雞肉軟骨棒(付月見)(串)🐔、糖不甩燒湯圓🍢、柑桔鹹蛋黃卷🍊串燒整體都好好味😋試咗唔同嘅肉類,每款嘅調味方法都唔同,估唔到甜品都有得做串燒,樣樣食物都有驚喜🤩🥰 食串燒梗係要啤一啤啦🍻💕 Sapporo Premium🍻生啤做緊買一送一優惠,真係好抵飲💜⭐️留意返營業時間係18:0

食物種類豐富,我地點咗必食推介、人氣食物、甜品試試😍😍

汁燒煙靭年糕卷、海苔黑豚肉鵪鶉蛋🥚、
鹽燒A4宮崎和牛🐮、明太子雞腿肉🐔 、
鹽燒赤雞頸肉、蜜糖燒菠蘿🍍、
汁燒免治雞肉軟骨棒(付月見)(串)🐔、
糖不甩燒湯圓🍢、柑桔鹹蛋黃卷🍊

⭐️留意返營業時間係18:00-02:30⏰日頭唔好摸門釘呀🙆🏻‍♀️
⭐️用餐🍽️時間為2小時

2024-09-30 373 浏览
好開心聽日又有假放🤪 10月1號國慶聽講有唔少餐廳做折,已經plan好聽日同屋企人食咩😏😏😏由今晚銅鑼灣嘅燒烤堂開始燒烤堂主要以串燒為主,有燒鳥、燒牛、燒羊/鴨、燒豚、燒魚、卷物、海鮮等等🤓另外佢有唔同嘅燒烤風味,包括日式、泰式、港式、川式、西式、新疆、韓式,都幾特別吓,一個地方可以食到唔同風味嘅燒烤風格😛店舖好貼心,擔心串燒喺冷氣底下容易凍,影響食物質素,所以入座前會問是否需要串燒保溫爐,個鐵盤下面擺咗兩個大嘅蠟燭,可以幫串燒保溫👍🏻我覺得呢樣服務幾好,雖然擺咗之後張枱就冇咩位🤣推薦佢嘅味醂魚乾、燒牛串、燒羊架,如果怕唔夠飽嘅可以點佢嘅鰻魚炒飯,份量比想像中大😮

真係唔需要多介紹冇咩人未食過😂 超高質零失望💯 基本上隔一陣就會口痕🤪 欣賞佢哋嘅配搭第二度食唔到 價錢都好貼地🫶🏻 ୧⃛(๑⃙⃘⁼̴̀꒳⁼̴́๑⃙⃘)୨⃛❣️真澄 漆黑純米吟釀300ml $188生啤$48 買一送一勁平‼️ 我鍾意甘口嘅清酒🍶 呢款都勁啱飲😘❣️鹽燒原塊雞皮 $22燒得超級乾身仲脆過薯片( ˶ˆ꒳ˆ˵ ) 已經冇晒油脂 用椒鹽調味極香口🔥❣️牛油蒜蓉焗雜菇 $38食串燒唔使擔心冇菜食 叫一碟呢個個個爭住食😂 牛油同蒜蓉味超到位😋🍄‍🟫❣️焦糖青蘋果鵝肝多士 $108食咗咁多次燒烤堂 先第一次叫呢個推薦菜🫢 之前覺得佢有啲貴 但係完全值得‼️ 滿足感超大 有heavenly 嘅感覺👼🏻 鵝肝大大塊又creamy 配上焦糖青蘋果嘅香甜爽脆係天作之合🪿🍏🥹 加埋個脆包吸晒甜鹹嘅油脂醬汁gosh🤯❣️蟹味噌燒墨魚鬚 $28🌟日式燒白鱔 $48❣️惹味爽口雞腎 $20🌟蜜糖燒雞中翼(兩隻) $18❣️鹽燒雞軟骨 $18🌟明太子雞腿肉 $28🌟鹽燒赤雞頸肉 $22❣️翠玉瓜 $16價錢真係好相宜🙂‍↕️ 叫多兩串都唔肉赤🍢佢哋依家有埋個小火爐可以暖住啲串燒🔥 fyi串燒凍咗味道真係大打折扣 所以好重要‼️其實每樣都好好食

❣️真澄 漆黑純米吟釀300ml $188

🌟鹽燒赤雞頸肉 $22
❣️翠玉瓜 $16
價錢真係好相宜🙂‍↕️ 叫多兩串都唔肉赤🍢
其實每樣都好好食~ 喺度係冇食過伏嘢😎
打星星🌟係特別驚喜😋 墨魚鬚之前食過麻辣最正依家好似冇咗🌶️
雞頸爽口 明太子雞腿肉超多醬又滑🐓

呢款係超級軟腍油香 嗰啲鹽同黑椒已經超好食‼️

❣️雞皮墨魚滑 $38
口感天花板( ˙༥˙ ) 出面嘅雞皮脆 墨魚滑爽彈🐓🦑

❣️黑糖燒菠蘿 $20
蜜糖燒菠蘿就冇出面一層脆皮😆 我比較鍾意黑糖❤️ 酸酸地超級解膩 係完美ending 🍍
  • 焦糖青蘋果鵝肝多士
  • 鹽燒原塊雞皮
  • 牛油蒜蓉焗雜菇
  • 汁燒免治雞肉軟骨棒
  • 厚切鹽燒牛舌拖羅
  • 雞皮墨魚滑
2024-09-29 355 浏览
燒烤堂一直好出名,仲越嚟越開得多分店,不過我自己就鍾意去銅鑼灣食,貪佢方便,仲可以直落飲嘢!餐廳有唔同嘅串燒選擇,我自己就最鍾意呢幾款:🟠蜜糖燒菠蘿燒得啱啱好,菠蘿嘅酸甜味同蜜糖好夾!❤️🟣孜然燒蒜蓉茄子孜然同蒜蓉嘅香氣極其突出,茄子燒得外脆內軟!🔵明太子燒厚揚豆腐厚揚豆腐外層燒得金黃香脆,內裡嫩滑,配上明太子嘅鹹香,好食😀🟢焦糖青蘋果鵝肝多士鵝肝嘅濃郁香氣配上焦糖嘅甜美,仲有青蘋果嘅微酸,層次感豐富👍🟤蒜蓉燒廣島蠔蠔肉肥美,蒜蓉嘅香氣令整道菜更加突出。🟠鹽燒豚肉露筍卷豚肉係燒得啱啱好,配合露筍嘅清脆,唔會覺得肥膩。⚪️鰻魚炒飯鰻魚肉質鮮嫩,炒飯粒粒分明。

🟠蜜糖燒菠蘿
燒得啱啱好,菠蘿嘅酸甜味同蜜糖好夾!❤️

🟣孜然燒蒜蓉茄子
孜然同蒜蓉嘅香氣極其突出,茄子燒得外脆內軟!

🔵明太子燒厚揚豆腐

🟢焦糖青蘋果鵝肝多士

🟤蒜蓉燒廣島蠔
蠔肉肥美,蒜蓉嘅香氣令整道菜更加突出。

🟠鹽燒豚肉露筍卷
豚肉係燒得啱啱好,配合露筍嘅清脆,唔會覺得肥膩。

⚪️鰻魚炒飯
鰻魚肉質鮮嫩,炒飯粒粒分明。
2024-09-26 914 浏览
晚上我跟朋友來到銅鑼灣的燒烤堂吃晚餐。檯面長這樣。menu長這樣。鰻魚炒飯米飯粒粒分明,炒得恰到好處,鰻魚的鮮味與炒飯的香氣完美融合,配上微微的醬油香,令人回味無窮。牛油蜜糖粟米粟米外層塗上牛油和蜜糖後,香氣四溢,甜甜的,很適合與朋友分享牛油蜜糖日本蕃薯條外脆內軟,蕃薯的天然甜味與牛油蜜糖的香濃相得益彰,讓人忍不住多吃幾根。焦糖鰻魚芝士玉子燒鰻魚的鮮味,玉子燒的柔軟口感和焦糖的甜味形成了完美的平衡,讓人驚艷。紅葱油蒜蓉粉絲燒元貝蒜蓉燒廣島蠔蒜蓉的用量十分充足,還帶有一絲辣味,讓蠔的鮮味更加突出。白鱔燒得剛剛好,搭配上大量的綠葱,讓整道菜的味道更加清新。明太子雞腿肉肉質鮮嫩多汁,明太子的鹹香味道讓人垂涎。爆打香水檸檬茶清爽可口,很適合搭配燒烤。士多啤梨乳酸我朋友說酸甜味道恰到好處,不會過於甜膩。
晚上我跟朋友來到銅鑼灣的燒烤堂吃晚餐。

檯面長這樣。

menu長這樣。

鰻魚炒飯

牛油蜜糖粟米

牛油蜜糖日本蕃薯條

焦糖鰻魚芝士玉子燒

紅葱油蒜蓉粉絲燒元貝

蒜蓉燒廣島蠔
蒜蓉的用量十分充足,還帶有一絲辣味,讓蠔的鮮味更加突出。

白鱔燒得剛剛好,搭配上大量的綠葱,讓整道菜的味道更加清新。

明太子雞腿肉
肉質鮮嫩多汁,明太子的鹹香味道讓人垂涎。

爆打香水檸檬茶
清爽可口,很適合搭配燒烤。

士多啤梨乳酸
我朋友說酸甜味道恰到好處,不會過於甜膩。
2024-09-24
$399.5 (晚餐)
  • 糖不甩燒湯圓
  • 鰻魚炒飯
  • 蒜蓉燒廣島蠔
  • 鹽燒雞中翼
  • 中切鹽燒牛舌芯
🍭豚肉節瓜波棒糖 $38一層豚似卷住一層節瓜梅花間竹唔怕溜,個生雞蛋黑椒汁夠惹味🦪蒜蓉燒廣島蠔(兩隻) $48熱到辣手超多蒜蓉喺面加啲指天椒,一啖入口好鮮味🥠明太子燒厚揚豆腐 $28超多明太子,咬開豆腐爆汁🍒鹽燒豚肉荔枝卷 $22豚肉片卷住粒荔枝,咸咸甜甜好開胃🥩鹽燒和牛牛小排 $48入口juicy牛味濃,🫛孜然燒蒜芯 $12蒜芯唔老冇筋夠鮮甜🥖檸蜜牛油包 $18個包有大大粒芝士好正,加埋牛油蜜糖濕濕地好鬆軟🍍黑糖燒菠蘿 $20每次嚟都要食,個黑糖係脆皮包住,唔會太甜好解渴🍺Sapporo 生啤 $48/2買一送一,一杯$24超抵飲
🍭豚肉節瓜波棒糖 $38
一層豚似卷住一層節瓜梅花間竹唔怕溜,個生雞蛋黑椒汁夠惹味

🦪蒜蓉燒廣島蠔(兩隻) $48
熱到辣手超多蒜蓉喺面加啲指天椒,一啖入口好鮮味

🥠明太子燒厚揚豆腐 $28
超多明太子,咬開豆腐爆汁

🍒鹽燒豚肉荔枝卷 $22
豚肉片卷住粒荔枝,咸咸甜甜好開胃

🥩鹽燒和牛牛小排 $48
入口juicy牛味濃,

🫛孜然燒蒜芯 $12
蒜芯唔老冇筋夠鮮甜

🥖檸蜜牛油包 $18
個包有大大粒芝士好正,加埋牛油蜜糖濕濕地好鬆軟

🍍黑糖燒菠蘿 $20
每次嚟都要食,個黑糖係脆皮包住,唔會太甜好解渴

🍺Sapporo 生啤 $48/2
買一送一,一杯$24超抵飲
2024-09-21 421 浏览
好中意食既一間串燒🤎🤎高質又抵食, 同埋好多款式揀~好啱一大班人邊食邊吹水傾計~啤酒仲做緊買一送一🍺-✨必食推介▫️鹽燒豚肉荔皮卷每次都一定會嗌幾串🙈豚肉燒得好香~包埋大粒又多汁既荔枝食勁夾😌之前去過其他串燒嗌過都係覺得呢度燒得最好味!!▫️孜然燒蒜蓉茄子燒得勁香勁惹味🤤🤤每次叫大家都勁快食哂😂▫️中切鹽燒牛舌芯▫️鹽燒A4宮崎和牛兩款牛串都好好食!!好重牛味又唔會韌~和牛串仲要再juicy d勁重油脂好正🥹不過唔可以食太多舊如果唔係會膩得滯🙊▫️蜜糖燒菠蘿呢個都係必嗌解膩既燒菠蘿🍍好鮮甜一d渣都無!!✨雞串🐣▫️汁燒免治雞肉軟骨棒▫️蜜糖/鹽燒雞中翼▫️鹽燒原塊雞皮▫️鹽燒雞軟骨除左牛之外佢d雞串都好食!!特別雞皮本身我以為係普通燒到一粒粒既雞皮串, 點知係成塊😈好邪惡但又幾好食~✨特色串燒▫️海苔黑豚肉鵪鶉蛋▫️麻辣豚肉莞茜卷▫️韓燒泡菜五花腩豚肉配鵪鶉蛋串又幾好食~✨蔬菜類串燒▫️麻辣翠肉瓜▫️牛油蜜糖粟米▫️明太子淮山燒翠肉瓜好juicy又辣辣地幾正😌粟米大粒又甜🌽✨海鮮▫️蒜蓉燒廣島蠔▫️欖角蒜蓉粉絲燒蟶子串燒店黎講佢選擇真係算幾多~串燒款式已經夠多, 仲有唔同海鮮嗌~
✨必食推介
▫️鹽燒豚肉荔皮卷

▫️孜然燒蒜蓉茄子
燒得勁香勁惹味🤤🤤每次叫大家都勁快食哂😂

▫️中切鹽燒牛舌芯
▫️鹽燒A4宮崎和牛

▫️蜜糖燒菠蘿
呢個都係必嗌解膩既燒菠蘿🍍好鮮甜一d渣都無!!

✨雞串🐣

✨特色串燒
▫️海苔黑豚肉鵪鶉蛋
▫️麻辣豚肉莞茜卷
▫️韓燒泡菜五花腩
豚肉配鵪鶉蛋串又幾好食~

✨蔬菜類串燒

✨海鮮
▫️蒜蓉燒廣島蠔
▫️欖角蒜蓉粉絲燒蟶子
2024-09-20 392 浏览
與朋友好久沒享受串燒的美味,這次我們決定到銅鑼灣的燒烤堂共進晚餐,聊聊彼此的近況。柑桔鹹蛋黃卷 ($56)這道菜結合了鹹蛋黃的濃郁與柑橘果醬的清新,外皮酥脆,內餡柔軟,口感不錯。鰻魚炒飯 ($58)鰻魚的鮮美肉質與米飯融合,讓人忍不住多吃幾口。川燒蒜蓉茄子 ($36)茄子煮得剛好嫩滑,搭配大量的蒜蓉,味道相得益彰。牛油蒜蓉焗雜菇 ($38)焗雜菇散發著濃郁的牛油香,想再點一份。焦糖鰻魚芝士玉子燒 ($56)玉子燒濕潤可口,鰻魚與芝士的甜鹹交融。紅蔥油蒜蓉粉絲燒元貝 ($116)元貝搭配蒜蓉和紅蔥油,香氣四溢。日式燒白鱔 ($96)白鱔配上蔥絲,味道清新,讓人驚喜。鹽燒無花果卷 ($52)鹽燒豚肉荔枝卷 ($44)這兩道都使用豚肉,無花果的口感特別,而荔枝則是多汁甜美,兩者的搭配都很不錯。汁燒免治雞肉軟骨讓冬菇 ($56)汁燒免治雞肉軟骨棒附月見 ($76)免治雞肉軟骨的口感很好,釀冬菇的版本較為結實,而附上月見醬汁的軟骨棒則肉質柔嫩。新鮮椰青 ($38)椰青清新可口,正好解渴。

柑桔鹹蛋黃卷 ($56)

鰻魚炒飯 ($58)
鰻魚的鮮美肉質與米飯融合,讓人忍不住多吃幾口。

川燒蒜蓉茄子 ($36)
茄子煮得剛好嫩滑,搭配大量的蒜蓉,味道相得益彰。

牛油蒜蓉焗雜菇 ($38)
焗雜菇散發著濃郁的牛油香,想再點一份。

焦糖鰻魚芝士玉子燒 ($56)
玉子燒濕潤可口,鰻魚與芝士的甜鹹交融。

紅蔥油蒜蓉粉絲燒元貝 ($116)
元貝搭配蒜蓉和紅蔥油,香氣四溢。

日式燒白鱔 ($96)
白鱔配上蔥絲,味道清新,讓人驚喜。

鹽燒無花果卷 ($52)
鹽燒豚肉荔枝卷 ($44)

汁燒免治雞肉軟骨讓冬菇 ($56)
汁燒免治雞肉軟骨棒附月見 ($76)

新鮮椰青 ($38)
椰青清新可口,正好解渴。
2024-09-19 404 浏览
同朋友食飯,最鍾意就係食串燒,因為多款,又好食。今日終於去食左燒烤堂嘅串燒,佢位於銅鑼灣登龍街,貪佢方便又就腳。餐廳裝修舒適,簡約,我地叫左味淋魚干焦糖餵魚芝士玉子燒 涼拌藤椒魚皮蒜蓉菜圃燒豆皮蜜糖燒芋頭牛油蜜糖日本蕃薯汁燒鮮雞肝鹽燒原塊雞皮汁燒免治雞肉軟骨中切鹽燒牛舌芯麻辣豬大腸椒鹽燒鴨舌蟹味噌燒墨魚鬚鹽燒豚肉荔枝卷鹽燒日本雞胸軟骨蒜蓉燒廣島蠔平時我唔係太鍾意食串燒,因為覺得經常燒得太乾而且好多時食物都只得味粉嘅味,燒烤堂味粉係自己落,而且食物燒得剛剛好,唔會乾,非常好食。
同朋友食飯,最鍾意就係食串燒,因為多款,又好食。

餐廳裝修舒適,簡約,我地叫左味淋魚干
焦糖餵魚芝士玉子燒
鹽燒豚肉荔枝卷
鹽燒日本雞胸軟骨
蒜蓉燒廣島蠔
2024-09-18 379 浏览
今日去開荃灣搵嘢食原來而家燒烤堂已經有咁多分店荃灣店環境幾舒服,亦唔會有任何油煙湊小朋友難免要搞掂佢哋食完之後先到自己😂或者會令自己嘅進食進度減速🙂‍↕️店員主動問要唔要保溫暖爐,暖住啲串燒😉夠細心值得一讚串燒風味有日.泰.港.川.西.韓式🍢特別要一提嘅就係自家風味「堂」式燒烤!我地試咗兩款都幾特別 🤭鹽燒A四宮崎和牛同牛舌拖羅鹽燒豚肉無花果卷 好食到要encore通常開咗分店嘅舖頭都會出事,但係呢間仍然保持到水準,會繼續支持👍🏼
今日去開荃灣搵嘢食
原來而家燒烤堂已經有咁多分店
荃灣店環境幾舒服,亦唔會有任何油煙

湊小朋友難免要搞掂佢哋食完之後先到自己😂
或者會令自己嘅進食進度減速🙂‍↕️
店員主動問要唔要保溫暖爐,暖住啲串燒😉
夠細心值得一讚

串燒風味有日.泰.港.川.西.韓式🍢
特別要一提嘅就係自家風味「堂」式燒烤!
我地試咗兩款都幾特別 🤭

燒原塊雞皮
  • 中切鹽燒牛舌芯
  • 蟹膏燒飯團
  • 鹽燒雞中翼
最近去開銅鑼灣行街 點知過咗晚飯時間唯有去搵宵夜地方 路過登龍街見到有間居酒屋 燒烤堂🍖一睇餐牌發現原來 💰價錢好親民食物、飲品選擇種類繁多 絕對係包羅萬有最緊要係用餐氣氛一流🍽️餐廳服務員亦有效率食完嘅餐碟好快會收走務求令你有更多空間享用美食 讚👍為咗迎合唔同朋友仔嘅口味燒烤堂更特別將唔同風味嘅串燒聚首一堂包括:日🇯🇵/泰🇹🇭/韓🇰🇷/港/川/西/新疆仲有自家製「堂」風味而串燒種類分別有:前菜(佐酒小食)🍅/燒魚🐟/雞🐓/牛🥩/羊🐑/鴨/豚肉🐖/海鮮🦪/野菜🥬/穀物🍠🍚🍞所有串燒都係即點即燒🔥我最鍾意❤️就係❣️鹽燒A4宮崎和牛❣️ 鹽燒和牛牛小排外層燒得香脆 肉味香濃夠Juicy肉質腍軟 入口即溶化 令人回味無窮😋❣️厚切鹽燒牛舌拖羅厚切牛舌爽口滑嫩 口感軟嫩豐富夠曬惹味 佐酒一流之選✔️ 一眾牛舌迷必試❣️麻辣雞軟骨軟骨口感香脆爽口 一向都係我至愛❤️燒香之後既香又麻 實行挑戰你味蕾🤩❣️鹽燒白鱔呢個絕對係🌈驚喜之作 燒香後香脆又爽甜絕對唔會失望 本來想encore 點知已經賣晒❣️焦糖青蘋果鵝肝多士🍞呢個平時只有喺西餐廳先食到嘅菜式估唔到喺呢度都同樣品嚐得到而且味道仲有水準 鵝肝外層燒得香脆入口啖
最近去開銅鑼灣行街 點知過咗晚飯時間

唯有去搵宵夜地方 路過登龍街見到有間居酒屋 燒烤堂🍖

一睇餐牌發現原來 💰價錢好親民

食物、飲品選擇種類繁多 絕對係包羅萬有

最緊要係用餐氣氛一流🍽️

2024-09-12
用餐优惠
試食活動
  • 鹽燒A4宮崎和牛、
  • 鹽燒和牛牛小排,
  • 厚切鹽燒牛舌拖羅,
  • 鹽燒白鱔,
  • 焦糖青蘋果鵝肝多士,
  • 孜然燒蒜蓉茄子,
  • 麻辣豬大腸
  • 黑糖燒菠蘿
  • 即打士多啤梨乳酸
  • 新鮮百香果桔仔梳打
人均$200起|銅鑼灣|串燒|燒烤堂好吃的串燒就在燒烤堂啦人均都只是兩百元起就可以吃到這麼多的串燒蒜蓉燒茄子,真的要點不要忘了牛舌心,油脂豐富的一咬即流廣島蠔也不貴,多吃點也不會心疼啤酒還是買一送一的說週末就和朋友來燒烤堂來上一頓微醺的晚餐吧!——————為食分界線——————📍 燒烤堂 (銅鑼灣)銅鑼灣登龍街28號永光中心3樓人均消費: $200#hkfood #hkfoodie #hkblogger #hkfoodblogger #hongkonger #香港 #香港美食 #週末好去處 #香港好去處 #食好西 #美食 #探店 #香港探店#燒烤堂 #串燒 #foodie #高質 #銅鑼灣 #銅鑼灣美食 #香港美食 #抵食 #燒菠蘿 #香港串燒 #人氣 #串燒店
人均$200起|銅鑼灣|串燒|燒烤堂

好吃的串燒就在燒烤堂啦
人均都只是兩百元起
就可以吃到這麼多的串燒
蒜蓉燒茄子,真的要點
不要忘了牛舌心,油脂豐富的一咬即流
廣島蠔也不貴,多吃點也不會心疼
啤酒還是買一送一的說
週末就和朋友來燒烤堂
來上一頓微醺的晚餐吧!

——————為食分界線——————
📍 燒烤堂 (銅鑼灣)
銅鑼灣登龍街28號永光中心3樓

人均消費: $200
#燒烤堂 #串燒 #foodie #高質 #銅鑼灣
2024-09-11 285 浏览
之前去過荃灣分店食過一次 串燒燒得好惹味 所以今次係銅鑼灣行完街都再嚟食過😋 而且性價比好高 就算叫咗好多嘢食 埋單都係每人三百令蚊就搞掂🤣🍀燒牛我地叫左三款燒牛嘅串燒 鹽燒A4宮崎和牛 肉汁豐富 口感軟嫩 牛肉味濃郁 輕輕力咬一啖 口腔已經充滿咗牛肉香味😍 鹽燒和牛牛小排 口感有嚼勁 同樣牛肉味濃厚 一定要食😚 厚切鹽燒牛舌拖羅 厚身得黎好彈牙好有咬口 熟嘅程度恰到好處 仲保持到肉汁🐮🍀燒豚肉及手工心機卷物鹽燒西班牙豬肋肉 燒得好香口 口感有嚼勁 咬落有肉汁🥰 海苔黑豚肉鵪鶉蛋 一咬開好香鵪鶉蛋嘅味道 配埋黑豚肉 增加口感層次感😛🍀燒鳥食串燒一定會嗌嘅惹味爽口雞腎 夠晒有咬口 而且調味好夠 每一啖都好濃郁😜 麻辣雞軟骨同樣好有咬口😉 鹽燒開邊雞中翼 惹味又開胃🤤 鹽燒原塊雞皮 好脆口 卜卜聲好正☺️ 汁燒免治雞肉軟骨棒 (付見月) 撈埋啲蛋汁一齊食更加入味 口感都唔同啲😚🍀海鮮一定要食嘅蒜蓉燒廣島蠔 每一隻蠔都好大粒 蒜蓉嘅比例啱啱好 令到味道提升咗又唔會冚住蠔嘅香味🦪 鹽燒白鱔 肉質新鮮彈牙 如果燒得再耐少少會更加好食 個人喜好比較鍾意燶邊少少😝 焦糖鰻魚芝士玉子燒 甜甜地配搭喺鰻魚

🍀燒牛

🍀燒豚肉及手工心機卷物

🍀燒鳥

🍀海鮮
一定要食嘅蒜蓉燒廣島蠔 每一隻蠔都好大粒 蒜蓉嘅比例啱啱好 令到味道提升咗又唔會冚住蠔嘅香味🦪 鹽燒白鱔 肉質新鮮彈牙 如果燒得再耐少少會更加好食 個人喜好比較鍾意燶邊少少😝 焦糖鰻魚芝士玉子燒 甜甜地配搭喺鰻魚玉子燒到幾特別 鰻魚香味突出🤩 味淋魚干 點少少沙律醬再食更加開胃😊

🍀得意作
個人建議一定要試 焦糖青蘋果鵝肝多士😍 鵝肝好肥大 一啲都唔乾好多汁 味道好香濃 配埋青蘋果 中和左油膩感 食落好清新 超級夾🥰

🍀野菜
串燒都一定會叫嘅川燒蒜蓉茄子 輕輕力一夾 原條茄子夾起嚟 再一夜放入口超級爽🍆
2024-09-10 245 浏览
呢排返工太忙,真係好需要飲2杯relex下。唔係朋友介紹都唔知道銅鑼灣樓上鋪有間平靚正嘅串燒店,全部都好抵食,一坐低瘋狂叫咗10幾廿串,最緊要飲返兩杯放鬆吓先。我最鍾意佢嘅厚切牛脷,仲有燒白鱔,冇骨啖啖肉但係好爽口,另外芫荽豚肉卷,非常惹味。第二輪點左少少燒海鮮,燒聖子大大隻,燒墨魚滑仲要加芝士一齊食,好彈牙,但最有驚喜都係燒八爪魚,一啖一口,估唔到咁好味,好彈牙而且我叫咗辣味,非常開胃,送酒一流。飲多幾杯已經唔記得食咗幾多串,同埋飲咗幾多杯啤酒,最後叫咗個燒年糕同埋燒菠蘿,當係飯後甜品,年糕加煉奶真係絕配,真係好鍾意食年糕呢個口感,燒菠蘿外皮有焦糖脆卜卜,實在太好味了。 今餐埋單每人都係三百幾蚊,真係抵食,飲飽食醉,非常滿足。