2021-12-21
經過見到好似唔錯咁,就去排隊試下啦!首先,職員服務應記一功!我排到去頭位以為下一個係我入嘅時候,職員已經預先話我知,我唔係下一張而係再下一張,因為坐輪椅嘅人都係隔離排緊隊,預先講定唔會引起誤會👍🏻入到去坐低職員都非常有禮貌,亦都好快手處理客人需要!加上一路聞住陣滷水味,心情係好愉快同個肚好餓😂上餐亦上得好快,好快成枱都係食物呢個鹽酥雞,46蚊大大份,幾抵食👍🏻上碟熱辣辣,味道就都係一貫鹽酥雞味啦,即係重口味😆再黎就係主食。我叫米線,朋友叫冬粉。兩款粉都係入哂滷水味好正呀,由於太多餸,我淨係講幾款推介同唔推介啦!無特別提就不過不失!推介: 甜不辣 (有少少魚味,煙un)大豆皮 (好香,帶脆身,食嘅時候再撈汁,好正)蘿蔔 (唔洗講啦,甜無渣,見到有人話有渣,咁岩我食嘅就無)不推介: 豆腐 (完全入唔到滷水味,明明豆腐應該要好入味)鵪鶉蛋 (比豆腐入味啲,但唔係好值得試)最尾,芋泥肉鬆蛋餅。有啲失望,對於一個芋泥控黎講!芋泥完全無芋頭味只有勁甜。最到尾果幾件,芋泥都被我拎走,淨係食肉鬆蛋餅。但個蛋餅做得唔錯,餅面個汁完全係台灣嘅味道黎😍我有叫到兩杯飲品,一杯係黑糖珍珠奶茶另外係奶綠。飲品就麻
上餐亦上得好快,好快成枱都係食物
呢個鹽酥雞,46蚊大大份,幾抵食👍🏻
上碟熱辣辣,味道就都係一貫鹽酥雞味啦,即係重口味😆
推介:
甜不辣 (有少少魚味,煙un)
大豆皮 (好香,帶脆身,食嘅時候再撈汁,好正)
蘿蔔 (唔洗講啦,甜無渣,見到有人話有渣,咁岩我食嘅就無)
不推介:
豆腐 (完全入唔到滷水味,明明豆腐應該要好入味)
鵪鶉蛋 (比豆腐入味啲,但唔係好值得試)
我有叫到兩杯飲品,一杯係黑糖珍珠奶茶另外係奶綠。飲品就麻麻地,由其係黑糖珍珠奶茶無咩黑糖味🙈但食滷水點都要叫飲品咁囉
總結,我會再去銅鑼灣分店encore😎