2019-07-01 37 浏览
我們愛食的一族,去到哪裏都會搜尋附近有何美食,今日來到尖沙咀山林道附近,見有間食火鍋的熊本牛涮鍋,90分鐘自助放題,有四款套餐放題,有豚肉雞肉套餐、嚴選美國牛肩胛套餐、美國頂級牛小排套餐及日本直送極上A4黑毛和牛套餐,價錢由$158~$298。湯底有多款,有白蘿蔔豚骨濃湯、和風味噌湯、泰式冬陰功湯及馬來沙嗲風味...等等。我們要了蘿蔔豚骨濃湯底併馬來沙嗲風味湯底。放題食材任取任食的有餃子、丸類及蔬菜...等,除火鍋配料外,還有炸雞翼等熟食,及飲品有多款汽水及餐廳自製的夏枯草和五花茶等任飲任取。我們要了個日本直送極上A4黑毛和牛套餐$298。美國牛肩胛先上的是美國牛肩胛,牛肉顏色亮麗,肥瘦均勻,切得非常薄,灼4-5秒就可以食,很夠牛味。豚肉平時食火鍋比較少食豚肉,豚肉與牛肉一樣薄切,薄薄的豚肉真可謂入口即溶,吸收湯底的鮮味,很是入味。美國頂級牛小排美國頂級牛小排,每碟的份量雖然不是很多,但一上就是兩碟,相比起牛肩胛味道稍濃些。日本直送極上A4黑毛和牛A4黑毛和牛終於出埸啦,肥瘦分布均勻,真是入口即溶,牛味濃中帶油香,非常推薦。最開心就是食放題,自取吧我和朋友都愛喜食的有蝦餃、牛丸、餃子、

我們要了蘿蔔豚骨濃湯底併馬來沙嗲風味湯底。

我們要了個日本直送極上A4黑毛和牛套餐$298。

美國牛肩胛

日本直送極上A4黑毛和牛

最開心就是食放題,自取吧我和朋友都愛喜食的有蝦餃、牛丸、餃子、墨魚丸、粟米、秋葵、南瓜及皇帝菜...等,食得非常開心又滿足。

2019-06-29 33 浏览
同朋友平時食開打邊爐,今次上網見到呢間新開既熊本牛涮鍋。我地點左最貴既和牛($298)和牛條紋分明,而且賣相唔錯,但牛味唔算好突出令我驚喜嘅係佢既火鍋配料,選擇好多,包括有:丸類、韭菜餃、魚皮餃、萵筍、腐皮角、生根等等。種類非常之多,好多岀面既火鍋店冇提供既配料佢呢道都有,忍唔住食左好多~另外湯底方面,我地嗌左豚骨湯底同冬蔭功,冇諗過呢道竟然有冬陰公湯底可以選擇!😍味道都唔錯👍🏻最後唔少得既係甜品,餐廳提供haagen dazs雪糕,有四款味道選擇,食多啲就可以回本了😆
同朋友平時食開打邊爐,今次上網見到呢間新開既熊本牛涮鍋。

2019-06-28 116 浏览
朋友約我出去食日式火鍋,話新開又標榜日本高級黑毛和牛此店火鍋共有4款套餐:加拿大豚肉/日本雞肉放題 $168;美國牛肩胛放題$188;安格斯極級別牛小排放題$238;直送極上A4黑毛和牛放題 $328!任食日本直送A4黑毛和牛都只係$328,抵,所以二話不說揀左嚟個set,而且因為叫最貴的set,可以試齊哂所有肉有成八種湯底咁多,分別係:蘿蔔豚骨濃湯、和風味噌湯、泰式冬陰功湯、馬來沙嗲風味、木魚昆布、蕃茄薯仔豚骨濃湯;還有兩款需要加$20,就係鮮龍蝦濃湯和期間限定湯底自助吧多款特色丸類, 蝦滑, 有機新鮮蔬菜及菇菌類任食另有炸蝦丸配咖哩,頗特別我哋加左$15要左轉鴛鴦火鍋,可任選基本六軟其中兩款,而我哋揀左蘿蔔豚骨濃湯拼蕃茄薯仔豚骨濃湯蘿蔔豚骨濃湯好濃郁得嚟有很重的清甜蘿蔔味;蕃茄薯仔豚骨濃湯的蕃茄味與豚骨味好平衡,兩者的味道都很出,不會過濃美國牛肩胛肉- 肉質普通,但勝在都幾有肉味安格斯極級別牛小排- 牛肉味很重,而且灼完有爽滑感,好好味,我試完不禁特登order多一客直送極上A4黑毛和牛-既然任食,我哋當然主攻貴嘢,灼十秒,入口即溶,牛油味香氣四溢,再來一客加拿大豚肉- 這個豚肉也
朋友約我出去食日式火鍋,話新開又標榜日本高級黑毛和牛

此店火鍋共有4款套餐:
加拿大豚肉/日本雞肉放題 $168;
美國牛肩胛放題$188;
安格斯極級別牛小排放題$238;
直送極上A4黑毛和牛放題 $328!

自助吧多款特色丸類, 蝦滑, 有機新鮮蔬菜及菇菌類任食

另有炸蝦丸配咖哩,頗特別

蘿蔔豚骨濃湯拼蕃茄薯仔豚骨濃湯

美國牛肩胛肉- 肉質普通,但勝在都幾有肉味

美國牛肩胛肉

安格斯極級別牛小排

直送極上A4黑毛和牛

加拿大豚肉- 這個豚肉也不錯,有肉味,而且肉質帶點爽口

加拿大豚肉

兩小時120分鐘比一般日式火鍋放題長,如果唔食和牛仲有5小時馬拉松式任食

最吸引嘅係Haagen-Dazs可以任食,每日也有四種味,而今日仲有我的最愛-cookies & cream

雪糕
  • 日本直送極上A4黑毛和牛
  • 蘿蔔豚骨濃湯
  • 蕃茄薯仔豚骨濃湯
2019-06-28 26 浏览
經朋友介紹下去左呢間熊本牛涮鍋,價錢合理,食材新鮮!豚肉牛肩胛牛小排A4和牛肉類整體十分滿意,肉質嫩滑,肉味濃,解凍時間夠,唔會好似其他店咁 凍到結哂冰食唔到有自助吧位自己夾野食,種類都算多,而且每樣都清潔得好乾淨,睇下啲金菇就知,冇泥,有切根,值得一讚另外仲可以自己夾咖哩炸雞飯,佢個炸雞翼味道好似mcdonald脆香雞翼味,好味到食左6隻!另外仲有haagen dazs雪糕任食 飲品任飲,十分有誠意!

經朋友介紹下去左呢間熊本牛涮鍋,價錢合理,食材新鮮!

牛肩胛

牛小排

A4和牛

2019-06-28 806 浏览
雖然已經到咗夏天,但係都阻止唔到我去打邊爐嘅!今日同朋友去咗尖沙咀行街,行得攰就嚟咗呢一間熊本牛涮鍋,係任食嘅火鍋!為咗食到唔同嘅味道,我哋叫咗兩個湯底,一邊係木魚昆布,另一邊係龍蝦湯底!呢一度唔算好多座位,不過都見到有大夥兒黎包房,所以下次如果一大班朋友黎都可以考慮下!出面嘅自助枱,有唔少選擇,有牛丸、墨魚丸、魚片頭、芝士腸、其他蔬菜,仲有我最鍾意嘅沙律丸😍而呢一度嘅牛肉亦都係一叫便有切凍肉機即刻切架!主菜嚟喇!首先有豚肉,豚肉唔會好韌!🔸牛肩胛肉嘅脂肪唔多,咬落去有咬口但係唔會韌,新鮮之餘亦都好有牛味!🔸和牛脂肪比例會比牛肩胛多,入口果然牛味最重,牛脂很香🤤食到停唔到口!🔸牛小排牛小排有好多雪花,入口好嫩滑,不過都係和牛最重牛味!最尾呢一度仲有任食Häagen-Dazs雪糕,有我最鍾意嘅朱古力味,任食唔嬲,而飲品方面亦都係任飲,仲好有誠意有涼茶!唔怕熱氣!總括來講,呢一度嘅牛肉夠晒好味,牛味夠濃郁,對鍾意食牛肉嘅人來講係一個唔錯嘅選擇!
雖然已經到咗夏天,但係都阻止唔到我去打邊爐嘅!

主菜嚟喇!首先有豚肉,豚肉唔會好韌!

🔸牛肩胛

🔸和牛

🔸牛小排
牛小排有好多雪花,入口好嫩滑,不過都係和牛最重牛味!

• 日本直送極上A4黑毛和牛
2019-06-28 19 浏览
對於我哋呢一種鍾意食牛肉嘅人來講打邊爐係一種天賜嘅美食經過我家姐介紹話新開有間打邊爐有高質牛肉食又抵咁我哋就即管去山林道試吓咁呢間叫做熊本牛涮鍋嘅鋪頭就係一棟商業大廈嘅樓上但位置都OK唔算難搵上到去夥計超級好招呼就叫咗我同男朋友兩個坐低 一係唔食一食就要食最好嘅就要左日本和牛嗰個套餐 正!!我哋湯底要一邊係蘿蔔豚骨濃湯令一邊係我最愛嘅沙嗲湯底首先係牛肉未上嚟之前我哋就先出去夾左自己想食嘅配料準備見到佢配料都有好多例如有各式各樣新鮮嘅菜 菇 一系列嘅丸仲有唔同類型嘅烏冬 面 種類都算唔錯OK而且佢自家仲有炸雞翼 味道同麥當勞嘅脆香雞翼幾乎九成九相似我自己都忍唔住食咗好多牛肩胛都幾新鮮幾香我見到佢喺廚房有自己一部機喺度磨牛肉好新奇牛小排嘅牛味非常濃我地好滿意個quality 而且唔使太長時間滾已經幾好味而且最期待嘅黑毛和牛上場啦!!首先見到色水真係好靚而且我哋錄左大概3秒左右就食啦入口即溶嘅感覺真係好懷念呀估唔到呢個價錢都食到啲咁高質嘅和牛火鍋而且呢間打邊爐店居然仲有Häagen-Dazs雪糕任食我自己都忍唔住食咗幾球先走正阿另外仲有嘢飲推介呀佢哋自家煲咗啲涼茶真係啱晒大眾過去打邊爐黎飲
對於我哋呢一種鍾意食牛肉嘅人來講
打邊爐係一種天賜嘅美食
經過我家姐介紹

話新開有間打邊爐有高質牛肉食又抵
咁我哋就即管去山林道試吓

咁呢間叫做熊本牛涮鍋嘅鋪頭就係一棟商業大廈嘅樓上
但位置都OK唔算難搵

上到去夥計超級好招呼就叫咗我同男朋友兩個坐低
一係唔食一食就要食最好嘅就要左日本和牛嗰個套餐 正!!

我哋湯底要一邊係蘿蔔豚骨濃湯令一邊係我最愛嘅沙嗲湯底

好新奇

牛小排嘅牛味非常濃

我地好滿意個quality
而且唔使太長時間滾已經幾好味

而且最期待嘅黑毛和牛上場啦!!

首先見到色水真係好靚

正阿

另外仲有嘢飲推介呀
佢哋自家煲咗啲涼茶

真係啱晒大眾過去打邊爐黎飲
是晚放工走到港式火鍋店林立既山林道,食日式涮涮鍋~ 若非之前上黎openrice search新食店,單靠大廈樓下既小燈箱實在不顯眼,店既入口亦有私房菜味道~食開日式涮涮鍋都知道用餐時間一般係90分鐘,而呢度既賣點2小時,可以慢慢食。唔洗咁趕又可以食好d~揀左極上A4黑毛和牛套餐,$298呢個價錢比其他涮涮鍋抵食,同時又可以試多點款式。點完餐,先到飲品柜拎野飲,要一讚呢度既自家制五花茶夏枯草已入樽,方便又衛生,味道唔太甜。 當然唔少得汽水、烏龍茶、韓國果汁,不過因為未領有酒牌,所以未有酒精飲品。 自助配料款式都齊全,丸類、蔬菜種類唔少~而我最中意係手打蝦滑,爽口彈牙。明太子丸、菜肉餃,鮮蝦雲吞都好食不過實在食到太多! 湯底揀左沙嗲湯,店員話用左潮州既做法,味道香得黎又唔太遮蓋肉味~ 另外蕃茄薯仔豚骨湯,略帶酸甜味道食起上黎又會開胃D。肉方面,A4黑毛和牛當然唔會令我地失望啦! 雪白既油花,入口香滑充滿牛油香氣~頂級牛小排牛味較濃,油脂均勻,肉汁鮮嫩香甜。加拿大豚肉質素亦不錯,脂肪香滑爽口不油膩~ 牛肩胛肉質較實淨,有咬口,肉味亦偏重。 最後留返10分鐘食雪糕cool down一下~ 呢
唔洗咁趕又可以食好d~
 自助配料款式都齊全,丸類、蔬菜種類唔少~

而我最中意係手打蝦滑,爽口彈牙。
明太子丸、菜肉餃,鮮蝦雲吞都好食不過實在食到太多!
另外蕃茄薯仔豚骨湯,略帶酸甜味道食起上黎又會開胃D。

肉方面,A4黑毛和牛當然唔會令我地失望啦!
雪白既油花,入口香滑充滿牛油香氣~

A4黑毛和牛
頂級牛小排牛味較濃,油脂均勻,肉汁鮮嫩香甜。
頂級牛小排
加拿大豚肉質素亦不錯,脂肪香滑爽口不油膩~
牛肩胛肉質較實淨,有咬口,肉味亦偏重。
牛肩胛肉
最後留返10分鐘食雪糕cool down一下~
呢度有4款Haagen daz ,緊係每款食下先滿足啦!

A4黑毛和牛
頂級牛小排
2019-06-27 24 浏览
最近的家常菜吃多了,突然特别想吃各式各样的火锅。和男朋友来香港几天游玩和购物,搜了下附近的美食,偶然看到这家店,就来试试了。感觉还行。可能是饿了吧,吃得挺多的。
2019-06-27
2019-06-25 29 浏览
湯底揀了較清淡嘅和風味噌湯及木魚昆布鴛鴦鍋,個鍋一上枱已聞到好香昆布味,正!鍋底準備好,就開始涮肉喇😋日本🇯🇵直送極上A4黑毛和牛,油花分佈平均,入口即溶,真係冇得彈!美國安格斯牛小排,肉味濃厚,入口爽彈,口感佳,超好味!配菜方面,有十多款唔同嘅蔬菜、菇類,丸類等等⋯⋯最有驚喜係沙律芥末丸,一咬落去,啲餡多到咇出嚟,芥末味道真係ichiban👍🏼👍🏼食左咁多真係好飽,但咖哩牛肉嘅香味實在太誘惑,試左一細碗咖哩飯,係日式咖哩口味,超好味!最後當然唔少得甜品,有四款Haagen-Dazs雪糕任食,可惜個肚太飽,只食到一個round😆另外,餐廳提供多款飲料,更有五花茶及夏枯茶,咁就唔使怕打邊爐會熱氣喇!
湯底揀了較清淡嘅和風味噌湯及木魚昆布鴛鴦鍋

A5和牛

小牛排

和風味噌湯及木魚昆布鴛鴦鍋

2019-06-24 38 浏览
朋友介紹呢間打邊爐性價比極高今次一於嚟試吓Menu有四份套餐 但係識揀一定揀A4和牛都只係$300就有得任食肉既品質極高 油花分佈超靚 真係做到入口即溶嘅效果而且肉味超濃另外仲可以試晒另外四款嘅肉如果budget 冇咁高嘅話牛小排都係一個唔錯嘅選擇比起另一個牛套餐只係多$30但係品質上相差好多加左一定唔會後悔另外呢度係開放式廚房俾你睇到入面衛生程度有保障而且我最鍾意就係佢除咗一般汽水飲品外 仲有自家煲嘅五花茶同埋夏枯草打邊爐嘅同時都可以飲下涼茶消下熱氣
朋友介紹呢間打邊爐性價比極高

而且我最鍾意就係佢除咗一般汽水飲品外
仲有自家煲嘅五花茶同埋夏枯草
打邊爐嘅同時都可以飲下涼茶消下熱氣
2019-06-24 27 浏览
今日心血來潮想食好好好多肉,shabushabu當然係最好嘅選擇😍😍山林道最近新開左一間新嘅牛涮鍋,咁就梗係要去試試😝 一入到去,觀感唔錯,環境幾舒服,裝修都幾有心思。👍嗌左鴛鴦湯底,分別係蕃茄薯仔湯同埋昆布湯。一清一濃,兩種口味,好正!尤其係番茄湯底,仲要勁足料,好似飲緊住家湯咁😚😚今日就試左幾款肉,當中我最鍾意嘅就係牛小排,口感非常好,好嫩滑,唔會鞋烚烚😛雪花都好均勻,唔會太油膩。對於咁鍾意食肉嘅我來講簡直一大享受😝😝啲肉好高質,加埋我最中意既番茄湯,味覺一大享受啊😎另外,仲有自助buffet,好多蔬菜,或者其他火鍋料,例如蝦滑,韭菜餃,魚皮餃等等。全部都好新鮮,我特別鍾意韭菜餃😍must try!!!仲有4 款口味Häagen-Dazs 雪糕任食,食咗咁多肉,食返啲甜品,就係最好嘅結尾😝

一入到去,觀感唔錯,環境幾舒服,裝修都幾有心思。👍

2019-06-23 71 浏览
近來工作好忙碌,好想食返一餐好嘅慰勞吓自己!!!所以大熱天都不顧一切走去打邊爐,睇下個Menu先,揀咗$208個餐,牛肉豚肉可以無限order,其他食材就可以出去出面攞! 湯底係蕃茄薯仔豬骨濃湯同埋鮮龍蝦濃湯,我自己比較鍾意番茄湯,酸酸甜甜好開胃味道夠晒濃郁,正!!! 豚肉精選美國牛肩胛美國頂級牛小排,我哋都係主力食呢款牛,真係好有牛味,雪花好靚,我哋都order左好多碟先捨得停手,所以都推介大家叫呢個餐,價錢上唔係差好遠!! 其他大路嘅食材呢度都有,朋友鍾意食皇帝菜,喺其他食店比較少見!!飲品有自家製涼茶,冇防腐劑架!!! 依家睇返相,又掛住佢個頂級牛小排喇!!! 為何深夜總是餓, 哈哈!!
近來工作好忙碌,好想食返一餐好嘅慰勞吓自己!!!

精選美國牛肩胛

飲品有自家製涼茶,冇防腐劑架!!!

2019-06-18
每次吃火鍋,肥牛當然是主角,誰也搶不了它風頭,當中首選必定是日本和牛,見到這間新開業不久的熊本牛涮鍋供應日本直送A4黑毛和牛,前幾日就來這裡打邊爐。餐廳面積雖然不大,不過座位編排得頗寬敞,坐得舒服。晚餐90分鐘自助放題有好幾款套餐,今次我就選了日本直送極上A4黑毛和牛套餐 $298。除了以上幾款套餐,還有另一款5小時任食牛小排、牛肩胛套餐,贈送鮑魚海鮮盤之外,2位以上即贈送一板海膽,如果是大胃王的話,更加抵食。湯底選了蕃茄薯仔豚骨濃湯和木魚昆布湯,蕃茄湯酸甜又開胃,木魚昆布湯較為清淡,以免搶了主角的風頭。除了湯底之外,其實火鍋的醬料也決定了味覺,醬料區亦可方便人客自行混醬,混出最適合自己的口味。自助吧有多種丸類及蔬菜自由選擇。還有日式咖喱飯,但奈何今次吃得太飽,肚皮容不下 XD日本直送極上A4黑毛和牛佈滿霜降花紋,入口如同雪花般融化,緩緩地在口中化開。一放入口就吃得出是上乘品質的日本和牛,肉質鬆軟富油香,肉味濃郁有層次,滿口瀰漫著牛脂香氣。美國頂級牛小排切得大小均一,色澤嫩紅,油脂分佈細緻平均,肥瘦勻稱。這款牛小排同樣高質,肉質細嫩,就算不小心放在鍋內過久,也不會令牛肉變得過韌。美國牛

餐廳面積雖然不大,不過座位編排得頗寬敞,坐得舒服。

蕃茄薯仔豚骨濃湯、木魚昆布湯

自助吧有多種丸類及蔬菜自由選擇。

還有日式咖喱飯,但奈何今次吃得太飽,肚皮容不下 XD
日式咖喱飯

美國頂級牛小排
美國牛肩胛則是經常運動的部位,肌肉發達,有較多筋絡,所以肉質略為堅實。
美國牛肩胛

豚肉片切得薄片,肥瘦適中,不會過於肥膩。
豚肉片

雞肉甚有驚喜,滑嫩不鞋口,沒有絲毫雪味。
雞肉

打邊爐的其中一個好處就是可以比平時出街食飯,食到更多蔬菜類。
丸類及蔬菜

丸類夠多款,而且質素不俗,尤其是手打蝦膠,富彈性嚼勁,蝦鮮味突出。
手打蝦膠
水餃外皮厚薄剛好,薄皮口感嫩滑,不會吃到滿口都是一團粉,內餡紮實豐滿。
水餃

而且還有高纖低脂的蒟蒻供應,口感QQ又可吸收湯底精華。
蒟蒻

最後吃得再飽也不要忘記還有Häagen-Dazs雪糕,這裡亦有四款口味任君選擇。
Häagen-Dazs雪糕

任食Häagen-Dazs雪糕更是邪惡誘惑,真是吃得超滿足!
Häagen-Dazs雪糕

飲品放在雪櫃內任人自取,種類算是多元化。

最特別的是有自家製的五花茶和夏枯草,味道天然清甜,清熱解毒又下火。
自家製五花茶、夏枯草
2019-06-19
雞肉
手打蝦膠
水餃
自家製五花茶、夏枯草
打邊爐最緊要有肥牛,見到呢間熊本牛涮鍋有A4 和牛,所以前幾日就黎打邊爐。湯底揀左蕃茄薯仔豚骨濃湯同木魚昆布湯,蕃茄薯仔豚骨濃湯酸酸地幾開胃,木魚昆布湯就比較清D。出面有自助醬油區,仲有咖喱飯,不過今次食得太飽,所以無試到。日本直送極上A4 黑毛和牛切得好薄,涮約半分鐘就熟,一食就知係靚牛肉,入口即溶,口感軟嫩,好好味!呢款美國安格斯牛小排同樣有質素,就算淥耐左肉質一D都唔韌,牛味濃郁。美國牛肩脊就比較多筋,稍為有D韌。豚肉片都OK,不過當然都係牛肉好味D。除左肉之外,出面仲有好多野食拎,而且環境幾企理乾淨。尤其是丸類都好多款。丸類同水餃都幾高質,唔係平時D街市一般貨色,幾彈牙,同埋食落都無雪藏味。仲有最緊要係有得任食Häagen-Dazs雪糕。仲有四隻味可以揀野飲都好多款,比較特別係有自家製涼茶,唔洗下下飲汽水,飲到一肚汽

湯底

日本直送A4黑毛和牛

呢款美國安格斯牛小排同樣有質素
,就算淥耐左肉質一D都唔韌,牛味濃郁。
美國安格斯牛小排
美國牛肩脊就比較多筋,稍為有D韌。
美國牛肩脊

豚肉片都OK,不過當然都係牛肉好味D。
豚肉
除左肉之外,出面仲有好多野食拎,而且環境幾企理乾淨。

尤其是丸類都好多款。

丸類、水餃

仲有最緊要係有得任食Häagen-Dazs雪糕。

仲有四隻味可以揀

飲品
2019-06-19
日本直送A4黑毛和牛
美國安格斯牛小排
丸類、水餃
2019-06-22 26 浏览
香港人春夏秋冬都無阻火鍋興致,我就是其中一員!今天和朋友行完街來到尖沙咀這家日式火鍋試試!入到去環境都很舒適,有很多卡位坐!一家人或是一大堆朋友來,更可以用貴賓房間!由餐廳提供的有几個餐的放題,豚肉,雞肉,美國牛肩胛,美國頂級牛小排和日本直送極上A4黑毛和牛,价钱由$158~$298,湯底更有多款精選,有蘿卜䐁骨湯底,和風味增湯,泰式冬陰公湯,馬來沙嗲湯,木魚昆布高湯和蕃茄薯仔豚骨濃湯。我們決定選木魚昆布高湯和蕃茄薯仔豚骨濃湯,食日本直送極上A4黑毛和牛套餐試試!要點味道清的湯底先可以試清牛肉味道!(每位HKD298)有另收加一, 90分鐘放題仲有OPEN BAR 既食材都可以任拎!最特別的是鮮蝦滑、冬菇及秋葵等,也有不同,還有咖哩飯,公仔面,拉麵,烏冬等提供,重點還有即炸蝦丸,而飲品方面十分有誠意,有不同SOFT DRINK 之外,仲有他們家自製的少甜夏枯草和五花茶,女孩子多喝都不怕呢,好貼心呀!甜品方面還有Hagen daz!當中比較喜歡係啡金菇,入口又爽又有水份。首先上的是美國牛肩胛,這款肥瘦適中,肉色肥瘦均勻,牛味濃,大推介再追加!豚肉顔色比牛肉淺些,又是另一番味道。再來是美國

當中比較喜歡係啡金菇,入口又爽又有水份。

豚肉顔色比牛肉淺些,又是另一番味道。

再來是美國頂級牛小排,和牛肉質鮮, 非常有牛味, 唯獨份量較少。可能要點幾份才夠!

最後試的是日本直送極上A4黑毛和牛,大推介大家試!必點!脂肪分佈滿意 屬高價位肥牛,今日和美國牛相比,無論牛肉味定軟淋 ,日本和牛也完勝!

最後和朋友都很感動甜品是hagen daz 雪糕,一般的放題火鍋提供的味道不外乎都是雲呢嗱,草莓等口味,但這家卻提供獨有的焦糖脆餅口味,日式抹茶味,曲奇脆脆和特濃比利時朱古力味,我和朋友都食了2大杯,十分滿足呢,以這個雪糕作結真的是完美!

店員很勤力 ,主動幫我們加湯加水 ,這個價錢也能食到日本和牛任食餐,真的十分值了!熊本牛涮鍋是我暫時食過最好味,最有誠意的火煱。