2016-04-24 378 浏览
一間完全以bear bear熊做主題既餐廳,真心適合一家大小去食,好細心為小朋友安排有個圖書閣,又有熊仔陪你食野,我今次叫左個安格斯牛排餐,超低食,只係200.00就有齊咁多款美食,先上餐湯,有好濃香忌廉味及奶油味,配以蒜蓉飽,之後頭盆係豬手凍熏及法國青口,豬手入口有煙煙韌韌,好有口感,之主菜係安格斯牛排,牛肉質感濃烈,不會太生,下單時老闆有提議用幾多成熟為佳,好細心,再跟特飲,焦糖咖啡,賣相極美,不會太甜,剛剛好,如果大杯d就好啦~
2016-04-21
2016-04-20 337 浏览
炸意大利芝士粒🧀🧀🧀芝士粒三角形 細細粒 芝士味好濃好香 好脆口😍😍👍🏻岩哂中意食芝士既人 食嘅時候要小心熱🔥呀.香燒鮮大蝦法式煎飯👍🏻👍🏻好特別既一個飯 平時炒飯 焗飯 蒸飯就食得多 食煎飯就真係好少有🤔個口感好好 好特別👍🏻 個飯底煙煙韌韌 lonlon地 但入面個飯係濕濕既 有煙肉 有洋蔥粒 😍加上個汁好香好濃 個味好似😍😍卡邦尼咁 但係又帶一啲lonlon地既味道 好match好好食.野菌欖油番茄乾意粉😄因為比乾意粉呢個名吸引左 🤔真係好少聽乾意粉呢個名 但係出到黎其實同平時既意粉分別唔大 都係🍅番茄味咁 不過有樣特別既係啲意粉👍🏻👍🏻好爽口 好幼身 就算擺系度💕有啲汁個意粉都唔會漲 依然好好食☺.精選雪糕球兩客💕好可愛既雪糕球 因為熊小館既雪糕球係真係一個個球咁 好硬好實好圓 唔係人手自己筆出黎😍😍😍豆腐味推薦大家試 好香豆腐味 大家不妨試下😉
炸意大利芝士粒

野菌欖油番茄乾意粉

精選雪糕球兩客

2016-04-14 447 浏览
因為來愉景新城的759,無意間發現這間餐廳,一間以熊啤啤做主題的餐廳,正正在759對面,門口色彩繽紛門口處有很多熊仔裝飾,還有一隻巨型熊 環境舒適,餐桌間的空間感十足,整體裝修一致,到處都是拍照位 小編與友人點了兩款主菜1 石板燒汁煎安格斯小牛扒 $136以石板上,熱騰騰顯得更吸引,牛肉比想像中有質感,5成熟剛好,有肉汁又保持牛肉味,只是有些筋的位置咬不斷;薯菜部分的炸薯條不脆又很油,幸好牛扒份量多,已經飽肚2 卡邦尼煙肉扁意粉 $86意粉當中,小編愛吃天使麵和扁意粉,而這道意粉軟硬適中,咬起來有口感,卡邦尼醬汁濃味,但稍為乾身了一點,配料蘑菇和煙肉都算足料,加上有無窮熊仔陪伴,特別窩心就連餐茶的杯子都有熊仔,背後的熊仔好像跟我記:我都想試一口呀⋯⋯晚餐餐牌參考:
門口處有很多熊仔裝飾,還有一隻巨型熊
環境舒適,餐桌間的空間感十足,整體裝修一致,到處都是拍照位
小編與友人點了兩款主菜

1 石板燒汁煎安格斯小牛扒 $136

2 卡邦尼煙肉扁意粉 $86

晚餐餐牌參考:

2016-04-06
2016-04-10 342 浏览
I went with my family. We ordered 5 main dishes, The dishes are so so and the food waiting time is way TOO LONG! Three main dishes (Steak, Pork Chop and Cabonara) arrived ~10mins. Two main dishes waited over 40 mins (Scallop Pasta and Pork Neck). Not good!!

女生們,相信小時候都擁有過專屬的毛公仔,但你又可否記得,妳的第一隻毛公仔是什麼模樣?陪伴妳成長的又是什麼毛公仔?而 BeautySearch 從小便與熊仔有一份情意結,記憶中,第一隻自己挑選的毛公仔,便是 Bear Bear; 年輕時,風靡學界的「永遠的朋友」Bear Bear,當然也是我的心頭好;時至今日,BeautySearch 也存有一份童真,剛巧發現,愉景新城開了一家以 Bear Bear 為主題的餐廳,當然,也來看看。以卡通公仔為主題的餐廳,近期開得成行成市,大部分都是來自日本的卡通公仔,或許,韓風吹久了,也需要一點日式味道。而這次,BeautySearch 惠顧的餐廳,既不是韓國、又不是日本,而是集合了各地的 Bear Bear 而成的《熊小館》。未進入店內,門口處已設有一個 Bear Bear Corner,滿是 Bear Bear 的公仔及圖書,志在把途經的小孩也吸進店內。甫進店內,店子以木製的桌子搭配簡約的設計,其中一個角落,還佈置成家中的小飯廳,充滿生活感。BeautySearch 更發現每張桌上都放置了一隻可愛的小 Bear Bear,非常可愛。而我們更被安排到一
而我們更被安排到一張坐有大 Bear Bear 的桌子就坐,整餐飯,都有 Bear Bear 伴在身旁,很驚喜呢!
連餐桌上的枱墊,也全是可愛的 Bear Bear,相信喜愛 Bear Bear 的你來到這裡定必找狂。
細看餐牌,這裡有不同套餐可選擇,如果覺得不足,還可加錢點選餐湯、前菜或甜品
飲品方面,由於特飲雖另加 $16,我倆見沒有特別想喝的東東,於是只揀選了最普遍的凍檸茶及熱檸水,當然,也沒甚麼大特色。
羅宋湯
由於當天不太餓,所以我只加 $9 點選了是日餐湯,當日的餐湯是「羅宋湯」,湯身較稀,湯料頗多,茄味尚可,幸好沒有辣味,所以 BeautySearch 也甚為喜歡。
蜜桃豬肉眼扒焗飯
友人是食肉獸,更是豬扒焗飯迷,看見有「蜜桃豬肉眼扒焗飯」第一時間便 order。平時只會吃「一哥」的 BeautySearch,看見退色的豬扒焗飯上桌時,難免感到失色!但好奇的我,也叉了一件豬扒來品嚐,可能用上豬肉眼的關係,肉質份外軟腍,雖然色澤遜色了點點,但搭配了蜜桃作伴,竟多了幾分甜美,蠻不錯!
香燒鮮大蝦法式煎飯
而我,就點選了「香燒鮮大蝦法式煎飯」。上桌時,濃濃的芝士味撲鼻而來,非常吸引,令人垂涎!原來法式煎飯的製法有點像我們中式的「雙麵皇」,兩面都輕煎過,因而非常香口,不過,「香燒鮮大蝦法式煎飯」的製法似乎比「雙麵皇」還要考功夫,因為煎飯中還混入了青瓜、蝦、煙肉等配料,加上米飯本身沒有麵條的延伸及纏繞優勢,要兩面輕煎真的非常考廚師的技術。
煎飯外脆內軟,除了上述餡料外,還混入了白汁及芝士,令內𥚃口感更香軟,芝味無窮,唯煎飯上的香燒鮮大蝦體積略為細了一點點,未夠震撼!
熊小館的小主角,總能牽動你的童心!

2016-04-06 425 浏览
假日喜歡同媽媽去嘆個早餐,呢間餐廳門面不太起眼,今次一試之下,出乎意料之外啊。早餐有多款選擇,我揀了沙嗲牛肉麵加煎雙蛋厚多士,除左兩隻煎蛋過熟之外,其他都好有誠意,厚多士係兩面都塗滿牛油再烘,熱辣辣,好正 沙嗲牛肉非常足料,最讚係用豬骨湯底,幾乎俾我飲光光 一杯奶茶係早餐好重要既角色,呢度既奶茶令我同媽都好滿意,好滑,唔會有苦澀味。一間誠意餐廳,每樣食物都係即點即做,論價錢,論食物質素,論用餐環境,都係比快餐店勝多倍,非常推薦大家去試
假日喜歡同媽媽去嘆個早餐,
呢間餐廳門面不太起眼,今次一試之下,出乎意料之外啊。
早餐有多款選擇,我揀了沙嗲牛肉麵加煎雙蛋厚多士,
除左兩隻煎蛋過熟之外,其他都好有誠意,
厚多士係兩面都塗滿牛油再烘,熱辣辣,好正

沙嗲牛肉非常足料,最讚係用豬骨湯底,幾乎俾我飲光光

一杯奶茶係早餐好重要既角色,呢度既奶茶令我同媽都好滿意,
好滑,唔會有苦澀味。

一間誠意餐廳,每樣食物都係即點即做,
論價錢,論食物質素,論用餐環境,都係比快餐店勝多倍,
非常推薦大家去試

2016-04-02
$29 (早餐)
對上一次跟玩具熊仔訴心聲是何時? 攬著玩具熊仔入睡又是什麼時候? 小時候總愛跟玩具熊談天說笑, 一起玩煮飯仔, 想必每個女生都有這段回憶吧! 長大後要找間以熊仔為主題的餐廳懷緬一番, 就只有十年前位於尖沙咀的小熊國, 可惜早已銷聲匿跡!愉景新城改革後, 變成以小朋友做對象。其中有間以玩具熊作主題的餐廳 - 熊小館, 除了有很多玩具熊佈置外, 還有玩具熊陪伴開餐, 於是帶同老公重拾我兒時的情懷!食店門口色彩非常繽紛, 還坐了一隻大熊仔, 最受小朋友歡迎!更設有小小圖書角落, 可讓小朋友跟熊仔一起看圖書。食店還提供停泊bb車的地方, 讓家長可以安頓小朋友的座駕。內裡的裝潢陳設更是到處都見小熊踪影, 牆上座位上, 大大小小的包圍著, 總有一隻陪伴左右! 席上雖以小朋友跟家長居多, 情侶檔的也不乏。陪坐和陪食的熊公仔們!檯墊也佈滿小熊!很喜歡紙上的一句: happiness is never far from you!以為這些主題餐廳只力供應兒童餐嗎? 那就錯了! 菜單上的款式有喜出望外之選。Dinner set: 法式石燒大餐$208頭盆:法式豬手蔬菜凍豬手肉份量較啫喱多, 令這個豬手凍質感

更設有小小圖書角落, 可讓小朋友跟熊仔一起看圖書。
食店還提供停泊bb車的地方, 讓家長可以安頓小朋友的座駕。
陪坐和陪食的熊公仔們!

Dinner set: 法式石燒大餐$208

頭盆:
法式豬手蔬菜凍
豬手肉份量較啫喱多, 令這個豬手凍質感結實, 不似平時吃的凍肉啫喱般有滑溜溜的質感, 來得較有嚼口。灑上酸味甚濃的黑醋汁令整體更開胃, 不錯的頭盆!
白酒忌廉藍青口
青口鮮甜, 雖然不算是大隻, 不過肉質都很彈牙, 香濃白酒加上忌廉和香草的醬汁, 令青口更香口惹味,
花瓶沙律伴法國香草汁
造型可愛的水瓶載有沙律醬, 像淋花般淋到沙律上, 沙律醬帶點檸檬的清酸味, 很開胃。沙律菜和車厘茄都新鮮爽口, 而且份量都很多。
湯:
歐陸濃湯配自家製麵包
忌廉蘑菇湯, 打到起泡沫, 質感不錯而且滑溜, 忌廉味香濃, 湯內加有好多蘑菇片, 增加嚼口。 自家製的蒜蓉包鬆脆香口, 浸湯食更很味, 不過蒜蓉可以再加強一點。

主菜:

香煎美國安格斯西冷扒伴烤蘑菇
用鐵板盛載上檯, 吱吱聲響, 份量很多。蘑菇和蔬菜用牛油煎過格外香口, 吃到尾聲, 放於鐵板上的蔬菜, 熱力令其產生焦化作用, 味道變得更香更濃, 好食! 西冷扒要了七成熟, 牛味一般, 不過肉質頗嫩滑。因為鐵板的熱力令後來的牛肉變得更熟, 有點影響口感, 建議落單時要五成熟, 可以自行控制牛肉熟度。食物用鐵板熱住, 食到最後都暖烘烘,不錯。
甜品:
芒果雪糕
灑上七色彩虹糖, 小朋友食的雪糕。 用上牛記出品的芒果雪糕, 味道不要太有預期。
餐飲:
熱檸茶, 不過不失的水準, 不過很喜歡杯上的熊仔圖案, 很可愛。
Dinner set: 法式石燒大餐
Special set: 香煎丹麥鱈魚配卡幫娜拉貝殼粉 $108
兩邊煎過的鱈魚, 金黃色很大塊, 不單沒有腥味, 而且很香口, 肉質偏結實但仍帶滑身。建議連魚皮一起吃, 因魚皮附帶的魚油, 令魚肉吃落更加香口。
Special set: 香煎丹麥鱈魚配卡幫娜拉貝殼粉
配菜的薯條炸得一般, 未夠香口乾身。反而伴碟的菇類和瓜菜, 煎香後變得很惹味!
Special set: 香煎丹麥鱈魚配卡幫娜拉貝殼粉
另上的carbonara貝殼粉很多料, 有煙肉跟蘑菇, 貝殼粉軟硬度煮得剛好, 帶有彈性, 芝士醬汁香味濃郁而且很creamy, 吃罷主菜的鱈魚再吃這貝殼粉, 滿足度簡直爆燈!
Special set: 香煎丹麥鱈魚配卡幫娜拉貝殼粉
餐飲: 熱檸水, 同樣用可愛的熊仔杯盛載著。
Special set: 香煎丹麥鱈魚配卡幫娜拉貝殼粉
環境不單小朋友喜歡, 就連大朋友亦都喜愛。食物跟服務都比預期好, 值得與小朋友或女朋友們去!

2016-03-24
2016-04-01 1453 浏览
愉景新城開左間新既韓國家品店所以就去左果到行街行完又支力又餓就梗係搵個地方醫肚先啦見到呢間好得意既熊仔餐廳所以就即刻入左去喇cafe主題係熊仔,所以周圍都有啲熊仔擺設每枱客人都會有隻大熊仔陪大家一齊坐同食野,可以無時無刻同佢影相裝修既感覺都舒服,木製枱櫈加上燈光柔和,好有家既感覺晚餐都有好多選擇架而且價錢都幾合理歐陸濃湯加牛油多士 加$9今日既湯係周打魚湯用紅蘿蔔、薯仔加不同菜仔整成,好開胃牛油多士烘得好鬆脆海鮮扁意粉 $108 份量都幾足夠,有大大的芝士扇貝、青口、蝦、蜆扁意粉好滑,容易入口帶有淡淡既蒜香味,同芝士好夾,完全唔濟蜜桃豬肉眼扒焗飯 $78通常焗飯既等候時間比較長,因為即叫即焗既豬扒同芝士都比得好多,底層就有蛋炒飯豬扒算鬆軟,不過d汁唔夠所以食到最後好乾,對比上黎意粉好食d服務方面經理同員工都好熱情,幾抵讚呢到地方寬敞舒適,最岩一家人黎幫襯就算行街買左好多野或者有bb車都泊到店內亦擺放左好多益智既圖書比小朋友睇有時一班家長傾計,小朋友就可以睇下圖書玩下熊仔另外都幾適合情侶黎食晚餐帶女朋友黎佢一定會好開心不過美中不足既地方就係環境過靜可能當日平日人唔多,冇背景音樂底下都幾靜
愉景新城開左間新既韓國家品店
所以就去左果到行街
行完又支力又餓就梗係搵個地方醫肚先啦
見到呢間好得意既熊仔餐廳
所以就即刻入左去喇
cafe主題係熊仔,所以周圍都有啲熊仔擺設
裝修既感覺都舒服,木製枱櫈加上燈光柔和,好有家既感覺
晚餐都有好多選擇架
而且價錢都幾合理
歐陸濃湯加牛油多士 加$9
今日既湯係周打魚湯
用紅蘿蔔、薯仔加不同菜仔整成,好開胃
牛油多士烘得好鬆脆
海鮮扁意粉 $108
份量都幾足夠,有大大的芝士扇貝、青口、蝦、蜆
扁意粉好滑,容易入口
帶有淡淡既蒜香味,同芝士好夾,完全唔濟
蜜桃豬肉眼扒焗飯 $78
通常焗飯既等候時間比較長,因為即叫即焗既
豬扒同芝士都比得好多,底層就有蛋炒飯
豬扒算鬆軟,不過d汁唔夠
所以食到最後好乾,對比上黎意粉好食d
服務方面經理同員工都好熱情,幾抵讚
呢到地方寬敞舒適,最岩一家人黎幫襯
就算行街買左好多野或者有bb車都泊到
店內亦擺放左好多益智既圖書比小朋友睇
有時一班家長傾計,小朋友就可以睇下圖書玩下熊仔
另外都幾適合情侶黎食晚餐
帶女朋友黎佢一定會好開心
不過美中不足既地方就係環境過靜
可能當日平日人唔多,冇背景音樂底下都幾靜下

2016-03-30
2016-03-23 416 浏览
行過愉景新城,見到一間以熊仔做主題既餐廳 真係好cute呀!每張台都有一隻熊仔陪食飯 點了一份朱古力窩夫配紅豆冰(下午茶餐泥嫁:like 窩夫熱熱脆脆,朱古力醬適中唔會太膩,同埋兩塊非常適合keep fit又貪食既朋友 紅豆冰就差左少少啦,感覺有少少淡味可能受到朱古力醬影響掛下次一定會再幫襯
行過愉景新城,見到一間以熊仔做主題既餐廳
真係好cute呀!每張台都有一隻熊仔陪食飯

點了一份朱古力窩夫配紅豆冰(下午茶餐泥嫁:like

紅豆冰就差左少少啦,感覺有少少淡味
可能受到朱古力醬影響掛

下次一定會再幫襯
2016-03-20
2016-03-21 347 浏览
放工出荃灣會合朋友出愉景新城熊小館食dinner, 我們點了無骨雞扒焗飯和凍奶茶(朋友點的卡邦尼意粉好好食, 有濃香芝士,不太膩!), 無骨雞扒飯, 夠熱, 汁夠濃, 雞扒大大件, 好鮮嫩;奶茶味好香濃, 有茶味, 好香滑, 餐廳上菜速度快, 份量適中,食物質素不錯,擺設以熊bear bear為主, 座位和桌面都有熊bear bear, 環境舒適,很適合親子, 情侶和朋友聚會。
奶茶味好香濃
無骨雞扒飯, 夠熱汁夠濃
卡邦尼意粉好好食, 有濃香芝士
lemon 茶茶味一般
2016-03-21
2016-03-15 318 浏览
最近愉景新城全面改革 開左好多韓國服飾店而餐廳類型亦增添不少 當中有熊小館☺️店如其名 以熊公仔為主題 卡哇伊呢😍 店內以彩色裝修為重點 令人有開心嘅感覺 叫左比較平民化嘅套餐試下 忌廉蘑菇湯非常香濃 有粒粒蘑菇加添口感👍🏼 香煎鱈魚柳 其貌不揚卻意外地好食魚柳香脆外層 魚味十足 而且十分juicy 重點一啲都唔腥 👍🏼👍🏼👍🏼牛扒相比下較為失色 外層煎得變硬了而且唔夠juicy 但勝在牛骨濃汁味道好好可以同牛扒互補不足總結 熊小館嘅環境的確謀殺不少相片😂😂😂員工服務態度亦好好 又一聊天好地方😌
最近愉景新城全面改革 開左好多韓國服飾店

總結 熊小館嘅環境的確謀殺不少相片😂😂😂

員工服務態度亦好好 又一聊天好地方😌
香煎丹麥扁鱈魚柳
2016-03-05 357 浏览
中午放飯時間大多數食店都是人頭湧湧,要快就一定係大x樂快餐搞掂,但係今日對面熊小館更換全新午餐,仲有我最鍾意食0既梅菜扣肉飯,排隊等下無所謂啦。最重要是一時前有9折,制服又減4蚊,甘低食叫左個套餐包野飲,加9蚊有湯有餐包添。餐湯到左,什菌忌廉湯,個湯都幾有菇味,飲落去都滑啊,可惜唔夠熱,牛油多士非常脆口牛油味濃,多士份量細左D,建議餐廳比多塊就更加好。梅菜扣肉飯來喇,豬肉不是太肥,估計是用五花腩部位整,好香柱候醬味道,梅菜索曬豬肉的油分,個汁份量也不少,豬肉“蚊”得岩岩好,夠曬“諗”唯一就是梅菜多過豬肉,假如多些豬肉就更好喇用上日本珍珠飯做午餐白飯底都算係甘樣。餐飲跟左杯熱奶茶,熱奶茶就一般般啦。反而杯身有熊仔LOGO都得意啊。

全新午餐,仲有我最鍾意食0既梅菜扣肉飯,排隊等下無所謂啦。
最重要是一時前有9折,制服又減4蚊,甘低食

叫左個套餐包野飲,加9蚊有湯有餐包添
什菌忌廉湯
牛油味濃,多士份量細左D,建議餐廳比多塊就更加好。
梅菜扣肉飯

用上日本珍珠飯做午餐白飯底都算係甘樣
熱奶茶
题外话/补充资料: 熊仔作主題的餐廳,小朋友一定鍾意,下次帶姪女來食。
2016-03-04
什菌忌廉湯
梅菜扣肉飯
2016-02-25 358 浏览
荃灣愉景新城最近大翻新, 除大型韓國服飾品牌, 仲有不同既食市。本人最喜歡試新野, 所以揀左間可愛路線的。呢個係下午茶時間, 免加一都算幾好。到處都係熊仔, 環境都幾靚啊~焗芝士西蘭花香腸: D汁好水下, 味道就一般, 又唔可以話難食...不過西蘭花好多, 起碼夠淋。腸得5舊左右,D腸無咩特別, 都係個D味道。芝士味唔夠濃。咖哩雞脾飯:雞脾好淋一切即骨肉分離, 可惜咖哩唔夠香, 無咩味。冇日式咖哩既香甜精粹, 而且得一隻脾....而且咖哩汁冇咩配菜......餐飲普通野.....後來見到CAFE MED...原來係紅蔥頭.......用熊仔做包裝。原則上,紅蔥頭個人不太會再去,改頭換面成功左, 可惜食物未如理想,可惜啦~
本人最喜歡試新野, 所以揀左間可愛路線的。
餐飲普通野.....
2016-02-03
2016-02-03 704 浏览
愉景新城開了2間新店, 找个早餐吃了再逛。在openrice找了熊小館, 雖有地址亦找不到, 最後要問reception才找到。茶歺廳價錢, 雖然要自己取歺, 但位處商場內又不用吃連鎖店, 太棒了。友人說他的、沙爹牛肉没用鬆肉粉有牛味。多士烘得不錯, 有牛一油看味, 很好吃。薏米檸檬水在此類食店少見, 但他們用上了檸檬濃縮液, 有很假的檸檬味, 完全蓋了薏米味, 建議用新鮮檸檬更好。咖啡要少奶卻給了多奶, 可能今天多客忙碌吧, 咖啡味亦不突出。盡管如此, 仍会再来啊。
沙爹牛肉没用鬆肉粉有牛味。多士烘得不錯, 有牛一

2016-01-30
$30 (早餐)
2016-01-26 660 浏览
行經愉景新城見到新開間西餐,裝修得幾特別,好像係啤啤熊做主題0既餐廳.鋪頭近門口位置擺放著大細的啤啤熊。還有氣球相信是送給小朋友。有點問題想問?講明係西餐廳?但係又睇到餐牌有寫正宗《星洲炒米》?奇奇怪怪甘樣樣.齋睇都無乜用,入去食下未知囉!《星洲炒米》何謂正宗?不正宗?個人感覺一定配料中一定有“蝦仔”“叉燒絲”還有蛋絲,咖喱醬等是《星洲炒米》必須重要的配料。“蝦仁”當然是重要配料之一.夠爽夠彈牙而又有蝦味.“叉燒”也選擇肥瘦各半.這餐廳做到了我心中所謂“正宗”《星洲炒米》的基本要求.這裡米粉炒得好香夠乾身.油份也比較少.不油膩.味道也好.咖喱味個人覺得淡了少少.但是不影響我給個(笑臉)大大碟收甘0既價錢都算低食啊....餐飲跟《熱檸水》可惜唔夠熱.下次再來時要改善一下囉.....
齋睇都無乜用,入去食下未知囉!
《星洲炒米》何謂正宗?不正宗?
個人感覺一定配料中一定有“蝦仔”“叉燒絲”
還有蛋絲,咖喱醬等是《星洲炒米》必須重要的配料。
“蝦仁”當然是重要配料之一.夠爽夠彈牙而又有蝦味.
“叉燒”也選擇肥瘦各半.
這餐廳做到了我心中所謂“正宗”《星洲炒米》的基本要求.
這裡米粉炒得好香夠乾身.油份也比較少.不油膩.味道也好.
咖喱味個人覺得淡了少少.但是不影響我給個(笑臉)
大大碟收甘0既價錢都算低食啊....
星洲炒米
2016-01-18