2021-02-02
將軍澳新都城熊小館新開張,朋友好鍾意bear bear,今日約左我一齊去試。我點左「假日特餐B」嘅「法式牛粒配蕃茄紅飯」牛粒好厚身但咬落好腍身易咬,牛味香濃。牛粒同飯嘅比例啱啱好。朋友點左「廚之推介」嘅「白菌汁牛扒意粉🍝」。跟餐有湯有包有野飲。粟米忌廉湯好creamy,粟米夠甜。餐飲點左熱阿華田。熱阿華田味道香濃唔會太甜。白菌汁牛扒意粉🍝白菌汁入面有蘑菇片牛扒薄身又入味配菜有翠玉瓜同紅蘿蔔🥕,兩者都冇草青味。意粉軟硬適中見下午茶餐牌有心太軟食,毫不猶疑點左個。下午茶餐牌入面有幾款可以單點,心太軟都可以單點($48)。心太軟旁邊有桃,食落酸酸地,食心太軟甜得滯可以食下桃中和下甜味。心太軟一切開d朱古力漿就流曬出黎,睇住都覺得好治癒呀~😍心太軟啱啱焗起,外脆內軟。餐廳周圍都係bear bear 熊裝飾同擺設,小朋友一定好鍾意!門口有大大隻bear bear熊坐喺度迎接你,鍾意bear bear熊嘅你一定要去打卡啦!
我點左「假日特餐B」嘅
「法式牛粒配蕃茄紅飯」
粟米忌廉湯好creamy,粟米夠甜。
餐飲點左熱阿華田。熱阿華田味道香濃唔會太甜。
白菌汁牛扒意粉🍝
白菌汁入面有蘑菇片
牛扒薄身又入味
配菜有翠玉瓜同紅蘿蔔🥕,兩者都冇草青味。
意粉軟硬適中