乾淨的餐廳環境座位擺放都很寬闊 整體的偏很日系服務員的態度都很親切 會主動服務坐下後會提供盤沙拉菜 麥茶和乾濕紙巾九宮格烤肉(幾款和牛部位和幾款肉類)肉類都呈現不同的肉質 表面佈滿脂花脂花和肉都映襯出漂亮的分佈和牛牛小排牛排很大塊 有服務員幫你燒烤我們提出不要太熟 想還有點嫩口的順滑感牛味會在口腔內散發 和牛(牛舌 牛肋骨 牛三筋)薄薄的牛舌 放在爐上燒幾下 已經會自己卷起來微微就成狀態吃進口 嫩軟滑口 味噌雞頸肉 新瀉雞肉 雞腎雞肉的部分很鮮嫩 燒到剛剛好的熟調味不重 能嚐到雞肉的肉質另外 雞肉切的部位不算太塊容易燒得均勻 沾上點點燒肉汁提味五花肉 豬頸肉五花肉的肥肉比較多 當燒到很焦香肉質帶出肉質的甜味 有嚼勁的口感肥瘦相間 燒到和牛壽司服務員幫我們用火槍燒成微熟狀態和牛肉質保留牛香和牛味軟滑的肉質配上壽司飯吃沒有什麼調味的 反而能吃到和牛新鮮度可以點烤肉汁或鹽去增添風味梳打飲品沖繩菠蘿梳打青蘋果青瓜梳打         兩杯梳打飲料都有漂亮的漸層感底下有沉澱的糖漿在喝的時候先攪拌 糖漿和梳打融合兩杯都是酸酸甜甜 讓你能開胃的吃
乾淨的餐廳環境
座位擺放都很寬闊 整體的偏很日系
服務員的態度都很親切 會主動服務
坐下後會提供盤沙拉菜 麥茶和乾濕紙巾

九宮格烤肉(幾款和牛部位和幾款肉類)
肉類都呈現不同的肉質 表面佈滿脂花
脂花和肉都映襯出漂亮的分佈

和牛牛小排
牛排很大塊 有服務員幫你燒烤
我們提出不要太熟 想還有點嫩口的順滑感
牛味會在口腔內散發

和牛(牛舌 牛肋骨 牛三筋)
薄薄的牛舌 放在爐上燒幾下 已經會自己卷起來

兩杯梳打飲料都有漂亮的漸層感
底下有沉澱的糖漿
在喝的時候先攪拌 糖漿和梳打融合
兩杯都是酸酸甜甜 讓你能開胃的吃
平時食燒肉最怕就係油煙味大,食完又滿滿嘅油膩感,真係會令人卻步…… 呢次同男友喺屯門食嘅呢間「焼肉 焰」就唔會有咁嘅情況喇!燒嘅時候又Chill又自在,慢慢燒靚啲肉,唔洗好似平時啲韓燒咁趕頭趕命~食材本身又高質,成個體驗都好好! 🧡九宮格燒肉盛盒套餐($498)九宮格盛合嘅燒肉組合非常豐富,一個盒就可以試齊牛、雞、豬嘅唔同部位,整體都好高質! 佢分別有和牛牛小排、和牛牛肋肉、和牛牛三筋、和牛牛舌、豬頸肉、雞腎、新瀉雞肉、五花肉同味噌雞頸肉。 個人最鐘意嘅係佢嘅和牛牛小排,店員會幫你燒埋,捲起身放入口個感覺好似綿花糖咁,非常過癮!而且個肉味都好香濃好正! 另外,味噌雞頸肉個口感都好特別,中間好爽口好似啲根位咁,平時比較少機會食到! 九宮格套餐仲包括和牛壽司4件,店員會喺你面前用火槍火灸壽司面頭嘅和牛,肉質超嫩,入口即溶,點少少鹽食真係無得輸! 🧡白桃梳打($36)甜度啱啱好,桃味亦好出,入口清爽舒服,食燒肉時飲用非常夾! 🧡巨峰提子乳酸梳打($42)比起白桃梳打較甜,入口清爽舒服!

🧡九宮格燒肉盛盒套餐($498)

🧡白桃梳打($36)
甜度啱啱好,桃味亦好出,入口清爽舒服,食燒肉時飲用非常夾!

🧡巨峰提子乳酸梳打($42)
比起白桃梳打較甜,入口清爽舒服!
2022-07-24 37 浏览
好耐都無嚟過屯門市廣場, 比起以前真係有好大變化, 商店及食肆都變得更多元化. 晚餐時間打算到Foodcourt睇下有咩食, 發現旁邊有間環境唔錯嘅燒肉店食和牛, 就決定入去試下!餐廳用左日式簡約風格設計, 座位好寬敞而且感覺通風系統幾好, 唔會聞到好大陣油煙味.點餐後就有專人幫你燒, 咁就唔怕燒得太耐而糟蹋左啲牛!~椰菜絲沙律~作為前菜配以青瓜及蛋黃碎, 入口夠凍, 好開胃.~特上牛小排~牛小排是取自牛肉的肋脊部位, 肉質鮮紅且結實, 店員把兩面燒至大概7成熟, 將肉汁同油脂取得完美平衡點, 燒嘅過程中, 牛肉香氣完全發揮出來, 引到我地流晒口水~~味噌醬燒和牛肩肉芯~肩胛部中的下肩胛翼板肉, 又稱「 霜降」, 係牛肩較軟的部位, 含有比較多嘅筋絡及油花.用上味噌醬腌製, 非常入味, 肉質食落軟嫩適中, 牛味濃郁而餘韻分明.~旨肉!黑毛和牛三筋~識食一定食三筋和牛肉, 係稀有嘅燒肉部位, 三筋肉位於肩甲骨內側連住三條筋腱而得名, 中間一條筋咁嘅坑紋係此部位的特徵之一, 呢個部位牛味濃厚, 口感非常獨特, 肉汁豐腴嫩滑, 再加上京蔥醬, 可以中和到濃厚嘅牛味, 食落吾會過膩.~厚切鑽石

點餐後就有專人幫你燒, 咁就唔怕燒得太耐而糟蹋左啲牛!

~椰菜絲沙律~
作為前菜配以青瓜及蛋黃碎, 入口夠凍, 好開胃.

~特上牛小排~

~味噌醬燒和牛肩肉芯~

~旨肉!黑毛和牛三筋~

~厚切鑽石牛舌~
牛舌有肉質嘅口感, 品嚐得到油脂, 但係就無油滋滋的膩.
將牛舌放係高溫嘅鐵板上, 將獨有風味都鎖係牛舌內, 厚切食起嚟好有口感, 入口可以用脆、嫩、鮮嚟形容, 擠上清新嘅檸檬汁, 簡直係點食都唔膩.

~名物!菠蘿漬鑽石和牛胸腹肉~
胸腹肉來自牛嘅胸骨和腹腔內的兩個分開的肌肉,係肋骨嘅下方.
此部位屬於「外裙」(Outside Skirt) 位置, 口感軟嫩帶有嚼勁, 風味濃厚, 油花細膩, 輕輕一煎已經油香四溢, 未入口都已經感受到難以抗拒的香氣誘惑.
下面嘅菠蘿亦吾係裝飾, 菠蘿燒後十分甜又JUICY, 一啖牛, 再食一啖菠蘿, 非常解膩.

~幸福!生蛋拌飯配漬海苔~
燒過嘅牛加上被蛋漿滲入嘅飯能突顯牛嘅肉質更香嫩, 口感層次更豐富, 食落有滿滿嘅幸福感!

~白桃梳打 & 沖繩菠蘿梳打~
白桃梳打有甜甜的蜜桃香氣係口中蔓延; 沖繩菠蘿梳打味道鮮甜且清新.
炎炎夏日, 再加上食燒肉, 飲一啖就即時有透心涼嘅感覺.
2022-07-24 38 浏览
原來屯門市廣場開咗個food court,food court隔離有一間幾靚嘅燒肉,見到佢做緊promotion,所以就過去試吓。我哋兩個人叫咗個九宮格餐,一坐低佢就俾咗兜沙律做前菜。九宮格餐有九款肉,我哋另外加咗佢做緊promotion嘅和牛肉眼。包括左豬雞牛,一個價錢試晒幾樣嘢。其中印象最深刻嘅係呢款雞頸肉,佢個口感好彈牙,加埋佢醃製咗嘅醬料,味道啱啱好。另外就係佢呢個牛舌都唔錯,不過牛舌就冇醃過,要靠佢啲燒肉汁。最正嘅係呢塊和牛肉眼,職員幫你燒完再幫你分配埋。因為職員燒到啱啱好,所以肉質好林,一啲都唔會乾。另外我哋仲叫咗和牛壽司,個賣相真係好吸引。職員仲會即場表演燒埋俾你食。職員用火槍燒咗面嗰邊,所以都係燒到啱啱好,保留到肉汁,幾好食。飲品方便我哋叫咗個白桃梳打同埋巨峰乳酸梳打,佢呢兩杯嘢飲都唔錯,唔會話太甜。

我哋兩個人叫咗個九宮格餐,一坐低佢就俾咗兜沙律做前菜。

另外我哋仲叫咗和牛壽司,個賣相真係好吸引。

職員仲會即場表演燒埋俾你食。

2022-07-20
2022-07-23 410 浏览
今晚去左屯門市廣場, 行新開既松本清,行完就係商場食埋飯,呢間燒肉位置有點隱敝,但座位非常寬敞。我地叫左個九宮格燒肉盛盒套餐都好夠食。和牛牛小排雪花紋理清晰,油脂分佈均勻,入口鬆化。和牛牛肋肉和牛味香濃,輕輕略為燒下就可以食。和牛牛三筋牛筋煙韌,食落有口感,又唔會太硬。豬頸肉豬頸肉肉質呈粉紅色,肉質較軟熟。新瀉雞肉雞肉多汁,肉質好滑。和牛牛舌牛舌有咬口,口感爽脆,又唔會硬實實五花肉五花肉肥瘦均勻,肉嫩爽口,豬味濃郁。味噌雞頸肉用味噌醃過既雞頸好入味,平時好少有雞頸,肉質嫩滑,原來雞頸都可以好好味。和牛壽司 (四件)師傅會即場將和牛壽司火炙,火炙完好香濃,入口即溶。
我地叫左個九宮格燒肉盛盒套餐都好夠食。
和牛牛小排
雪花紋理清晰,油脂分佈均勻,入口鬆化。

和牛牛肋肉
和牛味香濃,輕輕略為燒下就可以食。

和牛牛三筋
牛筋煙韌,食落有口感,又唔會太硬。
豬頸肉
豬頸肉肉質呈粉紅色,肉質較軟熟。
新瀉雞肉
雞肉多汁,肉質好滑。

和牛牛舌
牛舌有咬口,口感爽脆,又唔會硬實實

五花肉
五花肉肥瘦均勻,肉嫩爽口,豬味濃郁。

味噌雞頸肉
和牛壽司 (四件)
師傅會即場將和牛壽司火炙,火炙完好香濃,入口即溶。
2022-07-19
2022-07-23 53 浏览
今次嚟到位於屯門市中心新開嘅Food Court ‘Food Maze’隔離 嘅日本燒肉餐廳 裝修同格局都非常高級 可以預計到個食材會有番禁上下水準☝️九宮格燒肉盛盒套餐 🍱$498和牛壽司🐂🍣侍應會即場喺你面前將和牛用火槍燒熟牛嘅油脂香味會令你垂涎三尺 白金燒!黑毛和牛上西冷🥩呢度嘅和牛全部都係日本北海道或者係鹿兒島直送到港 味道濃郁 入口即溶 壺漬和牛肋肉經過餐廳秘製嘅牛肋肉 睇落好似比較厚實 但食落味道好濃郁之餘仲非常軟熟特上牛小排好濃郁嘅牛香味 幾乎同和牛一樣入口即溶五花肉🐖脂肪同肉層次分明 食落口有層層嘅豬油香 日本赤雞腿肉🐓同一般嘅雞肉好唔同比較爽身同埋肉質彈牙野菜盛合🌽🫑有粟米秋葵菇類巨鋒提子乳酸梳打🍇白桃梳打🍑另外都特別要讚一讚呢度嘅侍應非常有善同會不定時幫你睇火同埋換鐵板 服務周到!
裝修同格局都非常高級 可以預計到個食材會有番禁上下水準☝️

有粟米秋葵菇類

巨鋒提子乳酸梳打🍇

白桃梳打🍑

2022-07-23 322 浏览
經過屯門市廣場,被燒肉的香味吸引過去,見到Menus唔算好貴,坐位寬敞十分舒適,入去試下先!餐廳以日本黑毛和牛為主打,全程有專人服侍燒埋比我地食,油煙在爐邊直接抽走,食完唔會成身燒肉味,兩個人都係一千蚊左右,性價比好高呀!先上一份餐前沙律,打咗個底先食和牛無晒罪惡感菠蘿漬鑽石和牛胸腹肉將和牛胸腹肉切成鑽石紋,令醬油容易滲入肉內,先燒和牛,再換板燒菠蘿,和牛與飯並食,好滋味,平時唔太好菠蘿的我都食咗幾舊,因為實在太甜又多汁特上小牛排有三款燒汁可供選擇,配埋醬汁一齊食,肉質夠嫩滑味噌醬燒和牛肩肉芯以味噌醬配味再燒香,餸飯一流厚切鑽石牛舌牛舌厚身,以鑽石紋切割,燒得外脆內軟,好有層次感旨肉!黑毛和牛三筋和牛與雪花油脂比例完美,燒幾秒已經足夠,入口即溶好好味生蛋拌飯配漬海苔將生蛋、海苔及白飯攪拌,再配埋以上的和牛一齊食,好滿足呀。沖繩菠蘿梳打好香甜的菠蘿梳打,消暑解渴原味乳酸梳打酸酸甜甜夠清爽,好解油膩感

先上一份餐前沙律,打咗個底先食和牛無晒罪惡感

菠蘿漬鑽石和牛胸腹肉

特上小牛排
有三款燒汁可供選擇,配埋醬汁一齊食,肉質夠嫩滑

味噌醬燒和牛肩肉芯
以味噌醬配味再燒香,餸飯一流

厚切鑽石牛舌
牛舌厚身,以鑽石紋切割,燒得外脆內軟,好有層次感

旨肉!黑毛和牛三筋
和牛與雪花油脂比例完美,燒幾秒已經足夠,入口即溶好好味

生蛋拌飯配漬海苔
將生蛋、海苔及白飯攪拌,再配埋以上的和牛一齊食,好滿足呀。

沖繩菠蘿梳打
好香甜的菠蘿梳打,消暑解渴

原味乳酸梳打
酸酸甜甜夠清爽,好解油膩感
  • 名物!菠蘿漬骨付牛肋肉
2022-07-23 41 浏览
屯門市廣場開得越嚟越多新嘅舖頭同埋餐廳,呢間焰燒肉嘅裝修令到人哋覺得去咗日本嘅感覺😆。最近有機會去食吓。九宮格燒肉盛盒套餐叫得九宮格入邊都已經有九款唔同嘅肉類,有和牛牛肋條,和牛牛舌,和牛牛小排,和牛牛三筋,豬頸肉,豚五花肉,雞腎,味噌雞頸肉,幾款牛嘅味道都唔錯,令我最意外嘅係佢個味噌雞肉係幾好味😋 有咁多款肉之外其實佢仲有和牛壽司,食之前職員會用火槍燒下佢,不錯👍🏻另外仲有兩杯特飲都好有日本嘅風味, 白桃梳打同埋菠蘿梳打令我諗起夏天去沖繩嘅感覺😙😙

九宮格燒肉盛盒套餐

2022-07-21 49 浏览
屯市食燒肉又一選擇🥗餐前沙律🍱九宫格燒肉盛盒套餐 $498①和牛牛小排②和牛牛肋肉③和牛牛三筋④和牛牛舌⑤豬頸肉⑥雞腎⑦新瀉雞肉⑧五花肉⑨味噌雞頸肉,剛剛好九款唔同種類嘅食材一次過滿足晒你所有嘅口味,店員仲要好耐心地幫你燒埋和牛,入口溶化,肉汁漫漫浸透味蕾,真係至高享受!不得不讚除咗牛肉之外,雞肉都好鮮嫩多汁,味道方面不比下去!⑩和牛壽司4件當你打個靚卡之後,店員會即時幫我哋燒,望住和牛慢慢熟之後油脂香氣飄晒出嚟,即燒即食嘅和牛入口即溶,同啲有醋味嘅飯超夾,整個配合都冇得彈!🍑白桃梳打 $36 / 🍇巨峰提子乳酸梳打 $42飲品都係誠意之一,甜度剛剛好,生果味道都夠出色,梳打比例都好不會飲到一肚氣!焼肉 焰 (屯門)屯門屯順街1號屯門市廣場1期2樓2253A, 2253B, 2255及2256A號舖
屯市食燒肉又一選擇

🥗餐前沙律

🍱九宫格燒肉盛盒套餐 $498

⑩和牛壽司4件

🍑白桃梳打 $36 / 🍇巨峰提子乳酸梳打 $42

焼肉 焰 (屯門)
2022-07-20 286 浏览
餐廳裝潢結合日式風格及木框設計, 環境十分舒適寬敞, 枱上放上三款燒肉汁, 甘口、蒜味及辛口, 滿足喜歡不同醬汁的燒肉控我們點了九官格燒肉盛合套餐內有九款不同肉類, 分別是和牛肉眼、和牛牛小排、和牛牛肋肉、和牛牛三筋、和牛牛舌、豬頸肉、五花肉、新瀉雞肉、味噌雞頸肉一個盛合已包括了豬、牛、雞, 可以食足九個部位, 絕對是燒肉達人必點套餐肉類高質新鮮足料, 店員還主動幫忙燒和牛肉眼, 還細心剪開一片片, 油花分布均勻、牛味濃郁, 牛小排、牛肋肉、牛三筋、牛舌輕輕燒牛兩面便可, 肉汁豐富豬頸肉、五花肉香氣十足、油脂夠香口但食落並不油膩新瀉雞肉、味噌雞頸肉啖啖蒜香味, 口感也相對更加軟嫩和牛壽司店員非常細心先用透明隔板隔開, 再用火槍火炙, 滿足視覺享受, 風味獨特、火炙後滿滿甘香油脂野菜沙律🥗燒肉前餐廳先上了野菜沙律作開胃菜, 配菜有碎蛋、青瓜及椰菜絲, 非常新鮮爽脆飲品🍹白桃梳打巨峰提子乳酸梳打天氣開始熱最適合飲清涼酸爽的梳打系列, 酸甜可口、冰涼透心食物高質, 抽氣系統做得很好, 用饍完沒有沾上燒肉味, 店員招呼親切有禮, 常常主動收碟, 可以再ᴇɴᴄᴏʀᴇ

我們點了
九官格燒肉盛合套餐

豬頸肉、五花肉香氣十足、油脂夠香口但食落並不油膩
新瀉雞肉、味噌雞頸肉啖啖蒜香味, 口感也相對更加軟嫩

野菜沙律🥗

飲品🍹
白桃梳打
巨峰提子乳酸梳打
天氣開始熱最適合飲清涼酸爽的梳打系列, 酸甜可口、冰涼透心

• 九官格燒肉盛合套餐
  • 巨峰提子乳酸梳打
  • 白桃梳打
2022-07-18 67 浏览
今晚去咗屯門市廣場燒肉焰同個朋友食晚餐補慶生日🎂。門口見到呢個白金燒黑毛和牛上西冷做緊割引價$84 😍好吸引。坐低左睇吓menu 食咩先,我哋睇咗好耐都唔知叫點叫好,於是乎就決定叫呢個九宮格燒肉盛盒套餐,咩都有唔洗再煩惱😆九宮格燒肉盛盒套餐嘩好多嘢食,和牛牛小排、和牛牛肋肉、和牛牛三筋、和牛牛舌、新瀉雞肉、豬頸肉、雞腎、味噌雞頸肉、五花肉。野菜一碟和牛壽司店員即時幫我哋火焰🔥燒佢,嘩新鮮燒起和牛壽司入口即溶正呀😋新瀉雞肉又嫩又滑好好食呀😋呢個爐幾好燒細細哋容易控制火喉。青蘋果青瓜梳打巨峰提子乳酸梳打
今晚去咗屯門市廣場燒肉焰
同個朋友食晚餐補慶生日🎂。

九宮格燒肉盛盒套餐
嘩好多嘢食,和牛牛小排、和牛牛肋肉、

野菜一碟

和牛壽司
店員即時幫我哋火焰🔥燒佢,
嘩新鮮燒起和牛壽司入口即溶正呀😋

新瀉雞肉
又嫩又滑好好食呀😋

呢個爐幾好燒細細哋容易控制火喉。

青蘋果青瓜梳打
巨峰提子乳酸梳打

2022-07-18 56 浏览
身為日本嘅忠實粉絲,就緊係對日本既燒肉念念不忘。香港燒肉店質素參差不齊,但今日食既呢間燒肉點就令人有驚喜😇由於餐牌太多選擇,就決定叫套餐,唔洗諗咁多🤣 首先先上餐前沙律🥗,蔬菜新鮮🥬。其次就上和牛壽司🍣 店員會即場把牛肉炙燒,炙燒過後,和牛油份迫出,油香味十足,超滿足😋✔️九宮格燒肉盛合套餐🐂➡️黑毛和牛上西冷➡️黑毛和牛牛小排➡️壼漬和牛肋條➡️特上牛小排➡️和牛牛舌➡️日本赤雞腿肉➡️葱花雞肉➡️五花腩肉➡️豬頸肉燒肉盛盒一次過滿足你九個願望9️⃣,有唔同種類嘅靚牛🐂,仲有雞🐓同豬🐖都可以嘗試。黑毛和牛上西冷大大一塊,一睇個花紋就知好靚😍! 油脂勁豐富! 入口即溶! 黑毛和牛牛小排,都係油花好靚,燒至五成熟剛剛好,一咬開油香係口到爆發,香口軟淋🤩。壼漬🍯和牛肋條是把醃好的牛肋條放入壼內,令牛肉更入味😜。牛舌👅燒完非常爽口,最愛有嚼勁的牛舌。除左食靚牛外,仲有雞同豬。日本赤雞腿肉🐔相當不錯,燒完後仍保持雞肉之嫩滑。➡️沖繩菠蘿梳打🥤➡️巨峰提子乳酸梳打🥤食燒肉緊係要配返杯凍野飲,沖繩菠蘿🍍梳打,仲有一整塊菠蘿食。巨峰提子🍇味濃郁,酸甜清爽。總括來說,超級滿足的一餐,一定會再encore 😋

由於餐牌太多選擇,就決定叫套餐,唔洗諗咁多🤣

首先先上餐前沙律🥗,蔬菜新鮮🥬。

✔️九宮格燒肉盛合套餐🐂
➡️日本赤雞腿肉
➡️葱花雞肉
➡️五花腩肉
➡️豬頸肉

壼漬🍯和牛肋條是把醃好的牛肋條放入壼內,令牛肉更入味😜。

牛舌👅燒完非常爽口,最愛有嚼勁的牛舌。

➡️沖繩菠蘿梳打🥤
➡️巨峰提子乳酸梳打🥤

總括來說,超級滿足的一餐,一定會再encore 😋
2022-07-18 45 浏览
屯門巿廣場快要變成小日本的感覺,日本超市、日本藥妝店、服裝店、餐廳,都離不開日式,放假時走走屯門也算是滿足一下不能飛走的小心願。日式燒肉像是傳統的燒烤料理,烤肉後蘸上小盤子中的蘸醬調味。🥢九宮格燒肉盛盒套餐包括九種肉類,和牛牛小排、新潟雞肉、和牛牛肋肉、和牛牛舌、和牛牛三筋、豚五花肉、豬頸肉、味增雞頸肉、雞腎和牛寿司(四件)有一些肉類是我比較少見的,比如「雞頸肉」用作燒烤有一點脆脆的口感。「牛三筋」是牛後肩胛肉,油花分布非常多。「和牛壽司」更是店員在你面前用火槍火炙,視覺震撼!欣賞店員親切友善,樂意熱心為我們解釋不同部份的肉類,如果你不確定怎樣燒更可請他們幫忙。🏠焼肉 焰 (屯門)屯門屯順街1號屯門市廣場1期2樓2253A, 2253B, 2255及2256A號舖

日式燒肉像是傳統的燒烤料理,烤肉後蘸上小盤子中的蘸醬調味。

🥢九宮格燒肉盛盒套餐
和牛寿司(四件)

🏠焼肉 焰 (屯門)
2022-07-18 40 浏览
屯門市廣場越黎越多元化,想食有質素嘅燒肉都唔洗專登出尖沙咀了,我呢位朋友對日式燒肉好有要求,唔正都唔會擺入口😂 佢都話唔錯就要介紹一下俾大家了🤓🥗 椰菜沙律 加左蛋黃醬,椰菜絲香甜爽脆夠醒胃😃🤤味噌醬燒和牛肩肉芯(两件)$118蘸滿味噌醬汁的超大塊牛肩肉,淨係見到都流晒口水,每邊燒咗5秒就食得,和牛味好出仲入口即溶,完全唔洗點汁。😋厚切鑽石牛舌 (四件)$148大大塊厚切牛舌,顏色粉嫩仲有雪花紋,切咗細格令牛舌受熱更均勻,爽口得黎仲好有牛味,超正!🥰🥩名物!菠蘿漬鑽石和牛胸腹肉 $288原條牛胸腹連半個菠蘿上碟,賣相好吸引感覺好新鮮🍍 有專人幫手燒完再剪開細件,好細心咁方便我地容易食👍🏻 肉味Juicy唔會韌,醬汁味好濃送飯一流🤤🧂特上牛小排 (汁燒/鹽燒)$138雪花霜降牛小排肉味較出,鹽燒本身已經夠味,入口已經溶咗,既香嫩又軟滑😋🍴旨肉!黑毛和牛三筋 (汁燒/鹽燒/香蔥) $158黑毛和牛顏色較深少少,燒到剛好牛肉味夠Juicy,筋膜位有咬口,個感覺幾特別😍🍳幸福! 生蛋伴飯配漬海苔 $29金黃色蛋黃好香蛋味,篤穿個黃撈埋海苔飯一齊食,有幸福嘅感覺🥹🍹白桃梳打 $36燒肉梗係配白桃

🥗 椰菜沙律
加左蛋黃醬,椰菜絲香甜爽脆夠醒胃😃

🤤味噌醬燒和牛肩肉芯(两件)$118

😋厚切鑽石牛舌 (四件)$148
大大塊厚切牛舌,顏色粉嫩仲有雪花紋,
切咗細格令牛舌受熱更均勻,爽口得黎仲好有牛味,超正!🥰

🥩名物!菠蘿漬鑽石和牛胸腹肉 $288

🧂特上牛小排 (汁燒/鹽燒)$138

🍴旨肉!黑毛和牛三筋 (汁燒/鹽燒/香蔥) $158

🍳幸福! 生蛋伴飯配漬海苔 $29

🍹白桃梳打 $36
燒肉梗係配白桃梳打,香甜又解油膩👍🏻

餐廳職員服務貼心有禮,好殷勤咁幫我地一件件牛慢慢燒,仲會問埋我地要幾成熟,細心位要加分🌟🌟🌟
係food court旁邊開左間日式燒肉,主打較高級嘅牛肉,餐廳位置都坐得舒服😙而且會有專人幫你燒,咁就唔洗驚自己燒得太耐影響肉質啦,而且換鐵板嘅速度都好頻密,服務幾好呢🙌🏻餐前有送沙律,大大盤可以配住燒肉食冇咁油膩🥗🔸名物!菠蘿漬鑽石和牛胸腹肉(HK$288)好多人都有叫呢個招牌菜,半個大菠蘿裝住和牛胸腹肉,牛肉味濃郁,肉質淋身😎店員會用剪刀剪開菠蘿果肉,之後拎去燒,入口都好多汁香甜呀🍍🔸特上牛小排(HK$138)油脂分佈均勻,肉質都幾嫩滑呀~🔸味噌醬燒和牛肩肉芯(HK$118)味噌味都入味,燒完香氣十足🔸旨肉!黑毛和牛三筋(HK$158)呢個部位嘅和牛第一次食,口感比較有彈性🔸生蛋拌飯配漬海苔(HK$29)食燒肉當日要配飯啦,呢碗將紫菜同生雞蛋攪拌,配住燒肉食物都ok🍚🔸沖繩菠蘿梳打 & 白桃梳打(HK$36)內有菠蘿以及白桃果肉,酸酸甜甜都可以解油膩🍹

餐前有送沙律,大大盤可以配住燒肉食冇咁油膩🥗

🔸名物!菠蘿漬鑽石和牛胸腹肉(HK$288)

🔸特上牛小排(HK$138)
油脂分佈均勻,肉質都幾嫩滑呀~

🔸味噌醬燒和牛肩肉芯(HK$118)
味噌味都入味,燒完香氣十足

🔸旨肉!黑毛和牛三筋(HK$158)
呢個部位嘅和牛第一次食,口感比較有彈性
生蛋拌飯配漬海苔

🔸生蛋拌飯配漬海苔(HK$29)

🔸沖繩菠蘿梳打 & 白桃梳打(HK$36)
內有菠蘿以及白桃果肉,酸酸甜甜都可以解油膩🍹