2020-06-13 151 浏览
自从华明商场重新装修後,由传统旧式的屋村湿街市,演变成新式的街市,而外围则有好多的食店。呢种演变,令一啲由细到大帮衬开的五金铺、咸杂铺要搬走,“街坊味”已经要重新定位。讲返今次的烧卖王子,都系新街市的营运模式下的食店之一。 烧卖有普通鱼肉烧卖,同黑色墨鱼烧卖,双并就可以食哂2种。两种烧卖鱼肉份量食落都似乎唔多,但胜在才薄,咬落鱼肉烟韧的口感,而墨汁烧卖除左黑色之外,唔同在食到粒墨鱼。豉油同辣油吊下味,加返少少分。总括黎讲,黑色烧卖的意义,就系好食过白色普通烧卖。

总括黎讲,黑色烧卖的意义,就系好食过白色普通烧卖。
黑白烧卖双并

2020-06-13
2020-05-13 77 浏览
成日见到呢间野好多人帮衬,於是乎决定走去试下。叫了黑白烧卖,因为好似特别D,白烧卖其实就系普通烧卖,好食,唔系成旧粉,而黑烧卖就好似墨鱼丸加块烧卖皮,味道都OK,值得一试。
2019-11-15 185 浏览
之前都有试过买烧卖王子嘅正烧卖,其实唔算好有肉味,都系面粉,只不过系即整就比较新鲜,今次就试吓炸烧卖,炸完烧卖佢哋落咗好多椒盐,感觉上粉太多,好咸,都系食返蒸嘅好食啲佢哋有黑白烧卖,个人就比较推荐黑烧卖,比较有口感

佢哋有黑白烧卖,个人就比较推荐黑烧卖,比较有口感
2019-09-19 150 浏览
平时食开正正经经嘅烧卖,咁啱嚟到华明街市嘅呢条食街搵食,见到佢嘅墨鱼汁烧卖黑鼆鼆好似好得意,於是买一份嚟试下。正常$20一份黑白双拼嘅,不过我净系想试墨鱼汁烧卖,所以就要咗一份8粒。外皮好薄好爽口,咬落好香墨鱼味,尚算弹牙,仲食到粒粒墨鱼肉,值得一试
2019-09-19 96 浏览
第一次食呢间烧卖王子已经系好耐之前个次系一位住蓝田既朋友推荐 食佢个黑白烧卖 新鲜蒸出炉好弹 食落有微微唔会好似化学化既淡淡墨汁味 细味之下就会食到呢种天然既味道今次终於起我呢区开左呢间烧卖王子叫左个椒盐烧卖 周日同老豆黎到睇下呢个街市 顺便食下个烧卖水准仲系咪咁唔错都系即叫即制 所以个炸烧卖上身系感觉到佢滚既 衬热食 绝对要逐粒吹下 入口超脆 脆到入口既声被周围既师奶望住 佢地仲问我起边度买 要买黎试下个烧卖椒盐味适中 炸得岩岩好 入口内脆外远真系食到我好开心 加左几蚊配埋豆浆边食边饮 绝对满足
第一次食呢间烧卖王子已经系好耐之前

佢地仲问我起边度买 要买黎试下
椒盐烧卖
椒盐烧卖
2019-09-02 103 浏览
黎华明食咩好?唔洗谂,一定要试烧卖王子嘅黑白双拼!呢度啲烧卖真系好chewy,唔会好实的的,而且个皮都好薄🤪🤪作为专业烧卖控嘅我,真心觉得实的的嘅烧卖过唔到口瘾不突止,仲要感觉好似系雪左口耐🤢🤮个黑烧卖就更加唔洗讲啦,出边好小可以食到,够晒特别,仲要咬到墨鱼肉架🦑🥳🥳咁特别嘅烧卖仲要价钱经济实惠,只系$20咋😍😍😍如果的住附近,我谂我会日日买黎做早餐🤣🤣所以佢真系扫街之选黎架!
华明呢个美食街开到凌晨1点 夜左番到又肚饿最啱系度搵食 可能佢夜左 所以平时$20 8粒双拼 而家送多粒变9粒 之前见到佢黑烧卖好似好得意想食好耐ga la.黑烧卖系用墨鱼整 味道好特别好好食 有咬口.反而普通烧卖就普通到唔普通 质感太林 .黑烧卖可以encore!
华明呢个美食街开到凌晨1点 夜左番到又肚饿最啱系度搵食

黑烧卖系用墨鱼整 味道好特别好好食 有咬口
反而普通烧卖就普通到唔普通 质感太林
黑烧卖可以encore!
黑白双拼
2019-06-09 284 浏览
$20/8粒双拼即蒸烧卖,每一转等20分钟今日下午2点半,好好彩,排了一阵已出炉,排到我刚是最後一轮墨鱼烧卖不用加酱料已入味墨鱼烧卖足料,粒粒墨鱼。烧卖皮用墨鱼汁整的白烧卖,普通,不是好质素
$20/8粒双拼

即蒸烧卖,每一转等20分钟

不用加酱料已入味

墨鱼烧卖足料,粒粒墨鱼。烧卖皮用墨鱼汁整的

白烧卖,普通,不是好质素
黑白烧卖
2019-06-09