2023-11-01 51 浏览
鋪頭:燒賣王子地址:粉嶺華明路21號華明商場地下華明市場​💰34蚊💰 Order左d咩?​1️⃣ 黑白燒賣 $22/8粒燒賣個餡打得幾滑,尤其黑色粒墨魚汁燒賣,打得滑之餘咬落去煙韌,仲有幾粒墨魚肉​2️⃣ 咖喱魚蛋 $12/7粒普通魚蛋,唔係麵粉好多個隻​總結:$2.75一粒燒賣都幾貴,食完發現都值嘅​🗒️以下評分最高分五粒🌟​味道:🌟🌟🌟抵食程度:🌟🌟加0.5(價錢算合理)環境&服務:🌟🌟🌟粒(正常環境同服務)
鋪頭:燒賣王子
地址:粉嶺華明路21號華明商場地下華明市場

💰34蚊💰 Order左d咩?

1️⃣ 黑白燒賣 $22/8粒

2️⃣ 咖喱魚蛋 $12/7粒
普通魚蛋,唔係麵粉好多個隻

總結:$2.75一粒燒賣都幾貴,食完發現都值嘅

🗒️以下評分最高分五粒🌟

味道:🌟🌟🌟
抵食程度:🌟🌟加0.5(價錢算合理)
環境&服務:🌟🌟🌟粒(正常環境同服務)
2021-05-08 379 浏览
墨魚汁魚肉燒賣入口很腥,最可怕的是那個豆漿粢飯,由於所有東西都是預先做好,我真的有點懷疑是否在食隔夜粢飯。其實而粢飯要好吃,一定一定要是新鮮製造(即叫即做)。粢飯裡面的餸都完全沒有口感,因為長時間放在蒸爐內而裡面的油炸鬼變得濕漉漉,真的超級超級難食,吃了兩口都不能再吃下去。難食的東西不代表是平,真的要檢討一下。
其實而粢飯要好吃,一定一定要是新鮮製造(即叫即做)。
難食的東西不代表是平,真的要檢討一下。
墨魚汁燒賣、粢飯
作為一個燒賣愛好者,見到有特別嘅燒賣都會想試一試。🤓🤓🤓見到燒賣王子嘅⚫️⚪️黑白燒賣有咁多人推介,仲要係屋企附近開左分店,一定要去試一試。⚪️⚪️白色嘅魚肉燒賣魚肉味十分香又彈牙,唔會蒸到好淋無曬咬口。👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻⚫️⚫️黑色嘅墨魚燒賣的確係幾特別,可以食到粒粒嘅墨魚碎,但係我個人黎講比較鍾意傳統嘅魚肉燒賣,白色燒賣必試。💓💓💓黑白燒賣($20 各4粒)街坊如果經過都不妨一試。😊😊😊
作為一個燒賣愛好者,見到有特別嘅燒賣都會想試一試。🤓🤓🤓

黑白燒賣($20 各4粒)

街坊如果經過都不妨一試。😊😊😊
外卖自取
剛剛放工去買$10魚蛋同埋$20 8粒雙併燒賣,去到嗰陣舖頭冇乜客人,員工相對得閒。當我俾完錢之後單都唔洗俾我就叫我過隔籬拎嘢食,行到過去佢已經整好晒叫我拎走。點知返到屋企打開嚟睇,得果六粒燒賣😑😑我果$5 白俾啦.....原先想打電話去舖頭問啦,點知原來係冇電話架....所以唯有上嚟寫comment。下次麻煩員工睇清楚數清楚,俾啱數量啦,我自己都會睇清楚啲👀
2021-02-22
外卖自取
2020-06-13 381 浏览
自從華明商場重新裝修後,由傳統舊式的屋村濕街市,演變成新式的街市,而外圍則有好多的食店。呢種演變,令一啲由細到大幫襯開的五金鋪、咸雜鋪要搬走,“街坊味”已經要重新定位。講返今次的燒賣王子,都係新街市的營運模式下的食店之一。 燒賣有普通魚肉燒賣,同黑色墨魚燒賣,雙併就可以食哂2種。兩種燒賣魚肉份量食落都似乎唔多,但勝在才薄,咬落魚肉煙韌的口感,而墨汁燒賣除左黑色之外,唔同在食到粒墨魚。豉油同辣油吊下味,加返少少分。總括黎講,黑色燒賣的意義,就係好食過白色普通燒賣。

總括黎講,黑色燒賣的意義,就係好食過白色普通燒賣。
黑白燒賣雙併

2020-06-13
2020-05-13 227 浏览
成日見到呢間野好多人幫襯,於是乎決定走去試下。叫了黑白燒賣,因為好似特別D,白燒賣其實就係普通燒賣,好食,唔係成舊粉,而黑燒賣就好似墨魚丸加塊燒賣皮,味道都OK,值得一試。
2019-11-15 285 浏览
之前都有試過買燒賣王子嘅正燒賣,其實唔算好有肉味,都係麵粉,只不過係即整就比較新鮮,今次就試吓炸燒賣,炸完燒賣佢哋落咗好多椒鹽,感覺上粉太多,好鹹,都係食返蒸嘅好食啲佢哋有黑白燒賣,個人就比較推薦黑燒賣,比較有口感

佢哋有黑白燒賣,個人就比較推薦黑燒賣,比較有口感
2019-09-19 219 浏览
平時食開正正經經嘅燒賣,咁啱嚟到華明街市嘅呢條食街搵食,見到佢嘅墨魚汁燒賣黑鼆鼆好似好得意,於是買一份嚟試下。正常$20一份黑白雙拼嘅,不過我淨係想試墨魚汁燒賣,所以就要咗一份8粒。外皮好薄好爽口,咬落好香墨魚味,尚算彈牙,仲食到粒粒墨魚肉,值得一試
等候时间
10 分钟 (堂食)
2019-09-19 148 浏览
第一次食呢間燒賣王子已經係好耐之前個次係一位住藍田既朋友推薦 食佢個黑白燒賣 新鮮蒸出爐好彈 食落有微微唔會好似化學化既淡淡墨汁味 細味之下就會食到呢種天然既味道今次終於起我呢區開左呢間燒賣王子叫左個椒鹽燒賣 週日同老豆黎到睇下呢個街市 順便食下個燒賣水準仲係咪咁唔錯都係即叫即製 所以個炸燒賣上身係感覺到佢滾既 襯熱食 絕對要逐粒吹下 入口超脆 脆到入口既聲被周圍既師奶望住 佢地仲問我起邊度買 要買黎試下個燒賣椒鹽味適中 炸得岩岩好 入口內脆外遠真係食到我好開心 加左幾蚊配埋豆漿邊食邊飲 絕對滿足
第一次食呢間燒賣王子已經係好耐之前

脆到入口既聲被周圍既師奶望住
佢地仲問我起邊度買 要買黎試下
椒鹽燒賣
等候时间
15 分钟 (堂食)
椒鹽燒賣
2019-09-02 153 浏览
黎華明食咩好?唔洗諗,一定要試燒賣王子嘅黑白雙拼!呢度啲燒賣真係好chewy,唔會好實的的,而且個皮都好薄🤪🤪作為專業燒賣控嘅我,真心覺得實的的嘅燒賣過唔到口癮不突止,仲要感覺好似係雪左口耐🤢🤮個黑燒賣就更加唔洗講啦,出邊好小可以食到,夠晒特別,仲要咬到墨魚肉架🦑🥳🥳咁特別嘅燒賣仲要價錢經濟實惠,只係$20咋😍😍😍如果的住附近,我諗我會日日買黎做早餐🤣🤣所以佢真係掃街之選黎架!
2019-08-18 131 浏览
華明呢個美食街開到凌晨1點 夜左番到又肚餓最啱係度搵食 可能佢夜左 所以平時$20 8粒雙拼 而家送多粒變9粒 之前見到佢黑燒賣好似好得意想食好耐ga la.黑燒賣係用墨魚整 味道好特別好好食 有咬口.反而普通燒賣就普通到唔普通 質感太林 .黑燒賣可以encore!
華明呢個美食街開到凌晨1點 夜左番到又肚餓最啱係度搵食

黑燒賣係用墨魚整 味道好特別好好食 有咬口
反而普通燒賣就普通到唔普通 質感太林
黑燒賣可以encore!
黑白雙拼
2019-06-09 347 浏览
$20/8粒雙拼即蒸燒賣,每一轉等20分鐘今日下午2點半,好好彩,排了一陣已出爐,排到我剛是最後一輪墨魚燒賣不用加醬料已入味墨魚燒賣足料,粒粒墨魚。燒賣皮用墨魚汁整的白燒賣,普通,不是好質素
$20/8粒雙拼

即蒸燒賣,每一轉等20分鐘

不用加醬料已入味

墨魚燒賣足料,粒粒墨魚。燒賣皮用墨魚汁整的

白燒賣,普通,不是好質素
黑白燒賣
2019-06-09
等候时间
5 分钟 (堂食)
黑白燒賣