2023-01-08 561 浏览
新幹線係我細個覺得好新奇嘅嘢😂但估唔到每次見都覺得好新奇好正茶碗蒸⭐️⭐️⭐️⭐️呢個幾高質!三文魚豆腐味噌湯⭐️⭐️⭐️估唔到又幾好飲~唔會太鹹~有啲三文魚碎豐之盛⭐️⭐️⭐️三文魚都幾厚切,油甘魚同玻璃蝦質素都唔錯!唯獨係蟹子食落有啲奇怪🤣好似膠膠地刺身拼盤⭐️⭐️⭐️⭐️刺身幾鮮甜同厚切!油甘魚壽司⭐️⭐️⭐️海膽三文魚籽手卷 ⭐️⭐️海膽普通~三文魚籽份量幾多唔腥鹽蔥原隻帆立貝壽司⭐️⭐️⭐️⭐️帆立貝都幾大隻,淨係用少量鹽蔥調味已經好好食炸軟殼蟹⭐️⭐️⭐️⭐️軟殼蟹都幾大隻!炸到好香脆惹味Overall質素唔差又幾抵食~性價比頗高的!

茶碗蒸⭐️⭐️⭐️⭐️
呢個幾高質!
三文魚豆腐味噌湯⭐️⭐️⭐️
估唔到又幾好飲~唔會太鹹~有啲三文魚碎
豐之盛⭐️⭐️⭐️
刺身拼盤⭐️⭐️⭐️⭐️
刺身幾鮮甜同厚切!
油甘魚壽司⭐️⭐️⭐️
海膽三文魚籽手卷 ⭐️⭐️
海膽普通~三文魚籽份量幾多唔腥
鹽蔥原隻帆立貝壽司⭐️⭐️⭐️⭐️
帆立貝都幾大隻,淨係用少量鹽蔥調味已經好好食
炸軟殼蟹⭐️⭐️⭐️⭐️
軟殼蟹都幾大隻!炸到好香脆惹味

Overall質素唔差又幾抵食~性價比頗高的!
2022-12-19 398 浏览
平時好鍾意食日式料理點壽司性價比高 價錢都好親民 仲有高速迴轉壽司好快送到你面前海膽三文魚壽司 夠新鮮 三文都好大份呀洋蔥汁燒和牛壽司俾到好大驚喜我 和牛燒得啱啱好 肉質鮮甜 醬好惹味大大條和牛一口食落去好Juicy 仲有新鮮魚生 北寄貝 三文魚等等都係新鮮,好鮮甜 日式料理必食嘅刺身軟殼蟹蟹籽卷物有好多件 包住嘅餡料新鮮仲有好多軟殼蟹喺入邊 出面加少少三文魚子份量好足 好味又夠晒飽呀蟹肉魚籽丼 滿滿魚子鋪面配日本珍珠飯飯口感一流 混合一齊食就更惹味仲會有下午茶嘅套餐 好扺食最後有甜品牛乳雪糕 真係好滿足
平時好鍾意食日式料理
壽司性價比高 價錢都好親民
仲有高速迴轉壽司好快送到你面前
海膽三文魚壽司 夠新鮮 三文都好大份呀
洋蔥汁燒和牛壽司俾到好大驚喜我
和牛燒得啱啱好 肉質鮮甜 醬好惹味
大大條和牛一口食落去好Juicy

仲有新鮮魚生 北寄貝 三文魚等等
都係新鮮,好鮮甜 日式料理必食嘅刺身

軟殼蟹蟹籽卷物有好多件 包住嘅餡料新鮮
仲有好多軟殼蟹喺入邊 出面加少少三文魚子
份量好足 好味又夠晒飽呀

蟹肉魚籽丼 滿滿魚子鋪面配日本珍珠飯
飯口感一流 混合一齊食就更惹味
仲會有下午茶嘅套餐 好扺食
最後有甜品牛乳雪糕 真係好滿足
2022-12-03 334 浏览
🍣壽司正常發揮🍣🐟刺身都新鮮🐟刺身都厚身蟹肉忌廉餅出色👍🏻👍🏻👍🏻食落唔漏,炸到剛剛好金黃鬆脆 100分推介避風塘燒鮑魚👍🏻👍🏻鮑魚軟熟,又香又脆甜品日本焦糖卡達拉娜焦糖味重 奶味香
2022-12-01 343 浏览
每個月都有幾日係將軍澳度過,是日星期六午餐,冇咩胃口,就係好想食壽司,又一直都想試,就決定行入去啦。首先坐位同爭鮮一樣比較迫,冇位放袋呢間high class一點,用ipad點餐,但係就係咁先死!我地兩個人,比左bar位,原來佢會每個ipad開一張單,佢食滿$50有一次抽獎,我地唔知各自點,結果少左一次抽獎,雖然又唔貪佢有咩奬品,但應該link up番又或者有責任提醒客人囉食物黎講,爭鮮質素,只係軍艦紫菜變新鮮,接近壽司郎價錢另外叫左個芝心豬扒拉麵,呢個抵少少五十幾蚊,但個豬扒又油又柴仲叫左海鮮炸魷魚,口感淋得制,又係油真心我好少可彈到咁,同埋想寫食評係提番如果想黎食嘅朋友記得用同一部ipad點餐吖

首先坐位同爭鮮一樣比較迫,冇位放袋

食物黎講,爭鮮質素,只係軍艦紫菜變新鮮,接近壽司郎價錢
仲叫左海鮮炸魷魚,口感淋得制,又係油

2022-11-28 205 浏览
口痕想食壽司,屋企附近有一間點壽司食過幾次,價錢味道都好ok牛油果🥑蝦卷👍🏻👍🏻$68本身麻麻地食牛油果既我都比佢征服左牛油果加上炸蝦,沙律醬同蟹子,入面仲有條青瓜,一啖過食可以解左沙律醬既肥膩,味道非常夾出到黎同電腦張相一樣樣👍🏻蟹肉飛魚子青瓜沙律$38有齊蟹柳絲同蟹肉絲,飛魚子份量都幾多但係蟹肉味道唔算太出眾沙律醬都加得啱啱好整體黎講都ok既日式餃子🥟$2222蚊4件都算抵食一啖一隻,脆卜卜巨蜂乳酸特飲$24個人覺得今次可能廚師重手左,好甜之前飲過幾次都覺得ok。珍寶吉列大蝦🍤$16呢隻蝦真係好正👍🏻👍🏻👍🏻炸得啱啱好,好脆,面頭有少少沙律醬加蟹子個人比較鍾意炸野加沙律醬,所以真心覺得好好食16蚊呢個價錢,條蝦都對得起呢個價。
口痕想食壽司,屋企附近有一間點壽司
食過幾次,價錢味道都好ok
牛油果🥑蝦卷👍🏻👍🏻$68
本身麻麻地食牛油果既我都比佢征服左
出到黎同電腦張相一樣樣👍🏻

蟹肉飛魚子青瓜沙律$38
有齊蟹柳絲同蟹肉絲,飛魚子份量都幾多
但係蟹肉味道唔算太出眾
沙律醬都加得啱啱好
整體黎講都ok既

日式餃子🥟$22
22蚊4件都算抵食
一啖一隻,脆卜卜

巨蜂乳酸特飲$24
個人覺得今次可能廚師重手左,好甜
之前飲過幾次都覺得ok。

珍寶吉列大蝦🍤$16
呢隻蝦真係好正👍🏻👍🏻👍🏻
炸得啱啱好,好脆,面頭有少少沙律醬加蟹子
個人比較鍾意炸野加沙律醬,所以真心覺得好好食
16蚊呢個價錢,條蝦都對得起呢個價。
  • 牛油果蝦卷
2022-11-26 144 浏览
記得之前散叫過1-2碟,發現好難食😆平時都係叫Set Lunch 多😚今次腦入水,星期六入到嚟,先記得冇Set🤔所以局住要散叫....散叫啲壽司感覺冇咁新鮮,而且炙燒的壽司都係凍的...叫人難以費解😆特別個蟹棒難食到爆,唔知舊壽司發生左咩事😂其他就只係差左DD🥲但佢價錢比一後壽司郎同元氣仲要貴,所以覺得散叫真係好唔抵食😂😂唯獨是個甜品都OK,但太細件😆下次都係食返set....#sushiro #sushilovers #sushi #japanese #japan #壽司 #壽司🍣 #食好d食平d #食評 #食好西 #食好d #食 #食食食 #食譜 #日本 #日本菜 #黃怪獸 #黃怪獸覓食 #想要更多真實食評搜尋ig黃怪獸覓食
記得之前散叫過1-2碟,發現好難食😆
平時都係叫Set Lunch 多😚

特別個蟹棒難食到爆,唔知舊壽司發生左咩事😂

唯獨是個甜品都OK,但太細件😆

下次都係食返set....

#想要更多真實食評搜尋ig黃怪獸覓食
2022-11-22 163 浏览
位於尚德商場1樓,原本叫magic touch宜家改咗名叫點壽司行街經過突然想食壽司,又唔想去壽司朗等太耐,甘啱見到呢間壽司鋪,於是就去試下。可能唔係繁忙時段,所以唔洗等位就入得,2個人仲可以坐到張大卡位。夠曬闊落價錢都算ok.食物質素都可以叫左我最鍾意食既炙燒芝士三文魚壽司。三文魚刺身同吞拿魚剌身都好新鮮,而且比外面既壽司店仲要大件,好抵食仲有個烤扇貝,真心推薦👍🏻👍🏻👍🏻有2個唔同口味,蒜蓉同芝士,滿滿既芝士包圍住,正😍👍🏻
位於尚德商場1樓,原本叫magic touch
宜家改咗名叫點壽司
價錢都算ok.食物質素都可以
叫左我最鍾意食既炙燒芝士三文魚壽司
  • 芝士蒜蓉扇貝
2022-11-21 116 浏览
餐廳裝修簡約,整體環境都乾淨店員服務有禮第一次食,店員耐心講解餐具擺放位置亦推介新出壽司上菜速度快,食材新鮮。賣相又靚,價格又唔貴必食推介惹味牛舌串燒 $36/4牛味十分重入口即溶加上七味粉提升牛肉香味👍🏻👍🏻👍🏻巨無霸鮮帶子壽司 $19/1鮮甜有光澤松葉蟹肉四鮮丼 $70 🦀🦀海膽鮮甜又濃郁蟹肉細緻又冇骨蟹膏蟹味濃郁加上有細帶子鮮甜彈牙提升整個丼飯口感平民價丼飯仲要叫叫下野食有得抽獎💯又有得玩又有得食
餐廳裝修簡約,整體環境都乾淨
店員服務有禮
第一次食,店員耐心講解餐具擺放位置
亦推介新出壽司
上菜速度快,食材新鮮。
賣相又靚,價格又唔貴

必食推介

• 惹味牛舌串燒
  • 巨無霸鮮帶子
  • 松葉蟹肉四鮮丼
2022-11-21 110 浏览
被壽司耽誤左既燒物🤣第一次食牛舌5反感,因為冇羶味👍🏻推推推1定要試椒鹽避風塘鮑魚,鬆軟彈牙 mm7服務態度良好,食厭壽司郎可以1試燒物趁熱食!燒物趁熱食!燒物趁熱食!3次就知重要😏
壽司耽誤左既燒物🤣
第一次食牛舌5反感,因為冇羶味👍🏻推推推