2024-05-18 162 浏览
𝘾𝙝𝙪𝙘𝙝𝙪呢排成日都想食韓國野🇰🇷放完工就即刻捉男朋友陪🐷去韓燒😍😍原來lunch menu好抵食😍😍𝘾𝙝𝙪𝙘𝙝𝙪一眼就決定要食月見芝士和牛漢堡套餐🐮和牛漢堡採用來自日本既牛肉🇯🇵食落肉汁➕➕➕燒落仲sha sha聲〰️😚燒到底面都熱熱地 落埋芝士係面融為一體🧀飯 燒汁 芝士 靚肉 撈埋一齊食😋口感豐富又順滑 諗返起都流緊口水🤤𝘾𝙝𝙪𝙘𝙝𝙪仲叫咗牛肋骨🐮份量勁足料超大份 要剪開2份先燒到食落juicy 肥瘦均勻 太滿足了😍我地生積仲➕左蔥蒜牛五花·雞腿肉同豬肋肉無論🐮🐷🐔都一樣高質 拎黎夾肉超正👍醃得夠味 配飯都勁開胃🤤最正係爐邊蛋 拉絲粟米 韓式配料全部都可以任fill🧀超推薯仔沙律🥔勁好食 忍唔住fill左2球拉絲芝士超邪惡但又勁好食🫕餐廳門面睇落細細 入面原來好大😍😍抽風唔錯 食完都唔會成陣味✨係一大加分位呀—📍 MeokBang Korean BBQ & BAR @meokbangbbqShop 119B, 1/F, Maritime Square 1, 31-33 Tsing King Road, Tsing Yi.. #炑八 #炑八韓烤 #Meokbangbbq ##韓燒#
𝘾𝙝𝙪𝙘𝙝𝙪呢排成日都想食韓國野🇰🇷
抽風唔錯 食完都唔會成陣味✨係一大加分位呀

📍 MeokBang Korean BBQ & BAR
@meokbangbbq

#炑八 #炑八韓烤 #Meokbangbbq ##韓燒
#燒肉 #韓國菜 #韓國餐廳 #韓國燒烤 #韓國料理 #韓牛 #無限添加爐邊蛋 #韓國直送食材 #koreanfood #韓國美食 #香港美食
2024-05-09
2024-04-26 277 浏览
今日嚟到青衣城嘅炑八韓烤♥️一直都好中意呢間韓國燒烤🍖呢到嘅爐邊蛋同芝士粟米都係無限refill!~~所以前菜都係任食⭐️⭐️而家仲做緊生日promotion~有野韓式肉肉蛋糕送☺️⭐️好抵食啊!~~~~~~♾️⭐️ 韓國醬油蝦配紫菜飯超級好食嘅韓國料理🫶🏻🫶🏻醬油烤嘅蝦子好鮮美,加埋香脆嘅紫菜同飯!🍤🍚⭐️ 炑八厚切五花腩厚切嘅五花腩經過炙燒,肉質鮮嫩多汁,一咬落去就有肉汁爆出,好正🙌🏼🥩⭐️ 蒜油蜜糖雞腿肉蒜油香氣同蜜糖甜味完美融合喺雞腿肉度,每一口都超滿足🍗🧄🍯⭐️ 韓式牛肉肉蛋糕哇🎊呢個係生日贈送嘅♥️用韓式牛肉做嘅肉蛋糕,牛肉食落口感嫩滑,再加上特製醬汁。用嚟祝福生日🎁好開心🎂🎉⭐️ 韓國薄脆牛角酥甜品傳統韓國甜點🍮薄脆嘅牛角酥外脆內軟,餡料甜甜地,每一口都好甜蜜🥐🍮⭐️荔枝梳打⭐️青檸梳打兩杯清新嘅氣泡飲料🇰🇷好襯韓燒啊|荔枝梳打有甜甜嘅水果味,青檸梳打有清爽嘅風味。飲起黎即刻涼爽~🍹🍋

⭐️ 韓國醬油蝦配紫菜飯

⭐️ 炑八厚切五花腩

⭐️ 蒜油蜜糖雞腿肉
蒜油香氣同蜜糖甜味完美融合喺雞腿肉度,每一口都超滿足🍗🧄🍯

⭐️ 韓式牛肉肉蛋糕

⭐️ 韓國薄脆牛角酥甜品

⭐️荔枝梳打
⭐️青檸梳打

2024-04-11 253 浏览
我成日喺青衣轉車,但係發現好少留喺青衣城度食飯,今次毛毛生日,我都喺青衣城勁耐先搵到餐廳🤪好掛住韓國嘅醬油蟹,佢絕對係白飯神偷,採用咗延坪島藍蟹,蟹肉又特別肥美🤤 記得以前去首爾做嘢,我都會特登搵一日自己一個食醬油蟹同醬油蝦放題,聽落去係咪好癲,但係真係好正🙌🏻每次嚟到都會食厚切五花腩,因為屋企人平時至鍾意炆五花腩嚟食,但係原來燒嘅都唔會話好硬,仲會有啲咬口,再加上油脂已經慢慢融化,嗰一種嘅豬油味道特別強🫠蒜蓉🧄蜜糖雞腿肉係穩陣之選,上一次梨汁雞腿肉有種清香味道,今次就會濃郁啲,蜜糖甜得嚟有重香味,正!今次生日有一個特別嘅蛋糕就係肉肉蛋糕! 毛毛淨係鍾意食牛,好難買一個牛味嘅蛋糕返嚟,所以就試下呢個肉肉蛋糕🎂🫣 入面有牛肉同埋肥牛做主膽,分類,然後面頭仲有豬頸肉整嘅花花,全部燒晒,然之後包埋菜同配菜去食,飽到郁唔到🙈最後食韓國薄脆牛角酥,我本身都好鍾意食牛角酥,今次薄脆係將牛角酥行到最扁,扁到會脆片,係咪好押韻呢,然後面頭再加一球大大舊嘅雪糕,聽聞喺韓國好Hit,我自己就比較鍾意食牛角包窩夫嘅口感多啲😆幾時再飛韓國好呢🥰

幾時再飛韓國好呢🥰
2024-04-11
庆祝纪念
生日
  • 肉肉蛋糕
呢期IG洗版都係日韓櫻花post,暫時未有得去旅行,所以今天我便相約好友了青衣一間主打韓燒餐廳止止癮-「炑八韓烤」品嘗是日晚餐❗餐廳座位寬敞,裝修仿如置身韓國地道食肆店鋪中,店員殷勤有禮及介紹食物,而且不時補給配料及爐邊小吃。我們一行2人點了以下餐點:1️⃣ 仁川鰻魚鰻魚經過炭火燒烤,外皮酥脆,內部多汁,入口肉質柔軟,帶有淡淡的甜味。搭配著韓式辣椒醬或蒜蓉醬,絕對是一道美味的選擇。2️⃣ 長牛舌:燒過既長牛舌表面會變得微焦,內部保持多汁,肉質嫩滑,口感豐富。3️⃣ 外群肉及香烤五花肉:呢兩道經典韓燒菜式,外群肉入口肉質豐滿,而豬五花肉,表面酥脆,內部油脂融化。4️⃣ 海鮮煎蔥餅:這是一道以蔥餅為基底,加入新鮮海鮮(如蝦及魷魚),蔥餅外脆內軟,海鮮的鮮味與蔥的香氣相互融合,令人回味無窮。5️⃣ 韓國薄脆牛角酥:這道甜品賣相吸睛,雪糕配上外形像牛角酥餅乾,加埋鮮果如士多啤梨等,它的口感酥脆,味道濃郁。6️⃣ 馬格利生米酒(原味):呢種傳統的韓國米酒,以白米為原料釀製而成。入帶有微甜的味道,同上述食物享用非常適合。總括黎講,這些韓式燒烤菜式絕對值得一試,每一道菜都帶來了獨特的味道體驗。而且所在地點鄰近青衣站,絕對是

我們一行2人點了以下餐點:

1️⃣ 仁川鰻魚

2️⃣ 長牛舌:

3️⃣ 外群肉及香烤五花肉:

4️⃣ 海鮮煎蔥餅:

5️⃣ 韓國薄脆牛角酥:

6️⃣ 馬格利生米酒(原味):

總括黎講,這些韓式燒烤菜式絕對值得一試,每一道菜都帶來了獨特的味道體驗。而且所在地點鄰近青衣站,絕對是青衣一帶高質燒肉之選❗
2024-03-21
等候时间
5 分钟 (堂食)
2024-03-15 248 浏览
📌 炑八韓烤 (青衣城)📍 青衣青敬路31-33號青衣城1 1樓119B號舖☎️ 28950370★*"`'*-.,_,.-*'`"*-.,_☆,.-*`'`*-.,_,.-*`'`*★-.,_,.-*近排煲韓劇,開始俾啲韓風熏陶,呢日同朋友去青衣城行街揀咗食韓燒。中晒韓毒😛餐廳通風系統好,座位寬敞,我哋被安排坐卡位,自成一角,私隱度高 。店員先奉上四款傳統韓式開胃前菜、爐邊蛋一邊係泡菜,一邊芝士粟米粒,全部可以無限refill。💫長牛舌($198)牛舌全條上,超巨型!第一次見牛舌唔斬既真身!見到真係嚇親,但食落都好爽口彈牙 。💫外裙肉($158)一份有八件,雪花分布均勻,牛味濃,加上醬汁及蔥花,格外惹味 。💫香烤豬五花($128)肥肉同瘦肉層次分明,燒果陣爆出嚟嘅油脂燒到豬五花表面呈焦香,包埋生菜食可減低油膩感 。💫仁川鰻魚($248)我地嗌咗全份,魚身又厚又肥美。特別鳴謝店員教要燒咗魚皮先再反轉燒肉身,仲幫我地睇火同剪開,燒出黎魚皮焦脆,油脂豐富,肉質嫩滑彈牙 。💫海鮮煎蔥餅($108)將海鮮、蔬菜等混合拌上麵糊和雞蛋,煎出黎金黃薄脆,餡料足 。💫馬格利生米酒($98)好有米香,帶甜
📌 炑八韓烤 (青衣城)
📍 青衣青敬路31-33號青衣城1 1樓119B號舖
☎️ 28950370

💫長牛舌($198)

💫外裙肉($158)

💫香烤豬五花($128)

💫仁川鰻魚($248)

💫海鮮煎蔥餅($108)

💫馬格利生米酒($98)
好有米香,帶甜易入口,㗳落香醇,同燒肉好夾 。

💫韓國薄脆牛角酥($58)
雖然已經好飽,但係人都知,食甜品係另一個胃😇 。壓扁咗嘅牛角包,口感就好似酥脆餅乾咁,上面有一球雪糕,士多啤梨、藍莓做點綴,加上朱古力醬,冰凍甜入心,立刻幫呢餐韓燒清熱氣 。

2024-03-12
2天前 0 浏览
以往食燒肉都好貴,今次介紹一間幾抵食嘅韓式燒肉,位於青衣城一期,假日相當多家庭客捧場。午市Menu都幾抵食,一個set一百蚊內,就可以食到燒肉,亦都有唔同嘅韓式主食可以揀。今次燒肉就揀咗醬油牛肋骨餐,再追加幾款肉。先嚟一大堆前菜,有齊沙律、泡菜、芽菜海帶、薯仔沙律、四季豆,淨係食前菜都飽!牛肋肉分量相當多,可以自己剪成中意嘅分量,牛肋肉醃得好入味,好有牛味,完全唔嚡唔韌。仲附送埋生菜,包埋肉一齊食減低油膩感。其他追加項目有蔥蒜雞腿肉、蔥蒜牛五花、豬肋肉,一樣好食!仲有爐邊蛋同芝士粟米,記得留肚食。另一份主食叫咗韓式豬肉泡菜炒飯,鐵板上熱辣辣,飯炒得好入味,撈埋芝士食好邪惡!飲品加錢升級叫咗柑橘鮮茶果茶同士多啤梨乳酸梳打,好消暑!

今次燒肉就揀咗醬油牛肋骨餐,再追加幾款肉。

飲品加錢升級叫咗柑橘鮮茶果茶同士多啤梨乳酸梳打,好消暑!
來到青衣城食韓國菜,我沒有食韓燒,而係午市套餐,叫咗一個部隊鍋拉麵,亦配一杯飲品以及一款前菜可以無限添食。前菜叫了泡菜以及大豆芽,味道亦是正常,最好是有得無限食但最伏的就是叫了部隊鍋拉麵,味道超級奇怪,我以為是不夠泡菜,於是我將前菜的泡菜放入鍋底希望增加泡菜的味道而減少奇怪的味道,但亦是非常之難食,整個面我完全食不落😐😐整體嚟講其他食物亦是正常,但千祈不要叫這個部隊鍋拉麵,因為真是完全不是部隊鍋的味道,而是我覺得有浸好像花生醬加了入去的味道,非常古怪

用餐时段
食個豐富嘅燒肉午餐,抵食在燒蛋同芝士粟米都可以refill!同埋試吓最近人氣嘅月見芝士和牛漢堡!上菜速度亦好快!有幾款前菜,薯蓉、泡菜、芽菜海帶、沙律等等,另外仲有生菜俾你包肉食~月見芝士和牛漢堡套餐( $58 )牛漢堡大件厚實,可以放喺個網上面再燒一燒,切開入邊好多肉汁!配埋芝士同醬汁送飯一流!蔥蒜雞腿肉( $48 )叫咗幾款都係蔥蒜系列,好鍾意呢個調味!蔥蒜牛五花餐( $94 )套餐可以加配唔同嘅飯,我哋要咗麻藥蛋紫菜飯,超正!豬肋肉( $48 )推薦,燒完之後口感好爽!手打鮮橙茶及士多啤梨果茶(各 $48 )個人比較喜歡Fresh一點嘅鮮橙茶多啲~⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯味道: 8/10服務: 8/10環境: 8/10打卡: 7/10推介值:8/10⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⊃✎⁾⁾喜歡呢個分享可以俾個”心心”( ´͈ ᗨ `͈ )◞‎♡⃛

豬肋肉( $48 )推薦,燒完之後口感好爽!

⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯

推介值:8/10

⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯

• 蔥蒜牛五花
  • 豬肋肉
Weekend下午約咗朋友喺青衣城食lunch傾吓偈😙見炑八環境幾闊落幾好坐,燒肉又可以一邊燒一邊傾偈,而且lunch set性價比仲好高添🤑 🍳月見芝士和牛漢堡套餐 ($58)和牛漢堡超大份🤩好厚身肉汁豐富,漢煲扒本身已經熟,只要將佢放喺爐上輕輕再燒一陣,已經好香🤤趁熱辣辣時先再放芝士喺面,配埋蛋黃同醬汁,輕鬆食晒成碗飯🤫🤫🥩午昼燒肉時光自選配搭套餐 (三品$88)套餐可以自選三款肉,我哋揀咗嚴選牛肉、梨汁雞腿肉、梨汁牛肋條,一次過滿足哂三個願望😚追加:🐮蔥蒜牛五花($48)🐷豬肋肉($48)🐥蔥蒜雞腿肉($48)無論燒肉Set定係追加嘅肉款選擇都好多,而且性價比好高😌用蔥蒜醃過嘅肉帶濃濃嘅蒜香,梨汁嘅就清甜開胃,全部都好高質😄嚴選牛嘅脂肪同肉紋路分布平均,肉味濃之餘唔會太油膩😋除咗燒肉,仲有前菜都係好多花款,仲無限refill😋爐邊粟米芝士同泡菜蛋真係好正🤤香濃嘅粟米芝士,烘得熱辣辣,店員仲會主動幫我哋Refill好邪惡🤭🤭🍊手打鮮橙茶($48)🍓士多啤梨果茶($48)

月見芝士和牛漢堡套餐

🍳月見芝士和牛漢堡套餐 ($58)

午昼燒肉時光自選配搭套餐  三品

🥩午昼燒肉時光自選配搭套餐 (三品$88)

追加:
蔥蒜牛五花

🐮蔥蒜牛五花($48)

豬肋肉

🐷豬肋肉($48)

蔥蒜雞腿肉

🐥蔥蒜雞腿肉($48)

芝士粟米、泡菜爐邊蛋

手打鮮橙茶、士多啤梨果茶

🍊手打鮮橙茶($48)
🍓士多啤梨果茶($48)

月見芝士和牛漢堡套餐
午昼燒肉時光自選配搭套餐  三品
豬肋肉
蔥蒜雞腿肉
芝士粟米、泡菜爐邊蛋
手打鮮橙茶、士多啤梨果茶
1K
相信大家對呢間餐廳都唔陌生 事關屹立在香港咁多年淨係覺得佢嘅分店越開越多🙌🏻咁多人支持一定有佢原因🤤==============================𝐅𝐨𝐨𝐝 𝐋𝐢𝐬𝐭📌食韓國嘢最開心就係有超級多前菜😍變相好似多咗幾個餸咁😂🍔月見芝士和牛漢堡 呢個漢堡認真巴閉🤤足足有三隻手指咁厚 輕輕兩邊燒兩燒仲可以自己加醬汁或者芝士🤩邪惡指數100💯只不過咁 你係甘心會大啖大啖咁食🤤套餐仲有配沙律🥗成件事即刻冇咁邪惡🙌🏻沙律清新加咗少少胡麻醬特別開胃好食👏🏻🐣蔥蒜雞腿肉 想特別大贊佢嘅蒜蓉同埋蔥 一啲都唔吝嗇 老實講我冇乜點佢嘅調味醬 因為就咁靠佢本身嘅肉味加上蒜香味已經好夠🤤係非常好食🙌🏻🐷蔥蒜五花肉 五花肉又係冇得輸 肥瘦均勻 油脂爆出嚟嗰個感覺真係不得🤤🐷豬肋肉 而家諗返起都想encore😋🍓士多啤梨果茶&🍊西柚果茶 食完濃味嘅肉 梗係飲番杯清新嘅果茶 好fresh好好飲🤩
𝐅𝐨𝐨𝐝 𝐋𝐢𝐬𝐭📌
食韓國嘢最開心就係有超級多前菜😍變相好似多咗幾個餸咁😂

🐷豬肋肉 而家諗返起都想encore😋

午飯時段也那麼爆場,炑八真的令我好訝異!座位間隔雖然緊密,但是私隱度良好,服務也10分好,每間炑八的軟件配套從未令我失望主因是午市時段的價格,是茶餐廳的價錢,燒鵝的味道!🍳🍔月見芝士和牛漢堡套餐$58.00超厚的漢堡和牛扒,搭配一塊快溶芝士🧀️跟生食雞蛋🥚漢堡本身已熟,烤熱再加入月見跟芝士拌飯,簡單但超好吃!🐷🐮自選配搭套餐(選四) $118.00醬油豬五花蔥蒜牛五花韓國豬梅肉韓牛前胸肉早已醃好的豬牛五花油香滿滿,烤至火舌彈起即表示油香已被釋放,加入豆瓣醬夾着生菜同吃,一剛一柔,天丫超正!豬梅肉跟牛前胸醃得入味但厚,放在側邊位置烤更適合,無需沾醬!🐓🐄🐖(加配)葱蒜雞腿肉$48.00(加配)葱蒜牛五花$48.00(加配)豬肋肉$48.00同樣比較厚,細火爐側慢慢煮就好!油花適中🥤手打鮮橙茶$48.00士多啤梨果茶$48.00士多啤梨果茶酸中帶點甜,解膩一流!橙茶略帶甜味,比較像甜品🥬還未計他們的前菜任點任吃,包括圍爐泡菜蛋,芝士粟米,泡菜,菠菜,醃蘿蔔,豆芽,清清腸胃也不錯性價比也太高了吧!炑八韓烤 (青衣城1) (青衣)青衣青敬路31-33號青衣城1 1樓119B號舖

午飯時段也那麼爆場,炑八真的令我好訝異!

主因是午市時段的價格,是茶餐廳的價錢,燒鵝的味道!

🍳🍔月見芝士和牛漢堡套餐$58.00
超厚的漢堡和牛扒,搭配一塊快溶芝士🧀️跟生食雞蛋🥚

漢堡本身已熟,烤熱再加入月見跟芝士拌飯,簡單但超好吃!

🐷🐮自選配搭套餐(選四) $118.00
醬油豬五花
韓國豬梅肉
韓牛前胸肉

🐓🐄🐖
(加配)葱蒜雞腿肉$48.00
(加配)葱蒜牛五花$48.00
(加配)豬肋肉$48.00

同樣比較厚,細火爐側慢慢煮就好!油花適中

🥤
手打鮮橙茶$48.00
士多啤梨果茶$48.00

士多啤梨果茶酸中帶點甜,解膩一流!
橙茶略帶甜味,比較像甜品

🥬還未計他們的前菜任點任吃,

性價比也太高了吧!

炑八韓烤 (青衣城1) (青衣)
青衣青敬路31-33號青衣城1 1樓119B號舖
今晚與老公去吃韓燒。入座後,店員告訴我們本月餐廳有「肉肉生日蛋糕」優惠,適逢老公就是本月生日,所以我們就有一個「肉肉生日蛋糕」送了。前菜炑八的前菜,一如以往,非常有水準。泡菜醃得很入味,酸酸辣辣的十分好吃。還有清新蔬菜沙律、大豆芽、海帶等。全部都很開胃。還有我最喜歡的「無限添加爐邊玉米芝士」與「泡菜蛋」,但是吃這些已飽了一半。特飲薄荷荔枝梳打和荔枝梳打。大大杯,有原粒荔枝,還有一些水果。梳打清甜爽口,實在能解除吃肉的油膩感。炑八厚切五花腩份量十足的厚切五花腩,店員還很有技巧地幫我們燒好,燒好後的五花腩肉不太油膩,反而很甘香爽脆,配上蒜片青椒及醬汁,包在生菜內一同吃,減低了腩肉的肥膩感。蒜油蜜糖雞腿肉雞肉嫩滑美味,醃得非常入味。燒好後蘸上獨有的蒜油蜜糖汁,增加了甜味,亦提升了雞肉的鮮味。韓國醬油蝦配紫菜飯韓國醬油蝦非常大隻,蝦膏十分香濃,蝦肉彈牙爽口,以秘製醬油配紫菜飯,醬油實在非常鮮甜美味,真的十分下飯。韓式肉肉蛋糕用豚肉和韓牛切成一個「肉肉蛋糕」。豚肉和韓牛分別被砌成玫瑰花,放在「蛋糕」上,一片片的肉肉鋪在一個蛋糕模上,像一個真蛋糕一樣,非常漂亮。豚肉和韓牛也都十分出色,油花十足,微

特飲
炑八厚切五花腩
蒜油蜜糖雞腿肉
韓國醬油蝦配紫菜飯
韓式肉肉蛋糕
用豚肉和韓牛切成一個「肉肉蛋糕」。豚肉和韓牛分別被砌成玫瑰花,放在「蛋糕」上,一片片的肉肉鋪在一個蛋糕模上,像一個真蛋糕一樣,非常漂亮。豚肉和韓牛也都十分出色,油花十足,微微一燒即熟,肉醃得入味。入口後即覺得十分嫩滑。
韓國薄脆牛角酥
這款甜品不得不提!我還是第一趟吃這款韓式甜品。牛角酥壓扁成了薄薄的片狀,十分香脆!配上香滑的雪糕球和美味的朱古力醬,賣相吸引又美味。
在吃了很多肉之後,能吃上這款甜品,非常清新可口,又解去油膩感,真的是大滿足!
  • 韓國薄脆牛角酥
  • 韓國醬油蝦
2024-04-24 27 浏览
今日慶祝朋友的生日,朋友最喜愛食燒肉,特意搵間燒肉店同佢慶祝。韓式肉肉蛋糕一客,朋友超級驚喜🥰說好特別,太難忘了!🤩🤩肉肉蛋糕有牛同埋係豬頸肉花朵🌺呢度啲枱好闊落,不會逼夾,抽氣很好,沒有油煙感覺。🟡韓國醬油蟹配紫菜飯(一隻)韓式風味十足,至愛就是食蟹😋🟡八厚切五花腩🐽整件五花腩,煎後皮脆肉香,超厚切。🟡蒜油蜜糖雞腿肉🐥雞肉嫩滑🟡韓國薄脆牛角酥配雪糕🍦🟡柚子檸檬梳打🥤🟡柑橘鮮橙果茶🥤

呢度啲枱好闊落,不會逼夾,抽氣很好,沒有油煙感覺。

🟡韓國醬油蟹配紫菜飯(一隻)
韓式風味十足,至愛就是食蟹😋
🟡八厚切五花腩🐽
整件五花腩,煎後皮脆肉香,超厚切。
🟡蒜油蜜糖雞腿肉🐥
雞肉嫩滑

🟡韓國薄脆牛角酥配雪糕🍦

🟡柚子檸檬梳打🥤
🟡柑橘鮮橙果茶🥤
2024-04-22 25 浏览
🦀韓國醬油蟹配紫菜飯蟹膏十足,蟹肉鮮甜,醬油味配上紫菜飯,鹹香鮮甜,香口惹味!BTW💡而家喺KKday仲可以三折優惠價$80預訂呢個韓國醬油蟹配紫菜飯1份,原價要$258架!真係抵好多🤑(預訂日期至4月19日,享用日期至4月30日)🐷炑八厚切五花腩睇韓劇成日見到韓燒就必食五花腩!用大火將五花腩嘅油脂逼出來 ,烤到佢嘅表層有種酥脆嘅感覺😻用生菜包住五花腩同泡菜一齊食,滋味非凡🤤🍗蒜油蜜糖雞腿肉燒到啱啱好嘅雞髀肉非常鮮嫩多汁,配上蒜油蜜糖嘅醃料,甜甜地好開胃🤤🎂韓式肉肉蛋糕 呢個肉肉蛋糕係生日禮遇🎂訂位嘅時候同餐廳講係慶祝生日,餐廳就會安排一個靚靚嘅肉肉蛋糕🥹呢個蛋糕係由牛肉豬肉組成,份量都唔少㗎,而且做成🌹餐廳都非常之有誠意😛🥐韓國薄脆牛角酥甜品2份小編都係第一次食,薄脆牛角酥有少少煙韌嘅口感,配上大大球雪糕,真係非常滿足!🤗🤗🍹柚子檸檬梳打🍹菠蘿梳打食燒肉飲梳打就非常之解膩!🤭呢度既韓式前菜都係任食嘅,點解要特登提呢?因為呢度嘅泡菜、紫菜、粟米芝士🧀同爐邊蛋都好食到爆💥,小編都Refill咗幾次🤭🤭

🦀韓國醬油蟹配紫菜飯
(預訂日期至4月19日,享用日期至4月30日)

🐷炑八厚切五花腩

🍗蒜油蜜糖雞腿肉

🎂韓式肉肉蛋糕

🥐韓國薄脆牛角酥甜品2份

🍹柚子檸檬梳打
🍹菠蘿梳打
食燒肉飲梳打就非常之解膩!🤭

炑八.韓式肉肉蛋糕Happy BDAY之選同朋友慶祝生日一定要去我韓國餐廳前3名的韓食店:炑八這裡環境好,而且仲有生日大優惠朋友都食得好開心!位於青衣城當眼位置一出地鐵好快就見到我一向睇電影前後都去食一食今次繼續有我心愛的前菜話說:炑八的泡菜真係好有水準我好想知個秘方去自己做清新的菜菜子與沙律,是燒肉的最好拍擋此店名物:無限添加的玉米芝士同泡菜蛋正到!先來2杯特飲:藍天使梳打:有波子汽水的味道,好好飲荔枝梳打:朋友最愛,香甜又有原粒荔枝食,正!生日禮遇:韓式肉肉蛋糕 (送!)真係好靚!係由不同的靚牛同豚肉砌成仲有心思的卷成玫瑰花造型好得!尤其係對女生而言!燒烤起來也很快熟是新鮮的肉肉,所以特別香口不需要太多調味(我的宗旨係:最多加一點鹽)已經非常好食!是一款有得睇,有得食的,肉肉蛋糕!好正!蒜油蜜糖雞腿肉香甜美味燒的時候最好再剪開一粒粒易熟又易食,仲有更多焦香的位置真係好好味!炑八厚切五花腩又係不能錯過的名物係大大件足料的厚切五花腩記住請店員換燒盤效果更香脆彈牙的皮位,爽口而有膠原口感好中意呢個況菜、肉肉、生菜包又清爽又肉肉,又多汁汁好正架!將玉米芝士燒到咁就係脆卜卜的芝士脆餅香濃惹味
炑八.韓式肉肉蛋糕Happy BDAY之選

同朋友慶祝生日
一定要去我韓國餐廳前3名的韓食店:炑八
這裡環境好,而且仲有生日大優惠
朋友都食得好開心!

位於青衣城當眼位置
一出地鐵好快就見到
我一向睇電影前後都去食一食

今次繼續有我心愛的前菜
話說:炑八的泡菜真係好有水準
我好想知個秘方去自己做

清新的菜菜子與沙律,是燒肉的最好拍擋
此店名物:無限添加的玉米芝士同泡菜蛋
正到!

先來2杯特飲:
藍天使梳打:有波子汽水的味道,好好飲
荔枝梳打:朋友最愛,香甜又有原粒荔枝食,正!

生日禮遇:韓式肉肉蛋糕 (送!)
真係好靚!
係由不同的靚牛同豚肉砌成
仲有心思的卷成玫瑰花造型
好得!尤其係對女生而言!

燒烤起來也很快熟
是新鮮的肉肉,所以特別香口
不需要太多調味(我的宗旨係:最多加一點鹽)
已經非常好食!
是一款有得睇,有得食的,肉肉蛋糕!好正!

蒜油蜜糖雞腿肉
香甜美味
燒的時候最好再剪開一粒粒
易熟又易食,仲有更多焦香的位置
真係好好味!

炑八厚切五花腩
又係不能錯過的名物
係大大件足料的厚切五花腩
記住請店員換燒盤
效果更香脆
彈牙的皮位,爽口而有膠原口感
好中意呢個況菜、肉肉、生菜包
又清爽又肉肉,又多汁汁
好正架!

將玉米芝士燒到咁
就係脆卜卜的芝士脆餅
香濃惹味,唔一定要卷住肉食
就咁食都勁得!

韓國醬油蟹配紫菜飯1份 (有優惠!)
在KKday可以三折優惠價$80預訂韓國醬油蟹配紫菜飯1份
(原價$258;預訂日期至4月19日,享用日期至4月30日)
訂定唔怕冇!

這名物有個名,叫偷飯賊
因為真係好配白飯!

蟹肉蟹黃一吸就是滿咀香濃
好似唔洗咬咁
再索一口白飯,嘩!滋味到呢!
醬油蟹的鮮甜美味令人難以抗拒!

甜品:韓國薄脆牛角酥
韓國名物呀!牛角酥壓扁成了薄薄的片狀,
保留了香脆同酥感
又變身成為一個可食用的「雪糕碟」
香滑同香脆可以同步擁有
這款生日甜品,好食又吸引!

炑八韓烤
青衣城1 1樓119B號舖