2020-02-03 197 浏览
鸡蛋仔同章鱼小丸子最多学生哥食,新鲜整起热辣辣劲正👏🏻车仔面好食😋😍牛筋腩爽口弹牙,金钱肚同猪肠都有口感,幼面唔会浸得太淋,味道适中,老板又好人,系街坊落街揾食嘅好选择👍🏻
鸡蛋仔同章鱼小丸子最多学生哥食,新鲜整起热辣辣劲正👏🏻
车仔面好食😋😍
2019-12-24 156 浏览
今天放工太累了,老公又不在家,我懒得煮饭,於是我独自到了楼下附近的一间新开车仔面吃晚饭。 这间车仔面在石荫的小巷里面,不太起眼,铺前面有四张桌子可以堂食,你亦可以叫外卖,除了车仔面外,还有烧卖、肠粉、章鱼小丸子、格仔饼、鸡蛋仔等等小食,小食款式十分多元化呢。放工时间亦看到不少刚下班人士也前来买小食,亦见到不少学生哥,前来买小食。我坐下後,点了一碗车仔面 ,车仔面的餸菜款式 十分多,我叫了三餸面,才$ 35蚊还附送一罐汽水或纸包饮品, 十分化算!我点了生菜、猪红,还有鼎鼎大名的卤水猪脚,味道来说十分浓郁,猪脚腌得很入味,很「淋」!另外,面底我点了米粉,米粉是我最爱吃的银丝米粉。 下次会再encore!

呢间小店个老板好人不但止, 仲会 会介绍啲好食嘅嘢畀我, 当日我叫咗一个车仔面外卖, 三餸 车仔面 嗌咗 卤水鸡翼, 卤水猪手 同埋 萝卜, 再加多个鸡蛋仔畀个女食, 埋单都系41蚊, 不但只嘢食好味, 仲有一种香港已经好少有嘅 人情味, 所以住喺附近嘅街坊 又或者想食到啲有人情味 嘅朋友不妨去呢间嘢嗰度一试。
卤水猪手
2019-09-09
$50 (宵夜)
卤水猪手